mięso duszone - 8529 przepisów (strona:102/569)

Pizza z pieczoną szynką i majonezem 168

Farsz: 5-8 małych cebulek/dymki odrobina oliwy z oliwek szczypior ser żółty tarty 100-150 g 2 plastry pieczonej w rękawie szynki wieprzowej- można użyć innego mięsa, np. smażonego bądź duszonego - szynka wieprzowa 2 plastry - czerwona papryka w proszku - szczypta soli - szczypta pieprzu -szczypta tymianku Plastry szynki dokładnie smarujemy z obu stron przyprawami, odstawiamy(...)Szynkę kroimy na mniejsze fragmenty. 2. Cebulki podsmażamy na niewielkiej ilości oliwy z oliwek. 3. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach. 4. Układać ser na sos, następnie nakładać mięso, cebulki i szczypior, Piec: 15-30  min w temperaturze 200 stopni. Bądź 10-15 w temperaturze 230 stopni. Po wyjęciu z piekarnika, dekorować majonezem za pomocą szprycy cukierniczej

KreatywnePiny
Pasztet drobiowy z jajkiem 216

Podsmażam cebulę pokrojoną w kostkę na rozgrzanym oleju. Mięso, włoszczyznę i podsmażoną cebulę zalewam wodą. Wrzucam: liście laurowe, ziarna pieprzu i ziela angielskiego, 1 łyżeczkę ziół, sól. Duszę około 1,5 godziny. Mięso oddzielam od kości i mielę wraz z warzywami oraz odciśniętą bułką minimum dwukrotnie. Dodaję surowe jaja, łyżeczkę ziół prowansalskich, pieprz mielony i wyciśnięty praską czosnek. Ewentualnie sól

Kuchnia co dnia
Współpraca z firmą Skworcu 191

mięsa, najczęściej wołowinę. Nie ma jednak przymusu co do wyboru mięsa. Współcześnie fajitę można przygotować  z kurczakiem, wieprzowiną, wołowiną a nawet z owocami morza. Do grillowanego mięsa można również dodać duszoną paprykę i cebulkę. 7.  PRZYPRAWA DO SMAŻONEGO RYŻU NASI – GORENG pozwoli na nowo odkryć możliwości kulinarne jakie daje ryż. Orientalne nuty imbiru i kurkumy w połączeniu(...)smaku jest gorzki i niezwykle intensywny . Jego zapachem zachwycała się sama Kleopatra. Zastosowanie: Kardamon jako dodatek nadaje się zarówno do potraw pikantnych jak i słodkich. Można nim przyprawiać mięsa, ryby, drób, kiełbasy, pasztety i sałatki. A także dodawać go do różnego rodzaju wypieków, lodów, kremów, kompotów, herbat, kaw i alkoholi.         Już niebawem na blogu przepis

Słodkości i nie tylko
Kurczak cytrynowo-czosnkowy 172

cytrynową, ustawić na bardzo małym ogniu. Należy wykazać się cierpliwością - i poczekać aż skórki z czosnkiem zaczną skwierczeć*. Na rozgrzany tłuszcz wyłożyć mięso - zwiększyć moc ognia, smażyć na rumiano. Po obsmażeniu przykryć pokrywką, zmniejszyć moc ciepła - dusić ok 20 minut**. Na koniec skropić pozostałym sokiem(...)Podaję z wiosennymi jarzynami i mizerią.  * rozgrzewając powoli patelnię sprawimy, że aromat dodatków przeniknie do tłuszczu i nada mięsu bogaty smak ** nie podlewamy wodą/winem/bulionem - mięso puści soki, w których będzie się dusić.  Zdjęcia potraw są mojego autorstwa. Ich kopiowanie wymaga mojej zgody

kawawszklance
Gulasz z dzika z piwem i grzybami 233

leśnymi grzybami. Mięso dzień wcześniej marynowałam w piwie, jednak jeśli macie pewność, że jest odpowiednio skurszałe można ten etap pominąć i dodać piwo po prostu do duszenia. Składniki na 4 porcje: 1 kg mięsa dzika bez kości (np. łopatki) 3 cebule 2 ząbki czosnku 1 czubata łyżka mąki 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 czubata łyżka smalcu 6 ziaren jałowca(...)każdej strony (najlepiej to zrobić partiami), przełożyć do garnka. Na patelni po smażeniu mięsa zeszklić cebulę z czosnkiem, przełożyć do garnka z mięsem. Dołożyć jałowiec, ziele angielskie i pieprz. Dodać płyn pozostały z marynaty i część bulionu. Dusić z lekko uchyloną przykrywką przez około 2 godziny, co jakiś czas podlewając bulionem. Seler naciowy umyć, pokroić na kawałki. Oczyszczone (lub rozmrożone

Pełny talerz
Smażony makaron z wieprzowiną i pędami bambusa na ostro 144

dosyć szerokie paseczki, wrzucić na rozgrzany olej i podsmażyć, a następnie przełożyć do garnka, dodać osączone pędy bambusa, sos sojowy, ok. 1 szklanki gorącej wody i dusić na delikatnym ogniu do miękkości mięsa. W między czasie pokroić papryczkę jalapeno na mniejsze kawałki, marchewkę obrać i pokroić na plasterki i dodać do mięsa kiedy będzie lekko miękkie.  Umytą paprykę oczyścić(...)pokroić w dość dużą kostkę, brokuła umyć i podzielić na różyczki i dodać do mięsa kiedy będzie już miękkie, dodać również czosnek granulowany, kminek, oregano, suszone warzywa lub vegetę i w razie potrzeby doprawić solą, dolać gorącej wody tak żeby wszystkie składniki były przykryte i dusić na delikatnym ogniu do momentu aż warzywa będą miękkie, lekko chrupiące. 3 łyżki (jeżeli

Mix smaku
Chili con carne 172

Zawartość patelni zalewamy bulionem oraz krojonymi pomidorami w soku. Dodajemy koncentrat pomidorowy, słodką paprykę i kmin rzymski. Wszystko dokładnie mieszamy i przestawiamy patelnię na mały ogień. Dusimy powoli pod przykryciem do miękkości mięsa przez ok. 45 minut. W międzyczasie możemy dodać sól do smaku (ostrożnie, jest już w bulionie), a zdecydowana większość płynu powinna odparować. Na koniec dodajemy odsączoną(...)center;width: 50%;} #gallery-180 img {border: 2px solid #cfcfcf;} #gallery-180 .gallery-caption {margin-left: 0;} Składniki wyjściowe Pokrojone mięso i warzywa Najpierw podsmażamy cebulę, czosnek i chili... ...następnie również wołowinę Zalewamy pomidorami i bulionem, przyprawiamy Całość dusimy, na końcu dodając fasolę Chili con carne Post Chili con carne pojawił się poraz pierwszy w Kulinarna Pokusa

Kulinarna Pokusa
Spaghetti bolognese 220

twardego żółtego sera 500 g makaronu spaghetti Wykonanie: Cebule obieramy i kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy trochę oliwy i przesmażamy na niej mięso. Mięso przekładamy do garnka w którym będzie się dusił sos pomidorowy, na patelni natomiast szklimy cebulę,  a następnie przekładamy ja do garnka z mięsem i zalewamy sosem pomidorowym. Marchewkę obieramy i ścieramy na grubej tarce

Kulinarne przygody Gatity
Gulasz z szynki z warzywami 116

kostkę cebulę, dodaję następnie pokrojoną marchewkę, pietruszkę, seler, por. Dodaję sól, pieprz, wędzoną paprykę. Gdy warzywa się lekko rumienią zalewam je 2 szklankami wywaru warzywnego. Chwilę duszę. Przekładam warzywa do mięsa. Wkładam wszystko do piekarnika nastawionego na 180 stopni na 50 minut. Po tym czasie wyjmuję szynkę z warzywami. W kubeczku mieszam wodę z mąką ziemniaczaną i wlewam

MojaQchnia.pl
Pomysł na… strączki z warzywami i halloumi 125

Zostawiam dla Was kolejny pomysł na obiad bez mięsa. Fasola z ciecierzycą duszone w sosie pomidorowym, warzywa i grillowany ser halloumi. Fasolę i ciecierzycę namoczyłam wcześniej i gotowałam do miękkości. Jednak spokojnie możecie użyć konserwowych. Ogromna oszczędność czasu. Do miękkich str ąków dodałam szklankę przecieru pomidorowego i dużą łyżkę suszonego majeranku. Ile przecieru dodać musicie sami zadecydować

Kucharzyca
Kurczak z warzywami i makaronem z zupy instant 200

drobne kawałki, mini pieczarki na pół (jak nie masz tych mini to zwykłe pokrój na 4 lub 6 części), a suszone pomidory w paseczki. Dodajemy wszystko do mięsa na patelni i dusimy razem pod przykryciem około 5-7 minut. Następnie wsypujemy kiełki, a po krótkim przesmażeniu (2-3 minuty) dodajemy podzielony na mniejsze porcje makaron z zupy instant oraz dołączone

Kolorowy Przepisownik
FRANCUSKA TARTA Z POREM 130

Czosnkowy PRZYGOTOWANIE:  Mięso mielone wołowe smażę na rozgrzanej patelni. Dodaję przyprawy. Pora myję i drobno siekam. Pieczarki myję i drobno siekam. Pieczarki i pora dodaję do mięsa dodaję sos sojowy duszę ok 7 min co jakiś czas mieszając. Zdejmuję z palnika. Farsz musi przestygnąć. Do farszu dodaję tarty ser. Mieszam. Natkę pietruszki myję i drobno siekam dodaję do farszu

Gotowanie Patki
SCHAB W SOSIE PIEPRZOWYM 378

łyżki PRZYGOTOWANIE : Ziemniaki gotować 20 minut w posolonej wodzie. Schab oprószyć solą i przesmażyć na średnim ogniu 20 minut, z dwóch stron. Dolać wodę i bulion do mięsa, zakryć pokrywką i dusić na małym ogniu. Przyrządzić sos. Do słoika dać mąkę kukurydzianą, śmietanę, trochę letniej wody. Dodać sos barbecue, przyprawę do dziczyzny, sól i dużo świeżego pieprzu zmielonego. Zakręcić słoik

kuchniabellissima.wordpress.com
Eskalopki z indyka w sosie śmietanowym z porem 157

zrumienienia. Przekładamy do garnka. Na tej samej patelni podsmażamy drobno pokrojoną cebulę i czosnek, dodajemy pokrojony w talarki por i smażymy 2 minuty. Warzywa przekładamy do mięsa, wlewamy bulion i dusimy około 15 minut. Pod koniec dodajemy śmietanę, ewentualnie zagęszczamy mąką. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, zagotowujemy i zdejmujemy z palnika. SMACZNEGO

Smak mojej kuchni
TAGLIATELLE W SOSIE PIECZARKOWYM Z KURCZAKIEM 172

zarumieni się. Dodajemy pieczarki. Następnie układamy całe filety i smażymy, co jakiś czas mieszając, aby pieczarki nie spaliły się. Dolewamy 1/2 szklanki wody. Przykrywamy pokrywką i dusimy tak długo, aż mięso zmięknie. Po tym czasie dodajemy resztę wody oraz kostkę rosołową.  Gdy bulion zacznie gotować się, zagęszczamy mąką wymieszaną z niewielką ilością wody. Następnie dodajemy śmietanę 12 %  oraz

Kuchnia Paulettes

Proponowane wyszukiwania