Przepis na domowy ajerkoniak

Przepis na domowy ajerkoniak

Przepis na domowy ajerkoniak

Składniki: 10 żółtek 1,5 szklanki cukru pudru 1 puszka mleka skondensowanego 1 szklanka wódki lub spirytusu (zależy kto co woli) Wykonanie: Żółtka długo ucierać z cukrem na jednolitą masę. Późnej dodawać po trochu mleko skondensowane i dalej miksować. Na końcu bardzo ostrożnie wlać alkohol i wymieszać delikatnie trzepaczką. Przelać do butelki i odstawić na co najmniej 1 dzień do lodówki, oczywiście im dłużej postoi tym będzie lepsze. czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Pychotkaaa

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję