mięso - 63110 przepisów (strona:1205/4208)

Kotlety z pieczarkami i cebulką 136

Kotlety z pieczarkami i cebulką Czas zmienić kotlety tradycyjne mielone na pyszne kotlety z pieczarkami i cebulką. Składniki: ·        1 kg mięsa mielonego wieprzowego ·        1 kg pieczarek ·        5 dużych cebul ·        1 opakowanie sosu ciemnego do pieczeni(...)ostrej ·        Sól ·        1 łyżka majeranku ·        Pieprz Sposób przygotowania: 1.    Mięso mielone przekładamy do miski, doprawiamy solą, papryką ostrą, majerankiem, wbijamy jajko, wsypujemy bułkę tarta, wlewamy śmietanę i wyrabiamy. Następnie robimy duże okrągłe kotlety, spłaszczamy i smażymy z obu stron

Kulinarna Chwila
Makaron Mie z wieprzowiną i pastą curry FIT 112

rozłożona na dnie naczynia miksującego, rumienimy Wysokie Temp . W tym czasie wkładamy koszyczek do dużej miski. 5. Odsączamy wieprzowinę z cebulą przez koszyczek w misce, płyn pozostały z rumienienia mięsa zachowujemy. Koszyczek przykrywamy i odstawiamy w ciepłe miejsce. 6. Do TM wkładamy pokrojoną w plastry marchewkę i w kostkę paprykę, dodajemy płyn zachowany z rumienienia mięsa, pastę curry, mleczko kokosowe

Be Fit Be Strong
Wege pasztet z selera 110

smaki się przełamują i są wyraziste. Jeśli jednak zależy Wam na przygotowaniu łagodnego pasztetu, wówczas można te dodatki pominąć. Wszystkie ugotowane składniki pasztetu mielę w maszynce do mielenia mięsa . Można jednak użyć też blendera, jednak trzeba pamiętać, by nie zmielić warzyw na papkę. Powinny to być bardzo drobne kawałki. Szukasz prostych i zdrowych przepisów? Dobrze trafiłaś! Zapisz się do mojego(...)oleju na złoty kolor. Pomidory wyjmujemy z zalewy i kroimy w paski. Ugotowane warzywa wyjmujemy na talerz. Ząbki czosnku wyjmujemy z łupin. Warzywa przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa. To samo robimy z ugotowaną kaszą i podsmażoną cebulką. Powstałą masę mieszamy. Dodajemy świeży ząbek czosnku przeciśnięty przez praskę oraz: jajko, żurawinę, mąkę owsianą, sól i majeranek. Całość mieszamy, aż wszystkie

Wiszniówka
Rolada gołąbkowa z piekarnika 2305

zwolenników. Najczęściej spotyka się gołąbki w kapuście białej. Niektóre przepisy na domowe gołąbki w sosie pomidorowym przewidują tylko mięsny farsz, bez dodatku ryżu. Są również amatorzy na gołąbki z mięsem i kaszą i bardzo sobie tę wersję chwalą. Rolada gołąbkowa z piekarnika jest naszym zdaniem świetnym kompromisem pomiędzy tradycyjnymi gołąbkami oraz tzw. gołąbkami bez zawijania. Jest przy niej zdecydowanie mniej(...)wrzątku na 2 – 3 minuty. Gdy lekko ostygną ścinamy grube żyły. Ryż gotujemy w większej ilości wody do stopnia al dente, a następnie odcedzamy na sicie. Do mięsa dodajemy startą cebulę, rozgnieciony czosnek, majeranek, pieprz ziołowy, śmietanę oraz lekko przestygnięty ryż. Wyrabiamy na jednolitą masę. Doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Dodajemy jajko i ponownie wyrabiamy. Na blacie kuchennym

Kuchnia Na Wypasie
Pieczeń rzymska 98

Wielkanocny stół, przystawkę na ciepło lub zimno. Sprawdzi się jako pieczeń na kanapki, nawet na obiad do puree z ziemniaków i surówki. Zapraszam po sprawdzony przepis. SKŁADNIKI: 900 g mięsa mielonego 4 średnie jajka 3 ząbki czosnku 1 mała cebula – 70 g 1/2 szklanki śmietanki 30 % 1/2 szklanki bułki tartej 2 marchewki 1 pietruszka słodka i ostra mielona papryka(...)całe jajko i miksuję na gładko. Na 2 łyżkach oleju przesmażam drobno posiekaną cebulę. Gdy się zeszkli dodaję rozgniecione ząbki czosnku, chwilę smażę razem, lekko pieprzę. W misce łączę mięso mielone z masą warzywną, wsypuję bułkę tartą, dodaję przesmażoną cebulę z czosnkiem i doprawiam. Masę dokładnie kilka minut wyrabiam. Formę smaruję tłuszczem i wysypuję bułką tartą. Wykorzystałam niedużą formę

Zasmakuj Kuchni
Kotlety mielone 107

Każdy ma swój przepis na ulubione kotlety mielone, a mój jest taki: Składniki: 350 g dobrej jakości mięsa mielonego wieprzowo - wołowego, jajko, duża cebula, 3 ząbki czosnku, 40g suchego pieczywa, pół szklanki mleka, sól, pieprz, bułka tarta, łyżka masła,  olej do smażenia.   Przygotowanie: Pieczywo moczymy w mleku, gdy będzie miękkie odsączamy. Cebulę obieramy kroimy w kostkę, podsmażamy(...)maśle, aż się lekko zeszkli. Czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy do mięsa wraz z jakiem, cebulą, pieczywem, dużą szczyptą soli oraz pieprzu. Wyrabiamy przez kilka minut, aż składniki dobrze się połączą. Formujemy kulki wielkości mandarynki. Obtaczamy w bułce tartej oraz lekko dociskamy (aby były bardziej płaskie). Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni na oleju, na rumiano z obu stron

Lena Gotuje
Uniwersalny farsz mięsny 143

smażenia, ja polecam masło klarowane. Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy posiekaną cebulę, paprykę, czosnek i chwilę smażymy, aż cebula się zeszkli. Na zeszkloną cebulę z czosnkiem i papryką wrzucamy mięso i smażymy, mieszając i rozbijając większe kawałki. Jak mięso zmieni kolor i będzie dokładnie podzielone na mniejsze „grudki”, dorzucamy cukinię i pomidory. Chwilę smażymy. Dolewamy bulion i dusimy na małym ogniu

ladykitchen
Rosół gotowany z pomidorem i kapustą. Super smak dzięki nietypowym dodatkom. PRZEPIS 113

także por i przepłucz – wewnątrz mogą znajdować się drobinki ziemi. Cebulę połóż przekrojoną stroną na rozgrzanej patelni i przypal – będzie miała super aromat. Do dużego garnka włóż mięso i warzywa razem z liściem kapusty, zalej wodą, aby przykryła wszystkie składniki, następnie doprowadź do wrzenia i od razu zmniejsz ogień do minimum. Po kilku minutach na powierzchni zbierze się(...)pół i gotuj co najmniej kolejną godzinę. Na koniec uzupełnij wodę, która odprawowała, w razie potrzeby ponownie dopraw. Rada: rosół tradycyjnie podaliśmy z makaronem oraz kawałkami warzyw i mięsa oraz posiekaną natką pietruszki. Rosół możesz przygotować tą metodą, będzie jeszcze bardziej aromatyczny: Raz zrobisz tak rosół i już zawsze będziesz. Sposób, żeby kurczak dał z siebie wszystko Artykuł Rosół gotowany

Kulinarna Polska
Uniwersalny farsz mięsny 223

smażenia, ja polecam masło klarowane. Na rozgrzany tłuszcz wrzucamy posiekaną cebulę, paprykę, czosnek i chwilę smażymy, aż cebula się zeszkli. Na zeszkloną cebulę z czosnkiem i papryką wrzucamy mięso i smażymy, mieszając i rozbijając większe kawałki. Jak mięso zmieni kolor i będzie dokładnie podzielone na mniejsze „grudki”, dorzucamy cukinię i pomidory. Chwilę smażymy. Dolewamy bulion i dusimy na małym ogniu

ladykitchen
Kurczak gotowany na patelni: 3 szybkie przepisy, tytanowa patelnia Woll 122

ukośne plasterki, ryż Przepis: Krok 1. W miseczce dokładnie wymieszać czosnek, sos sojowy, mirin, ocet i cukier. Przebić udka kurczaka ostrym nożem. Dzięki temu sos wchłonie się do wnętrza mięsa. Krok 2. Na dobrej jakości, nie przywierającej patelni rozgrzać odrobinę oleju i podsmażyć kurczaka z każdej strony na piękny złoty kolor. Smażyć, aż kurczak będzie gotowy.  Na patelnię wlać(...)można go szybko odparować albo odlać. Dzięki temu sos Teriyaki będzie gęsty i błyszczący). Po wlaniu sosu patelnią kilka razy potrząsnąć, aby sos rozprowadził się po patelni i pokrył mięso z każdej strony. Patelnię przykryć i gotować jeszcze kilka chwil. Krok 3. Następnie odkryć patelnię i gotować, aż sos zgęstnieje. Każdy kawałek kurczaka powinien być równomiernie pokryty gęstym i lśniącym

Moja Książka Kucharska
Paprykowe roladki z kabanosami 131

kurczaka olej rzepakowy Piersi z kurczaka rozcinam tak żeby uzyskać jeden większy płat. Delikatnie rozbijam. Posypuje solą, pieprzem, przyprawą do kurczaka, papryką wędzoną. Kabanosy docinam do długości płatów mięsa. Układam kiełbaski w odstępach i zwijam w roladę. Spinam wykałaczką, i owiązuję nitką dodatkowo. Obtaczam roladki w papryce  wędzonej. Na patelni rozgrzewam olej i na wolnym ogniu smażę z każdej(...)strony aż mięso dojdzie. Około 20 minut. Przed podaniem kroję

wesoła kuchnia
Pyszny obiad zgotowałam! 107

źródłem białka. Ponieważ to danie jest bezmięsne dodatkowo posypałam je prażonymi orzechami. Mafaldine z pesto i grzybami w takim stylu zaspokoi apetyt nawet u największego głodomora. Co prawda mięso króluje w mojej kuchni ale przynajmniej raz w tygodniu przyrządzam obiad bez mięsa i często wtedy sięgam po makaron. Mafaldine z pesto i grzybami 4 porcje Składniki: 400 g leśnych grzybów

codojedzenia
KURCZAK TIKKA MASALA 121

Naan lub podpłomyk do maczania w sosie masala. Aromatyczne, złociste kawałki kurczaka w niesamowitym sosie curry - oto najlepszy przepis na kurczaka tikka masala. Kurczak tikka masala - przyprawy: około 600g mięsa z kurczaka (filet albo odka bez kości i skóry), pokrojone na niewielkie kawałki Marynata do kurczaka: 1 szklanka jogurtu naturalnego 1 łyżka czosnku, startego 1 łyżka imbiru, startego 2 łyżeczki(...)szklanka bulionu (ewentualnie) świeża kolendra do posypania gotowej potrawy Kurczak tikka masla - przepis. Krok 1. Rozgrzać tłuszcz na patelni - smażyć partiami zamarynowane kawałki kurczaka na złoty kolor. Mięso wyjmować i trzymać w cieple. Na tą samą patelnię dodać odrobinę masła, wrzucić posiekaną cebulkę i podsmażyć na rumiano. Następnie dodać Garam Masala, kumin, kurkumę i kolendrę - smażyć około 30 sekund, cały

Moja Książka Kucharska
Zupa ogórkowa ze świeżych ogórków bez mięsa 117

Zupa ogórkowa ze świeżych ogórków bez mięsa. Bezmięsna zupa ogórkowa ze świeżych ogórków to nietypowa zupa dla nas, zatwardziałych mięsożerców. Mimo to jest smaczna i sycąca! A, że teraz sezon na ogórki gruntowe w pełni, trzeba korzystać póki są. Napełniam ogórkami nie tylko słoiki na zimę , ale robię na bieżąco ogórki małosolne , napełniam także nimi talerze. Robię mizerię do obiadów(...)miękkości ziemniaków. Na koniec odstawiamy zupę z ognia i dodajemy śmietankę. Przed podaniem możemy dodać koperek lub natkę pietruszki. Smacznego! The post Zupa ogórkowa ze świeżych ogórków bez mięsa appeared first on Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zupa z kalarepy z ryżem i pulpetami 128

średnie kalarepy ( ok 600g po obraniu ) 10 liści kalarepy ( bez łodyżek ) 3 łyżki posiekanego koperk 100 g ryżu 100 ml śmietanki 30% 400 g mięsa mielonego, u mnie łopatka wieprzowa sól, pieprz 1 lyżka mąki ryżowej 3 łyżki wody lub bulionu Marchewkę i kalarepę pokroić w małą kostkę. Liście kalarepy posiekać na mniejsze kawałki. Do garnka wlać bulion i zagotować(...)się zagotuje wrzucić pokrojone warzywa. Ponownie zagotować. Jak zupa sie zagotuje dodać ryż oraz posiekany koperek. W międzyczasie przygotować pulpeciki. Mięso mielone doprawić solą i pieprzem. Dodać 3 łyżki wody oraz mąkę ryżową i dokładnie wyrobić. Z mięsnej masy uformować małe kulki. Wrzucić je do zupy. Do garnka wrzucić również pokrojone liście kalarepy. Całość gotować aż warzywa i ryż będą

Monia miesza i gotuje