Sałatka z Tortellini i Ogórkiem 160adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); W dzisiejszych czasach w na sklepowych półkach widnieje mnóstwo rodzajów tortellini. Te mini pierożki włoskie nadziewane są zazwyczaj grzybami, mięsem lub szpinakiem. Można z ich dodatkiem przygotować wiele smacznych dań obiadowych, przekąsek, a także sałatek. Sałatka z tortellini i ogórkiem to super pomysł na szybką sałatkę na domowe przyjęcie. Sałatka jest bardzo smaczna, kolorowa, dzięki czemu pięknie
Przepiski.pl
Gulasz z serc drobiowych z pieczarkami 159kminkiem, chwilkę osmażam na wysokim ogni aż stracą różowy kolor. Dodaję listek laurowy, ziele angielskie, pokrojoną w piórka cebulę i zalewam niewielką ilością wrzącej wody, tak aby tylko przykryła mięso. Patelnię przykrywam pokrywką i duszę na wolnym ogniu. Kiedy serca są już wpół miękkie, dodaję pokrojone w większe kawałki pieczarki i całość dalej duszę do miękkości. Kiedy serduszka są już
Kuchnia z widokiem na ogród
Tacos z pieczarkami w marynacie z papryczki chipotle 137chiptole jest dość ostra, dzięki czemu pieczarki są nieco pikantne, ale dzięki temu wyraziste i konkretne w smaku! Tak przygotowania marynata z papryczki chipotle świetnie nadaje się także do mięsa! Z pewnością wykorzystam ją przy następnym grillowaniu! Polecam! Tacos z pieczarkami w marynacie z papryczki chipotle Składniki: 500g pieczarek (użyłam brązowych, ale dobrze sprawdzą się zwykłe białe
Codzienne Gotowanie
Sernik cytrynowy z polewą lemon curd 174uwalnia się podczas nalewania soku. Sok nie zawiera cukru ani wody i można go przechowywać do 12 miesięcy. Sok Limmi świetnie sprawdza się w deserach, orzeźwiających napojach, marynatach do mięs i ryb, a także jako składnik dressingów do surówek. Liczba porcji: 14 Czas przygotowania: 80 minut + studzenie Forma o średnicy 28 cm Przepis na sernik cytrynowy z polewą lemon curd
Kuchcik gotuje
Masło z czosnkiem niedźwiedzim 122Masło z czosnkiem niedźwiedzim pięknie zielone, pysznie i pachnące. Idealne do jajecznicy, jajek sadzonych, grzanek, do mięsa grillowanego, smażonego... Teraz w sezonie możemy korzystać z niego do woli, ale jesienią czy zimą też możemy mieć pyszne masło z czosnku niedźwiedziego . Wystarczy gotowe masło schować do zamrażarki. 60 - 100 g świeżych liści czosnku niedźwiedziego, 200 g miękkiego masła, sól, Oczyszczone, umyte
królestwo garów
Burger z kalafiora 114jakiegoś czasu coraz częściej mięso w burgerach zastępuje roślinnymi wersjami kotletów. Są równie pyszne, sycące a potrafią zaskoczyć smakiem nawet zagorzałych mięsożerców. Pokazywałam Wam już kotleciki z buraka, z czerwonej soczewicy czy inną wersję burgera z kalafiora. Dziś wracam do kalafiorowych kotletów, w nieco innej wersji. Zrobię je w piekarniku a do mojego burgera oprócz kotleta dodam grillowany ser halloumi
nietylkopasta.pl
Sos z awokado i fety 124odczekał już swoje w kolejce. Miałam go zapisanego dawno temu, ale jakoś nie było dobrej okazji do publikacji. Końcówka kwietnia idealnie się na to nadaje. Dip do mięs z grilla, warzyw, do pieczywa i właściwie do czego tylko chcecie. My potraktowaliśmy go jako mazidło do kanapek. Mam od jakiegoś czasu jednak problem z awokado. Kupuję w sklepie lekko miękkie
Kardamonovy
Huzarensalade sałatka 155czyli węgierskiej husarii, która była lekką kawalerią wyruszającą za linie wroga. Często byli okrążeni i nie mieli możliwości rozpalenia ognia, by przygotować posiłek. Dlatego mieszali różne warzywa oraz mięso przed śmiertelną misją i tak powstały sałatki Huzarenów. Na zakończenie mojej przydługiej wypowiedzi, życzę Ci smacznego. 👥 – 4 ⏰ – 30 minut ➕ czas na chłodzenie 🇳🇱 – Holandia Oczywiście
RafalCook
PIEROGI RUSKIE 166czyli falbanki z ciasta🙊), nie mogło się nimi najeść, nie wiedziała, że pierogi mogą być tak pyszne... Zajadała je 3 kolejne dni... 😂 Ostatnio przekonała się też do pierogów z mięsem , więc może jej się odmienia...😉 Inspiracją był przepis ze strony AniaGotuje , przekonał mnie ich wygląd i skład, obawiałam się tylko, aż tak dużej ilości cebuli, okazuje się, że niepotrzebnie
Smaczne Zdrowe
Naleśniki ruskie. 151łączymy je. Ciasto odstawiamy na 30 minut by odpoczęło. Ziemniaki obieramy i gotujemy w osolonej wodzie. Odstawiamy do ostygnięcia. Ziemniaki i twaróg przeciskamy przez praskę lub maszynkę do mielenia mięsa. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy. Usmażoną cebulę umieszczamy w misce z ziemniakami i twarogiem. Przyprawiamy solą i pieprzem, mieszamy. Smażymy naleśniki z obu stron na złoty kolor. Na środek
Zdrowy Styl Joanny
Kurczak caprese 123czym wlej ocet balsamiczny i cukier. Podgrzewaj sos, aż się nieco zredukuje po czym dodaj kurczaka i podgrzewaj go chwilę z jednej i drugiej strony aby sos otulił mięso. Jeśli Twoja patelnia nadaje się do piekarnika to super, nie musisz teraz przekładać całości do innego naczynia, jeśli nie to przełóż delikatnie kurczaka i sos, dodaj kilkanaście pomidorków koktajlowych, a następnie
nietylkopasta.pl
Shalgam ki Sabzi sałatka 149Shalgam ki Sabzi, czyli Rzepa po indyjsku, gotowana z przyprawami w dużej mierze kojarzona jest z kuchnią pendżabską. To świetne danie wegetariańskie, ale również może stanowić fantastyczny dodatek do mięs czy też ryb… Więc można powiedzieć, że to swego rodzaju sałatka 😊 Na zakończenie mojej przydługiej wypowiedzi, życzę Ci smacznego. 👥 – 4 ⏰ – 60 minut 🇮🇳 – Indie Oczywiście potrzebujemy
RafalCook
Makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami 183Uwielbiam i już. Pasty mogę jeść na zimno, na ciepło, z takim makaronem i siakim. Z mięsem, rybami, warzywami – każde. Na dodatek mam manię kupowania różnego rodzaju makronu, więc tego w domu nigdy nie zabraknie. I nie piszę tutaj o makaronach kolorowych i takich mega dziwacznych. Rozglądam się najczęściej po prostu za fajnymi kształtami i za klasyką. Kupuję makarony
Kardamonovy
Kurczak w sosie śmietanowym z suszonymi pomidorami 139kurczak powinien być wciąż surowy w środku). Na patelnię po kurczaku wrzucić pokrojoną w kostkę cukinię i cebulę. Smażyć kilka minut, następnie dodać drobno posiekany czosnek. Po chwili dodać mięso, zalać całość wodą lub bulionem, tak, by płyn lekko zakrywał składniki. Doprawić. Dusić na małym ogniu, do miękkości. Pod koniec duszenia dodać pokrojone suszone pomidory, śmietankę i parmezan. Gotować
Lekcje w kuchni
Szaszłyki w sosie orzechowym 120kostkę 2. Przygotować marynatę i dodać mięso 3. Do podsmażonej cebuli dodać masło orzechowe i wodę 4. Do sosu dodać pozostałe składniki i smażyć do czasu zgęstnienia 5. Nafaszerować mieso na szaszłyki 6. Usmażyć mięso Pobierz wersję do druku: Pobierz Szaszłyki w sosie orzechowym Artykuł Szaszłyki w sosie orzechowym pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl
KuchniaWeDwoje.pl