cukru pudru 1 puszka mleka skondensowanego 1 szklanka wódki lub spirytusu (zależy kto co woli) Wykonanie: Żółtka długo ucierać z cukrem na jednolitą masę. Późnej dodawać po trochu mleko skondensowane i dalej miksować. Na końcu bardzo ostrożnie wlać alkohol i wymieszać delikatnie trzepaczką. Przelać do butelki i odstawić na co najmniej 1 dzień do lodówki, oczywiście im dłużej
PychotkaaaSkładniki: 160 g mleka skondensowanego słodkiego 190 g serka mascarpone gorzkie kakao do obtoczenia 3 łyżeczki żelatyny 1 łyżeczka cukru waniliowego Do garnuszka dodać serek mascarpone i mleko skondensowane. Wszystko ze sobą wymieszać i gotować na małym ogniu. Gdy masa będzie już ciepła dodać cukier waniliowy i ponownie wszystko ze sobą połączyć. Na sam koniec dodać żelatynę
Ugotowaćciasto z kukurydzą podpatrzyłam dawno temu i już od dawna przybierałam się, żeby wypróbować to ciasto...ale zawsze coś stało na przeszkodzie, a to brak kukurydzy albo mleka skondensowanego albo brak czasu..ale robiąc sałatkę dałam tylko pół puszki kukurydzy Develey i była okazja wypróbować to ciasto..w sumie kukurydza i tak by się nie zmarnowała(...)dodatkowo dodałam mieszankę skórek Gold Pack..pyszne..polecam.. 2 jajka 1 ,5 szkl.mąki kukurydzianej 0,5 szkl. mąki pszennej 1 puszka kukurydzy Develey 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego 1 łyżka margaryny 80 g wiórków kokosowych 1 płaska łyżka proszku do pieczenia 2- 3 łyżki mieszanki skórek Gold Pack Kukurydzę osączyć, przelać zimną wodą. Zmiksować przy
Moje domowe kucharzenieczekolady gorzkiej szklanka mleka skondensowanego słodzonego PRZYGOTOWANIE: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej i chłodzimy w misce z lodem cały czas mieszając. Dodajemy wymieszane ze sobą wódkę, spirytus i mleko skondensowane. Przelewamy do dużego słoja lub butelki i pozostawiamy do przegryzienia na kilka miesięcy. Dla wzbogacenia smaku można dodać przekrojoną i wydrążoną laskę wanilii (bez nasion
Pyry na Gazschłodzonej 250 ml mleka skondensowanego słodzonego (nie gotowanego!) ewentualnie dowolne bakalie Sposób przygotowania: 1. Zimną śmietankę ubić na sztywno (nie ubijać zbyt długo bo zrobi się masło). Wlać mleko skondensowane, krótko wymieszać. Śmietana lekko "siądzie", tak ma być. Zamrozić, najlepiej przez noc. Nie mieszać w trakcie mrożenia. Konsumować :) Smacznego
Na Ciasteczkowych PapierachDeser który powstaje w kilka chwil, bez pieczenia, bez odpalania piekarnika z owocami na słodkim mleku skondensowanym, najbardziej z niego ucieszą się najmłodsi. Jest tak prosty do przygotowania, że nie ma opcji by poszło coś nie tak. Zapraszam Was też do internetowego sklepu Dr.Oetker znajdziecie(...)galaretki, proszki do pieczenia i inne a także formy, szybka dostawa, wygodne płatności, ja korzystam od długiego czasu i jestem mega zadowolona! Składniki na tortownicę 18cm 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego 200 ml słodkiej śmietanki 18% 1 galaretka owoce leśne 1galaretka pomarańczowa 1 galaretka kiwi Dodatkowo: 1 banan 15 dag borówki 1 krystaliczna galaretka Sposób przygotowania: Każdą galaretkę
Wanilia i Kardamonsłodzonego mleka skondensowanego (można użyć domowego wg. tego przepisu ) 50 g wiórków kokosowych 15 szt. pralinek Raffaello Jak zrobić lody Raffaello? Do schłodzonej śmietanki kremówki dodajemy słodzone mleko skondensowane i ubijamy na najwyższych obrotach miksera na sztywną masę. Do masy śmietankowej dodajemy wiórki kokosowe i pokruszone pralinki Raffaello. Wszystko dokładnie mieszamy za pomocą szpatułki. Przekładamy masę lodową
Kuchnia Łukaszaszklanki mleka skondensowanego - słodzonego Opcjonalnie 1 łyżka likieru amaretto, który delikatnie uperfumuje praliny 2 tabliczki gorzkiej czekolady 60% na polewę Przygotowanie: Wiórki kokosowe wsypać do miski wlać mleko skondensowane oraz likier, dobrze razem ugnieść. Można formować małe batoniki lub jak u mnie kulki, które następnie wstawić na 1 godzinkę do lodówki lub 30 minut do zamrażarki
W garach u Gosiskondensowanego niesłodzonego 3 galaretki w różnych kolorach 2 galaretki truskawkowe Rozpuścić osobno 3 galaretki każdą w 250 ml wody (szklanka). Pozostawić do stężenia (gęstość śmietany). Mleko skondensowane podzielić na 3 części , każdą z części ubić i dodać tężejącą galaretkę , a następnie wylewać na biszkopt. Czynność powtarzać z każdą z części. Następnie na ostatniej piance ułożyć
Aromatyczne Podróżemleka skondensowanego niesłodzonego 1, Robimy kogel mogel z żółtek i cukru 5 min, podgrzewając . Dobrze mieć mikser z obrotową misą. W tmx 5min/70st/3obr 2. Dodajemy wódkę + mleko skondensowane, ja kupiłam w kartoniku, nie musi być w puszce podgrzewając nadal miksujemy , kolejne 5min. tmx nadal 5min/70st/3 obr 3. Przelewamy na gorąco do butelek, schłodzić . W lodówce
Kuchcikowoasi...Kawałek mniepuszka mleka skondensowanego słodzonego 1 puszka mleczka kokosowego Wiórki kokosowe zalać wódką w słoju, potrząsać co jakiś czas. Po trzech dniach przelać przez gazę i wycisnąć. Dodać mleko skondensowane i kokosowe. dobrze wymieszać i przelać do butelek. Do picia nadaje się prawie natychmiast ale najlepiej by postało co najmniej tydzień
Gotowanie jest łatwemleko skondensowane niesłodzone - 1 puszka PRZYGOTOWANIE: Galaretki dwie o smaku agrestowym przygotować według przepisu na opakowaniu. Pozostałe galaretki rozpuścić każdą oddzielnie w szklance gotowanej wody, ostudzić. Mleko skondensowane przelać do wysokiego naczynia, zmiksować , podzielić na trzy części. Do jednej części dodać galaretkę agrestową, zmiksować. Wylać pierwszą część do tortownicy, odstawić do lodówki do stężenia. Drugą warstwę
Kuchnia Danusiłyżeczka kakao- 4 łyżeczki ocet- 1 łyżeczka olej - 3 łyżeczki sól tłuszcz do formy Masa owocowa winogrona ciemne - 800 g maliny - 1,5 szkl cukier - 3/4 szkl mleko skondensowane niesłodzone - 0,5 l żelatyna - 10 płaskich łyżeczek woda do żelatyny - 6 łyżek Dodatkowo ; krokant z orzecha laskowego - CUKIETERIA czekoladowe rurki pokruszone - CUKIETERIA mięta do dekoracji Przygotowanie : Biszkopt(...)ostudzone ciasto przekroić na 3 blaty. Masa owocowa Maliny i winogrona umyć, odcedzić na sicie. Najpierw winogrona, później maliny zmiksować. Zmiksowane owoce przetrzeć przez sito. Do miksera wlać mleko skondensowane, wsypać cukier, dodać mus owocowy, dobrze zmiksować. Do garnuszka wlać wodę, wsypać żelatynę, wymieszać. Postawić garnuszek na ogniu, mieszając doprowadzić do rozpuszczenia żelatyny, nie gotować. Lekko przestudzoną żelatynę wlać
Kuchnia Danusipuszka mleka skondensowanego 1 szklanka wódki lub spirytusu (zależy kto co woli) 2 łyżki kakao Wykonanie: Żółtka długo ucierać z cukrem na jednolitą masę. Późnej dodawać po trochu mleko skondensowane, kako i dalej miksować. Na końcu bardzo ostrożnie wlać alkohol i wymieszać delikatnie trzepaczką. Przelać do butelki i odstawić na co najmniej 1 dzień do lodówki, oczywiście
Pychotkaaapuszka mleka skondensowanego 2 galaretki brzoskwiniowe brzoskwinie z puszki według uznania Galaretki rozpuszczamy w niecałej szklance wrzącej wody i pozostawiamy do ostygnięcia. Serki mieszamy na jednolitą masę z mlekiem skondensowanym. Gdy galaretka ostygnie wlewamy ją do serka. Dodajemy pokrojone brzoskwinie. Tak przygotowaną masę wykładamy na biszkopt i przykrywamy ją drugim biszkoptowym plackiem. Masa śmietankowa: pół litra śmietany
Salonik smaków