mięso - 63110 przepisów (strona:2027/4208)

Zupa grzybowa z Chorwacji – Zagorska Juha 199

Zupa Grzybowa na kaca. Zupa Grzybowa, czyli Zagorska Juha pochodzi z Chorwacji a dokładnie z regionu Zagorje. Regionu, który w jednym rondlu dzieli się tym, co najlepsze, borowiki, mięso, śmietana, wino 😉, warzywa i zioła, przypraw.  Pochodzenie zupy grzybowej jest bardzo stare i jak to często bywa, było to pożywienie biednych ludzi, wieśniaków, którzy wrzucali do gara to, co mieli

RafalCook
Surówka z marchewki i ananasa 120

żadnych porównań. Zresztą o gustach się nie dyskutuje. Chociaż jak teraz sobie tak pomyślę, to surówkę z marchewki zjedliśmy z pieczoną rybą. Ten rodzaj surówki zdecydowanie lepiej zagrałby z mięsem. Ja go widzę z pulpetami albo ze schabowym. Albo indykiem smażonym w panierce, do drobiu jakoś bardziej marchewka mi pasuje. I porządnie utłuczone ziemniaki. Patrzę na dzisiejszy przepis, ale moje

Kardamonovy
Pyszna zupa gulaszowa 104

Przygotowanie 1.5kg karkówki kroję w kostkę i smażę. W tym samym garnku podsmażam 3cebulr, dodaję sól, paprykę mieloną słodką i ostrą (ilość zależy od tego jak ostrą lubicie). Mięso podlewam wodą tak by w całości je zakryć. Gotuje do miękkości. Dodaję paprykę czerwoną i po jednej puszce kukurydzy, groszku i fasoli czerwonej. Gotuję jeszcze chwilę i doprawiam jeśli czegoś

Wasze Przepisy
5 rzeczy, które należy wiedzieć przed podróżą do Hiszpanii 124

się znajdziesz, zapytaj w barze o te niezwykle popularne przekąski, które akompaniują napojom. Każdego dnia mnóstwo ludzi gromadzi się, aby celebrować hiszpańską kuchnię. Tapas przyrządzane są z owoców morza, mięs, warzyw lub serów. Kombinacje są nieograniczone. Warto wiedzieć, że ich baskijską wersją są pintxos, czyli niewielkie bagietki, do których wykałaczką przykuwane są oryginalne składniki. Główna różnica pomiędzy nimi polega

ProstePesto.pl
Biała kiełbasa pieczona z cebulą 963

lepszego modelu Przepis na białą kiełbasę z piekarnika z cebulą to jeden z wielu pomysłów na surową kiełbasę pieczoną. Cebula, to aromatyczny dodatek, który świetnie uzupełnia smak wielu innych mięs. Doskonale komponuje się z polecaną przez nas pieczoną karkówką z pieczarkami . Biała kiełbasa to przede wszystkim nieodłączny dodatek do wielkanocnego żurku. Jak również idealne uzupełnienie świątecznej sałatki . Jak upiec białą

Kuchnia Na Wypasie
Wiosenna focaccia 125

Jeśli myślicie, że taka ze mnie artystka i takie wizje powstają w mojej głowie, to się grubo mylicie :) Kocham Pinteresta, a na nim jest milion inspiracji

bistro mama
Insulinooporność – co należy o niej wiedzieć? 141

pełnowartościowym posiłku poziom glukozy w naszej krwi nie zwiększy się tak jak po spożyciu samego banana. Jak więc komponować posiłki? Zadbaj, by znalazło się w nim źródło: Białka (chude mięso – np. drób, ryby, chudy nabiał – twarogi, jogurty, kefiry, nasiona roślin strączkowych – ciecierzyca, soczewica, tofu) Tłuszczu (orzechy, nasiona, oleje roślinne, tłuste ryby) Błonnika (produkty pełnoziarniste – chleb żytni, makaron pełnoziarnisty, ryż brązowy

kuron.com.pl
golonki wieprzowe z szybkowara z młodą kapustą... 162

zasyczeniu pary gotować 55 minut na średnim ogniu. Młodą kapustę drobno pokroić, wsypać do garnka, wlać wywar z golonek, sok pomidorowy (u mnie domowy lub kupny), obrane mięso z biodrówki, gotować z 20 minut, wsypać mąkę, koperek i szybko łyżką wymieszać do zagęszczenia kapusty, kapustę podajemy również samą do pieczywa jak bigosik - bardzo smaczne, soczyste, kruche, aromatyczne golonki i biodrówka

W Mojej Kuchni Lubię
Pasztet z fasoli i grzybów 131

umyte i pokrojone w ćwiartki pieczarki, smażyć do odparowania wody z pieczarek, dodać pod koniec masło.  Fasolę, warzywa, grzyby i pieczarki z cebulą przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Do masy dodać żółtka, przeciśnięty przez praskę czosnek, sól, pieprz i ewentualnie łyżkę maggi, dokładnie wymieszać. Na koniec dodać pianę ubitą z białek i jeszcze raz delikatnie, ale dokładnie wymieszać

Kulinarne przemyslenia
Potrawka z kurczaka z kurkumą i marchewką / Chicken Stew with Turmeric and Carrots 135

kurczaku dodać startą na wiórki marchewkę i pokrojone w drobną kostkę paprykę i cebulę, oprószyć warzywa przyprawami.. Smażyć kilka minut, pod koniec dodając drobno posiekany czosnek. Dodać mięso, listek i ziele, zalać całość wodą i sosem sojowym, dusić około 15 minut lub do miękkości składników. Dolać śmietankę do smaku. Zagęścić całość skrobią rozmieszaną z wodą. Posypać świeżymi ziołami. Lekko

Lekcje w kuchni
MOJE ZAKUPY W GREEN PACK- RECENZJA 98

Dopiero później ściągam folię i dopiekam skórkę. Woreczki śniadaniowe 17x24 cm , w jednej rolce jest 100 sztuk woreczków do odrywania. Najczęściej woreczków używam do przechowywania żywności albo do mrożenia mięsa. Torebki śniadaniowe papierowe 50szt. Te są doskonałe do pakowania kanapek dla córki do szkoły lub dla męża do pracy. Zmywak metalowy. I tu spore zaskoczenie, bo przyznam Wam, że takich

Zrób to smacznie
Deli4Dog – czyli przekąska idealna 130

kuchni Jeśli szefowie kuchni wymyślali przysmaki dla psów, pewnie wymyślili by Deli4Dog – wolno dojrzewające kawałki piersi z kurczaka poddawane liofilizacji, po to by zamknąć pełen smak i aromat mięsa w małych smaczkach. To chyba pierwszy przysmak, który tak dobrze trafił w gust naszej Fifi i pierwszy, który mogę polecić waszym czworonogom.     Deli4Dog – czyli przekąska idealna

kuron.com.pl
Jakie warzywa jeść zimą? – Podsumowanie 108

napojem jest zakwas buraczany. Przeczytacie więcej o nim w poniższym przepisie: Zakwas buraczany Sałatka z gotowanych buraków Pizza z burakiem Czekoladowe ciasto z buraka FASOLA Fasola to “wegańskie mięso” – zawiera w sobie duże ilości białka roślinnego, niezbędnego w diecie nie tylko u wegetarian. Oprócz białka w fasoli znajdują się: błonnik, potas, fosfor i wapń. Niestety posiada też

Wiszniówka
Dorsz na grzybach shimeji z zasmażanym ryżem 114

language:#0400;} Dziś postanowiłem przyrządzić kolejne danie, którego głównym składnikiem jest ryba morska. Dorsz- o tą rybę toczone były wojny (wojny dorszowe) i nic w tym dziwnego, skoro jego mięso jest bogate w witaminy i minerały i bardzo smaczne! Żeby podkreślić i wzbogacić jego walory kulinarne serwuję go na grzybach shimeji, które tradycyjnemu grzybiarzowi mogą wydać się „zbyt egzotyczne

R'n'G Kitchen
Polub się z tłuszczem i chudnij zdrowo! 106

awokado. Przy komponowaniu zdrowej diety istotne są proporcje tłuszczów: kwasy tłuszczowe nasycone – one powinny stanowić maksymalnie 10% Znajdziemy je w : maśle, mleku, tłuszczu kokosowym i palmowym, tłuszczu z mięsa. jednonienasycone kwasy tłuszczowe – maksymalnie 15% Znajdziemy je w: oliwie z oliwek, olejach, orzechach. wielonienasycone kwasy tłuszczowe – od 6% do 10% energii Znajdziemy je w: olejach, orzechach, pestkach, awokado

Natka Pietruszki

Proponowane wyszukiwania