mleko skondensowane - 1138 przepisów (strona:18/76)

Tarta "Mleczna Śliwka" 193

tylko zobaczyłam przepis na to ciasto wiedziałam, że muszę je wypróbować tym bardziej, że od dawna w szafce stało mleko skondensowane na które nie miałam pomysłu. I muszę przyznać, że się nie zawiodłam! Jest niesamowite, krem niezbyt słodki, mleczny z delikatną nutą budyniu, ale wcale nie budyniowy, a do tego śliwki i pyszny kruchy spód. Ciasto pięknie się kroi(...)papierem do pieczenia i wysypujemy obciążniki ( specjalne kulki lub po prostu ziarna fasoli). Wstawiamy do nagrzanego do 170 st. C piekarnika i pieczemy 15 minut. Mleczny krem: 300 g mleka skondensowanego słodzonego 150 g kwaśnej śmietany 1 i 1/2 op. budyniu śmietankowego 4 jajka Mleko, śmietanę oraz jajka miksujemy razem na koniec dodajemy budyń i jeszcze przez chwilę mieszamy

Słodka Kraina Wypieków
Ciasto miodowo-śmietankowe 356

szklanki śmietany kremówki 36% 3 łyżki żelatyny 1 opakowanie śmietanfixu Polewa karmelowa: 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego (533g) Dodatkowo: Płatki migdałowe do dekoracji około 100 g Puszkę z mlekiem skondensowanym gotujemy według instrukcji. Mąkę przesiewamy dodajemy do niej cukier puder, cukier wanilinowy, miód, jajka, sodę i pokrojoną na mniejsze kawałki margarynę. Zagniatamy ciasto i dzielimy

PatiGotuje
LODY WANILIOWE -BEZ MASZYNKI 190

Składniki: 0,5 litra mleka 1 duże opakowanie śmietany kremówki 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego 6 żółtek laska wanilii 1/3 szklanki cukru likier czekoladowy DALKOWSKI Wykonanie: Mleko,śmietanę i mleko skondensowane razem mieszamy. Zagotowujemy, dodając wanilię. Żółtka ucieramy z cukrem. Do tak przygotowanej masy jajecznej dodawać stopniowo ostudzoną masę mleczną.Mieszamy, podgrzewamy, studzimy i przekładamy do pojemnika. Wkładamy

Z Majeczką w kuchni
Torcik z pianką 166

galaretki truskawkowe - 200 g masła  - 330 ml mleka skondensowanego - 500 ml wody - 2 galaretki cytrynowe - mleczka czekolada Przygotowanie: W jednej szklance mleka rozrabiamy budynie, pozostałą część mleka gotujemy. Po zagotowaniu wlewamy rozmieszany budyń w mleku cały czas mieszając do zgęstnienia. Przygotowany budyń zdejmujemy z ognia i wsypujemy do niego galaretki truskawkowe. Dokładnie mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia(...)niego porcjami budyń. Całość przekładamy na biszkopty, wyrównujemy i na wierzch układamy kolejną warstwę biszkoptów. Wstawiamy do lodówki. Cytrynowe galaretki rozpuszczamy w 500 ml gorącej wody. Odstawiamy do przestudzenia. Mleko skondensowane przelewamy do miski i miksujemy, dodajemy ostudzone i lekko gęstniejące galaretki cytrynowe i dokładnie miksujemy do powstania jednolitej masy. Piankę przekładamy na wierzch biszkoptów, wyrównujemy i posypujemy tartą

Kulinarne życie
Przysmak kokosowy 222

wypadek gości zapowiadających się później niż powinni.  Składniki: 200g wiórków kokosowych 200ml mleka skondensowanego słodzonego 75g masła (opcjonalnie barwnik spożywczy) Przygotowanie: W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy mleko skondensowane i kokosa. Mieszamy dokładnie (przy okazji dodając ewentualny barwnik) i trzymamy na małym ogniu 5-7 minut cały czas mieszając. Zdejmujemy z ognia, odstawiamy do ostygnięcia. Lekko ciepłą masę

Gotuj z Rumcajsem
Domowe Lody 189

owocowe i smaczne. Składniki : 250 g Truskawek, 500 g Jogurt grecki, 1/2 puszki mleka skondensowanego, 250 g borówek Przygotowanie Owoce płuczemy truskawki pozbywamy szypułek.  Owoce, jogurt oraz mleko skondensowane wlewamy do blendera i miksujemy aż wszystko się zmieli i połączy. Gotowy shake przelewamy do pojemników na lody i wkładamy do zamrażalki na 6 godzin (najlepiej na całą

cookpl
Ciasto toffi 372

zmiksować. Ubitą śmietanę rozprowadzić na jednej połowie schłodzonego   ciasta i przykryć drugą Składniki na polewę kajmakową: 1 puszka gotowej masy kajmakowej, jeżeli nie mamy to puszka słodzonego skondensowanego mleka 1 szklanka orzechów włoskich Jeżeli nie mamy gotowej masy kajmakowej to można skondensowane mleko w puszce gotować w kąpieli wodnej przez godzinę, jeżeli posiadamy gotową masę to należy

Na słodko lub wytrawnie
Ciasto "3 bit" 290

sobie z nim także adepci sztuki kulinarnej dopiero zaczynający swoją przygodę, zaś jego smak docenią absolutnie wszyscy :) Polecam! Składniki: ok. 300-350 g herbatników (użyłam pełnoziarnistych) 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego 2 budynie waniliowe(...)cukru (1 op. 40 g) 2 czubate łyżki cukru 500 ml mleka 100 g masła w temperaturze pokojowej 500 ml śmietany 30% (schłodzonej) ok. 2-3 czubate łyżki cukru pudru ok. 50 g startej na tarce czekolady (użyłam deserowej) Wykonanie: Masa kajmakowa: Zamkniętą puszkę mleka skondensowanego gotujemy ok. 3 godziny (od momentu zagotowania wody – gotujemy na małym ogniu). Podczas

MyCookBook.pl
Kostka czekoladowo- kokosowa 179

mąki pszennej 1 łyża mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru 1/4 szklanki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1 szczypta soli masa kokosowa: 1,5 szklanki mleka 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego 200 g serka mascarpone 150 g wiórków kokosowych 1 łyża mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 żółtko 3/4 szklanki wody 100 g masła polewa: 120 g czekolady(...)masy z białek i żółtek.  Ciasto wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 25-30 minut. Wystudzony biszkopt przecinamy na 2 części. masa:   Mleko gotujemy z mlekiem skondensowanym i wiórkami kokosowymi. Obydwie mąki rozrabiamy w wodzie, dodajemy żółtko i wlewamy do gotującego się mleka z wiórkami. Kiedy masa zgęstnieje (powstanie budyń) zdejmujemy z ognia, dodajemy masło

Bon appetit mon amie
Lody migdałowo-ciasteczkowe 121

Zachwycona połączeniem puszystej śmietanki i mleka skondensowanego z tego przepisu od razu przystąpiłam do przygotowania nowego smaku lodów. I wiecie co? Te wg mnie i mojej córeczki wyszły jeszcze lepsze. Jak to określiła Oliwka "po prostu najpychotniejsze" :))) czy może być lepsza opinia niż opinia dziecka(...)czekajcie więc długo i przygotujcie je w domu, są przepyszne i zaspokajają ochotę na coś słodkiego. Warto przygotować sobie kubełek tych lodów na nadchodzące upały :) 250ml śmietanki 30% 200ml mleka skondensowanego słodzonego 50g płatków migdałów ok 5 biszkoptów Płatki migdałów zmielić w młynku na mączkę. Śmietanka i mleko powinny być dobrze schłodzone. Śmietankę ubić na sztywno i cały czas

Smakołyki Asi
Brazyliana, czyli brazylijskie ciasto z kukurydzą 194

słodzone mleko skondensowane. Brazyliana ma konsystencję babki i wspaniały apetyczny żółty kolor... Składniki: 2 jajka, 1 i 1/2 szklanki mąki kukurydzianej, 1/2 szklanki mąki pszennej, puszka kukurydzy, puszka mleka skondensowanego słodzonego, łyżka masła lub margaryny, 80g wiórków kokosowych (użyłam Kresto), płaska łyżka proszku do pieczenia.     Przygotowanie     Kukurydzę osączyć, przelać zimną wodą. Zmiksować przy(...)użyciu blendera. Wlewać po trosze mleka, zmiksować. Wbić jajka, ponownie zmiksować. Dodać przesiane mąki oraz wiórki kokosowe i dokładnie wymieszać. Na koniec dodać masło oraz proszek do pieczenia, wymieszać. Ciasto przelać do przygotowanej formy (u mnie w kształcie serca). Piec ok. 45minut w temp. 180st. Ostudzić, podawać oprószone cukrem pudrem

Z miłości do słodkości
Ptasie mleczko borówkowe w czekoladzie 365

czubata łyżka mąki ziemniaczanej - 1/3 szklanki drobnego cukru do wypieków* - 1/4 szklanki wrzątku* - ekstrakt waniliowy - szczypta soli Masa: - 3 galaretki (owoce leśne, czarna porzeczka – do wyboru) - schłodzone mleko skondensowane niesłodzone (400ml) - ¾ szklanki wrzątku do rozpuszczenia trzech galaretek * Dodatkowo: - 250g czekolady (71%) - 2 łyżki oleju arachidowego - 500g borówek *Jako szklanki używam miarki o pojemności 250 ml Przygotowanie ciasta rozpoczynamy(...)czystą ściereczkę, zdejmujemy papier, obracamy i zwijamy na kształt rolady. Odstawiamy do ostudzenia. W międzyczasie sprawdzamy galaretkę, jeżeli skrzepła – delikatnie ją podgrzewamy (można w mikrofali). Schłodzone mleko skondensowane ubijamy przy użyciu robota do chwili, aż powiększy swoją objętość (prawie trzykrotnie). Do ubitego mleka wlewamy cienkim strumieniem zimną, ale jeszcze płynną galaretkę – cały czas ubijając. Do gotowej masy

mojewypiekiinietylko
Kokosowe kulki Bounty 219

kokosowe kulki Bounty' Składniki (na ok.10-15 kulek): - 100g wiórków kokosowych - 4-5 łyżek mleka skondensowanego słodzonego - 200g gorzkiej czekolady (lub innej jaką lubicie) Wiórki wsypać do miski, dodać mleko skondensowane (tyle aby masa się skleiła). Dokładnie wymieszać. Wsadzić do lodówki na ok 20 minut. Formować niewielki kulki i układać je na papierze. Wsadzić do zamrażalki

CookYourself
Ciasto z "pazurkami" 234

piekarniku. To samo robimy z pozostałym ciastem i pianą. Masa:1 puszka mleka skondensowanego słodzonego gotujemy 2-3 godziny i studzimy. Masło ucieramy i powoli dodajemy ostudzone mleko skondensowane. Gotową masą przekładamy upieczone placki.Smacznego

Salonik smaków
3-bit 233

śmietany kremówki 4 małe opakowania Śmietan-fix 1/2 puszki ugotowanego na karmel mleka skondensowanego Do posypania: wiórki kokosowe czekolada Najlepiej dzień wcześniej przygotować masę karmelową ze słodzonego mleka skondensowanego. Zamkniętą puszkę należy umieścić w garnku, zalać ją wodą tak aby ją całkowicie zakrywała i gotować przez 3 godziny na niewielkim ogniu. W razie ubytku wody - należy ją regularnie

Świat Ciasta