szklanki mleka przyprawy: sól himalajska, pieprz, kurkuma Zacznijmy od przygotowania farszu, którym będziemy nadziewać makaron. Cebulę siekamy drobno i szklimy z jedną łyżeczką ksylitolu. Dodajemy mięso mielone i całość dusimy 10-15 minut. Przyprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Pomidory i paprykę obieramy ze skórki, wskazówki jak to zrobić znajdziecie tutaj . Następnie blendujemy je i wlewamy
aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!zarumieni się. Zalewamy wodą, dodajemy liście laurowe i ziele angielskie, i dusimy na małym ogniu, pod przykryciem do miękkości. Paprykę pokroić w kostkę. Do miękkiego mięsa dodać pomidory z puszki i paprykę i dusić jeszcze z 20 minut, by sos ładnie zredukował się. Doprawić solą i pieprzem. Smacznego
na moim stole...Polędwiczki wieprzowe to jedno z tych mięs, które można przygotować na setki różnych sposobów i każdy z nich będzie pyszny :) Moją ulubioną wersją są polędwiczki duszone w cydrze, z dużą ilością cebuli i rodzynkami oraz nutą rozmarynu. Na pewno świetnie sprawdzą się jako danie główne na świątecznym obiedzie. Wystarczy podać do nich kaszę lub ziemniaki i ulubioną surówkę(...)momentu aż cebula się zeszkli a rozmaryn uwolni rozmaryn. Polędwiczki kroimy w około 1,5 cm plastry i dodajemy do cebuli. Wrzucamy rodzynki i całość zalewamy cydrem. Dusimy do momentu aż mięso będzie miękkie.Wyciągamy gałązki rozmarynu. Dodajemy masło i doprawiamy solą oraz pieprzem do smaku. Smacznego
DefinicjaSmakuprzyprawy: świeżo zmielony pieprz, sól himalajska Gotuję dwa jaja na twardo. Cebulę i pieczarki kroję w drobną kostkę, duszę na patelni kilka minut bez użycia tłuszczu. Do miski wkładam mięso, mieszam z drobno posiekanym czosnkiem, przyprawami i duszoną cebulą z pieczarkami. Po dokładnym wymieszaniu wbijam do miski jajo i dodaję 3 łyżki bułki tartej(...)Ponownie dokładnie mieszam. Doprawiam do smaku. Foremkę (tzw. keksówkę) wykładam papierem do pieczenia, na spód wysypuję równomiernie 1 łyżkę bułki tartej,wykładam połowę mięsa. Układam jaja na twardo, przykrywam resztą mięsa. Piekę w piekarniku nagrzanym na 200 st.C około 45-50 minut. Keksówkę warto wstawić na blasze do pieczenia, może się zdarzyć
IzaGotujeSolimy i pieprzymy. Nakładamy na rozgrzany olej i smażymy na złoty kolor z obu stron. Po wysmażeniu przekładamy do garnka i zalewamy odrobiną wody (do połowy wysokości mięsa) i przecierem pomidorowym. Dusimy pod przykryciem. W tym czasie kroimy cebulę w piórka, paprykę i cukinię w kostkę a pieczarki w ćwiartki. Następnie na patelni po mięsie smażymy pokrojone warzywa
Qchnia po prostuKapusta pekińska duszona. Pyszna ! Kapusta pekińska duszona. Kapusta pekińska kto jej nie lubi, przeważnie jadamy ją w sałatkach. Ja tym razem
Kuchnia na wzgórzupołowę kapusty, wyłożyć mięso i przykryć drugą połową kapusty. Zalać wodą i dusić pod przykryciem. Po kilkunastu minutach sprawdzić smak kapusty i w razie potrzeby doprawić. Dusić do momentu aż kapusta i mięso będą miękkie. Smacznego
W kuchni u MonikiSkrzydełka duszone z pieczarkami i cebulką to delikatne, bardzo smaczne i szybkie w przygotowaniu danie. Polecam :) Składniki - 9 skrzydełek z kurczaka - 25 dkg. pieczarek - 1 duża cebula - 2 ząbki czosnku - sól, domowa wegeta , papryka mielona, majeranek Wykonanie Cebule kroję w półplasterki, czosnek siekam, podsmażam na szerokiej i głębokiej patelni, do cebuli i czosnku dodaję oczyszczone i pokrojone w grube(...)dodaję oczyszczone i pozbawione lotek skrzydełka z kurczaka. Posypuję je domową wegetą, papryka i majerankiem. Zalewam gorącą, przegotowaną wodą mniej więcej do połowy skrzydełek i całość duszę na wolnym ogniu do miękkości mięsa. ( ok.30-40 minut ) Podaję z kaszą, ryżem lub ziemniakami i oczywiście z ulubiona surówką. Smacznego
Kuchnia z widokiem na ogródkawałki wielkości ok 1 x 2 cm, cukinię w ćwiartki grubości ok 1cm, a pieczarki w plasterki. warzywa przekładamy do garnka, podlewamy wodą, solimy i dusimy na wolnym ogniu. Dla chętnych: Mięso kroimy w drobniutką kosteczkę, żeby było delikatnie wyczuwalne w naszym daniu, a nie dominowało go. Przyprawiamy (ja użyłam curry, przyprawy do kebaba :) i ostrej papryki), następnie smażymy(...)łyżce oleju. Z warzyw, gdy zmiękną, odlewamy wodę, jaka zebrała się w garnku (ja wykorzystałam ją do ugotowania ryżu), dodajemy pomidory, mięso, przyprawy (proponuję sól, bazylię, tymianek i inne) i dusimy na małym gazie jeszcze 5 - 10 minut. Tak przygotowane danie osobiście najlepiej smakuje mi z ryżem, który przyrządzam w tzw. międzyczasie :). Smacznego
Taste Of My Daydoprawiamy solą, pieprzem. Papryki kroimy w kwadraty ok. 2 cm, z brokuła odcinamy różyczki a cebulę przecinamy w "łódeczki". Nabijamy na patyczki na przemian mięso i kolorowe warzywa. Szaszłyki można dusić na patelni pod przykryciem w tłuszczyku wytopionym z mięsa albo w piekarniku ok. 15 minut w temperaturze 180 stopni. Oczywiście jest to tylko propozycja, a więc jeśli
prawdziwe jedzeniespaghetti. Doprawić słodką papryką, solą, pieprzem, ziołami prowansalskimi i dusić około 20 minut. Na drugiej patelni rozgrzać olej, dodać pokrojoną w kostkę cebulę. Dusić około 6 minut. Następnie dodać pokrojony czosnek. Wszystko przełożyć do mięsa, dodając również kukurydzę i pomidory w puszce. Dokładnie wymieszać i dusić co jakiś czas mieszając (ok. 5 minut). Makaron ugotować al dente. Ser zetrzeć
Ania i Marcin gotująmąki pszennej, mieszamy. Na patelni rozgrzewamy 1-2 łyżki oleju kokosowego i obsmażamy mięso z każdej strony. Następnie podlewamy 1 i 1/2 – 2 szklankami wody i dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa (około godzinę). Tofu kroimy na kosteczkę mniej więcej 1×1 cm (ewentualnie minimalnie większe) i podsmażamy na 2 łyżkach oleju kokosowego, tak by było rumiane
Smaki Na Talerzususzonej bazylii 4 łyżki dobrej oliwy Wykonanie : Oliwę rozgrzać w rondlu , dodać mięso i przyprawy , podsmażać na małym ogniu ciągle mieszając. Następnie wlać sosy i dusić na małym ogniu aż mięso zmięknie. Przyprawić do smaku pieprzem i solą. Makaron ugotować all dente w osolonej wodzie. Podawać z sosem . Smacznego
Sama słodycz i szczypta chiliprzełożyć do poszatkowanej kapusty, podlać wodą i dusić pod przykryciem do miękkości. Doprawić do smaku pieprzem, sola oraz wegetą. W razie potrzeby należy dolać odrobinę wody i dusić dalej. Gdy warzywa i mięso będą już miękkie dodać 2 łyżeczki przecieru pomidorowego, wymieszać i podawać gorące. Smacznego
Krakowskie smaki Ani