mleko w proszku - 9321 przepisów (strona:460/622)

Pełnoziarniste muffiny z jabłkami 81

drobno pokruszonych płatków kukurydzianych 0,5 szklanki wiórków kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 3/4 szklanki cukru (daję słowo, że gdybyśmy miały miód - cukru by tu nie było!) cynamon Składniki mokre: 3 jaja 1 duże starte jabłko 0,5 szklanki oleju 1,5 szklanki mleka Razowe muffiny z jabłkami - sposób przygotowania: Składniki mokre wymieszaj ze sobą

Gary Bez dna
Rodzynkowiec 213

dodać cukier i po jednym żółtku- utrzeć Dodać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i lekko wmieszać do masy jajecznej Piec w formie 32 x 25 cm  w temp. 160-180*C ( formę wyłożyć papierem do pieczenia) Po ostudzeniu przekroić na pół Składniki na krem: 3 szklanki mleka  4 łyżki cukru 2 budynie mogą być bez cukru

Proste Potrawy
Kudłaty sernik kokosowy z żurawiną 158

surową żurawiną, posypany śnieżnym cukrem pudrem. Kudłaty ze względu na wiórki ciasta na wierzchu. Pycha! A dla wszystkich Barbar najlepsze życzenia imieninowe! Składniki Ciasto 500 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 150 g drobnego cukru 200 g zimnego masła 1 duże jajko 3 łyżki śmietany 18% Z wszystkich składników zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części (jedną trochę większą, drugą(...)zamrozić *, drugą rozwałkować (delikatnie podsypując mąką) na wymiar blaszki ( 37 x 23 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Schłodzić w lodówce. Masa serowa 3/4 szklanki wiórków kokosowych 1/2 szklanki pełnego mleka 4 jajka szklanka cukru 700 g tłustego twarogu, zmielonego 2-3 razy 2 łyżki budyniu śmietankowego 2 szklanki surowej żurawiny, może być mrożona Wiórki zalać ciepłym mlekiem i odstawić

Słodkie inspiracje
Ciasto serowa Zośka 532

cukier. Następnie dodawać kolejno żółtka stale miksując. Wsypać orzechy, mąkę i proszek do pieczenia i delikatnie wymieszać szpatułką do połączenia się składników. Wlać ciasto na blaszkę (23x38 cm ) wyłożoną papierem do pieczenia (tylko dno blaszki) i piec w 180 stopniach C około 30 minut. Krem 3 szklanki mleka 1 budyń waniliowy 4 żółtka 4 łyżki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej

O kuchni z uczuciem
RECENZJA - Dobre bakterie :) 153

tego samego pożywienia." "U dzieci karmionych sztucznie, które wcale nie otrzymują mleka z piersi, notuje się o 20% mniejszą przeżywalność , a odsetek ten jest jeszcze wyższy w krajach o gorszych standardach sanitarnych." " Pięciodniowa seria antybiotyków może wytłumić aż jedna trzecią twoich bakterii jelitowych ." "Szczególnie drażnią mnie zielone proszki, reklamowane jako ekwiwalenty warzyw, bo przecież większość warzyw zaczyna więdnąć i tracić

Zdrowie na języku :P
Ciasto z jabłkami i masą serową 248

całe jajko 2 żółtka 2 łyżki śmietany 18 % 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa jabłkowa: 1,5 kg jabłek około pół szklanki cukru 1 galaretka pomarańczowa Masa serowa: 50 dkg sera białego twarogowego 3 jajka 15 dkg margaryny 20 dkg cukru 1 budyń śmietankowy 1/4 szklanki mleka Wszystkie składniki na ciasto kruche dajemy na stolnicę i zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy

Kuchnia u Bietki
Ciasto Pani Walewska 1103

Składniki: Ciasto kruche: 2 szklanki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 0,5 szklanki cukru pudru 200 g masła 4 żółtka 1 słoiczek dżemu z czarnej porzeczki (około 250 ml) Beza: 4 białka 2 szklanki cukru pudru 2 łyżki mąki ziemniaczanej Krem: 500 ml mleka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki pszennej 2 żółtka 3 łyżki cukru pudru

W Moim Magicznym Domu
Sękaczek- kurche ciasto z jabłkami i orzechami 716

cukru 2 łyżki gęstej, kwaśnej śmietany 18% 2 jajka 2 łyżeczki proszku do pieczenia Jabłka: 2 kg jabłek 2 galaretki cytrynowe Polewa orzechowa: 220g orzechów włoskich grubo posiekanych ( u mnie z braku włoskich orzeszki ziemne prażone, niesolone, rozdrobnione w malakserze) 120g cukru 3 łyżki miodu 2 łyżki mleka 80g masła   Ciasto: Margarynę siekamy z mąką, dodajemy wszystkie pozostałe składniki

Czerwona Porzeczka
Ciasto lodowe z brzoskwiniami 144

szklanka cukru ¾ szklanki mąki 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa: puszka brzoskwiń kostka masła 2 budynie śmietankowe  Dodatkowo: 0,5 l śmietany 30% pół szklanki cukru galaretka brzoskwiniowa lub cytrynowa Wykonanie: Z podanych składników upiec biszkopt. Następnie ugotować budynie lecz nie na mleku tylko na wodzie z pod brzoskwiń. Budyń ostudzić. Gdy będzie już zimny

Pychotkaaa
Przekładaniec kokosowy z chałwą i jabłkami 132

Białka ubić na sztywno z cukrem, dodać wiórki kokosowe, mąkę i proszek do pieczenia Składanie placka: Ciemne ciasto kakaowe+ ciasto kokosowe+ starte jabłka+ jasne ciasto ucierane,  Pieczenie ciast: w temperaturze 170 stopni około 35 minut. Składniki na polewę: 4 łyżki cukru pudru 10 dag chałwy 3 łyżki mleka 5 dag margaryny Wykonanie polewy: Wszystkie składniki zagotować, polać placek, posypać

Tradycyjna Kuchnia
QUICHE Z POMIDORAMI I CEBULKĄ! 197

SKŁADNIKI: NA CIASTO: - 150 g mąki - 75 g masła - 1/3 łyżeczka proszku do pieczenia - 1 żółtko - sól - 3 łyżki lodowatej wody Szybko zagniatamy ciasto i schładzamy w lodówce. NADZIENIE: - 3 cebule czerwone - 1 cukinia - 3 pomidory - 2 ząbki czosnku - 4 jajka - 200 ml śmietanki 12% - 100 ml mleka - sól, chili czerwone - posiekana bazylia Cebulę, cukinię i pomidory kroimy na cienkie

SMYKWKUCHNI
Rzeszowiak Siostry Anastazji 209

żółtka 3-4 łyżki śmietany 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa makowa: 25 dag maku 0,5 szklanki cukru 2 jajka 1 łyżka masła 1 łyżka miodu olejek migdałowy Masa orzechowa: 35 dag orzechów włoskich 3/4 szklanki cukru 1 łyżka masła 1/2 szklanki mleka 2 białka Masa serowa: 1/2 kg białego sera 20 dag masła

Ciasteczkowy Potwór
Babka pomarańczowa 167

mleko na większą ilość soku pomarańczowego. Czy była smaczna? Bardzo smaczna, zniknęła w ciągu jednego dnia ;) Składniki:      szklanka mąki      szklanka cukru      4 jajka      nie pełna szklanka mąki ziemniaczanej      200g margaryny (musi mieć temperaturę pokojową)      czubata łyżeczka proszku

Amatorka kuchenna
Domek z Piernika! / Cottage gingerbread! 159

cały regulator: lepiej? B. włącz ekspres, zrób espresso, spień mleko, dodaj syrop karmelowy lub piernikowy  jeszcze lepiej? C. usiądź w fotelu, zamknij oczy i rozkoszuj się chwilą rozkosznie? D. gotowa na pierniczenie? ;-D  Zapraszam! SKŁADNIKI: - 6 łyżek miodu - 200 g cukru brązowego - 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia - 250 g margaryny - 2 jajka - 650 g mąki pszennej

SMYKWKUCHNI
Makowiec na Biszkopcie z Konfiturą Pomarańczową 196

małymi partiami wsypywać mąkę tortową i ziemniaczaną wraz z proszkiem do pieczenia. Gotową masę wlewamy do formy i wkładamy do piekarnika rozgrzanego do temperatury 170 °C . Pieczemy ok. 20 minut do "suchego patyczka".  Po wystudzeniu przekrawamy na dwa równe blaty i ponczujemy likierem pomarańczowym (lub mlekiem). Następnie każdy krążek (od wewnętrznej strony) smarujemy cienką warstwą konfitury pomarańczowej. Masa

Słodka Strona

Proponowane wyszukiwania