miruna - 185 przepisów (strona:5/13)

Ryba pieczona z warzywami 134

Kolejny pyszny przepis na pieczoną rybę! Składniki: 4 duże filety miruny ze skórą, 2 marchewki, duża pietruszka, 3-4 pomidory suszone z zalewy (oleju), pół papryki zielonej sól, pieprz Przygotowanie: Marchewkę i pietruszkę obieramy, ścieramy na grubych oczkach. Paprykę kroimy w małą kostkę, pomidory na mniejsze kawałki. Dusimy pod przykryciem w rondelku z dodatkiem 2-3 łyżek wody, mieszając

Lena Gotuje
Miruna po grecku 173

Ulubiona i znana wszystkim ryba po grecku jest obowiązkową pozycją na wszystkich świętach i domowych uroczystościach. Mi osobiście smakuje najlepiej w okresie zimowym. 700 g miruny patagońskiej 4 marchewki 1 pietruszka Kawałek korzenia selera 2 cebule 3 ziarna ziela angielskiego 2 liście laurowe Słodka czerwona papryka Oregano 190 g koncentratu pomidorowego 1,5 szklanki gorącej wody Sól Pieprz 2 jajka

VioletoweKucharzenie
Ryba z ajwarem, cukinią i pomidorem, pieczona w papilotach 155

masz czasu na przygotowanie pysznego obiadu? Podaję na dłoni gotowy przepis. Całkowity czas przygotowywania 30-35 minut.  SKŁADNIKI: 4 porcje 4 kawałki białej ryby bez skóry (miruna, dorsz) Mała cukinia Pomidor  1-1.5 woreczka ryżu Mały ząbek czosnku Szalotka Kilka kawałeczków sera feta 4 łyżki ajwaru 2 łyżki sosu sojowego Kurkuma Tymianek Oliwa z oliwek Świeża bazylia Papier

Kopystką po garach
Pieczona ryba z curry 156

Zdrowa, pieczona ryba, pachąca orientalnym curry! Składniki: 3-4 kawałki filetów miruny ze skórą pieprz kolorowy świeżo mielony, curry Przygotowanie: Rybę posypujemy świeżo mielonym pieprzem oraz curry - tylko tyle, aby ryba nabrała ładnego koloru. Układamy na blasze, na papierze dopieczenia skórą do dołu. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniu przez ok 25minut

Lena Gotuje
Pieczona ryba z curry 161

Zdrowa, pieczona ryba, pachąca orientalnym curry! Składniki: 3-4 kawałki filetów miruny ze skórą pieprz kolorowy świeżo mielony, curry Przygotowanie: Rybę posypujemy świeżo mielonym pieprzem oraz curry - tylko tyle, aby ryba nabrała ładnego koloru. Układamy na blasze, na papierze dopieczenia skórą do dołu. Pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniu przez ok 25minut

Lena Gotuje
Polędwiczki z dorsza w cieście 217

przygotowania tego przepisu wykorzystałam polędwiczki z dorsza, ale świetnie też sprawdzi się płat dorsza lub miruny. Przepis jest prosty i stanowi świetną alternatywę dla tradycyjnej panierki. Ryba przygotowana w ten sposób najlepiej smakuje tuż po przygotowaniu, kiedy to ciasto jest najbardziej chrupiące. 4 polędwiczki z dorsza sok z cytryny 3 jajka 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej mielona

Smaki Na Talerzu
Ryba w sosie czosnkowym 242

pewnością nie będziecie mieli „nieprzyjemnego oddechu”. Tą przystawkę najlepiej jest przygotować jeśli zostanie Wam ryba np. z piątkowego obiadu. Składniki do przygotowania ryby 700g mrożonej ryby np. miruny 2-3 jajka mąka Składniki do przygotowania sosu czosnkowego 1 duży kubek jogurtu naturalnego (400g) 4-5 ząbków czosnku 3 łyżki majonezu szczypta soli szczypta cukru szczypta pieprzu szczypta ziół

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Ryba w cieście curry 170

Ryba w cieście curry to szybka, wręcz 15 minutowa potrawa, którą podajemy z ziemniakami lub ryżem i ulubioną surówką. Składniki: ok 700 g filetów z ryby (polecam dorsza lub mirunę) 1 jajko pół szklanki mleka 1/3 szklanki mąki kukurydzianej 1/3 szklanki mąki pszennej łyżeczka curry sól, pieprz Przygotowanie Rybę oczyszczamy, suszymy, przyprawiamy solą oraz pieprzem. W misce mieszamy jajko

e-PrzepisyKulinarne
Potrawka rybna z ziemniakami 181

obiadowe lub na ciepłą kolację. Nie wymaga zbyt wiele czasu do przygotowania. W sam raz na popielcową środę lub obiad na piątek. Na 3 porcje: ½ kg mrożonego fileta z miruny lub dorsza ½ kg sałatkowych ziemniaków ½ szklanki wody 2 pomidory 2 liście laurowe 4-5 ząbków czosnku 3  łyżki oleju  (ja miałam czosnkowy) 1 łyżeczka przyprawy do ziemniaków Sól

Wanilia i Kardamon
Ryba z ajwarem, cukinią i pomidorem, pieczona w papilotach 158

masz czasu na przygotowanie pysznego obiadu? Podaję na dłoni gotowy przepis. Całkowity czas przygotowywania 30-35 minut.  SKŁADNIKI: 4 porcje 4 kawałki białej ryby bez skóry (miruna, dorsz) Mała cukinia Pomidor  1-1.5 woreczka ryżu Mały ząbek czosnku Szalotka Kilka kawałeczków sera feta 4 łyżki ajwaru 2 łyżki sosu sojowego Kurkuma Tymianek Oliwa z oliwek Świeża bazylia Papier

Kopystką po garach
Pieczony filet z dorsza z pesto rosso i kruszonką 155

ryba będzie upieczona, a posypka lekko chrupiąca. Podawaj np. z ziemniakami i kolorową sałatką. ➤ Rada: W ten sam sposób możesz przygotować także inne gatunki ryb, np. łososia, mintaja czy mirunę.  Wpis powstał we współpracy z  Monini

Chilli Czosnek i Oliwa
Halaszle czyli węgierska zupa rybna 146

Moja wersja tradycyjnej, lekko pikantnej, rozgrzewającej węgierskiej zupy rybnej na bazie aromatycznej papryki, pachnącej cebuli, pomidorów i delikatnego fileta z miruny. Składniki: 800g fileta z maruny 1,2l rybnego lub warzywnego bulionu 2 żółte papryki 2 czerwone papryki 1 zielona papryka 3 ziemniaki 2 marchewki 3 cebule 3 ząbki czosnku 1 puszka krojonych pomidorów 2 łyżeczki ostrej papryki 2 łyżeczki

Szalona Kuchnia Eweliny
RYBA W CIEŚCIE FRANCUSKIM ZE SZPINAKIEM 252

Macie już pomysł na niedzielny obiad? Przedstawiam szybki przepis na rybę ze szpinakiem w cieście francuskim! Smak jest obłędny. Składniki: 450 g szpinaku rozdrobnionego, mrożonego 2 filety miruny 3 ząbki czosnku 1 łyżeczka masła 1 łyżka mąki pszennej Sól pieprz biały Gałka muszkatołowa 250 g serka kremowego śmietankowego Szpinak rozmrażamy na sitku. Na patelnię wkładamy masło, podsmażamy na nim szpinak

Słodki Zakątek
Ryba po grecku 144

Znane, lubiane danie. Odkąd pamiętam rządziła na stole podczas każdej imprezy rodzinnej. Składniki: Filety białej ryby – może być dorsz – ja najczęściej go używam, ale także polecam, morszczuka, miruny, mintaja ryba może być mrożona albo świeża 3 marchewki 2 pietruszki 1/4 selera 1 cebula 1 mały por 1 łyżeczka soli 3 jajka 3 ziela angielskie 1 liść laurowy pieprz

MojaQchnia.pl
Ryba po japońsku 276

zalewie, z lekko chrupiącymi warzywami. Jak dla mnie jest jeszcze smaczniejsza od swojej „koleżanki” ryby po grecku. Polecam!   Składniki: około 0,5 kg filetów rybnych (np. miruna, morszczuk, mintaj, dorsz) 3-4 płaty papryki konserwowej 3-4 ogórki konserwowe 2 cebule sól i pieprz olej do smażenia   Zalewa: 3 łyżki koncentratu pomidorowego 1/2 szklanki wody

Blog z Apetytem