orzeszków ziemnych 2 łyżki cukru pudru 1-2 łyżki miodu Masło Orzechowe - Sposób przygotowania: Jeżeli używamy solonych orzeszków warto je przepłukać w zimnej wodzie, a następnie dokładnie wysuszyć za pomocą ręczników papierowych (niektóre fistaszki kupowane
Słodka Stronaniewielkiej ilości masła na złoto-brązowy kolor z obu stron (pancakes'y są gotowe do przewrócenia gdy na ich powierzchni pojawiają się pęcherzyki powietrza). Podajemy z syropem klonowym, miodem lub innym ulubionym dodatkiem. *przepis pochodzi ze strony http://www.sofeminine.co.uk Moje posty
Słodka Stronaspodzie, z wierzchem pokrytym masą krówkową posypany orzechami włoskimi. Sernik "Krówka" - Składniki: ciasto: 1/2 szklanki mąki krupczatki 1/4 szklanki mąki zwykłej pszennej małe jajko 60 g masła łyżka miodu 2 łyżki cukru cukier waniliowy 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia masa serowa: 375 g twarogu sernikowego 1/4 szklanki cukru ekstrakt waniliowy 2 małe jajka 1/4 szklanki kremówki łyżeczka mąki
Słodka Stronaproces jej powstawania nie jest skomplikowany. Poza tym domowa masa marcepanowa nie ma konserwantów i z pewnością jest zdrowsza niż ta "kupna". Masa Marcepanowa - Składniki: 300 g migdałów łyżeczka miodu ok. 40 ml wody 250 g cukru pudru łyżeczka aromatu migdałowego Masa Marcepanowa - Sposób przygotowania: Migdały zalewamy wrzącą wodą i odstawiamy do ostygnięcia. Następnie obieramy je i mielimy. (Migdały
Słodka Stronabąbelki to znak, że można przewrócić je na drugą stronę. Pancakes'y smażymy krótko, na małym ogniu, bez tłuszczu - na patelni z nieprzywierającą powierzchnią. Gotowe pancakes'y podajemy z miodem, syropem klonowym, z dodatkiem owoców itd. Moje posty
Słodka Stronasmaku ciasta. Polecam. Miodownik / Grysikowiec -Składniki: 3 szklanki mąki 1/2 kostki margaryny (125 g) 2/3 szklanki cukru 2 duże żółtka (lub 3 małe) łyżeczka octu łyżeczka sody 3 łyżki miodu 4 łyżki śmietany 18% szczypta soli cukier waniliowy (opcjonalnie) Masa: 600 ml mleka 3/4 szklanki cukru cukier waniliowy 12 łyżeczek grysiku (kaszki manny) 150 g masła konfitura śliwkowa
Słodka Stronaprostu skosztować. Ciasteczka z Lawendą - Składniki: 1,5 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru pudru 3 łyżki mąki ziemniaczanej 100 g masła (rozpuszczonego) 2 żółtka 2 łyżki miodu sok z połowy cytryny skórka z połowy cytryny szczypta soli czubata łyżka kwiatów lawendy szczypta soli cukier puder do posypania (opcjonalnie) Ciasteczka z Lawendą - Sposób przygotowania: Wszystkie składniki łączymy
Słodka Stronatestujących dziewczyn nie zmieniło się, nadal im ciut zazdroszczę ;) Dziś zamiast przepisu chciałabym zaprosić Was do zerknięcia na stronę Anielskie Przysmaki . Znajdziecie tam przede wszystkim wspaniałe miody , ale także przetwory, syropy , konfitury i soki . Wszystkie produkty są najwyższej jakości - gwarantuję to Wam :) Co mnie ujęło w tej akurat firmie? Bardzo profesjonalne i życzliwe
Codzienna kuchnia niecodziennawięc się pilnujcie, bo Wasze składniki nie dotrwają do końca przygotowań ;). 4. SYROP (7 min) Do garnuszka dodajemy masło i roztapiamy je na małym ogniu. Następnie dodajemy cukru oraz miodu, wszystko dokładnie mieszamy i podgrzewamy do uzyskania jednolitej masy. Kiedy zacznie wrzeć, gotujemy to jeszcze ok. 4 min na wolnym ogniu, od czasu do czasu mieszając, aż nasz syrop będzie
Nerds Kitchenwitaminową, a nasz organizm na pewno się nam odwdzięczy zdrowiem i promienną cerą. Potrzebne nam: - 500 g mrożonych lub świeżych truskawek - pół litra jogurtu naturalnego - 2-3 łyżeczki miodu (naturalnego!) Przygotowanie: Przepis jest banalnie wręcz prosty. Składniki wrzucamy do blendera i po chwili mamy gotowy pyszny i smaczny napój. Jeśli nie lubicie jogurtu, możecie go zastąpić maślanką lub kefirem
W poszukiwaniu inspiracjiletniej wody 100 g mąki kukurydzianej 200 g mąki pszennej ciasto właściwe: 2 łyżeczki proszku z owoców dzikiej róży 2 łyżeczki soli 50 ml oleju 50 ml płynnego miodu 200 g mąki pszennej dodatkowo: 10 g mąki kukurydzianej Drożdże rozetrzeć z cukrem, wymieszać z wodą. Mąki przesiać, wymieszać, dodać drożdże. Całość dokładnie wymieszać łyżką, odstawić na 1 godzinę w cipłe
Pożeraczka, czyli raz adobrzebotwinki bób ok 100 g kwiaty lawendy wedle uznania granat 1 szt feta z bazylią i oregano wedle uznania Dressing sok z połowy granatu 1 łyżeczkę miodu 1 łyżkę octu winnego 3-4 łyżki oliwy SPOSÓB WYKONANIA : - groszek, liście botwinki, myjemy osuszamy - bób gotujemy do miękkości po czym obieramy ze skórki
Basia w kuchniPachnący piernikami świecznik, przypominający o zbliżających się świętach. SKŁADNIKI Ciasto 3 szklanki mąki 5 łyżek miodu płynnego 3 łyżki cukru pudru 2 jajka 30 dag masła łyżeczka proszku do pieczenia przyprawa do piernika Lukier jedno biało szklanka cukru pudru 4 świeczki WYKONANIE Ciasto Wszystkie składniki ciasta dokładnie zagniatamy, następnie cienko rozwałkowujemy. Wykrawamy jeden prostokąt 40 x 10 cm, 4 małe
RAROSSAWaniliowy sernik z serka homogenizowanego z cynamonem, miodem i surowymi pistacjami Wczorajszy dzień jak najbardziej udany, nawet pomimo tego, że jadąc w poszukiwaniu po sukienkę... wróciłam bez niej, ale to u mnie norma. Jadę po coś - wracam bez tego. Idę tak się do sklepu - tyle ładnych rzeczy. Chyba się już przyzwyczaiłam. Żałuje tylko, że nie udało
More food, love and dreamsotrębów owsianych 2 łyżki lnu mielonego złotego odtłuszczonego 3 łyżki mieszanki studenckiej ( rodzynki, orzechy nerkowca, orzechy laskowe, migdały) 1 łyżka żurawiny suszonej 1 łyżka sezamu 2 łyżki miodu 1 jajko Przepis jest bardzo prosty :) Wszystkie składniki dodajemy po kolei do miski po czym mieszamy, żeby się ładnie wszystkie produkty połączyły. Po czym formujemy kuleczki czy inne
Parowar Faceta