mięso - 63110 przepisów (strona:2025/4208)

PIEROGI RUSKIE 149

czyli falbanki z ciasta🙊), nie mogło się nimi najeść, nie wiedziała, że pierogi mogą być tak pyszne... Zajadała je 3 kolejne dni... 😂 Ostatnio przekonała się też do pierogów z mięsem , więc może jej się odmienia...😉 Inspiracją był przepis ze strony AniaGotuje , przekonał mnie ich wygląd i skład, obawiałam się tylko, aż tak dużej ilości cebuli, okazuje się, że niepotrzebnie

Smaczne Zdrowe
Naleśniki ruskie. 122

łączymy je. Ciasto odstawiamy na 30 minut by odpoczęło. Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Odstawiamy do ostygnięcia. Ziemniaki i twaróg przeciskamy przez praskę lub maszynkę do mielenia mięsa. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy. Usmażoną cebulę umieszczamy w misce z ziemniakami i twarogiem. Przyprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Smażymy naleśniki z obu stron na złoty kolor. Na środek

Zdrowy Styl Joanny
Kurczak caprese 107

czym wlej ocet balsamiczny i cukier. Podgrzewaj sos, aż się nieco zredukuje po czym dodaj kurczaka i podgrzewaj go chwilę z jednej i drugiej strony aby sos otulił mięso. Jeśli Twoja patelnia nadaje się do piekarnika to super, nie musisz teraz przekładać całości do innego naczynia, jeśli nie to przełóż delikatnie kurczaka i sos, dodaj kilkanaście pomidorków koktajlowych, a następnie

nietylkopasta.pl
Shalgam ki Sabzi sałatka 124

Shalgam ki Sabzi, czyli Rzepa po indyjsku, gotowana z przyprawami w dużej mierze kojarzona jest z kuchnią pendżabską. To świetne danie wegetariańskie, ale również może stanowić fantastyczny dodatek do mięs czy też ryb… Więc można powiedzieć, że to swego rodzaju sałatka 😊 Na zakończenie mojej przydługiej wypowiedzi, życzę Ci smacznego.  👥 – 4 ⏰ – 60 minut 🇮🇳 – Indie Oczywiście potrzebujemy

RafalCook
Makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami 161

Uwielbiam i już. Pasty mogę jeść na zimno, na ciepło, z takim makaronem i siakim. Z mięsem, rybami, warzywami – każde. Na dodatek mam manię kupowania różnego rodzaju makronu, więc tego w domu nigdy nie zabraknie. I nie piszę tutaj o makaronach kolorowych i takich mega dziwacznych. Rozglądam się najczęściej po prostu za fajnymi kształtami i za klasyką. Kupuję makarony

Kardamonovy
Kurczak w sosie śmietanowym z suszonymi pomidorami 122

kurczak powinien być wciąż surowy w środku). Na patelnię po kurczaku wrzucić pokrojoną w kostkę cukinię i cebulę. Smażyć kilka minut, następnie dodać drobno posiekany czosnek. Po chwili dodać mięso, zalać całość wodą lub bulionem, tak, by płyn lekko zakrywał składniki. Doprawić. Dusić na małym ogniu, do miękkości. Pod koniec duszenia dodać pokrojone suszone pomidory, śmietankę i parmezan. Gotować

Lekcje w kuchni
Szaszłyki w sosie orzechowym 103

kostkę 2. Przygotować marynatę i dodać mięso 3. Do podsmażonej cebuli dodać masło orzechowe i wodę 4. Do sosu dodać pozostałe składniki i smażyć do czasu zgęstnienia 5. Nafaszerować mieso na szaszłyki 6. Usmażyć mięso Pobierz wersję do druku: Pobierz Szaszłyki w sosie orzechowym Artykuł Szaszłyki w sosie orzechowym pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl

KuchniaWeDwoje.pl
Inna Bajka - opinia o produktach 168

wyłącznie warzywa, owoce, kasze i orzechy. Posiłki zbilansowane, 100% roślinne i nieprzetworzone produkty, które pełne są błonnika, witamin oraz makro i mikroelementów. Nie znajdziemy w nich nabiału i mięsa. Cukier jest tu wyłącznie kokosowy a jego zawartość tak samo jak soli jest niska. Jest to zdrowa porcja superfoods, która mnie bardzo przypadła do gustu.   Prezentację produktów zacznę

kruche babeczki
Mój gzik 111

musi być stricte obiadem), to moja wersja "wielkopolskiego gzika" z ziemniakami pieczonymi w mundurkach, w piekarniku. Jest to naprawdę dobre i nie zaszkodzi tym, którzy muszą odstawić mięso z diety! Pozostali też mogą spróbować! A jak to się robi "po mojemu", dowiecie się z szczegółowego opisu w zamieszczonym linku. Smacznego!    <WJ>     Składniki

R'n'G Kitchen
Gòi Gà sałatka 154

pierwsze i ja zrobiłem to dzień wcześniej uda z kurczaka ugotowałem z dość dużym, obranym i pokrojonym na mniejsze kawałki imbirem. Kiedy wystygnie obierz i usuń kości, skórę, a mięso rozszarp na mniejsze kawałki. Po drugie z kapusty usuń biały rdzeń i pokrój ją na cienkie paski, włóż do durszlaka i posyp solą. Kapusta skruszeje i będzie pyszna. Przed podaniem

RafalCook
Sałatka z buraków 140

Sałatka z buraków to klasyczny dodatek obiadowy. Można ją przygotowywać przez cały rok, u mnie w rodzinie to podstawowy dodatek do mięs zaraz obok aromatycznego sosu. Buraki można ugotować, upiec, bądź przygotować na parze. Sałatka ta idealnie pasuje do ziemniaków, ale również kasz. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sałatka z buraków – Składniki 2 średnie buraki ćwikłowe 1 średnia cebula 1 duże

To Musisz Wiedzieć
Miruna w sosie szpinakowym, z kruszonką 153

180ºC (góra-dół) na ok 25 minut (do zrumienienia wierzchu). Makaron gotujemy wg wskazówek na opakowaniu. Po upieczeniu ryby, łączymy go delikatnie z sosem, tak by nie uszkodzić kawałków mięsa. Posypujemy natką pietruszki

Kuchnia w czekoladzie
Żeberka barbecue 110

węższe niż blacha to na spód dodaj jeszcze arkusz papieru do pieczenia a później folię na zakładkę, koniecznie podwójnie. Na folii połóż żeberka tak, aby część z większą ilością mięsa znalazła się na górze i wetrzyj w nie na górze przygotowane przyprawy. Wlej też na spód pół szklanki wody. Weź jeszcze jeden arkusz folii aluminiowej i przykryj żeberka od góry

nietylkopasta.pl
Chrupiące polędwiczki z kurczaka i recenzja termosu obiadowego Zojirushi 130

wycieczki, delegacje męża). Dwa pojemniczki (większe) utrzymują ciepło dań, a 2 mniejsze utrzymują temperaturę otoczenia. Ja do jednego pojemniczka utrzymujące ciepło zawsze wkładam danie główne (np. mięso), a do drugiego wlewam zupę, wkładam ziemniaki lub ryż. Pozostałe pojemniczki wykorzystuję na przekąski lub surówkę. Co jest jeszcze fajnego w tym termosie? Wszystkie 4 miski można podgrzewać w kuchence mikrofalowej. Dodatkowo

Słodkie okruszki
Gòi Bò Sałatka 100

blok się rozwali. Potrwa to kilka minut. W międzyczasie wołowinę pokrój na cienkie paski. Rozgrzej woka, wlej oliwę z oliwek najwyższej jakości z Domu Oliwnego i obsmaż kawałki mięsa przez krótką chwilę. Po drugie przelej zawartość rondla przez sitko i zachowaj płyn, który ponownie wlej do rondla, dopraw solą i cukrem oraz dodaj do niego kawałki obsmażonej wołowiny i gotuj

RafalCook

Proponowane wyszukiwania