Ciasto z "pazurkami"

Ciasto z

Ciasto z "pazurkami"

Ciasto z "pazurkami" zadowoli niejednego łasucha. Delikatne i kruche ciasto przełożone karmelową masą jest idealne do popołudniowej kawy. Składniki:20-25 dag płatków migdałowych45 dag margaryny3 szklanki mąki1,5 łyżeczki proszku do pieczenia5 żółtekZ podanych składników (bez płatków migdałowych) zagniatamy ciasto i dzielimy na trzy części. Ciasto schładzamy w lodówce. Z pozostałych jajek, jednej szklanki cukru i jednego opakowania cukru waniliowego ubijamy pianę. Jedną część ciasta rozwałkowujemy, kładzie... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Salonik smaków

Autor

ElaEla

Mam na imię Elżbieta. Bardzo lubię gotować, piec. Cieszę się, gdy mogę podzielić się z innymi swoimi przepisami i doświadczeniami.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ciasto, dania mięsne, placki, mleko skondensowane, przetwory, sałatka, sałatki, ciasto kruche, kruche ciasto, przepisy na kruche ciasto, kruche ciasta, pieczenie, jajko, ciasto na niedziele, ciasto z masa, ciasta z masa, ciasto z bezami, bez pieczenia, ciasta bez pieczenia, ciasto bez pieczenia, ciasto z kawą, sałatka łasuch, ciasto ucierane , salatka z jajkiem, ciasto mleko w proszku, mleko w proszku, smaczna sałatka, smaczna sałatka

Inne przepisy z Salonik smaków

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję