migdałowe - 1000 przepisów (strona:11/67)

Przepis #185 Domowe batoniki Fig Bar - bez laktozy, glutenu oraz cukru 173

znajdziecie poniżej:) Wartości odżywcze na 100 g: 333 kcal w tym: B: 9 g; W: 42 g; T: 15 g.  Czas wykonania: 60 min Składniki - 140 g masła migdałowego  - 150 ml wody - 70 g daktyli - 30 g oleju kokosowego - 20 g sezamu - 100 g mąki owsianej bezglutenowej - 90 g mąki gryczanej Nadzienie - 100 g suszonych śliwek(...)Wykonanie Daktyle moczymy przez około 15 minut w gorącej wodzie. Następnie odsączmy je i blendujemy z olejem kokosowym na gładką masę. Do miski wsypujemy obie mąki. Dodajemy masło migdałowe oraz sezam i wodę (wodę warto wlewać po trochu i sprawdzać czy masa nie robi się zbyt płynna). Przekładamy także zblendowane daktyle. Całość dokładnie zagniatamy by powstała zbita masa. Masę owijamy

Health-Fit-Life
Muffinki marcepanowe 150

udekorowaną prażonymi migdałami.  SKŁADNIKI Muffiny: 160 g śmietany 36% 100 g masy marcepanowej 60 g masła 70 g cukru trzcinowego szczypta soli 3 jajka 70 g płatków migdałowych 230 g mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody Dekoracja: 400 g śmietany 36% 1 łyżka cukru 1 opakowanie cukru waniliowego 1 śmietan-fix 2 łyżki kakao(...)łyżki płatków migdałowych WYKONANIE Śmietanę, masło, cukier trzcinowy i masę marcepanową umieścić w garnuszku i podgrzewać mieszając do momentu, aż masa marcepanowa się rozpuści. Zostawić do ostudzenia. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami. Płatki migdałowe zmielić np. w młynku do kawy i wsypać do miski. Dodać mąkę, proszek do pieczenia, sodę i sól, po czym

Passions hobbies life
Deser z kaszy jaglanej z gorzką czekoladą, masłem orzechowym i pomarańczą 152

kandyzowane owoce: https://www.bee.pl/9238-suszone-i-kandyzowane A le nie tylko. Z zakupionych tam produktów przygotowałam aromatyczny pudding - deser. Na 4 osoby: szklanka suchej kaszy jaglanej 2,5 szklanki mleka migdałowego szczypta soli anyż gwiazdkowy skórka ze sparzonej otartej  pomarańczy 4 daktyle 2  goździki łyżeczka startego imbiru 100 gram gorzkiej 74 % czekolady łyżka miodu z akacji 2 łyżki masła(...)orzechowego łyżka kandyzowanej skórki z pomarańczy kilka pokruszonych migdałów W garnku zagotować mleko migdałowe z anyżem, daktylami goździkami i skórką z otartej pomarańczy. Wsypać sparzoną wrzątkiem kaszę jaglaną i gotować ok 15  - 20 minut. Jeśli będzie "za gęsto" dolać ok 50 ml mleka migdałowego. Kiedy się ugotuje należy wyjąć przyprawy a część kaszy ok. 1/3 garnka przełożyć do innego

AZgotuj!
Kruche ciasto ze śliwkami i migdałami 113

gdyż zakiełkował mi pomysł z wykorzystaniem go do sernika. Potem zagniotłam szybko kruche ciasto, aby na weekend było coś słodkiego. Wybrałam zwykłe kruche ciasto maślane ze śliwkami i płatkami migdałowymi. Do samego ciasta dodałam także cynamon i gałkę muszkatołową. Polecam! To kruche ciasto ze śliwkami zostało przygotowane z pomocą mojej 5-latki, która uwielbia przebywać ze mną w kuchni(...)łyżeczki proszku do pieczenia 3/4 szklanki cukru pudru 1/2 łyżeczki cynamonu szczypta gałki muszkatołowej 2 żółtka 2 łyżki gęstej śmietany 18% nadzienie 700g – 800g śliwek węgierek garść płatków migdałowych 1 kopiata łyżka cukru kryształu Wykonanie Składniki na ciasto szybko zagnieść na pulchne, gładkie ciasto. Gdyby ciasto było zbyt klejące i nie chciało łatwo odejść od palców, można dodać więcej

Raj dla Podniebienia
Migdałowe ciasto z rabarbarem 173

żadne inne kojarzy mi się z dzieciństwem, z ogródkiem babci, z nielubianym kompotem, ale ciasto z tymi kwaskowatymi łodygami i kruszonką to mój absolutny faworyt. Wersja na mące migdałowej z płatkami migdałów jest jeszcze pyszniejsza, koniecznie przygotujcie bo za chwile rabarbaru już nie będzie aż do następnej wiosny.  Składniki na formę o śr 25 cm Czas przygotowania(...)szklanka cukru 1/2 szklanki miękkiego masła 2 jaja 1 szklanka greckiego jogurtu 1 łyżka starej skórki cytrynowej 1/2 szklanki mąki migdałowej 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 1 /2 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 mielonego kardamonu 1/4 łyżeczki soli OK 5-6 łodyg rabarbaru 1/3 szklanki płatków migdałów Przygotowanie: 1. Piekarnik nagrzewamy do 175 stopni, formę

Słodki Kompromis
Jagodowy pudding chia z płatkami migdałowymi 122

chia. Te nasionka mają mnóstwo wartości odżywczych i połączone z owocami dają ekstra smak. Dzisiaj przygotowałam dla Was pudding. Spróbujcie! Składniki : * 2 łyżki nasiona chia  * pół szklanki mleka migdałowego  * 2-3 łyżki jagód lub borówek amerykańskich - ja użyłam jagód z cukrem  * opcjonalnie inne owoce - u mnie banan i plastry pomarańczy * płatki migdałowe  Przygotowanie : Nasiona zalewamy mlekiem(...)zawsze wieczorem przygotowuje sobie te nasionka by rano tylko wymieszać z owocami. Przekładam do szklanki jagody, dodaję gęste już nasionka chia. Układam plasterki banana i posypuję całość płatkami migdałowymi. Można całość dosłodzić miodem, ale ja miałam jagody ze słoiczka, takie zasypane cukrem i dla mnie całość była odpowiednio słodka

Magiczne Życie Marty
Mazurek z makiem i bakaliami 150

Polewa: 100 g gorzkiej czekolady z 50% kakao 50 g masła 1/2 łyżeczki miodu naturalnego Dodatkowo: 4 łyżki ulubionego dżemu (u mnie z owoców leśnych) orzechy włoskie i płatki migdałowe do dekoracji papier do pieczenia (u mnie firmy Stella ) Do odmierzania używam: szklanka - 250 ml, łyżka - 15 ml, łyżeczka - 5 ml. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jak przygotować mazurek z makiem(...)wyjąć razem z papierem na deskę i wystudzić. Upieczony spód posmarować cienką warstwą dżemu i wyłożyć na nim zimną masę makową. Wierzch polać polewą i udekorować orzechami i płatkami migdałowymi. Wstawić na kilka godzin do lodówki, aby masa zastygła. Masa makowa: Mak zalać gorącym mlekiem i odstawić na około 30 minut.  Do maku dodać pokrojone masło, gotować ciągle mieszając

Kuchcik gotuje
Dip jogurtowo-migdałowy 147

jogurtowo-migdałowy to propozycja zastąpienia tradycyjnego dipu czosnkowego aromatycznym smakiem migdałów. Dip jogurtowo-migdałowy będzie pasował do dań podawanych na ciepło jak i na zimno. Oto kilka propozycji: pieczone ziemniaki w mundurkach, papryka w cieście na ciepło, tradycyjne placki ziemniaczane z cebulką, pomidory faszerowane i zapiekane, domowe knysze z cebulą, cukinia z mozzarellą, smażona cukinia, faszerowane... Więcej The post(...)jogurtowo-migdałowy appeared first on Magiczny Garnek

Magiczny Garnek
Babeczki makowo-migdałowe 199

Życzymy Wszystkim, którzy nas odwiedzają pięknego Nowego Roku, pełnego radości i dobrego smaku. Niech każdy dzień będzie godny zapamiętania. Marysia i Ania Moja Mama Gotuje Babeczki makowo-migdałowe Składniki: 2 łyżki maku  5 jajek  2 szklanki mąki migdałowej (lub zmielonych migdałów)  2 łyżki mąki kokosowej  1/3 szklanki ksylitolu, cukru trzcinowego lub kokosowego  ziarenka(...)łyżka soku z cytryny  szczypta soli  1 łyżka startej skórki z cytryny  1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej  Przygotowanie:  W misce mieszamy mąkę migdałową z mąką kokosową, makiem i sodą. W drugiej misce dokładnie mieszamy cukier, jajka, sok z cytryny, skórkę z cytryny i wanilię. Łączymy zawartość obu misek i delikatnie mieszamy. Masą wypełniamy posmarowane olejem

Moja Mama Gotuje
Ciasto makowo-serowe 6526

szklanki ciepłego mleka 2 jajka + białko, które zostało od spodu 1 szklanka cukru pudru 1 łyżka cukru waniliowego 2 łyżki bułki tartej 3 krople aromatu migdałowego 100 - 150 g bakalii (orzechy włoskie, rodzynki, płatki migdałowe) 2 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej lub cytrynowej Masa serowa: 1 kg białego mielonego sera twarogowego (ma być prawdziwy ser, a nie coś(...)minut, aż płyn prawie całkowicie się wchłonie. Po wystudzeniu mak 2 razy zmielić w maszynce o drobnym sitku. Żółtka utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym, dodać mak, aromat migdałowy, bułkę tartą i bakalie (orzechy drobno pokroić, rodzynki wcześniej namoczyć w ciepłej wodzie na około 10 minut, aby napęczniały). Dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wmieszać

Kuchcik gotuje
MAKOWIEC ŚNIEŻNY 201

delikatnie wmieszać na końcu.Piec ok 30 min w 180st.C.   Masa makowa: 25 dag maku 10 dag cukru  3 białka 2 łyżki miodu 1/2 szklanki mleka olejek migdałowy 20 dag bakalii ( u mnie rodzynki,płatki migdałowe oraz skórka pomarańczowa) Mak wsypać do garnka,zalać go gorącą wodą i gotować na małym ogniu ok 15 min. Po tym czasie(...)zdjąć z ognia,odstawić na 20 min. Następnie mak osączyć,dwukrotnie zemleć w maszynce. Gotowy mak ponownie przełożyć do garnka bądź patelni,dodać białka,miód mleko,cukier olejek migdałowy oraz bakalie - wymieszać i smażyć na wolnym ogniu ciągle mieszając,aż do uzyskania gęstej masy. Gorącą masę makową wyłożyć na biszkopt i wyrównać. Masa śmietankowa:   1/2 l śmietany kremówki

Niespełnione zdolności kulinarne
Kurabiedes – greckie ciasteczka migdałowe 280

Zobacz także: Najlepsze Rafaello Kto lubi pralinki Rafaello? Jeśli zaliczacie się do grona fa... Tort czekoladowy (przepis i dekoracja) Poezja-smaku obchodzi dziś pierwsze urodziny! Przez ten rok ... Makowiec migdałowy z jabłkami Świąteczny makowiec migdałowy z jabłkami na kruchym cieście.... Pierniczkowe cappuccino z domkiem z piernika Pierniczkowe cappuccino z domkiem z piernika idealnie wpisuj... Post Kurabiedes – greckie ciasteczka migdałowe

Poezja smaku
Ryżowa miseczka z suszonymi morelami 143

Ryżowa miseczka z suszonymi morelami. Idealna na pierwsze lub drugie śniadanie. Szybka w przygotowaniu i po prostu pyszna. Dodatek suszonych moreli i płatków migdałowych sprawia, że w ta mała niepozorna ryżowa miseczka dostarczy Wam również cennych witamin. Suszone morele zawierają potas, miedź i witaminę C. Natomiast w płatkach migdałowych znajdziecie magnez, cynk i żelazo. Nic tylko jeść i cieszyć się(...)dniem Składniki: 3/4 szklanki płatków ryżowych – u mnie Targroch około 4/5 szklanki mleka 6 suszonych moreli – u mnie Targroch miód do smaku płatki migdałowe – u mnie Targroch Przygotowanie: Go garnuszka / rondelka wsypujemy płatki ryżowe, dolewamy mleko i zaczynamy gotować. Po chwili dorzucamy 3 pokrojone w kosteczkę suszone morele, gotujemy dalej co jakiś czas mieszając aż do uzyskania

Słodkie okruszki
Tarta marcepanowo-śliwkowa z migdałami i orzechami 173

jesiennie dziś u nas. Wieje wiatr zrzucając resztę liści z drzew. Tarta marcepanowo-śliwkowa na pewno poprawi Wam nastrój.  Nie jest przesłodzona, ale intensywnie migdałowo-orzechowa. Użyłam orzechów pekan, ale możecie dodać swoje ulubione, lub pominąć. Szybko ją zrobicie i jeśli lubicie marcepan ta tarta Was po prostu uwiedzie.  Polecamy cała nasza rodziną, wraz z zachwyconymi(...)kolor - około 7 minut. Masa marcepanowa 200 g marcepanu startego na tarce o grubych oczkach. 2 jajka 90 g miękkiego masła 30 g drobnego brązowego cukru kilka kropel aromatu migdałowego 3 łyżki mąki pszennej Starty marcepan połączcie z resztą produktów i zmiksujcie na gładką masę. Będziecie jeszcze potrzebowali  7 dużych śliwek 3 łyżki płatków migdałowych  2 łyżki orzechów

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Wyśmienita szarlotka z migdałami, rodzynkami i miodem 332

cytryny 50g masła 50g cukru 100-150g rodzynek około 1/2 łyżeczki cynamonu szczypta zmielonych goździków Wierzch: garść posiekanych orzechów włoskich 50g cukru około 70-80g płatków migdałowych 1 łyżka miodu 1 łyżka mleka Dodatkowo: 2 łyżki bułki tartej cukier puder do posypania Ciasto: 1. Na mąkę przesiać cukier puder, dodać proszek do pieczenia, cukier wanilinowy, wymieszać. Schłodzone masło(...)jabłek, wyrównać. Wierzch posypać cynamonem i szczyptą goździków. Wierzch: 7. Do rondelka po jabłkach wsypać cukier, dodać miód, mleko i podgrzewać mieszając, aż cukier się rozpuści. Dodać płatki migdałowe i wymieszać. Zdjąć z ognia, dodać orzechy, wymieszać i masę migdałową wyłożyć na wierzch ciasta. 8. Blaszkę wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 180C na funkcji góra – dół przez około

Mała Cukierenka

Proponowane wyszukiwania