mięso mielone - 22854 przepisów (strona:1003/1524)

Kurczak curry z ananasem 109

startego imbiru 2 łyżki miodu 1 ząbek czosnku przyprawy do smaku: sól, świeżo mielony czarny pieprz do smażenia: 2 łyżki oliwy z oliwek  dodatkowo: ryż lub makaron do podania Filety z kurczaka myjemy i osuszamy. Kroimy w kostkę równej wielkości ok 2-3 cm. Mięso przekładamy do miseczki, posypujemy 3 łyżeczkami przyprawy curry tak, aby pokryła ona dokładnie

W kuchni bez szafek
KURCZAK PO PRUSKU 176

łyżeczki ostrej czerwonej papryki 250 ml.bulionu 1 niewielka łyżka łagodnejj musztardy szczypta mielonej kolendry sól pieprz Do dekoracji : ******************** 4 liście sałaty 4 plasterki cytryny szczypta curry *************************************** 1 . Kurczaka podzielić na 4 części . 2 .Na patelni rozgrzać masło i obsmažyć z każdej strony mięso na rumino.Przełożyć do rondla. 3 . Cebulę obrać i zetrzeć na drobnej tarce , czosnek

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Flaczki wołowe z mięsem wołowym 110

średniej wielkości mały por 4 łyżki oliwy 1.5 l bulionu wołowego 200 g mięsa wołowego 1 listek laurowy po kilka ziaren ziela angielskiego i pieprzu czarnego 2 czubate łyżki suszonego majeranku 1 łyżeczka suszonego tymianku łyżka słodkiej papryki w proszku łyżeczka ostrej papryki łyżeczka mielonego czarnego pieprzu gałka muszkatołowa sól imbir sproszkowany 2 ząbki czosnku 150 ml słodkiej śmietany

R'n'G Kitchen
Tajskie danie z makaronem i dodatkami 148

woku rozgrzać tłuszcz, dodać zmiażdżone ząbki czosnku, potarty na tarce imbir, posiekaną chilli, mieloną kolendrę, sos rybny. Smażyć chwilkę, ciągle mieszając. Jak poczujecie intensywny zapach to znaczy że już wystarczy smażenia. Kurczaka pokroić w kostkę, mule umyć, krewetki oczyścić i umyć. Do woka wrzucić mięso i smażyć mieszając aż straci kolor surowizny.Wlać pomidory z puszki, mleczko kokosowe

Kuchnia Pokoleń
Przykładowy jadłospis - 1700 kcal 519

Obiad INDYK Z RYŻEM I WARZYWAMI - 100 G mielonej piersi z indyka - 50 g brązowego ryżu - 200 g kalafiora - 100 marchewki - 10 łyżek zielonego groszku - bazylia, oregano, sól, pieprz – do smaku - natka pietruszki - łyżka oleju Na rozgrzanym oleju podsmażamy mięso z indyka. Dodajemy warzywa. Przyprawiamy i całość dusimy. Podajemy z ryżem ugotowanym według przepisu Kcal

Health-Fit-Life
Pierś z indyka pieczona w rękawie. 501

łyżek oliwy 1 łyżeczka musztardy sarepskiej 1/2 łyżeczki soli 1 łyżeczka papryki mielonej wędzonej 1 łyżeczka czosnku granulowanego Pierś z indyka oczyszczamy, płuczemy i przekładamy do rękawa. Wszystkie składniki marynaty mieszamy w miseczce i przelewamy do indyka, następnie dokładnie nacieramy "mieszamy" nią nasze mięso. Zamykamy rękaw, przekładamy do naczynia żaroodpornego i odstawiamy na co najmniej 2-3 godziny, jeśli

Moje-pitraszenie
Pieczone ziemniaki z boczkiem 237

dodatkiem cebulki i wędzonego boczku. Takie aromatyczne ziemniaki mogą być dodatkiem do mięsa lub samodzielnym daniem np na podwieczorek lub kolację. 7 sztuk ziemniaków 150 g boczku wędzonego 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła 4 łyżki śmietany 18 % sól pieprz czarny mielony świeży szczypiorek olej rzepakowy 100 g sera żółtego Ziemniaki dokładnie umyć i wyszorować skórkę. Przekroić

https:KKuchniaMniam
Chińskie "Miseczki Buddy" 148

dniach się to zmieni, bo ulegną zmianie także godziny pracy Dominika i będziemy mieli wspólnie więcej czasu. :) A wracając do przepisu - prosty, szybki i mega smaczny! Jego prostota i wyjątkowy smak to przepis na kulinarny sukces. Polecam! Kurczak: 300 g piersi z kurczaka lub mięsa z udek kurczaka 1 łyżeczka papryki słodkiej pół łyżeczki chilli sól i pieprz

Cooking Monster
FALAFEL ZE SZPIANKIEM I MARCHEWKĄ 123

roślinny substytut mięsnych pulpecików. Są idealne dla tęskniących za smakiem smażonego mięsa.  Składniki na 20 kotelcików:  250 g ciecierzycy, 1 cebula biała, 1 cebula czerwona, 3 ząbki czosnku, 1 marchewka, 5 dużych liści szpinaku, 1 łyżeczka soli, 1 łyżeczka kolendry, 1 łyżeczka mielonego kminku, 1/2 łyżeczki kurkumy, 1/2 łyżeczki pieprzu cayenne. Wykonanie: Ciecierzycę namaczamy na noc, następnie

Jeść, by żyć w zdrowiu
Kluski ziemniaczane z gulaszem i kapustą 104

false false false MicrosoftInternetExplorer4 Ziemniaki gotujemy do miękkości, studzimy. Przepuszczamy przez maszynkę do mielenia, mieszamy z mąką. Z ciasta formujemy kulki o średnicy 3 cm. Każdą zgniatamy widelcem i gotujemy w osolonym wrzątku, 2 min od momentu wypłynięcia na powierzchnię wody. Wyławiamy łyżką cedzakową. Mięso kroimy w dużą kostkę, podsmażamy na tłuszczu, dodajemy posiekaną cebulę. Dusimy pod przykryciem

R'n'G Kitchen
Pierogi z fasolą, boczkiem i koperkiem 194

wędzonego 2 cebule Pęczek świeżego koperku 3 łyżki oleju Sól do smaku Świeżo mielony pieprz do smaku Jak wykonać ?  Pierogi zaczynam od zrobienia farszu: Fasolę Jaś moczę przez noc w zimnej wodzie. Następnego dnia gotuję do miękkości. Odcedzam, studzę, zimną kręcę przez maszynkę do mięsa. Boczek kroję drobniutko w kostkę, podlewam olejem i duszę 5 minut na patelni

Wanilia i Kardamon
Kapusta pekińska i kalafior zapiekane pod mięsem i serem - zapiekanka kalafiorowa. 161

żółty 20 dag łyżeczka masła przyprawy (wszystko w proszku): świeżo mielony pieprz czarny sól curry imbir kminek słodka papryka ostra papryka Można użyć też swojej ulubionej mieszanki przypraw do kurczaka czy np. gyros. Wykonanie: Piersi rozciąć tak jak na schabowe wzdłuż mięsa, na 6 części. Robić je tłuczkiem, oprószyć przyprawami, pozostawić na minimum godzinę w lodówce do przegryzienia. Kalafior

Poezja Smaków - blog kulinarny
Gołąbki 135

długiego 200g 2 worki kaszy jęczmiennej 200g sół, pieprz, przyprawa do mielonego  oliwa  bulion 1l maga  źródło: http://smakslodyczy.blogspot.com/2013/07/goabki-pieczone.html Kapustę sparzyć , ja pojedynczo liście wkładałam, db wcześniej schodziły . Od razu blanszowałam w zimnej wodzie . Ugotować ryż i kasze. Przesypać do miski.  Mięso zmielić , podsmażyć cebulę, dodać mięso, doprawić przyprawą  i usmażyć.  Podsmażyć

Kuchcikowoasi...Kawałek mnie
Pasztet drobiowy 198

blaszki Sposób wykonania: Kurczaka ugotowałam z dodatkiem warzyw, liścia laurowego, soli, i pieprzu, przestudziłam, mięso oddzieliłam od kości. Odlałam 1 litr rosołku, w którym sparzyłam wątróbkę, przestudziłam. Mięsko przemieliłam przez maszynkę o najmniejszych oczkach dodając naprzemiennie wątróbkę i warzywa z którymi gotował się kurczak, czynność mielenia powtórzyłam jeszcze dwukrotnie. Do tak przygotowanej masy wsypałam 1/2 szklanki bułki tartej, wlałam szklankę

Darcia w kuchni
Zapiekana wołowina 154

SKŁADNIKI: 1 kg mielonej wołowiny 3 łyżeczki musztardy sarepskiej 2 łyżeczki sałatkowego rarytasu ETERNO 2 jajka 3 łyżeczki sosu chilli czosnkowego TaoTao 2 łyżki sosu sojowego TaoTao pieprz kostka sera feta (1 opakowanie) PRZYGOTOWANIE: Mięso wymieszaj z wszystkimi składnikami pomijając ser feta. Naczynie żaroodporne wyłóż 500 g mięsa, następnie pokrusz ser feta i połóż kolejną warstwę mięsa. Na górę

ClauditteMissCooking

Proponowane wyszukiwania