mięso - 63110 przepisów (strona:1159/4208)

Mięsno warzywny kociołek 196

mała zielona cukinia 1 żółta papryka 0,5 czerwonej papryki 1 marchew 2 pietruszki Przyprawy: Sól, Pieprz, Liść lubczyku, Kolendra, Ostra i słodka papryka 1 szklanka wody Odrobina oleju Mięso kroimy w kostkę i wrzucamy na rozgrzany w garnku olej. Podsmażamy około 10 minut. Cebulę kroimy w piórka, dodajemy do mięsa. Cukinię, papryki żółtą i czerwoną kroimy w kosteczkę. Marchewkę(...)oraz pietruszkę kroimy w kółka. Wszystkie warzywa dodajemy do mięsa, podlewamy wodą. Po około 30 minutach doprawiamy wszystkimi przyprawami i dusimy na wolnym ogniu do miękkości. Podałam z ziemniakami. Smacznego

VioletoweKucharzenie
Wątróbka duszona z warzywami 263

danie nie wymaga zbyt wielu przypraw ponieważ smaku nadaje różnorodność warzyw, od ostrej czerwonej papryki po słodką kukurydzę z puszki. Znakomity obiad! 500 g wątróbki drobiowej Przyprawa do mięsa 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 285 g kukurydzy (1 puszka) 6 dużych pieczarek 1 marchew 6 ziemniaków 2 cebule Ostra czerwona papryka Słodka czerwona papryka Sól Pieprz 1 szklanka wody(...)Olej do smażenia Wątróbkę myjemy, kroimy na mniejsze kawałki, przyprawiamy przyprawą do mięsa. Cebulę kroimy w kosteczkę i szklimy na oleju w garnku. Po 5 minutach dodajemy wątróbkę, podsmażamy. Czerwoną oraz żółtą paprykę, pieczarki, obraną marchewkę i ziemniaki kroimy w kostkę. Warzywa wraz z kukurydzą z puszki dodajemy do mięsa. Wszystko dokładnie mieszamy, przyprawiamy oraz podlewamy wodą. Dusimy do miękkości

VioletoweKucharzenie
Karkówkowe warkocze pieczone z cebulką i pieczarkami 207

Dobrze przyprawione i aromatyczne mięso, w całości przeniknięte pieczarkami i cebulą. Uwielbiam takie obiady. Bo kto nie lubi konkretnego kawałka mięsa?  500 g karkówki Przyprawa do wieprzowiny Ostra czerwona papryka Liść lubczyku 300 g małych pieczarek 2 cebule Oliwa z oliwek Karkówkę myjemy i kroimy na plastry o grubości 1,5 mc. Każdy plaster nacinamy w 3 miejscach(...)przecinamy do końca. Zaplatamy warkocze i spinamy wykałaczkami. Każdy plaster dokładnie nacieramy przyprawą do wieprzowiny, ostrą czerwoną papryką oraz lubczykiem. Pieczarki kroimy na ćwiarki a cebulę w piórka. Mięso układamy w naczyniu żaroodpornym, obkładamy pieczarkami i cebulą, skrapiamy oliwą i oliwek. Pieczemy pod przykryciem w 190*C przez 70 minut

VioletoweKucharzenie
Makaron z wieprzowiną 181

smażenia Przyprawa do wieprzowiny 1 łyżeczka lubczyku 1 łyżeczka czerwonej ostrej papryki 0,5 łyżeczki słodkiej papryki Kilka płatków suszonego czosnku 250 ml bulionu 200 g makaronu farfalle Mięso pokroić w kosteczkę. Przyprawić przyprawą do wieprzowiny. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Cebulę i paprykę pokroić w kosteczkę. Pieczarki w pół plasterki. W garnku rozgrzać olej(...)wrzucić mięso oraz płatki czosnku. Chwilkę podsmażyć. Następnie dodać wszystkie warzywa. Dokładnie wymieszać i zalać bulionem. Przyprawić lubczykiem i paprykami. Dusić pod przykryciem do miękkości warzyw i mięsa. Makaron ugotować w osolonej wodzie

VioletoweKucharzenie
Kurczak w sosie curry z ananasem 231

pieprz /do smaku 2 łyżki oliwy  oraz: ok. 150 g ryżu bosmani /lub venere/ świeży szpinak sos sałatkowy Wykonanie:  Piersi umyć, osuszyć i pokroić w cienkie plasterki. Mięso oprószyć  solą, pieprzem ,  przyprawą curry /1  łyżeczka/  i obtoczyć w mące. Na głębokiej patelni rozgrzać oliwę i obsmażyć w niej  plastry mięsa, skropić sokiem(...)cytryny. Podlać niewielką ilością gorącej wody  i poddusić kilka minut  /do miękkości mięsa/. Dodać pokrojone plastry  ananasa, wlać mleko kokosowe resztę curry, wymieszać i gotować na małym ogniu do zgęstnienia sosu. -Doprawić do smaku solą . -Podawać z  ryżem ugotowanym na sypko i świeżą surówką /u mnie   szpinakowa z ananasem i wiórkami   kokosu

Zakamarki mojej kuchni
Włoskie spaghetti bolognese w towarzystwie polskiej marchewki 175

moich gości. Bo choć danie jest proste i oczywiste, Smaki są doprawdy mocno wyraziste.  Pomidorki i marchewka to moi bohaterowie,  Zakręcą kulinarnymi doznaniami w niejednej głowie ! Składniki: mięso mielone z łopatki, polecam kupować kawałek mięsa i samodzielnie je zmielić, puszka pomidorów, 2 ząbki czosnku, pół cebuli, bazylia, sól, pieprz,1 marchewka, 2 łyżki koncentratu pomidorowego. Na patelni rozgrzewamy(...)olej, dodajemy pokrojoną cebulę i czosnek. Następnie smażymy mięso. Dodajemy marchewkę startą na tarce o grubych oczkach. Całość zalewamy pomidorami z puszki. Doprawiamy solą, pieprzem, ziołami, szczyptą cukru. Gdy sos zgęstnieje, dodajemy koncentrat.   Będzie mi bardzo przyjemnie, gdy po przeczytaniu mojego przepisu zostawisz po sobie ślad w postaci komentarza

Mój Smak na Życie
Pyzy z mięsem mielonym 300

szynki wieprzowej bez kości, 1 cebula, 1 jajko, oliwa, sól, pieprz, Ciasto: 2 kg ziemniaków, 1 jajko, 2 szklanki mąki, sól, Dodatkowo: 20 dag boczku surowego. PRZYGOTOWANIE: Mięso gotuję do miękkości w osolonej wodzie. Cebulę szklę na oliwie. Mięso razem z cebulą mielę przez maszynkę. Do zmielonego mięsa dodaję jajko oraz przyprawy. Dokładnie łączę wszystkie składniki. Ziemniaki obieram. Połowę gotuję

Tradycyjna kuchnia Kasi
Szpinakowe naleśniki z nadzieniem z mięsa drobiowego 548

mleka 150 ml wody 2 szklanki mąki 1 szklanka mrożonego szpinaku (mój był w kostkach) 2 jajka 1 łyżka oliwy z oliwek sól Składniki na farsz: 500 gramów mięsa mielonego z indyka 100 ml miąższu z pomidorów  ( u mnie domowy, który przygotowałam gdy robiłam suszone pomidory ). W zamian można użyć 2 dużych pomidorów 1 czerwona papryka 1 szklanka zielonych(...)oliwek bez pestek 2 ząbki czosnku - opcjonalnie Mięso mielone smażymy 20 minut z czosnkiem przeciśniętym przez praskę i miąższem z pomidorów Paprykę myjemy i kroimy w małe kwadraciki Do mięsa dodajemy oliwki i pokrojona paprykę. Patelnie przykrywamy i dusimy ok. 20 minut, następnie pokrywkę zdejmujemy i redukujemy sos  Szpinak rozmrażamy na patelni na małym ogniu. Można dodać 2 łyżki

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Indian Chicken Curry 266

SKŁADNIKI NA MARYNATĘ DO MIĘSA: 600 g piersi z kurczaka (obmyć, oczyścić i pokroić w kostkę) 2 ząbki czosnku (przecisnąć przez praskę) 1 łyżka garam masala szczypta soli himalajskiej świeżo zmielone ziarenka pieprzu i kardamony (1 łyżeczka) 3 łyżki oleju  rzepakowego Mięso wymieszać z w/w składnikami. odstawić na godzinę do lodówki POZOSTAŁE SKŁADNIKI: 1 szklanka wody 1/2 puszki czerwonej(...)kosteczkę) 1 łyżka kurkumy drobno posiekany imbir (kawałek około 3 cm) posiekana natka pietruszki sól himalajska i pieprz do smaku 1 łyżka curry  Na patelni typu WOK podsmażam mięso. Gdy już będzie zarumienione dodaję do woka (średni ogień/średnia moc płyty) warzywa i zalewam wodą. Odpowiednio doprawiam. Podsmażam około 10 minut

ClauditteMissCooking
CHILLI CON CARNE z Kamis 268

pozbawieni całej kuchni :(. ostała nam się tylko lodówka i mój wspaniały multicooker dzięki, któremu nawet podczas remontu mogę dalej przygotowywać wspaniałe i pyszne dania.  SKŁADNIKI: 1 kg mielonego mięsa wołowego 2 duże cebule czerwone 4 ząbki czosnku 2 łyżki oliwy 1 puszka pomidorów 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 3 posiekane papryczki jalapenos 6 ogórków konserwowych(...)kolendrą Kamis Dodatki: jogurt i nachos  PRZYGOTOWANIE: Cebulę, czosnek drobno siekamy. Przekładamy do misy multicookera wraz z oliwą i podsmażamy. FRY czas 10 minut. Dodajemy także po kawałkach mięso. Po ukończeniu smażenia ustawiamy program STEW i czas 60 minut. Dokładamy pozostałe składniki, mieszamy i zamykamy pokrywę.  Bez multicookera użyłabym głębokiej patelni, na której również najpierw podsmażyłabym cebulę, czosnek

ClauditteMissCooking
Zielony pasztet 241

Zielonego pasztetu nie robiłam nigdy wcześniej i to błąd, bo jest niesamowity, zarówno jeśli chodzi o konsystencję jak i smak. Wilgotny i aromatyczny. Jeśli lubicie połączanie warzyw i mięsa w pasztecie, to koniecznie wypróbujcie ten przepis. Sami będziecie zaskoczeni jak łatwo przyrządzić domowy pasztet :) Możecie go modyfikować dodając swoje ulubione przyprawy.  Przepis zmodyfikowałam z książki "Kuchnia polska bez pszenicy(...)zimą wodą. Marchewki obrać, pokroić w grube plastry i gotować parę minut, na tyle, żeby dała się zmiksować. Kurczaka pokroić w kostkę. Do malaksera wrzucić dobrze odsączone warzywa oraz mięso i czosnek. Zmiksować na jednolitą masę. Dodać jaja, śmietankę, przyprawy, sól morską i wymieszać. Przełożyć do wysmarowanej masłem keksówki o wymiarach 26 cm x 11 cm i przykryć folią aluminiową

Delicious Titbits
Gulasz 208

jakie smaczne..tym razem dodałam bulionetkę do mięs duszonych Knorr...nie każdy je lubi i używa ,ale od czasu do czasu można je wykorzystać w swojej kuchni. 80 dkg mięsa wieprzowego  1 marchew  1 cebula  2 ząbki czosnku  sól, pieprz  majeranek  ziele angielskie, listek laurowy  bulionetka do duszonych mięs Knorr Mięso pokroić

Moje domowe kucharzenie
Spaghetti bolognese 240

Składniki: 3 łyżki oleju 1/2 kg mięsa mielonego 2 cebule 3 ząbki czosnku słoiczek przecieru pomidorowego lub puszka pomidorów w puszcze lub przecier w kartoniku trochę wody w zależności jak gęstych pomidorów użyto sól, pieprz łyżeczka cukru ok. 2 łyżeczek ziół prowansalskich makaron spaghetti tarty żółty ser (lub parmezan) Całe danie robię na głębokiej patelni. Tnę cebule na piórka(...)kosteczkę jak ktoś woli..) i siekam czosnek.  Wstawiam wodę na makaron. Na patelni z olejem smażę mięso mielone, ciągle mieszając żeby nie zostały duże kawałki ani nie przywarło. Gdy woda się zagotuje wrzucam makaron w całości i gdy trochę zmięknie zaginam tak żeby cały znalazł się pod wodą. Do mięsa dorzucam cebulę z czosnkiem i podgrzewam pod przykryciem przez

W kuchni bez szafek
Słownik kuliarny: Pot pie 256

źródło: flickr.com: jeffreyww) Pot pie to amerykańska zapiekanka przyrządzona w jednym garnku. Bazą zapiekanki jest mięso: wołowina, jagnięcina, mięso z indyka lub kurczaka oraz warzywa (ziemniaki, marchewkę, groszek i fasolę). Mięso i warzywa zapieka się w cieście

WojnaNaSmaki.pl
Krokiety w waflach z mięsem mielonym 362

naleśnikach. Polecam!!! SKŁADNIKI: Farsz: 1/2 kg szynki wieprzowej bez kości, 1 cebula, 1 jajko, sól, pieprz, oliwa, Dodatkowo: 1 opakowanie wafli kwadratowych, 2 jajka, bułka tarta, oliwa. PRZYGOTOWANIE: Mięso gotuję do miękkości w osolonej wodzie. Cebulę kroję w piórka i szklę na oliwie. Mięso razem z cebulą mielę przez maszynkę do mielenia. Do mięsa dodaję jajko oraz przyprawy. Dokładnie mieszam

Tradycyjna kuchnia Kasi