mięso mielone - 23354 przepisów (strona:1009/1557)

Kaczka z jabłkami 279

pestek (nieobranych) 10 szt. śliwek (mrożone nadadzą się w zupełności) ½ łyżeczki cynamonu ½ łyżeczki mielonego imbiru. Przygotowanie: Obrane jabłka mieszamy z rozmrożonymi śliwkami, doprawiamy imbirem, cynamonem, szczyptą soli i pieprzu, po czym odstawiamy do marynowania i przygotowujemy kaczkę. Kaczkę myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym. Między skórą a mięsem na piersi robimy nacięcie i delikatnie oddzielamy skórę od mięsa, w tą przestrzeń

ladykitchen
Kubańska kanapka Cuban Sandwich 303

łyżeczki masła *wieprzowina w stylu kubańskim to zazwyczaj łopatka zamarynowana z pieprzem, mielonym kminkiem, oregano, oliwą z oliwek, czosnkiem, chilli, cebulą i sokiem z pomarańczy pieczona w jednym kawałku i później krojona w skrawki. Jeżeli nie mamy możliwości przygotowania takiej wcześniej - można użyć doprawionego mięsa gulaszowego pokrojonego w mniejsze kawałki i przesmażonego na patelni grillowej z przyprawami. Przygotowanie Chleb

Zielona Kuchnia
Soczysty paprykowy kurczak z pieczarkowym risotto 231

czerwonej papryki 4 łyżki oliwy 2 duże szczypty suszonej bazylii 1/2 łyżeczki czarnego mielonego pieprzu duża szczypta soli ziołowej Przygotowanie: Pierś z kurczaka kroimy wzdłuż a następnie na mniejsze na pół. Wkładamy do miski, zalewamy mieszanką przypraw i oliwy. Mieszamy tak, aby mieszanka dokładnie pokryła mięso (można ręką). Wstawiamy na pół godziny do lodówki. Następnie każdy kawałek mięso grillujemy

Słodkie okruszki
Sos pomidorowy wg siostry Anastazji 415

cukru, 1 łyzka soli, 1/2 łyżeczki ielonego pieprzu, 1/2 łyzeczki cynamonu, papryka mielona do smaku, ocet do smaku Po super naklejki na przetwory zapraszamy do sklepu  HanuśZZ Po przyprawy zapraszamy do naszego sprzedawcy  SKWORCU Wykonanie; Pomidory, czosnek, cebulę oczyścić i zemlec w maszynce do mięsa.Dodać pozostałe składniki. Wymieszać i gotować na wolnym ogniu

Anioły w kuchni
Placki jaglane z kurczakiem i szpinakiem 247

krupczatki (może być pszenna) 3 łyżki mąki ziemniaczanej ½ łyżeczki świeżo mielonego pieprzu 1 łyżka masła olej do smażenia 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka soli Przygotowanie: Kaszę ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, wystudzić i przełożyć do miski (można zrobić to dzień wcześniej). Mięso pokroić w małą kostkę i podsmażyć

KuchniaWeDwoje.pl
Szybki obiad. Kurczak z warzywami i grzybami w sosie pomidorowym. 334

ekologicznego przecieru pomidorowego (można nabyć w Sklep Zdrowia) sól himalajska do smaku czarny mielony pieprz do smaku 3 łyżki posiekanej zielonej pietruszki Przygotowanie: Pierś z kurczaka kroimy w kostkę lub paseczki. Podsmażamy na oleju kokosowym, doprawiając łyżką podlaskiej przyprawy do drobiu (mieszamy, aby przyprawa pokryła mięso). Następnie dodajemy mrożone warzywa na patelnię z leśnymi grzybami, smażymy chwile

Słodkie okruszki
Przepiórki duszone w cydrze gruszkowym, podane z czerwoną quinoą i młodym szpinakiem 215

żeby nie spływał swobodnie z przepiórek tylko lekko je zglazurował.  Gdy mięso jest już miękkie, podajemy je na gorącej komosie ryżowej i ze szpinakiem, który wcześniej wystarczy lekko posolić i wrzucić na parę minut  na gorące klarowane masło.  Życzę Wam dziś nieskromnie, żebyście mieli okazję przygotować sobie kiedyś to danie ;) Pozdrawiam

Quinoa Raz!
Polędwiczki w piwie. 215

piwa ciemnego 5 ziarenek ziela angielskiego 6 goździków sól, papryka ostra mielona Polędwiczkę płuczemy, kroimy w plastry (ok. 1 cm), obsmażamy na masełku z każdej strony. Na osobnej patelni podsmażamy cebulkę pokrojoną w kostkę oraz marchewkę pokrojoną w pół talarki. Następnie zalewamy nasze mięso piwem, dodajemy cebulę z marchewką, oraz doprawiamy wszystkimi przyprawami. Dusimy do miękkości mięsa pod przykryciem

Moje-pitraszenie
FOODBOOK #1 - Co jem w ciągu dnia? 236

smakiem :) OBIAD Na obiady zazwyczaj przygotowuję jakieś warzywne kotleciki z dodatkiem mięsa lub ryby. Do tego dużo warzyw (zarówno surowych, jak i gotowanych) i ewentualnie kasza lub ryż. Często też gotuję pożywne zupy krem, które starczą mi na kilka dni. Powyżej przygotowałam  cukiniowe mielone  (po przepis kliknijcie w link ;) ) z tym że do masy dodałam jeszcze

Kuchnia Ellie
PIECZONE ZIEMNIAKI Z ZIOŁAMI 205

zrobiłam. Mogę je jeść same, z sosem koperkowym oraz jako dodatek do mięsa czy ryb. Są pyszne! Nigdy mi się nie nudzą - ostatnio dodaje je prawie do każdego dania 😊   Składniki: 5 średniej wielkości ziemniaków 2-3 łyżki oliwy z oliwek 1/2 łyżeczki papryki słodkiej mielonej 1 łyżeczka ziół prowansalskich sól, pieprz Wykonanie: Ziemniaki obieramy ze skórki, myjemy

Kuchnia MagdaLeny
Domowa pierś z kurczaka na kanapkę 201

sól pieprz do smaku Przygotowanie: Piersi z kurczaka oczyszczamy, myjemy i osuszamy. Następnie mielimy lub drobno siekamy. Czerwoną paprykę również kroimy w drobną kostkę, za to ser w grubą kostkę. Wszystko razem mieszamy do idealnego połączenia składników. W miedzy czasie doprawiając solą i pieprzem.  Wyrobione mięso przekładamy do specjalnego worka odpornego na temperaturę a następnie zamykamy szczelnie w szynkowarze

Życie zaczyna się w kuchni
Prosty gulasz z piersi kurczaka 286

szklanki wody 2 liście laurowe Skorcu 4 kulki ziela angielskiego Skworcu pieprz czarny mielony Skworcu sól himalajska Skworcu 3 łyżeczki mąki ziemniaczanej Przygotowanie: Piersi z kurczaka kroimy w kostkę. Cebulę obieramy i drobno siekamy. Podsmażamy chwile cebulę na margarynie, dodajemy pokrojone piersi z kurczaka. Podsmażamy mięso około 15 minut. Po tym czasie dolewamy około 1/4 szklanki wodę, dodajemy łyżkę

Słodkie okruszki
Pierogi z karpiem 251

ząbki czosnku 2 łyżki suszonej żurawiny  2 gałązki rozmarynu 1 łyżka mielonych orzechów włoskich  pół pszennej bułki - może być czerstwa 1 szklanka mleka sól, pieprz Wykonanie: Płat karpia oczyścić, usunąć skórę i ości.  Następnie pokroić w nieduże kawałki i zmielić w maszynce do mięsa lub rozdrobnić w malakserze. Cebulę pokroić w drobną kostkę, czosnek posiekać. zeszklić

kolorowotorcikowo
BIGOS Z POMIDORAMI 225

soli 2 łyżeczki czubate cukru 1,5 ząbka czosnku 2 łyżeczki płaskie papryki mielonej pieprz do smaku 1 łyżka majeranku Sposób przygotowania: Kapustę kwaszoną ugotować. Kapustę białą pokroić w gruby makaron, ugotować z dodatkiem wody, soli i cukru. Obie kapusty połączyć. Z łopatki wyjąć kości, mięso obsmażyć na części tłuszczu, dodać drobno pokrojoną cebulę, podlać wodą, udusić, miękkie pokroić

Przepisy kulinarne babci Antoniny
WITARIAŃSKI "MIĘSNY" WRAP 171

przez rok stał biedny i niedoceniany w kącie salonu. Jego właściciele nie mieli pomysłów, co w nim przyrządzać oprócz suszonych owoców. Dopiero książka J. Wignall "Na surowo" otworzyła nasz umysł na ciekawe, kulinarne rozwiązania bez gotowania, pieczenia, czy smażenia. Jednym z nich jest wegańskie "mięso" (dziś zawinięte w liść sałaty). Przepis J. Wignall zmodyfikowałam zmieniając część składników, proporcje i przeprawiając

Jeść, by żyć w zdrowiu