mleko skondensowane - 1138 przepisów (strona:22/76)

Przepis na domowy ajerkoniak 191

cukru pudru 1 puszka mleka skondensowanego 1 szklanka wódki lub spirytusu (zależy kto co woli) Wykonanie: Żółtka długo ucierać z cukrem na jednolitą masę. Późnej dodawać po trochu mleko skondensowane i dalej miksować. Na końcu bardzo ostrożnie wlać alkohol i wymieszać delikatnie trzepaczką. Przelać do butelki i odstawić na co najmniej 1 dzień do lodówki, oczywiście im dłużej

Pychotkaaa
Domowe pianki obtoczone w gorzkim kakao 152

Składniki: 160 g mleka skondensowanego słodkiego 190 g serka mascarpone gorzkie kakao do obtoczenia 3 łyżeczki żelatyny  1 łyżeczka cukru waniliowego Do garnuszka dodać serek mascarpone i mleko skondensowane. Wszystko ze sobą wymieszać i gotować na małym ogniu. Gdy masa będzie już ciepła dodać cukier waniliowy i ponownie wszystko ze sobą połączyć. Na sam koniec dodać żelatynę

Ugotować
Brazylianki z kukurydzą 167

ciasto z kukurydzą  podpatrzyłam dawno temu i już od dawna przybierałam się, żeby wypróbować to ciasto...ale zawsze coś stało na przeszkodzie, a to brak kukurydzy albo mleka skondensowanego albo brak czasu..ale robiąc sałatkę  dałam tylko pół puszki kukurydzy Develey i była okazja wypróbować to ciasto..w sumie kukurydza i tak by się nie zmarnowała(...)dodatkowo dodałam mieszankę skórek Gold Pack..pyszne..polecam.. 2 jajka 1 ,5 szkl.mąki kukurydzianej 0,5  szkl. mąki pszennej 1 puszka  kukurydzy Develey 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego 1 łyżka margaryny 80 g wiórków kokosowych 1 płaska łyżka proszku do pieczenia 2- 3 łyżki mieszanki skórek Gold Pack Kukurydzę osączyć, przelać zimną wodą. Zmiksować przy

Moje domowe kucharzenie
Nalewka czekoladowa 194

czekolady gorzkiej szklanka mleka skondensowanego słodzonego PRZYGOTOWANIE: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i chłodzimy w misce z lodem cały czas mieszając. Dodajemy wymieszane ze sobą wódkę, spirytus i mleko skondensowane. Przelewamy do dużego słoja lub butelki i pozostawiamy do przegryzienia na kilka miesięcy. Dla wzbogacenia smaku można dodać przekrojoną i wydrążoną laskę wanilii (bez nasion

Pyry na Gaz
Kremowe lody bez jajek 166

schłodzonej 250 ml mleka skondensowanego słodzonego (nie gotowanego!) ewentualnie dowolne bakalie Sposób przygotowania: 1. Zimną śmietankę ubić na sztywno (nie ubijać zbyt długo bo zrobi się masło). Wlać mleko skondensowane, krótko wymieszać. Śmietana lekko "siądzie", tak ma być. Zamrozić, najlepiej przez noc. Nie mieszać w trakcie mrożenia. Konsumować :) Smacznego

Na Ciasteczkowych Papierach
Tęczowa pianka na mleku skondensowanym 210

Deser który powstaje w kilka chwil, bez pieczenia, bez odpalania piekarnika  z owocami na słodkim  mleku skondensowanym, najbardziej z niego ucieszą się najmłodsi. Jest tak prosty do przygotowania, że nie ma opcji by poszło coś nie tak. Zapraszam Was też do internetowego sklepu Dr.Oetker  znajdziecie(...)galaretki, proszki do pieczenia i inne a także formy, szybka dostawa, wygodne płatności, ja korzystam od długiego czasu i jestem mega zadowolona!  Składniki na tortownicę 18cm 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego 200 ml słodkiej śmietanki 18% 1 galaretka owoce leśne 1galaretka pomarańczowa 1 galaretka kiwi Dodatkowo: 1 banan 15 dag borówki 1 krystaliczna galaretka Sposób przygotowania: Każdą galaretkę

Wanilia i Kardamon
Lody Raffaello 377

słodzonego mleka skondensowanego (można użyć domowego wg. tego przepisu ) 50 g wiórków kokosowych 15 szt. pralinek Raffaello Jak zrobić lody Raffaello? Do schłodzonej śmietanki kremówki dodajemy słodzone mleko skondensowane i ubijamy na najwyższych obrotach miksera na sztywną masę. Do masy śmietankowej dodajemy wiórki kokosowe i pokruszone pralinki Raffaello. Wszystko dokładnie mieszamy za pomocą szpatułki. Przekładamy masę lodową

Kuchnia Łukasza
Domowe praliny Bounty 183

szklanki mleka skondensowanego - słodzonego Opcjonalnie 1 łyżka likieru amaretto, który delikatnie uperfumuje praliny 2 tabliczki gorzkiej czekolady 60% na polewę Przygotowanie: Wiórki kokosowe wsypać do miski wlać mleko skondensowane oraz likier, dobrze razem ugnieść.   Można formować małe batoniki lub jak u mnie kulki, które następnie wstawić na 1 godzinkę do lodówki lub 30 minut do zamrażarki

W garach u Gosi
Biszkopt ptasie mleczko z truskawkami i galaretką 254

skondensowanego niesłodzonego  3 galaretki w różnych kolorach  2 galaretki truskawkowe  Rozpuścić osobno 3 galaretki każdą w 250 ml wody (szklanka). Pozostawić do stężenia (gęstość śmietany). Mleko skondensowane podzielić na 3 części , każdą z części ubić i dodać tężejącą galaretkę , a następnie wylewać na biszkopt. Czynność powtarzać z każdą z części. Następnie na ostatniej piance ułożyć

Aromatyczne Podróże
Likier jajeczny bardzo szybki 556

mleka skondensowanego niesłodzonego 1, Robimy kogel mogel z żółtek i cukru 5 min, podgrzewając  . Dobrze mieć mikser z obrotową misą. W tmx 5min/70st/3obr 2. Dodajemy wódkę + mleko skondensowane, ja kupiłam w kartoniku, nie musi być w puszce  podgrzewając nadal miksujemy , kolejne 5min. tmx nadal 5min/70st/3 obr 3. Przelewamy na gorąco do butelek, schłodzić . W lodówce

Kuchcikowoasi...Kawałek mnie
Likier kokosowy 150

puszka mleka skondensowanego słodzonego 1 puszka mleczka kokosowego Wiórki kokosowe zalać wódką w słoju, potrząsać co jakiś czas. Po trzech dniach przelać przez gazę i wycisnąć. Dodać mleko skondensowane i kokosowe. dobrze wymieszać i przelać do butelek. Do picia nadaje się prawie natychmiast ale najlepiej by postało co najmniej tydzień

Gotowanie jest łatwe
Piankowiec z galaretką 213

mleko skondensowane niesłodzone - 1 puszka  PRZYGOTOWANIE:  Galaretki dwie o smaku agrestowym przygotować według przepisu na opakowaniu. Pozostałe galaretki rozpuścić każdą oddzielnie w szklance gotowanej wody, ostudzić. Mleko skondensowane przelać do wysokiego naczynia, zmiksować , podzielić na trzy części. Do jednej części dodać galaretkę agrestową, zmiksować. Wylać pierwszą część do tortownicy, odstawić do lodówki do stężenia. Drugą warstwę

Kuchnia Danusi
Torcik winogronowy 168

łyżeczka kakao- 4 łyżeczki ocet- 1 łyżeczka olej - 3 łyżeczki sól tłuszcz do formy Masa owocowa winogrona ciemne - 800 g maliny - 1,5 szkl cukier - 3/4 szkl mleko skondensowane niesłodzone - 0,5 l żelatyna - 10 płaskich łyżeczek woda do żelatyny - 6 łyżek Dodatkowo ; krokant z orzecha laskowego -  CUKIETERIA czekoladowe rurki pokruszone -  CUKIETERIA mięta do dekoracji Przygotowanie : Biszkopt(...)ostudzone ciasto przekroić na 3 blaty. Masa owocowa Maliny i winogrona umyć, odcedzić na sicie. Najpierw winogrona, później maliny zmiksować. Zmiksowane owoce przetrzeć przez sito. Do miksera wlać mleko skondensowane, wsypać cukier, dodać mus owocowy, dobrze zmiksować. Do garnuszka wlać wodę, wsypać żelatynę, wymieszać. Postawić garnuszek na ogniu, mieszając doprowadzić do rozpuszczenia żelatyny, nie gotować. Lekko przestudzoną żelatynę wlać

Kuchnia Danusi
Ajerkoniak czekoladowy 137

puszka mleka skondensowanego 1 szklanka wódki lub spirytusu (zależy kto co woli) 2 łyżki kakao Wykonanie: Żółtka długo ucierać z cukrem na jednolitą masę. Późnej dodawać po trochu mleko skondensowane, kako i dalej miksować. Na końcu bardzo ostrożnie wlać alkohol i wymieszać delikatnie trzepaczką. Przelać do butelki i odstawić na co najmniej 1 dzień do lodówki, oczywiście

Pychotkaaa
Truskawkowa fantazja 146

puszka mleka skondensowanego 2 galaretki brzoskwiniowe brzoskwinie z puszki według uznania Galaretki rozpuszczamy w niecałej szklance wrzącej wody i pozostawiamy do ostygnięcia. Serki mieszamy na jednolitą masę z mlekiem skondensowanym. Gdy galaretka ostygnie wlewamy ją do serka. Dodajemy pokrojone brzoskwinie. Tak przygotowaną masę wykładamy na biszkopt i przykrywamy ją drugim biszkoptowym plackiem.  Masa śmietankowa: pół litra śmietany

Salonik smaków