mleko skondensowane - 1138 przepisów (strona:9/76)

Domowe czekoladki z migdałami (Cioccolatini con mandorle) 164

cioccolatini a cui ho aggiunto della vaniglia e del latte condensato. Sarà difficile assaggiarne solo uno, in quanto provocheranno dipendenza. Buon appetito! SKŁADNIKI 400 g gorzkiej czekolady 250 g mleka skondensowanego słodzonego  100 g migdałów  70 g masła  1 laska wanilii **** INGREDIENTI 400 g di cioccolato fondente 250 g di latte condensato(...)mandorle 70 g di burro 1 bacca di vaniglia PRZYGOTOWANIE W garnuszku na małym ogniu rozpuszczamy  pokrojoną w kostkę   czekoladę z dodatkiem masła i mleka skondensowanego. Mas ę  mieszamy, nie dopuszczając do jej zagotowania.  **** PREPARAZIONE Tagliate grossolanamente il cioccolato fondente e fatelo sciogliere con il burro e il latte condensato, mescolando di tanto in tanto

La grande e la piccola cuoca
Ajerkoniak – domowy likier jajeczny 235

prawdziwej wanilii) listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content='6 ekologicznych żółtek jaj 250 ml spirytusu (1 szklanka) 150 g cukru pudru (1 szklanka)* ok. 300 ml niesłodzonego mleka skondensowanego** ziarenka z 1/3 laski wanilii lub 1 łyżeczka pasty waniliowej lub 1 łyżka ekstraktu waniliowego lub 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią (w tym przypadku odradzam cukier wanilinowy(...)jeśli likier ma mieć smak prawdziwej wanilii)'; document.write(" "); Żółtka ubijamy z cukrem pudrem, aż utworzą puszystą masę. Musimy miksować dość długo. Dodajemy wanilię i powoli, stopniowo wlewamy mleko skondensowane. Ubijamy do połączenia. Bardzo cienką strużką, powolutku wlewamy spirytus (gdy dodamy go zbyt szybko, może nam się zważyć) jednocześnie ciągle miksując. Masa stanie się znacznie rzadsza. Przelewamy do butelki

Poezja smaku
Portugalski pudding ryżowy, Amelia 233

naczyniu z 1 szklanką wody, cynamonem, skórką z cytryny i solą. Gotuj do momentu, aż ryż wchłonie wodę. Co jakiś czas zamieszaj. Dodaj mleko i gotuj, aż ryż wchłonie płyn. Pamiętaj o mieszaniu. Teraz dodaj mleko skondensowane, masło, cukier i ponownie gotuj, aż ryż zgęstnieje. Co jakiś czas zamieszaj. Zdejmij z ognia. Gdy pudding ostygnie, będzie jeszcze gęstszy. Podziel(...)naczyniu z 1 szklanką wody, cynamonem, skórką z cytryny i solą. Gotuj do momentu, aż ryż wchłonie wodę. Co jakiś czas zamieszaj. Dodaj mleko i gotuj, aż ryż wchłonie płyn. Pamiętaj o mieszaniu. Teraz dodaj mleko skondensowane, masło, cukier i ponownie gotuj, aż ryż zgęstnieje. Co jakiś czas zamieszaj. Zdejmij z ognia. Gdy pudding ostygnie, będzie jeszcze gęstszy. Podziel

Qlinarnie i Qlinarnie
Sernik czekoladowy na mleku skondensowanym 1205

nadzieję, że ten sernik na stałe zagości na Waszym stole, jak dla mnie- na dzień dzisiejszy- jest on number one ;))) Sernik czekoladowy: * twaróg sernikowy z wiaderka- 1 kg * mleko skondensowane słodkie- 400 ml * jajka- 4 szt. * czekolada gorzka- 100 g * wanilia- 1 laska Polewa czekoladowa: * czekolada mleczna- 100 g * kakao- 1 czubata łyżka *  krokant - do posypania Sernik czekoladowy(...)Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej, przestudzić i wymieszać z czubatą łyżką twarogu. Twaróg połączyć z mlekiem skondensowanym, wyskubanymi ziarenkami z laski wanilii, jajkami oraz czekoladą- mieszać tylko do połączenia składników (by niepotrzebnie napowietrzyć sernik). Formę okrągłą (średnica 26 cm) dwukrotnie ochronić folią aluminiową (najlepsza jest mocna- do grilla), przełożyć do większej blaszki i wlać do niej wrzątek- co najmniej

Kraina Miodem Płynąca
Brownie z serem i truskawkami 452

gorzkiej czekolady 200 g masła 3 jajka 200 g cukru 120 g mąki pszennej Masa serowa: 500 g twarogu trzykrotnie zmielonego (lub gotowego sera do serników) 150 g mleka skondensowanego słodzonego (z tuby) 2 jajka 1 łyżeczka aromatu waniliowego Truskawki umyć i osuszyć. Usunąć szypułki. Włożyć do małego garnka i dodać cukier. Gotować na małym palniku do zagęszczenia (około(...)minut, w temperaturze 170°C. Użyłam formy o wymiarach 30 x 25 cm. W czasie kiedy brownie będzie się piekło, należy przygotować ser. Ser wymieszać na niskich obrotach z mlekiem skondensowanym i jajkami (dodawać stopniowo). Na koniec dodać aromat waniliowy i całość zamieszać. Masę serową wylać na podpieczony spód brownie. Na wierzch nakładać łyżeczką truskawki i patyczkiem rozprowadzać

Bullio
Brownie z serem i truskawkami 209

gorzkiej czekolady 200 g masła 3 jajka 200 g cukru 120 g mąki pszennej Masa serowa: 500 g twarogu trzykrotnie zmielonego (lub gotowego sera do serników) 150 g mleka skondensowanego słodzonego (z tuby) 2 jajka 1 łyżeczka aromatu waniliowego Truskawki umyć i osuszyć. Usunąć szypułki. Włożyć do małego garnka i dodać cukier. Gotować na małym palniku do zagęszczenia (około(...)minut, w temperaturze 170°C. Użyłam formy o wymiarach 30 x 25 cm. W czasie kiedy brownie będzie się piekło, należy przygotować ser. Ser wymieszać na niskich obrotach z mlekiem skondensowanym i jajkami (dodawać stopniowo). Na koniec dodać aromat waniliowy i całość zamieszać. Masę serową wylać na podpieczony spód brownie. Na wierzch nakładać łyżeczką truskawki i patyczkiem rozprowadzać

Bullio
Lekkie ptasie mleczko z malinami na mleku skondensowanym 366

proporcje podaję na standardową dużą blaszkę) BISZKOPT -4 jajka -0,5 szklanki cukru -5 łyżek mąki pszennej tortowej -1 łyżeczka proszku do pieczenia MASA PTASIE MLECZKO -500ml mleka skondensowanego niesłodzonego  -2 galaretki o różnych kolorach, u mnie niebieska i różowa -2 łyżki cukru -2 łyżki żelatyny -800ml gorącej wody DODATKOWO -300g malin -1 galaretka(...)stopni do suchego patyczka. MASA  Składniki dzielimy na pół. Do miski wlewamy 400ml gorącej wody, dodajemy łyżkę żelatyny,cukru  oraz jedną galaretkę. Dokładnie mieszamy i studzimy. 250ml mleka skondensowanego niesłodzonego ubijamy na puch mikserem, następnie dodajemy do niego tężejącą galaretkę. Miksujemy. Masę wylewamy na biszkopt i wstawiamy do lodówki by się dobrze ścięła. Tak samo postępujemy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto ,,Pszczółka" 223

jajek szklanka cukru 100 g masła 3 łyżki miodu 170 g mąki. 1 łyżeczka cukru waniliowego szczypta soli Krem: 600 ml śmietanki kremówki 30-36% 200 g słodkiego mleka skondensowanego 4 łyżki kakao 1 łyżeczka żelatyny Przygotowanie:  Zaczynamy od zrobienia ciasta miodowego. W rondelku na małym ogniu topimy masło, cukier i miód. Odstawiamy w bok do całkowitego przestygnięcia(...)dwie równe części, musimy mieć cztery równe płaty ciasta.  Kiedy ciasto będzie już gotowe, upieczone i podzielone, zabieramy się za przygotowania kremu. W misie ubijamy śmietanę kremówkę z mlekiem skondensowanym prawie na sztywno przez ok. 2 min. Następnie dodajemy rozpuszczoną w małej ilości wrzątku żelatynę i kakao, i ubijamy na najwyższych obrotach na sztywny krem przez

Kuchnia Łukasza
Śnieżny sernik z mlekiem skondensowanym wg Aleex 295

łyżek kremu orzechowo - czekoladowego • 2 łyżki roztopionego masła Masa serowa: • 750 g twarogu trzykrotnie zmielonego • 250 g serka mascarpone • 1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru (40g) • 1/2 puszki słodzonego mleka skondensowanego (266 g) • 5 jajek • 1/2 szklanki cukru i 1/3 szklanki śmietanki kremowej 30% • cukier wanilinowy Wierzch: • 200 g gęstej kwaśnej śmietany 12% lub 18% • 3 łyżki cukru pudru(...)włożyć twaróg razem z serem mascarpone oraz z proszkiem budyniowym. Ucierać mieszadłem miksera przez około 2 - 3 minuty na małych obrotach miksera, aż masa będzie gładka. 5. Stopniowo wlewać mleko skondensowane, cały czas miksując na małych obrotach miksera. Tymi czynnościami baaardzo zainteresowany był także Hugo, któremu udzieliła się świąteczna atmosfera. Tylko czapki Mikołaja założyć sobie nie dał

W mojej kuchni
Tort Praga 205

Składniki: Biszkopt: 6 jajek 120 g cukru trzcinowego 120 g mąki pszennej 25 g kakao 40 g masła Krem: 1 żółtko 1 łyżka wody 130 ml mleka skondensowanego słodzonego 200 g masła 2 łyżki kakao przesianego 1 opakowanie cukru waniliowego 1 kieliszek wódki (do nasączenia) Glazura: 50 g konfitury brzoskwiniowej lub morelowej Polewa czekoladowa: 60 g gorzkiej czekolady(...)temperaturze 180 stopni przez około 30 minut do tzw. suchego patyczka. Studzimy a następnie blat kroimy wzdłuż na 3 równe części. W misce łączymy żółtko z wodą i mlekiem skondensowanym. Umieszczamy miskę w kąpieli wodnej. Mieszamy masę cały czas, podgrzewając, przez około 10 minut, do momentu zgęstnienia. Odstawiamy aby masa wystygła. Masło ucieramy mikserem z cukrem wanilinowym. Dodajemy

Mania Gotowania
Mleczne bułki 172

mąki pszennej wysokoglutenowej, np. typ 500, 550 lub 650 10 g drożdży suchych  100 g cukru 3 żółtka 80 g  miękkiego masła 6 łyżek mleka w proszku 3 łyżki mleka skondensowanego słodzonego ( najlepiej opłaca się kupić takie w tubce ) 1 szklanka śmietany kremówki 30 % ( 250 ml ) pół łyżeczki soli 110 g "startera" Dodatkowo: jajko do posmarowania Wykonanie(...)ognia i odstawić do całkowitego wystudzenia. Bułeczki: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę pszenną przesiać do miski i wymieszać z drożdżami, cukrem, mlekiem w proszku oraz solą. Śmietanę kremówkę wymieszać z mlekiem skondensowanym i żółtkami. Suche składniki połączyć z mokrymi, dodać "starter" i wymieszać wszystko do połączenia. Chwilę wyrabiać, następnie dodać miękkie masło i dobrze połączyć

Opowieści z piekarnika
Sernik Oreo 433

zmiksować ponownie. Masę przełożyć do tortownicy i i docisnąć mocno dłonią. Włożyć do lodówki na czas przygotowania masy serowej. Wykonanie masy serowej: Do dużej miski włożyć twaróg, serek mascarpone, mleko skondensowane, cukier puder i cukier waniliowy. Zmiksować. Dodać białka (nieubite) i mąkę ziemniaczaną. Zmiksować ponownie. Ciastka Oreo pokruszyć na duże kawałki. Wsypać do masy serowej i przemieszać. Wylać masę(...)Masę przełożyć do tortownicy i i docisnąć mocno dłonią. Włożyć do lodówki na czas przygotowania masy serowej.  Wykonanie masy serowej: Do naczynia miksującego włożyć twaróg, serek mascarpone, mleko skondensowane, cukier puder i cukier waniliowy. Zmiksować 30s. obr. 6. Składniki zgarnąć kopystką ze ścianek naczynia. Dodać białka (nieubite) i mąkę ziemniaczaną. Zmiksować 30s. obr. 6. Ciastka pokruszyć na duże

Mania Wypiekania
Czyżby jeżyny? 158

pyszne! TARTA Z JEŻYNAMI I KAJMAKOWĄ MASĄ SEROWĄ   Ciasto: 125g mąki 4 łyżki cukru szczypta soli 75g zimnego masła 1 jajko Krem: 1 jajko 250g mascarpone 250g słodzonego mleka skondensowanego około 250g jeżyn wiórki kokosowe do dekoracji   Formę do tarty (u mnie taka mniejsza- jakieś 21-22 cm) natłuszczamy. Piekarnik nagrzewamy do 190*C. Jeżyny przepłukujemy(...)gładkie ciasto (można mikserem). Ciastem wylepiamy formę do tarty i gęsto nakłuwamy widelcem. Wylepioną formę umieszczamy w zamrażarce. Kiedy ciasto się mrozi przygotowujemy krem- łączymy jajko, mascarpone i mleko skondensowane (przed wlaniem trzeba je wymieszać, bo często jest bardziej gęste przy dnie). Miksujemy do otrzymania jednolitej masy (nie ubijamy). Jeżyny układamy na wyjętym z zamrażarki cieście, zalewamy masą mascarpone

les mirabelles
Lody sernikowe z malinami – mój ulubiony przepis 168

guar, dodatkowego mleka w proszku… On ich nie ma. I naprawdę jest to „Mój Ulubiony” ser – śmietankowy, średnio tłusty, smarowny, lekko kwaśny – dokładnie taki jak powinien być dobry ser na sernik. Serek przekładamy do miski i miksujemy go na puszysto razem z ekstraktem waniliowym i ze skórką startą z cytryny. Miksując, dolewamy do niego schłodzone mleko skondensowane i całość(...)lody dojdą do odpowiedniej temperatury żeby dać się formować – nie mogą być twarde jak kamień. LODY SERNIKOWE – pełna keksówka wielkości 25/11cm – 1,2l pojemności 300g serka ‘Mój Ulubiony’ 350g mleka skondensowanego słodzonego 500g śmietany kremówki, koniecznie 36% tłuszczu 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego albo 2-3 krople aromatu waniliowego 2 łyżeczki skórki startej z cytryny 6-7 ciastek owsianych albo

Karo in the Kitchen
Batoniki musli 244

wyrzutów sumienia, ze jedzą coś słodkiego:) Do ich przygotowania potrzeba płatków owsianych (ja daję pół na pół z żytnimi, żeby było zdrowiej), ulubionych orzechów, bakalii oraz mleka skondensowanego i miodu. Możecie przygotować batoniki według własnego uznania i dodać takie składniki, jakie lubicie najbardziej lub akurat macie w domowej spiżarce. Batoniki musli stanowią wspaniałą przekąskę, którą(...)puszka skondensowanego słodzonego mleka 100 g miodu  WYKONANIE: Piekarnik nagrzej do 180 stopni C . Mleko słodzone podgrzej lekko w garnku. Osobno podgrzej lekko miód. Płatki, słonecznik, pestki dyni, posiekane orzechy, migdały, posiekane suszone owoce i wiórki kokosowe wsyp do miski i dobrze wymieszaj.  Do mieszanki bakalii wlej mleko skondensowane i miód. Dokładnie wymieszaj. Masę przełóż

Słodko-Słony Świat Ilony