mięso mielone - 22854 przepisów (strona:1011/1524)

Kurczak pieczony 87

marynata z masła i nietypowy sposób marynowania mięsa „pod skórą”. Kurczaka możesz podlać biały winem lub dobrej jakości bulionem. Polecam Wam także: – chrupiący pieczony kurczak – kurczak z czerwonym pesto – kurczak pieczony na butelce piwa – kurczak z mozzarellą – kurczak pieczony – orientalne skrzydełka z kurczaka – pad thai z kurczakiem – kotlety mielone z kurczaka – surówka z czerwonej kapusty(...)podzieloną na kliny na razie odłóż. Teraz zacznie się najlepsze. Połóż kurczaka w naczyniu w którym będzie pieczony. Weź dużą łyżkę i za jej pomocą delikatnie twórz kieszeń pomiędzy mięsem a skórą kurczaka. Jak to zrobić? Wystarczy wkładać łyżkę wypukłością do góry (w stronę skóry), delikatnie wprowadzając łyżkę dalej. Musisz uważać aby nie uszkodzić skóry kurczaka i zrobić ten zabieg

nietylkopasta.pl
Kurczak z warzywami i ryżem 102

ostrą papryczkę. Jeśli do mięsa i warzyw dodamy pastę curry i mleczko kokosowe powstanie aromatyczny kurczak curry, który równie dobrze komponuje się z jakimkolwiek ryżem, ba! zjadamy nawet z makaronem. Gotowe danie posypcie natką i parmezanem, będzie pysznie! SKŁADNIKI: 1 podwójna pierś z kurczaka 1 cukinia 1 żółta papryka 1 cebula przyprawy: czosnek mielony, przyprawa do drobiu, sól, pieprz(...)cukinię, mieszam i przykrywam warzywa aż się lekko podduszą. Na innej patelni na niewielkiej ilości oliwy przesmażam kurczaka, przyprawiam przyprawą do drobiu, czosnkiem, lubczykiem i obiema paprykami, mieszam. Gdy mięso będzie gotowe dodaję je do warzyw na patelni (a na patelnię, na której smażyło się mięso wlewam odrobinę wody, by wypłukać patelnię, wlewam cały smak do warzyw). Mieszam danie

Zasmakuj Kuchni
Kurczak duszony ze szpinakiem i ryżem 186

tego ryż brązowy ugotowałam, którego z mięsem i szpinakiem podałam. To danie bardzo szybko się przygotowuje, bo ryż sam się gotuje, kurczaka nie trzeba pilnować, a szpinak w kilka chwil w można przygotować.   Składniki na 4 porcje: kurczak: 2 filety z kurczaka (ok. 600 g), 3 ząbki czosnku, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, sól do smaku(...)długości na 4 części (jedna porcja to 2 kawałki kurczaka). Oprószamy solą, pieprzem czarnym. W garnku o szerokim dnie podgrzewamy olej i podsmażamy na nim ząbki czosnku. Dodajemy mięso i obsmażamy je z każdej strony tylko tyle, żeby białko się ścięło. Zalewamy 100 ml gorącej wody, dodajemy pieprz cytrynowy, ziele angielskie, liście laurowe, rozmaryn, pokrojoną w plasterki cebulę, na wierzch

Moniki Smakołyki
Potrawka z kurczaka z papryką 113

płaska łyżeczka papryki ostrej mielonej 1,5 łyżeczki szałwii 1 łyżeczka rozmarynu 1 łyżeczka lubczyku 2 łyżeczki sosu sojowego ciemnego 3-4 łyżki oliwy z oliwek do smaku: sól i pieprz Sposób przygotowania: Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, obsmażamy w głębokiej patelni na oliwie z oliwek i posypujemy pieprzem. Gdy mięso się zetnie, zrzucamy je na jedną stronę

Kolorowy Przepisownik
Szaszłyki z ananasem boczkiem i kurczakiem 173

używamy. Słodki ananas świetnie komponuję się z mięsem z piersi kurczaka, według mnie dopełnieniem są plastry wędzonego boczku. Takie szaszłyki świetnie wpasują się w sezon grillowy, ale możemy je przygotować także na rodzinne imprezy. Wówczas możemy je upiec w piekarniku czy na grillu elektrycznym. Jeżeli lubicie połączenie owoców z mięsem, te szaszłyki będą idealne dla Was. Przepis jest bardzo prosty(...)przepisy na szaszłyki . Składniki: 400 g piersi z kurczaka 200 g boczku wędzonego w plastrach 1 ząbek czosnku 200 g ananas Oliwa z oliwek 1/3 łyżeczki kurkumy 1/2 łyżeczki mielonej kolendry 1/3 łyżeczki tymianku 1 łyżeczka suszonego oregano 1/3 łyżeczki chili w proszku 1/2 łyżeczki wędzonej papryki Sól, pieprz Sposób przygotowania: Piersi kurczaka kroimy w w niedużą kostkę

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Kopenhaga 70

angielsku, co uważam za przecudowny fakt! Do Kopenhagi pojechaliśmy samochodem, co z Hamburga zajęło nam ok 5h. Nocowaliśmy w hotelu w centrum miasta – doszliśmy do wniosku, że będziemy mieli wszędzie blisko i tak rzeczywiście było. Śniadanie w hotelu było jakieś koszmarnie drogie, co dodatkowo zachęciło nas do odrywania kulinarnej strony duńskiej stolicy. A nam to pasowało bo mieliśmy możliwość(...)które widzieliśmy w Torvehallerne to male dzieła sztuki. Sami poptarzcie: Zjecie je z najprzeróżniejszymi dodatkami – od tak klasycznych jak jajko i krewetki, pasztet i szynka (tak razem, mięso 2) , ryby (śledzie, łosoś wędzony), ale też np z ziemniakami. My nasze zjedliśmy w Krystal Sandwich przy Krystalgade 5. Obiad Tu zaczęło być problematycznie. Nie chcieliśmy wydać fortuny, ale jednocześnie zjeść

Szybko Tanio Smacznie
Kopenhaga 153

angielsku, co uważam za przecudowny fakt! Do Kopenhagi pojechaliśmy samochodem, co z Hamburga zajęło nam ok 5h. Nocowaliśmy w hotelu w centrum miasta – doszliśmy do wniosku, że będziemy mieli wszędzie blisko i tak rzeczywiście było. Śniadanie w hotelu było jakieś koszmarnie drogie, co dodatkowo zachęciło nas do odrywania kulinarnej strony duńskiej stolicy. A nam to pasowało bo mieliśmy możliwość(...)które widzieliśmy w Torvehallerne to male dzieła sztuki. Sami poptarzcie: Zjecie je z najprzeróżniejszymi dodatkami – od tak klasycznych jak jajko i krewetki, pasztet i szynka (tak razem, mięso 2) , ryby (śledzie, łosoś wędzony), ale też np z ziemniakami. My nasze zjedliśmy w Krystal Sandwich przy Krystalgade 5. Obiad Tu zaczęło być problematycznie. Nie chcieliśmy wydać fortuny, ale jednocześnie zjeść

Szybko Tanio Smacznie
Pieczona karkówka wg przepisu taty 79

pieprzu czarnego mielonego 2 łyżki przyprawy typu vegeta/kucharek 2 łyżki papryki słodkiej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 4 jajka L 2 łyżki majonezu 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka płynnej przyprawy maggi 1 duży ząbek czosnku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Karkówkę kroimy w plastry o średnicy ok 1 cm. Lekko ją rozbijamy i nakłuwamy widelcem lub nakłuwaczem do mięsa jeśli posiadamy

Blog kulinarny S9.PL
Zupa gulaszowa z kalafiorem 130

marchewki 100 g fasolki szparagowej 150 g różyczek kalafiora 1 czerwona papryka 1,5 litra bulionu wołowego 330 ml passaty pomidorowej 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki 1 łyżeczka ostrej mielonej papryki 1 łyżeczka mielonego kminku 1 łyżka masła 1 łyżka mąki sól, pieprz Przygotowanie: Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name(...)bidi-language:#0400;} Mięso kroimy w dużą kostkę, smażymy na rozgrzanym tłuszczu z dodatkiem posiekanego czosnku. Dodajemy pokrojone warzywa (bez kalafiora i papryki). Dusimy pod przykryciem. Zalewamy gorącym bulionem. Gotujemy przez kwadrans, zmniejszamy płomień, dodajemy różyczki kalafiora i paprykę pokrojoną w paski. Gotujemy do miękkości warzyw, dodajemy passatę, ostrą i słodką paprykę, mielony kminek. Zagotowujemy. Zagęszczamy zasmażką ( 1 łyżka

R'n'G Kitchen
Bitki z indyka z marchewką i koperkiem 73

domu schodzi chyba w największych ilościach, głównie w formie wędlin i dobrej jakości parówek. To jest w sumie jedyne mięso jakim My może się raczyć. Kombinując weekendowy obiad, kupiłam bez namysłu pierś z indyka. Z tego rodzaju mięsa zawsze coś się wykombinuje. Chciałam jednak, żeby to była potrawa w miarę lekka, z sosem. Taka, która idealnie będzie pasowała do kładzionych(...)można spokojnie użyć świeżego) 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki 500 ml bulionu (ja użyłam warzywnego) 1 duża marchewka z gotowania bulionu pół pęczka koperku 1 czubata łyżka mąki pszennej sól pieprz olej rzepakowy Piersi kroimy w plastry o grubości mniej więcej 1,5 cm. Rozbijamy je lekko tłuczkiem, doprawiamy je czosnkiem, mieloną papryką, solą, świeżo zmielonym pieprzem, odstawiamy

Kardamonovy
Roladki schabowe w sosie paprykowo-śmietanowym 112

nieco inaczej ale nadal smaczne 2 łyżki brązowego cukru, płaskie sól, chilli do smaku 200 ml słodkiej śmietanki, najlepiej kremówki wtedy sos sam się zagęści smalec wieprzowy do smażenia Mięso rozklep cieniutko, jak tylko się da Na każdym jego plastrze, połóż kawałek sera, i dwie posiekane połówki suszonych pomidorów ( reszta pomidorów wyląduje w sosie ). Dodaj po jednym wyciśniętym praską ząbku(...)dopraw pastą z pieczonej papryki, mielonymi suszonymi pomidorami, resztą wyciśniętego praską czosnku , brązowym cukrem, solą i chilli do smaku. Duś na wolnym ogniu pod przykryciem następne 10-15 minut, po czym zalej śmietaną i gotuj do momentu aż sos zacznie się zagęszczać. Nie przejmuj się jeśli ukaże się trochę sera na roladkach, mięso się kurczy więc czasem coś wypchnie

Ogrodnik w podróży
Piersi z kurczaka duszone z cukinią, papryką i pomidorami. Risotto z kurczakiem i duszonymi warzywami. 338

wegetą, czosnkiem i mieloną papryką.Kiedy kurczak jest już rumiany dodaje do niego cebulkę, chwilę przesmażam. Następnie dodaję czerwoną paprykę, gdy troszkę zmięknie, dodaję cukinię. Na koniec pomidory. Doprawiam wszystko szczyptą roztartego majeranku i bazylią. Duszę. W osobnym naczyniu gotuję ryż ok.15 minut. Kiedy ryż jest gotowy, rozcinam woreczek, dodaję jego zawartość na patelnię z mięsem i warzywami. Mieszam

Kuchnia z widokiem na ogród
Żeberka z miodem 129

sałatką z cieciorki i selera naciowego .  Składniki: 1 kg żeberek wieprzowych marynata: 1 łyżka majeranku 1 łyżka mielonego kminku 1 łyżeczka chili 1 łyżeczka pieprzu 1 łyżeczka mielonego imbiru 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka octu balsamicznego lub jabłkowego 1 łyżka ostrego ketchupu 2 - 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka miodu 3 ząbki czosnku (przecisnąć przez(...)łyżeczki soli dodatkowo: 2 cebule olej do podsmażenia cebuli Przygotowanie: Żeberka umyć, osuszyć i natrzeć solą. Pozostałe składniki wymieszać, ma powstać dosyć gęsta marynata, która nie będzie spływać z mięsa. Gęstość regulować dodając więcej lub mniej oliwy z oliwek. Mięso pokroić na kawałki z 2 żeberkami i dokładnie posmarować marynatą. Wstawić najlepiej na całą noc lub chociaż

Kuchcik gotuje
Klopsiki indycze z warzywami z turecką nutą 93

powinien gościć na stałe w naszej diecie ze względu na dobroczynne właściwości jego mięsa. Ale o tym napisze wam pod przepisem, bo w naszej diecie indyk gości często i to pod różnymi postaciami, szczególnie w diecie związanej przy chorobach tarczycy i insulinoporności. Dzisiaj polecam klopsiki z mielonego indyka, z tego co było akurat w lodówce, czyli z warzywami, mogą

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Bakłażany zapiekane z wołowiną, pomidorami i orzeszkami pinii 76

zestawieniu są tym pyszniejsze dzięki dodatkom, którymi są nafaszerowane – soczystej wołowinie i pomidorom oraz aromatycznym orzeszkom pinii. Składniki (na 2 duże porcje): 2 średniej wielkości bakłażany 400g mielonej wołowiny 2 mocno dojrzałe pomidory szklanka passaty pomidorowej 1 mała cebula garść listków świeżej bazylii około 3 łyżki orzeszków pinii łyżka oleju sól i pieprz do smaku 2-3 łyżki(...)minuty, od czasu do czasu mieszając. Do cebuli dodajemy mieloną wołowinę i rozdrabniając ją łyżką, smażymy, aż się zrumieni – około 7-8 minut. Ściągamy z ognia.   Upieczone bakłażany wyciągamy z piekarnika, ale zostawiamy piekarnik włączony. Łyżką wydrążamy miąższ bakłażanów, który dodajemy do mięsa. Do mięsa dodajemy także większość orzeszków piniowych, doprawiamy wszystko solą i pieprzem do smaku

Smaczna Strona

Proponowane wyszukiwania