mięso - 63110 przepisów (strona:425/4208)

Jednogarnkowe danie z ryżem, mięsem mielonym i dynią 144

tyle, żebym w razie czego nie żałowała, ale tutaj faktycznie pasuje doskonale:) 500 g pokrojonej w kostkę dyni (waga po obraniu i usunięciu pestek) 550-600 g drobiowego mięsa mielonego 2 cebule 3 ząbki czosnku 1 i 1/3 łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej 1/3 łyżeczki papryki mielonej ostrej 1/3 łyżeczki cynamonu 1/2 łyżeczki kminu rzymskiego (kuminu(...)suchego ryżu (u mnie długoziarnisty) 1 szklanka czerwonej soczewicy 1-1,25 l bulionu 1 puszka krojonych pomidorów (u mnie CIRIO z czosnkiem) sól, pieprz Dynię kroimy w kostkę. Mięso mielimy. Cebulę kroimy w kostkę. Na dużej, głębokiej patelni rozgrzewamy 2-3 łyżki oleju. Dodajemy cebulę. Gdy się zeszkli dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Następnie dodajemy mięso mielone. Wszystkie przyprawy

Smaki Na Talerzu
Zrazy wołowe – roladki śląskie 280

zawsze przywołuje mi na myśl rodzinne obiady u mamy i babci. Smakują tak… domowo. Wbrew obawom młodych gospodyń i gospodarzy, wcale nietrudno je przygotować – gdy dokładnie rozbijemy mięso, nie będziemy mieć problemu ze zwijaniem – musimy uzbroić się tylko w cierpliwość podczas gotowania. Zrazy wołowe – roladki śląskie: 1 kg wołowiny zrazówki* (6 plastrów) 6 czubatych łyżeczek musztardy(...)smażenia (ewentualnie masło klarowane lub olej) mąka do obtoczenia zrazów sól, pieprz do podania: kasza gryczana lub kluski śląskie do podania: ogórki kiszone, modra kapusta lub buraczki'; document.write(" "); Mięso kroimy na plastry o grubości 1-1,5 cm. Przez folię spożywczą (streczową) lub przez foliowy woreczek rozbijamy wołowinę na cienkie kotlety. Posypujemy pieprzem z obu stron (nie solimy). Smarujemy wierzch

Poezja smaku
Gulasz na ostro 156

Dzisiaj na obiad zagościł gulasz. :) Jest ostry i rozgrzewający . Idealny na jesienne i zimowe dni :) Idealne danie dla osób lubiących ostre potrawy :)) Składniki : 0,5 kg mięsa gulaszowego 1 duża czerwona papryka 2 średnie cebule łyżeczki papryki ostrej 2 łyżeczki papryki słodkiej 2 ząbki czosnku 2 łyżki koncentratu pomidorowego 3 duże ziemniaki sól, pieprz, vegeta 2 łyżki śmietana(...)łyżka mąki . Przygotowanie : Mięso myję, osuszam i kroję na średniej wielkości kostkę . Cebulę kroję w piórka. Na rozgrzany olej wrzucam przyprawione solą i pieprzem mięsko oraz cebulę . Smażę ok 10 min na wolnym ogniu . Podsmażoną cebulkę i mięso przekładam do garnka i zalewam 2 szkl bulionu . Paprykę płuczę, osuszam i kroję w średnią kostkę i dodaję do garnka z cebulką

Domowa Kuchnia u Mamy
Mięsne "psiastka" 176

jedną dietę. Nie lubi puszek, suchą karmę lubi jedynie pochrupać, gdy najdzie go ochota, BARF już mu się znudził. Musieliśmy wrócić do gotowanego jedzenia, ale u nas to jedynie mięso, odrobina warzyw i odpowiednie suplementy. Więcej psu do szczęścia i zdrowia nie potrzeba. Niestety w naszej diecie brakowało kości i podrobów, więc postanowiłam przemycić je jakoś do tych ciastek(...)udało się! Jimmy zajada ze smakiem, a ja cieszę się, że dostarczę mu odpowiednich składników odżywczych. Polecam wszystkim psiarzom. :) Psie ciastka z mięsem: 500g mielonych podrobów wołowych (można użyć każdego rodzaju mięsa, którym karmicie psa - kurczaka, wołowiny, jagnięciny etc.) 2 szklanki mąki pszennej lub pełnoziarnistej 3 jajka wiejskie lub od kur z wolnego wybiegu pół szklanki rozpuszczonego masła (lub oleju

Cooking Monster
Pulpety w sosie pieczarkowym 423

mięsa mielonego można wyczarować sporo pysznych dań. Od klopsów, pulpetów, nadziewanych makaronów po pyszne zapiekanki. Ja dzisiaj serwuję wam pyszne pulpety z mięsa mielonego w sosie pieczarkowy. Danie przygotowałam w granitowym garnku Ballarini z kolekcji Lucca . Garnek jest odporny na uszkodzenia mechaniczne. Ma nienagrzewające się rączki po obu stronach garnka. Potrawy nie przywierają do powierzchni nawet, jeśli są smażone(...)dodatku tłuszczu. Można stosować w piekarniku w temperaturze do 140 stopni.  Składniki: 600 g mięsa mielonego wieprzowego (łopatka i karczek) 1 kajzerka czerstwa 3/4 szkl mleka 1 jajko 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka papryki słodkiej 0,5 łyżeczki kolorowego mielonego pieprzu 0,5 łyżeczki pieprzu ziołowego staropolski 2 łyżeczki musztardy 2 łyżki masła klarowanego 3 łyżki oleju rzepakowego

Ala piecze i gotuje
OSZUKANE ZRAZY + FILMIK 250

Oszukane zrazy to nic innego jak tradycyjny zraz tylko z mięsa mielonego. Są szybkie w przygotowaniu i smaczne. Nadają się do zamrażania, można je odgrzewać lub zjadać na zimno. Świetnie smakują z kluskami, ziemniakami i ulubionymi surówkami. SKŁADNIKI :  1 kg mięsa mielonego ( u mnie łopatka ) 1 cebula 4 ząbki czosnku 2 jajka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki bułki(...)tartej 1 łyżka soli 1 łyżeczka pieprzu 1 łyżka papryki słodkiej 1 łyżka przyprawy do mięsa 1 łyżeczka majeranku  FARSZ :   4 ogórki kiszone  musztarda sarepska 2 kiełbasy śląskie 20 dkg wędzonego boczku 1 cebula mąka do obtoczenia zrazików  olej do smażenia

Kulinarne Fantazje Marioli
Kotlety z serem w sosie paprykowo-pomidorowym 138

zagęszczenia (u mnie nie było potrzeby) 2-3 duże czerwone papryki 1 duża cebula 2 ząbki czosnku puszka pomidorów kilka listków świeżej bazylii sól, pieprz przyprawa do mięsa mielonego zioła prowansalskie + ja jeszcze sypnęłam bazylię suszoną Mięso mielone wkładamy do miski, ser ścieramy bezpośrednio do mięsa, mieszamy. Dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki. Wbijamy jajko. Przyprawiamy solą, pieprzem, oraz przyprawą(...)mięsa mielonego. Wszystko razem dokładnie mieszamy. W razie potrzeby zagęszczamy bułką tartą. Dłonie zwilżamy zimną wodą i formujemy 8-9 kotlecików. Mielone obtaczamy w bułce tartej i smażymy na rozgrzanym oleju. Paprykę kroimy w drobne paseczki. Cebulę kroimy w kostkę. Czosnek siekamy. Na rozgrzanym oleju chwilę przesmażamy cebulę z czosnkiem, po czym dodajemy paprykę. Smażymy aż papryka stanie się szklista

Smaki Na Talerzu
Rozgrzewajace Chilli con Carne 163

puszka pomidorów 500 ml bulionu, najlepiej wołowego 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki mielonego kminu rzymskiego (kuminu) 1 łyżeczka wędzonej papryki pieprz sól 1 łyżka oleju natka pietruszki lub kolendra Mięso marynujemy w przeciśniętym czosnku, kuminie, papryce wędzonej,pieprzu, soli i oleju. Papryczkę chilli drobno siekamy i mieszamy z mięsem. Odstawiamy na ok. ok. 1 godzinę.  Chorizo lub kiełbasę kroimy(...)drobną kostkę i wrzucamy na zimną patelnię lub woka o grubym dnie. Podgrzewamy delikatnie, aby wytopić tłuszcz.  Cebulę kroimy w pióra, dajemy do kiełbaski wraz z mięsem.  Podkręcamy płomień i obsmażamy mięso przez 1 - 2 min. Przykrywamy i dusimy przez ok.5 min.  Paprykę kroimy w kostkę. U nas były to papryki czerwone, ale jeśli chcemy mieć bardziej

Kuchnia od dwojga
Polędwiczka z kurkami 146

porę roku od przepisy na polędwiczkę z kurkami. Bardzo prosty i pyszny przepis! Czas wykonania: 40 min Ilość porcji: 4 porcje (około 16 kawałków mięsa) Składniki: 500 g polędwiczki wieprzowej 250 g kurek 1 duża cebula 200 ml śmietanki 18% 2 łyżki posiekanej natki pietruszki 1 łyżka masła 2 łyżki oleju kokosowego lub masła klarowanego sól(...)usmażyć na łyżce masła, do czasu aż się zeszkli. Dodać obrane kurki, smażyć około 10 minut na małym ogniu od czasu do czasu mieszając. Mięso pokroić na 1 – 1,5 centymetrowe plastry. Na patelni rozgrzać tłuszcz. Polędwiczkę posolić oraz posypać świeżo zmielonym pieprzem, a następnie smażyć mięso przez około

KuchniaWeDwoje.pl
Pizza o smaku hamburgera 227

nasze dwie smakowe potrzeby – bo to pizza o smaku cheeseburgera. Połączenie dwóch klasyków z kraju Wuja Sama – smakowa bomba wagi ciężkiej! Ta pizza ma wszystkie składniki hamburgera – sos, mielone mięso, ser i nawet pikle. Posypana sałatą to już pizza w wersji Big Mac. Jest pyszna, zaspokoi głód niezdecydowanych i zdecydowanie jest cholernie kaloryczna! CIASTO CHLEBOWE Do tego nadzienia idealnie pasuje(...)MIĘSNE NADZIENIE Na naprawdę dużej patelni rozgrzewamy dwie łyżki oleju. Drobno siekamy cebulę i smażymy ją do zeszklenia. Przeciskamy na patelnię ząbki czosnku i dodajemy mielone mięso – smażymy około 6-7 minut, stale mieszając, żeby dobrze je zamknąć, usmażyć i odparować, nie pozwalamy mu podchodzić wodą bo zacznie się dusić. Do usmażonego mięsa wlewamy sos Worcestershire, ciemny sos sojowy, wsypujemy

Karo in the Kitchen
Makaron ze szpinakiem i białą fasolą w pomidorowym sosie 146

ramach współpracy z firmą JAMAR zastanawiałam się czy puszkę fasoli Piękny Jaś zużyć do zupy, do pasty na chleb, albo makaronu… decyzję podjęłam niemal błyskawicznie;) Dodałam mielone mięso drobiowe, świeży szpinak, pomidory w puszce oraz bardziej wyraziste dodatki, takie jak oliwki i suszone pomidory. Nam smakowało:) 300 g ulubionego makaronu 1 mała cebula 1-2 ząbki czosnku puszka fasoli(...)PIĘKNY JAŚ JAMAR puszka pomidorów krojonych 200 g świeżego szpinaku baby 500 g mielonego mięsa drobiowego 1/2 szkl. tartego parmezanu sól, pieprz kilka suszonych pomidorów pokrojone czarne oliwki – ilość wg uznania Cebulę kroimy w drobną kostkę. Szpinak myjemy, odrywamy twarde łodyżki. Makaron gotujemy w osolonym wrzątku al dente. Odcedzamy. Na dużej, głębokiej patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju, wrzucamy pokrojoną

Smaki Na Talerzu
"flaczki" z kani 179

Lubicie kanie? Domyślam się, że nie wszyscy ale dla tych, którzy ją jadają mam fajną propozycję. Coś jakby gęsta zupa grzybowa z mięsem ale my mówimy na to flaczki. Dlatego, że pokrojone długie kawałki kani bardzo je przypominają. W ostatnich dniach był u nas wysyp taki, że w jednym miejscu było ponad sto więc taki obiad był obowiązkowy. Najlepsze "flaczki(...)kani" robi moja Mama i to jej przepis dziś Wam przedstawię.  P.S. tą zupę robimy na rosole więc polecam na poniedziałek- będzie fajnym pomysłem na wykorzystanie mięsa i rosołu z niedzieli. Składniki: 2 litry rosołu mięso z rosołu (najlepiej kurczak- ilość dowolna) 4-5 kani 4-5 ziemniaków marchewka cebula majeranek sól, pieprz 2 łyżki mąki łyżka smalcu

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Pieprz 197

sosy i sosy do sałatek ciemne sosy sosy ziołowe Sałatki wszystkie słone sałatki sałatka z ryżu, makaronu, drobiu, krewetek zielona sałata sałatki z pomidorów, z serem i mięsem różne sałatki z surowych i gotowanych składników Potrawy z jaj jajecznica, jajko sadzone, omlety omlety, jajecznica, jajko sadzone, suflety     Ryby ryby gotowane, duszone(...)smażone ryby smażone, małże, dania jednogarnkowe z owoców morza gotowane i smażone ryby morskie, węgorz, małże ryby z rusztu, płastuga duszona Mięso cielęcina, jagnięcina, wszystkie dania mięsne w jasnych sosach, mięso mielone wołowina, wieprzowina, gulasz, stek ciemne mięsa, głównie steki, rolady, pieczeń w occie, stew wołowiny steki, pasztety, farsze mięso mielone Drób i dziczyzna

Pomysłowa kuchnia
Pierś z kurczaka z kurkami 274

Kurki, to aromatyczne grzyby, które komponują się wspaniale z wieloma mięsami. Sprawiają, że prosty posiłek smakuje po królewsku. Dzisiaj mam dla Was propozycję na pierś z kurczaka z kurkami. Szybko, prosto i smacznie. Składniki: pierś z kurczaka (około 600 g) około 300 g kurek 2 średnie cebule 3 czubate łyżki siekanej świeżej natki pietruszki 100 ml śmietany 30% łyżka masła(...)miała smak. Duże kurki kroimy na 2- 4 części, małe pozostawiamy całe. Cebulę siekamy w kostkę. Natkę płuczemy i siekamy. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy na niej pierś. Mięso podsmażamy z obu stron, aż się lekko podrumieni i nie będzie surowe (około 4 - 5 minut). Nie wrzucajcie na patelnię za dużo kawałków na raz, bo zamiast się podsmażać, zaczną

Smak mojego domu
KOTLETY MIELONE W SOSIE GRZYBOWYM 174

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 55 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 22 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 4-6 Składniki na kotlety: 40 dag mięsa mielonego, sól, papryka ostra i słodka, majeranek pęczek koperku, jajko, 2 łyżki bułki tartej + do panierowania, 1/2 bułki - wcześniej namoczonej w mleku i odciśniętej, olej. Składniki na sos: 25 g suszonych grzybów wcześniej namoczonych w niedużej ilości(...)maślaków), mała cebula, duża garść posiekanej natki pietruszki, ciemny sos uniwersalny Łowicz, sól, większa łyżeczka cukru, łyżka masła, 2 liście laurowe, 3 ziarna ziela angielskiego. Przygotowanie: Mięso dokładnie łączę z jajkiem, bułką, bułką tartą, posiekanym koperkiem i przyprawami. Formuję niezbyt duże kotlety, obsmażam na oleju aż będą rumiane, osączam na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Wcześniej namoczone grzyby przekładam

JejKuchnia

Proponowane wyszukiwania