mięso mielone - 23354 przepisów (strona:928/1557)

Kotlety mielone 218

kotletów a następnie odparowanie ich sprawia, że mięso nie chłonie dużej ilości tłuszczu, kotlety nie wysuszają się i są miękkie w środku. Ja zawsze do wyrabiania mięsa dodaję trochę zimnej wody, dzięki czemu kotlety są mięciutkie i soczyste w środku. Post Kotlety mielone pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Duszona karkówka w sosie z gruszką 132

Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Lubicie delikatne, kruche mięso, które samo rozpływa się w ustach? Satysfakcja gwarantowana. Składniki: 4 plastry karkówki wieprzowej 600 ml bulionu wołowego 1 gruszka 1 łyżeczka mielonej papryki 1 pęczek natki pietruszki 1 łyżka masła 1 łyżka mąki  sól, pieprz Przygotowanie: Normal(...)Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Plastry karkówki lekko obsmażamy na suchej patelni. Gruszkę ścieramy na tarce o dużych oczkach. Mięso przekładamy do rondla, dodajemy gruszkę, zalewamy bulionem, wsypujemy paprykę. Dusimy pod przykryciem przez 60 min. Z masła i mąki przygotowujemy zasmażkę, dodajemy wywar, łączymy z całością. Zagotowujemy, doprawiamy do smaku

R'n'G Kitchen
Schab na kanapki 181

papryki mielonej słodkiej Skworcu  łyżka papryki mielonej ostrej Skworcu  łyżka czosnku mielonego Skworcu  3 łyżki cebuli suszonej Skworcu  2 łyżki suszonego koperku Skworcu  1 łyżka warzyw suszonych Skworcu Sól i pieprz do smaku  Przygotowanie:  Mięso myję , wysuszam ręcznikiem papierowym . Składniki marynaty łącze dokładnie. Nacieramy mięso. Bardzo ściśle owijamy folią aluminiową

Gotowanie Patki
KURCZAK DUSZONY W SOSIE WŁASNYM Z DODATKIEM CEBULI I NUTĄ SŁODYCZY 169

łyżeczka majeranku * 5 łyżek oleju * 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej * pół łyżeczki ostrej papryki mielonej * 2 łyżeczki płynnego miodu (użyłam miodu lipowego  Huzar ) * 2 łyżeczki musztardy miodowej * sól do smaku * około 1 szklanki wody do podlewania mięsa Wykonanie: W misce umieścić olej, miód, musztardę, sól, obie papryki i majeranek, dobrze wymieszać marynatę. Mięso włożyć do miski, wymieszać

Zrób to smacznie
Strogonow 202

groszku. Według mnie w przypadku Strogonowa są to zbędne dodatki, gdyż pod ich wpływem wołowina już nie smakuje jak wołowina. Najważniejsze, aby do Strogonowa użyć dobrej jakościowo wołowiny, wtedy mięso po uduszeniu będzie mięciutkie i smaczne. Wypróbujcie koniecznie moją recepturę, a na pewno nie będziecie zawiedzeni tym, co powstanie. Ilość porcji: 5 Czas przygotowania: 60 minut Składniki na Strogonowa(...)laurowe 6 ziaren ziela angielskiego 200 ml wytrawnego czerwonego wina 250 - 300 ml śmietany 30% świeżo mielony pieprz (u mnie łyżeczka) sól do smaku (u mnie 2 łyżeczki) 3 - 4 łyżki masła klarowanego lub oleju do smażenia Jak zrobić danie Strogonow? Mięso pokroić w poprzek włókien w niezbyt duże słupki i krótko obsmażyć na dobrze rozgrzanej patelni z niewielką

Gotuj w domu
Gulasz z kurczaka z pieczarkami 1211

mięsa i 1 łyżka do doprawienia sosu gulaszowego 1 czubata łyżeczka papryki słodkiej w proszku 1 płaska łyżeczka czosnku granulowanego sól i pieprz do smaku mąka pszenna do oprószenia mięsa olej rzepakowy do smażenia 1 liść laurowy 2 ziarna ziela angielskiego 500 ml rosołu lub bulionu warzywnego (ja użyłam z tego przepisu: bulion warzywny – przepis ) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Gulasz(...)dodać 1 łyżkę sosu sojowego, szczyptę soli (niewielką, bo sos sojowy też jest dość słony), świeżo mielony pieprz do smaku, 1 płaską łyżeczkę czosnku granulowanego oraz 1 łyżeczkę papryki słodkiej. Wymieszać dokładnie i odstawić na ok. 20 minut. Po tym czasie oprószyć mięso mąką pszenną. Na patelni rozgrzać olej i smażyć mięso do czasu zrumienienia. Na drugiej, większej patelni

Kulinarne Przeboje
Zupa z piersią kurczaka, soczewicą i ziemniakami 189

ująć! Jeśli chcecie dodajcie do niej posiekaną i przesmażoną razem z mięsem papryczkę chili, ja jednak – ze względu na to, że jest to zupa także dla mojej Córci – zrezygnowałam z niej. Zupę podaję z koperkiem. Smacznego! SKŁADNIKI: 2 liście laurowe, 3 kulki ziela angielskiego szczypta mielonego imbiru i przyprawy curry 1,250 ml bulionu lub wody(...)puszki łyżeczka cukru pudru, sól, pieprz, lubczyk, słodka mielona papryka – do smaku opcja: większa szczypta vegety natur 2 łyżki oleju rzepakowego, ew. łyżka masła klarowanego PRZYGOTOWANIE: Pierś kurczaka umyj, osusz, wytnij błony i pokrój w drobną kostkę. Przesmaż na 2 łyżkach oleju na jasny kolor, kilka minut, mieszaj, by mięso równomiernie się usmażyło. Dopraw lekko pieprzem, lubczykiem

Zasmakuj Kuchni
Polędwiczki z suszonymi pomidorami 174

Polędwiczki z suszonymi pomidorami Polędwiczki z suszonymi pomidorami to bardzo łatwe i mega smaczne danie obiadowe, które przygotujecie w zaledwie pół godziny. Delikatne mięso i pyszny sos na bazie śmietany z dodatkiem suszonych pomidorów. Całość smakuje świetnie, a danie warte jest wypróbowania Gorąco do tego zachęcam   Przepis na dwie-trzy porcje dania Polędwiczki z suszonymi pomidorami   SKŁADNIKI(...)sól pieprz czarny mielony 1 plaska łyżeczka mąki ziemniaczanej - opcjonalnie natka pietruszki do dekoracji PRZYGOTOWANIE: Polędwiczkę oczyścić z błonek, opłukać, osuszyć papierowym ręcznikiem, a następnie pokroić w plasterki o szerokości około 1,5 cm. Każdy plasterek polędwiczki delikatnie rozbić dłonią. Na patelnię wlać olej z suszonych pomidorów i na gorący tłuszcz przełożyć kawałki mięsa. Obsmażyć na każdej ze stron

WSZYSTKO SMACZNE
Kurcze pieczone w pysznej marynacie 222

pieczone w pysznej marynacie Soczysty, chrupiący i nieziemsko smaczny kurczak z piekarnika. Dzięki smarowaniu mięsa pod koniec pieczenia miodową marynatą, skórka staje się wspaniale rumiana i przepyszna. Polecam! Składniki: 1 kg części z kurczaka (pałki, skrzydełka, podudzia) Przyprawy: 2 łyżeczki drobnej soli pół łyżeczki mielonego pieprzu 1 łyżeczka słodkiej papryki pół łyżeczki ostrej papryki (lub mniej) 1 łyżeczka majeranku(...)łyżeczka miodu 5 łyżek letniej wody 1 łyżka soku z cytryny     *** Kawałki kurczaka dokładnie nacieramy przyprawami, przekładamy do miski i wkładamy do lodówki na minimum godzinę *** *** Następnie mięso układamy w naczyniu żaroodpornym i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190’C *** *** Kurczaka pieczemy przez 50 minut, polewając go w trakcie dwa-trzy razy tłuszczem z dna naczynia

Blog z Apetytem
Zupa pomidorowa 163

Ostatnio na blogu często wracam do smaków z PRL-u. Była już mizeria, kotlety mielone, naleśniki w wielu wersjach, a dzisiaj pora na zupę pomidorową. Najchętniej jem pomidorówkę z makaronem, ale czasami i z ryżem. To jedna z najpopularniejszych zup. Latem warto przygotować taką zupę ze świeżych pomidorów.  Zupa pomidorowa Składniki: 4 skrzydełka z kurczaka 3 marchewki(...)sól, pieprz do smaku Przygotowanie: Skrzydełka z kurczaka myjemy. Wkładamy do garnka i zalewamy wodą. Gotujemy, z powierzchni usuwamy "szumowiny". Marchew, pietruszkę, seler obieramy i wkładamy do garnka z mięsem. Do warzyw ddodajemy kapustę włoską. Gdy zupa podgotuje się, a warzywa będą miękkie, dodajemy przecier pomidorowy i mieszamy.  Gotujemy na małym ogniu. Doprawiamy do smaku. Podajemy z ugotowanym ryżem

Moja smaczna kuchnia
Kanapki z wołowiną – uczta dla mięsożerców  99

przynajmniej raz w życiu odwiedziła popularne restauracje, w których serwowane są kanapki z mięsem wołowym. Wielu z nas je uwielbia i mogłoby je jeść bez końca. Warto zatem, samemu stworzyć takie kanapki, które nie dość że będą zdrowsze, to i my będziemy mieli satysfakcję, że udało nam się zrobić coś pysznego. Taka kanapka może zarówno nadawać się na śniadanie, obiad

Kuchennyviral.pl
Zupa grzybowa 187

minut. Mięso opłukujemy, przekładamy do garnka, zalewamy wodą, dodajemy listki laurowe i ziarenka ziela angielskiego.Gotujemy około 30 minut. Włoszczyznę obieramy, kroimy w kostkę, przekładamy do gotującego się mięsa. Pod koniec gotowania dodajemy podsmażone grzyby. Z masła i mąki robimy zasmażkę dodając wodę pozostawioną po gotujących się grzybach, połączyć z zupą. Przyprawiamy pieprzem ziołowym, solą, pieprzem świeżo mielonym

kgwjanczewo
Tagiatelle z kurczakiem i brokułem w sosie serowym 142

łyżeczki świeżo mielonych płatków chili (można też wykorzystać gotowe mielone chili) 2 łyżki oliwy sól i pieprz do smaku opcjonalnie natka pietruszki do dekoracji Przygotowanie: 1.   Kurczaka oczyszczamy i kroimy w cienkie paski. 2.   W misce mieszamy ze sobą 1 łyżkę oliwy, 1 łyżeczkę soli, zioła prowansalskie, czosnek granulowany i mielone płatki chili. 3.   Przekładamy kurczaka do marynaty, dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki na min. 30 minut. Można też przygotować mięso dzień wcześniej i zostawić w lodówce na całą noc. 4.   Masło roztapiamy w rondelku, dodajemy mąkę i smażymy ok. 1 minutę. 5.   Dodajemy mleko, mieszamy, gotujemy ok. 2 minuty

Prosto z Kotła
Cukinia/bakłażan faszerowany mięsem mielonym 380

trochu, a tu trzeba coś wybrać? Poza tym faszerowane mięsem warzywa to idealny obiad na kompromis z mężczyznami - warzywa są, ale mięso też jest i każdy zadowolony. Ode mnie dostało to miano dyplomatycznego posiłku :) Składniki na 2 osoby: 2 większe cukinie lub2 bakłażany ( u mnie 1 cukinia i 1 bakłażan) 400g mięsa mielonego drobiowego 1 cebula 1 średni

Fabryka pomysłów
Przepis na zupę z jagnięciną prosto z Bieszczad 146

niech się przez około 5 minut gotuje, po czym zlej wodę. Zalej mięso 4 litrami wody, wrzuć 4 liście laurowe i 4 ziela angielskie, zagotuj wszystko, przykryj garnek pokrywką i gotuj na małym ogniu przez 2 godziny. Dodaj do zupy pozostałe przyprawy – 2 płaskie łyżeczki mielonego kuminu, 1 płaską łyżeczkę mielonej papryki chilli w proszku, 3 płaskie(...)sparz wrzątkiem, obierz ze skóry, pokrój w kostkę a następnie dodaj do baraninówki. Gotuj wszystkie składniki przez min. 40 minut a najlepiej około godzinę. Wyjmij mięso na deskę do krojenia, gdy lekko przestygnie oddziel mięso od kości i pokrój je na spore kawałki. Dodaj je ponownie do gotującej się zupy. Dodaj łyżkę miodu. Wymieszaj i spróbuj – w razie potrzeby

Eat me! Fit me!