mięso mielone - 23354 przepisów (strona:922/1557)

Uda kurczaka w szybkowarze 113

podać już bez mięsa np z kaszą. Ważna jest na pewno jakość użytego mięsa. Nie kupujcie najtańszych kurczaków! Bardzo przepis polecam! Przepis znalazłam na stronie  Crunchy creamy sweet Uda kurczaka w  szybkowarze - przepis Składniki 4 udka z kurczaka ze skórą i kośćmi 1 łyżka oliwy z oliwek 1 łyżka masła 1 łyżeczka mielonego czosnku 1 łyżeczka soli(...)łyżeczki czarnego pieprzu 1 łyżeczka papryki (dałam słodką) 1 łyżeczka suszonego oregano 1 szklanka wody 1 łyżka mąki kukurydzianej + 1/4 szkl wody - opcjonalnie przydatne szybkowar elektryczny przygotowanie Mięso umyć i osuszyć.  Natrzeć  solą, pieprzem, papryką i oregano. W elektrycznym szybkowarze włączyć funkcję  obsmażanie (saute). Dodać masło i olej Kiedy masło się rozpuści włożyć kurczaka skórą do dołu

Stare Gary
Polędwiczka w pieprzu z szałwią i rozmarynem 203

ząbki czosnku 2 łyżki masła klarowanego/oleju sól Pieprz rozgniatamy w moździerzu lub grubo mielimy w młynku. Polędwiczkę myjemy, obieramy z błon, doprawiamy solą i dokładnie obsypujemy pieprzem. Na patelni rozgrzewamy masło klarowane/olej. Wrzucamy na nie listki szałwii, rozmaryn i obrane ząbki czosnku (w całości). Następnie wrzucamy mięso i smażymy je na złoty z każdej strony. Po tym czasie mięso przekładamy

PatiGotuje
Grillowane azjatyckie polędwiczki z kurczaka, z warzywami i ziołami 210

Polędwiczki dzięki marynowaniu wyrazistego smaku nabrały i ostrość uzyskały. Do szparagów szczyptę soli tylko używamy, bo w ziołach ją mamy. Mięso wyraziste, dobrze doprawione, zostało słodkimi, mięsistymi pomidorkami złagodzone, do tego chrupiące, szparagi na al dente grillowane, idealnie do smaku polędwiczek zostały dopasowane. To danie na grilla nie dość, że bardzo szybko się przygotowuje, to świetnie smakuje. Składniki: Marynata Azjatycka(...)pomidorków truskawkowych, pieprz kolorowy świeżo mielony do smaku, 2 garście mieszanki świeżych ziół: lubczyk, mięta, koperek, zielona pietruszka, olej rzepakowy, sól himalajska. Przygotowanie: Polędwiczki płuczemy, oczyszczamy z błonek i suszymy papierowym ręcznikiem. Przekładamy do gotowej marynaty, zamykamy szczelnie worek. Delikatnie obracając workiem rozprowadzamy znajdującą się w nim marynatę na całej powierzchni mięsa. Wkładamy do lodówki

Moniki Smakołyki
Sałatka osiemnastka. Sałatka z grillowanym kurczakiem i kukurydzą. 345

zupki chińskiej - sól, pieprz, czosnek mielony, przyprawa kebab-gyros, papryka czerwona mielona, majeranek, - majonez - olej Wykonanie Piersi z kurczaka dokładnie myję, wykrawam zbędne żyłki i tłuszczyk, każdą kroję wzdłuż na pół. Z czosnku, papryki, majeranku, przyprawy gyrosowej i oleju przygotowuję marynatę, do której wkładam poporcjowane mięso i całość odstawiam do lodówki na co najmniej godzinę. Po tym czasie

Kuchnia z widokiem na ogród
Grochówka wiejska. 878

się jej smakowi i zapachowi ! Składniki : 2 szklanki grochu łuskanego kawałek mięsa wędzonego ( boczek, żeberka ) kawałek kiełbasy lub 2 parówki 1 korzeń pietruszki 2 marchewki 4 kapelusze suszonych grzybów 2 listki laurowe kilka ziaren ziela angielskiego kilka ziaren pieprzu czarnego szczypta majeranku szczypta cząbru pieprz czarny mielony sól woda Zasmażka : 1 średnia cebula 2 łyżki oliwy lub smalcu(...)łyżka mąki Sposób wykonania :   G roch opłucz, zalej wodą w garnku na noc. Następnego dnia ugotuj groch w tej wodzie, w której się moczył. Mięso wędzone, włoszczyznę , grzyby zalej wodą ( około 1 l ) i gotuj aż będzie prawie miękkie. Następnie wyjmij włoszczyznę , grzyby, mięso i pokrój w kostkę. Wszystko razem połącz w jednym garnku, postaw na niedużym ogniu

Przepisy i porady kulinarne
Pieczony filet z indyka 161

filetu z piersi indyka marynata: 2 łyżki oleju lub oliwy 1 łyżeczka soku z cytryny 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka mielonej słodkiej papryki 1 płaska łyżeczka soli 1/2 łyżeczki majeranku 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich Składniki marynaty połączyć,natrzeć mięso z każdej strony, owinąć folią spożywczą i włożyć do lodówki przynajmniej na kilka godzin (ja zostawiłam na całą noc) Zamarynowane

Kolorowa kuchnia Elki
Leniwe mocno ananasowe 137

Pierogi leniwe z ananasem i ananasowym curdem. Kluski: 450 g twarogu mielonego 200 g mąki orkiszowej 1 jajko szczypta soli Sos ananasowy: 1/2 ananasa łyżka

Kucharzyca
Śledzie w musztardzie 159

lekko wędzonym aromacie, ale możecie użyć dowolnych filetów śledziowych. O prawdziwe matiasy niestety trudno w naszych sklepach, ale gdybyście mieli szczęście dostać takie, to tym lepiej. Matiasy holenderskie różnią się przede wszystkim kolorem , oryginalne mają lekko różowe mięso, a nasze polskie są białe. Te różnice wynikają z procesu obróbki śledzi i wieku ryb, matiasy to młodziutkie śledzie, które nie przekraczają

SprawdzonaKuchnia.pl
Szaszłyczki drobiowe z boczkiem wędzonym 152

cienkich plasterków boczku 1 łyżka oleju Przyprawy: 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej 1/3 łyżeczki ostrej papryki mielonej 1/2 łyżeczki ziół prowansalskich Dodatkowo: 10 patyczków do szaszłyków       *** Filet z kurczaka kroimy na 10 długich pasków *** *** Mięso przekładamy do miski, polewamy olejem, mieszamy i obsypujemy przyprawami *** *** Całość dokładnie mieszamy, aby mięso dokładnie pokryło się

Blog z Apetytem
Domowa kiełbasa słoikowa 138

soli 3 łyżeczki pieprzu 14 łyżek roztartego w ręku majeranku 4 łyżeczki żelatyny 0,6 litra wody zimnej WYKONANIE: boczek mielimy na najdrobniejszych oczkach, łopatkę na największych, obrany czosnek ucieramy z solą,bądź przepuszczamy przez praskę, dodajemy do mięsa, wsypujemy resztę przepraw i na koncu rozpuszczoną w wodzie żelatynę, wyrabiamy około 25 min., następnie wkładamy do wyparzonych słoików

Kuchnia Beaty
Środa: Najlepsza szpinakowa z pieczonymi warzywami 136

Zupa szpinakowa zrobiona na bazie pieczonego kalafiora i brokuła, dodatkowo zagęszczona mielonymi migdałami. Witaminowa bomba. Czas: 40 minut Poziom trudności : Łatwe Liczba porcji : 2-3

Niedzielny kucharz
Przysmak kanapkowy z boczku, film jak zrobić 188

Dla przypomnienia mój dawny przepis na coś pysznego na kanapki z mielonego boczku-jeśli jeszcze nie próbowaliście to polecam zrobić-Przygotowałam dla was również filmik

Swojskie jedzonko
Menu na tydzień: Telewizyjny kurs planowania posiłków 179

sosie pomidorowym pod kołderką z mozzarelli i parmezanu. W wersji dla mięsożerców, sposób przygotowania jest taki sam. Zapiec można dowolne mięso: drób, polędwiczki wieprzowe, kotlety schabowe. Efekt zawsze jest ten sam: znakomity! Zobacz przepis Burgery z pęczaku i mielonego indyka Bez fałszywej skromnosć: burgery są naprawdę pyszne. Mamy na to świadków – ekipę z Polsatu, która jadła i chwaliła

Niedzielny kucharz
Grillowania łopatka wieprzowa 128

łopatki wieprzowej 330 ml soku pomidorowego 50 ml oleju rzepakowego 1 pęczek natki pietruszki 1 pęczek tymianku 1 łyżka mielonej papryki sól, pieprz Przygotowanie: Posiekane zioła wrzucamy do soku pomidorowego wymieszanego z olejem i przyprawami. Marynatą zalewamy mięso, odstawiamy na 24 godziny. Po tym czasie, plastry mięsa grillujemy z obu stron

R'n'G Kitchen
Zupa z młodej kapusty 179

litra bulionu lub woda np. ćwiartka z kurczaka 3 łyżki masła pęczek koperku sól, pieprz ewentualnie łyżeczka kminku mielonego Na rozgrzanym maśle zeszklić drobno posiekaną cebulę. Jeśli nie mamy gotowego bulionu należy przygotować wywar.  Kawałek dowolnego mięsa włożyć do garnka i zalać zimną wodą. Gotować na średnim ogniu, jeśli powstaną szumowiny należy je zdjąć szumówką. Następnie dodać

talerz przyjemności
Zakręcone kotlety drobiowe 202

łyżki łagodnego ajvaru 1 łyżka przyprawy typu Vegeta pół łyżki mielonego pieprzu pół łyżeczki papryki mielonej ostrej 1 łyżka przyprawy złocistej do kurczaka kilka łyżek oleju rzepakowego bułka tarta 2 łyżki mąki ziemniaczanej           Mięso pokroić w plastry grubości około 1,5 cm. Każdy kawałek naciąć wzdłuż i przekręcić jak przy formowaniu faworków

Praktyczna pl
Duszona łopatka z prawdziwkami 140

litr bulionu wołowego 300 g mrożonych prawdziwków 2 liście laurowe 4 sztuki ziela angielskiego 1 łyżka lubczyku 1 łyżeczka mielonego pieprzu 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżka mąki ziemniaczanej 100 ml zimnej wody sól, pieprz Przygotowanie Plastry mięsa smażymy. Do oleju dodajemy cukier palmowy. Później grzyby z posiekaną cebulą i rozgniecionym czosnkiem. Następnie zalewamy gorącym bulionem i dusimy godzinę

R'n'G Kitchen
Ciasteczka cynamonowe 201

świątecznym stole pojawią się na pewno ciasta: w planach mamy sernik, makowiec i piernik. Do tego sałatki, ryby, mięsa i oczywiście pierogi i krokiety. Ciasteczka cynamonowe 50 g mąki jaglanej 100 g mąki orkiszowej 50 g mielonych migdałów (mąki migdałowej) 40 g ksylitolu pół łyżeczki cynamonu żółtko 80 g masła Do miski przesiej mąkę jaglaną, orkiszową oraz mąkę

365 dni dookoła kuchni
Golonka po bawarsku 248

ziela angielskiego 5 ziarenek pieprzu MARYNATA: 500ml ciemnego piwa 3 ząbki czosnku 1 łyżka majeranku 1 łyżka słodkiej papryki mielonej szczypta chilli 1 łyżka kminku   *** Golonki myjemy, wkładamy do dużego garnka i zalewamy wodą tak aby całe mięso było zakryte. Do garnka dokładamy liście laurowe, ziele angielskie, sól oraz pieprz i całość gotujemy przez około 2 godziny

Blog z Apetytem
Pierś z kurczaka w sosie grzybowym z kolorową papryką 832

Smażona pierś z kurczaka w aromatycznym sosie śmietankowym z papryką w trzech kolorach i grzybami leśnymi. Tak przygotowane mięso jest miękkie soczyste i bardzo smaczne. 2 filety z kurczaka 1/4 szklanki oleju 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej pieprz cayenne 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego SOS: 1 duża cebula ok 200 g grzybów leśnych 1 papryka zielona

https:KKuchniaMniam
Filet z kurczaka w sosie pieprzowym 194

często go robię bo wszystkim smakuje. Składniki: Filet z kurczaka pojedynczy 4 szt. Pieprz mielony 1 łyżeczka Papryka mielona  wędzona ½ łyżeczki Masło 2 łyżki Olej rzepakowy 4 łyżki Śmietanka kremówka 150 gram Sól do smaku Przygotowanie: Mięso opłukać, osuszyć i pokroić w paski. Następnie natrzeć pieprzem i przełożyć na patelnię z rozgrzanym olejem i masłem. Posypać wędzoną

Tradycyjna Kuchnia
Siekane kotlety z indyka pieczone w piekarniku 243

Siekane kotlety z indyka pieczone w piekarniku Obiad w wersji light i to jeszcze taki co wszyscy lubią to jest to ! Siekane kotlety przygotowuje się naprawdę

Kuchnia na wzgórzu
Schab-polędwica podsuszana 223

łyżeczki -papryka wędzona ostra 1 łyżeczka -papryka  wędzona słodka 1 łyżeczka -jałowiec mielony 1 łyżeczka -kozieradka mielona 1 łyżeczka -pieprz czarny 1 łyżeczka -pieprz ziołowy białowieski 1 łyżeczka -siatka https://swojskiwyrob.pl/siatka-do-wedlin-i-serow/1432-siatka-14-q-net-115-gesta-ponczocha-rekaw-1-metr.html WYKONANIE  Kupione mięso myjemy i wycieramy do sucha. Następnie odcinamy warkocz i mizdrę czyli kawałek mięsa które umiejscowione jest wzdłuż schabu i przypomina warkocz

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Lekki placek zbójnicki 214

łyżki oleju rzepakowego sól, pieprz, czosnek granulowany, 1/2 łyżeczki słodkiej papryki mielonej, 2-3 szczypty ostrej papryki mielonej Na głęboką patelnię wlać 2 łyżki oleju, wrzucić cebulę posiekaną w grube piórka i zeszklić ją. Dodać mięso pokrojone w kostkę i podsmażyć lekko. Dodać marchewkę startą na tarce jarzynówce, wszystkie przyprawy oraz ok 100 ml wody i dusić

Ze smakiem bez glutenu
Placki ziemniaczane z kurczakiem w ziołowym sosie 208

wrzucamy pokrojone piersi z kurczaka. Całość doprawiamy przyprawą kurczak ziołowy i chwilę smażymy, co jakiś czas mieszając. Następnie dodajemy mielone liście laurowe, suszoną bazylię, doprawiamy całość solą i pieprzem. Mieszamy i dusimy pod przykryciem aż do miękkości mięsa podlewając niewielką ilością wody. Pod koniec zagęszczamy sos mąką ziemniaczaną rozpuszczoną w niewielkiej ilości wody. Mieszamy, próbujemy i opcjonalnie doprawiamy

Słodkie okruszki
Zupa gulaszowa z boczniakami 156

boczniaków 2 ogórki kiszone 1 czerwona papryka 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka papryki słodkiej 1 łyżeczka mielonego kminku 1 mała puszka czerwonej fasoli majeranek sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Mięso kroimy w kostkę, smażymy na rozgrzanym oleju, dodajemy pokrojone jarzyny, por w piórka, czosnek, zalewamy wrzątkiem, lekko solimy, dodajemy liść

R'n'G Kitchen
Jak przygotować siekane kotlety warzywne z kurczakiem?- czyli test noża szefa kuchni Zwilling® Artis 303

duży komfort krojenia. Nie mamy obawy, że nóż np. wyślizgnie mam się z dłoni, czy po dłuższym krojeniu będziemy mieli odciski na dłoniach. Nóż  szefa kuchni Zwilling® Artis  doskonale poradzi sobie z każdym zadaniem. Bez trudu pokroi mięso, warzywa, czy posieka twarde bakalie. Nóż szefa kuchni Zwilling® Artis powinien być niezastąpionym wyposażeniem każdej kuchni. U mnie zajmuje zaszczytne

Tradycyjna kuchnia Kasi
Biała kiełbasa duszona z jabłkiem i cebulką 191

Wykonanie całości zajmuje ok 30 minut.  Składniki ok. 1/2 kg białej kiełbasy - ja wolę cienkie kiełbaski o dużej zawartości mięsa 1 duże, winne jabłko 1 duża, biała cebula 2 łyżki oleju lub smalcu tymianek, sól, pieprz, szczypta mielonej ostrej papryki, 1/2 łyżeczki łagodnej mielonej papryki Na patelni rozgrzać olej lub smalec i wrzucić cebulę pokrojoną w piórka

Ze smakiem bez glutenu
Kotleciki z białej kiełbasy 207

porcji): 4 średnie białe kiełbasy, 2 jajka, 1 czerstwą bułkę kajzerkę, bułkę tartą, mniej więcej 2 łyżki majeranku, pieprz czarny mielony, maggi, olej do smażenia. Bułkę namocz. Surową kiełbasę wyjmij z osłonek. Jajka sparz. Do dużej miski przełóż mięso z kiełbasy, lekko odciśniętą bułkę oraz bułkę tartą (warto dodawać ją stopniowo, do uzyskania odpowiedniej konsystencji masy). Do miski wbij

blog.moje-pasje.info
Indyk cynamonowy z mleczkiem kokosowym 156

pokroić w kostkę posypać cynamonem (ilość wg upodobań, ale nie może być za dużo żeby nie zabić smaku mleczka kokosowego), mielonym pieprzem, polać sosem sojowym. Wszystko wymieszać i pozostawić na ok 1-2 godziny. Po tym czasie wrzucić mięso na patelnie i obsmażyć. Następnie podlewamy mleczkiem kokosowym i dusimy ok 20 minut. W połowie duszenia dodajemy soku z cytryny

Państwo Wojtczuk gotują
ZUPA SZCZAWIOWA 123

wywaru łącznie z lubczykiem. Gotujemy następne 20 minut.  Kiedy warzywa i mięso są już miękkie, wyciągamy korpus i obieramy mięso z kości. Mięsko dodajemy do zupy.  Szczaw myjemy, przekładamy do garnka, zalewamy 2 szklankom wody i zagotowujemy. Mielimy wszystko blenderem. Mus ze szczawiu wlewamy do zupy, zagotowujemy. Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy.  Zupę doprawiamy

Kulinarne Fantazje Marioli
Pikantny gulasz z indyka dla prawdziwych twardzieli 229

selera naciowego łyżka masła 2 kartony/puszki krojonych pomidorów pół szklanki kaszy 2-3 szklanki rosołu lub wody sól, świeżo mielony pieprz Pierś, dużą paprykę, cebule i selera pokroić,   następnie podsmażyć na maśle, na niezbyt dużym ogniu. Gdy mięso się zetnie dodać pomidory z puszki i ostre papryczki, sól i pieprz wedle uznania. Wymieszać dokładnie i chwilę poddusić

Pora na pora
Pikantny gulasz z indyka dla prawdziwych twardzieli 236

selera naciowego łyżka masła 2 kartony/puszki krojonych pomidorów pół szklanki kaszy 2-3 szklanki rosołu lub wody sól, świeżo mielony pieprz Pierś, dużą paprykę, cebule i selera pokroić,   następnie podsmażyć na maśle, na niezbyt dużym ogniu. Gdy mięso się zetnie dodać pomidory z puszki i ostre papryczki, sól i pieprz wedle uznania. Wymieszać dokładnie i chwilę poddusić

Pora na pora