łyżeczki keczup do polania Farsz: Wołowinę zmielić w maszynce, razem z cebulą. Następnie na tłuszczu usmażyć mięso, do mięsa dodać wodę i przyprawę kebab- gyros, dusić na wolnym ogniu do miękkości mięsa. Purée ziemniaczane: Obrane ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, gorące przecisnąć przez praskę. Mleko podgrzać, gorące dodać do ziemniaków, razem z masłem, energicznie miksować na wysokich obrotach, dodać
Kuchnia Danusiścinek :) Mięso kroimy w kostkę i smażymy bez przypraw na patelni... Do garnka wrzucamy zamrożoną marchewkę z groszkiem...dodajemy 2 kostki bulionu, ziele... Po obsmażeniu mięsa dodajemy cebulę, zmniejszamy ogień i dusimy... Gdy mrożonka się zagotuje, to przyprawiamy mięso solą, pieprzem... i dodajemy do garnka... Jak się przegotuje... dodajemy paprykę... śmietanę i już :) ...nakładamy gorący, smaczny gulasz
chleba naszegogrzyby odcedzamy i studzimy. Bułkę moczymy w wodzie. Umyte mięso kroimy w mniejsze kawałki. Posiekaną cebulę szklimy na oleju, dodajemy mięso i smażymy, aż się mięso zarumieni, a następnie dolewamy bulion i dusimy do miękkości. Studzimy. Ostudzone grzyby, mięso, cebulę, oraz namoczoną, odciśniętą bułkę mielimy w maszynce do mielenia mięsa na grubych oczkach, doprawiamy solą, pieprzem
Rozpustne gotowaniesmażymy na teflonowej patelni na małym ogniu bez dodatku tłuszczu ( który jest już w cieście naleśnikowym). Na patelni rozgrzewamy olej i dodajemy posiekaną cebulę oraz mięso mielone, doprawiamy solą i pieprzem dusimy . Na każdy naleśnik nakładamy farsz z mięsa mielonego i cebuli, zawijamy brzegi do środka i całość zwijamy w rulonik. Tak przygotowane krokiety obtaczamy w roztrzepanych
Smakowite Daniakiedy się rozgrzeje podsmaż na niej mięso. Następnie dodaj cebulę i chwilę przesmaż całość. Zalewę, w której marynowało się mięso wlej do rondla, dodaj boczek i duś wszystko razem do czasu, aż mięso będzie miękkie. Przed podaniem przypraw do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Smacznego function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else
dom-agi.plpatelni Wykonanie: W woku rozgrzewamy masło, wrzucamy pokrojoną w średnią kostkę pierś z kurczaka. Obsmażamy z każdej strony. Posypujemy sola prowansalską, ognistą mieszanką i pieprzem i dusimy klika minut. Po tym na mięso wkładamy mieszankę mrożonych warzyw, przykrywamy i dusimy do momentu, aż warzywa będą kruche. W tej mieszance najwięcej czasu potrzebują pędy bambusa, więc ja jak czuję, że bambus
Blondynka Gotujesmaczne danie. Składniki 250 g spätzli lub klusek lanych 2 cebule 1 ząbek czosnku 500 ml bulionu wołowego 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka masła 1 por 250 ml mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1 jajko 4 łyżki posiekanego koperku szczypiorek sól, pieprz Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Spätzle gotujemy w osolonym wrzątku, przelewamy zimną wodą(...)rozgrzanym maśle ( większym rondelku). Zalewamy gorącym bulionem i zagotowujemy. Następnie zestawiamy z ognia, miksujemy na gładko i dodajemy posiekanego pora, wstawiamy z powrotem na palnik i dusimy na wolnym ogniu. Mięso mielone mieszamy z jajkiem, posiekanym koperkiem, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Z przygotowanej masy lepimy malutkie pulpeciki i wrzucamy do sosu. Dusimy do momentu, kiedy pulpeciki ugotują się
R'n'G Kitchenczęści, a następnie w pióra. Olej rozgrzać na patelni i zeszklić na nim cebulę, dodając pod koniec obrany i pokrojony czosnek. Wszystko wlać do garnka z mięsem, wymieszać i nadal dusić na wolnym ogniu. Po cebuli dodać pozostałe przyprawy i po 10 minutach pokrojoną drobno paprykę, gdy mięso jest miękkie doprawić solą do smaku. Czas gotowania zależy od rodzaju
Kuchcik gotujelekko obtoczyć w mące, nadmiar strzepnąć. W głębokiej patelni lub garnku, rozgrzać tłuszcz, obsmażyć rolady ze wszystkich stron. Cebulę obrać, posiekać. Zeszklić na drugiej patelni, przełożyć do mięsa. Dolać wino, zagotować. Dusić na małym ogniu przez ok. 1,5 godziny, uzupełniając co jakiś czas ilość płynu wodą. Gdy mięso jest już miękkie dodać czekoladę, rozpuścić i dokładnie wymieszać. Zrazy wyjąć
Pełny talerzmąka pszenna. Przygotowanie Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Osączyć. Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Oprószyć solą, pieprzem i odrobiną mąki. Podsmażyć na oleju na brązowo. Dodać posiekaną cebulę i czosnek, smażyć 3 min na małym ogniu. Zalać 2 szklankami wody i dusić pod przykryciem ok. 45 min na małym(...)ogniu, czasem mieszając. Dodać oczyszczoną i pokrojoną na kawałki fasolkę szparagową. Doprawić sporą szczyptą soli. Pomidory sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki. Pokroić w kosteczkę, dodać do mięsa wraz z makaronem. Dusić razem 5 min. Doprawić pieprzem i solą do smaku, posypać posiekaną bazylią
Z miłości do słodkościosuszyć i pokroić na plastry. Każdy kawałek mięsa cienko rozbić i oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Grzyby namaczać w wodzie przez około 2 godziny. Kaszę gryczaną ugotować w osolonej wodzie, gotować około 15 minut. Odcedzić. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, zeszklić na odrobinie oleju. Dodać grzyby oraz kaszę gryczaną, dusić około 15 minut na małym ogniu. Następnie(...)tymiankiem i oregano. Nakładać po łyżce farszu na rozbite płaty mięsa. Zrolować tworząc roladkę i spiąć wykałaczką. Obsmażyć na odrobinie oleju, następnie zalać wodą tak, by całe mięso było zakryte i dusić około 40 minut, do miękkości. W razie potrzeby wodę uzupełnić. Jeśli pozostało nam trochę farszu to dodać go do wytworzonego sosu. Mąkę rozpuścić w odrobinie wody, dodać
Z miłości do słodkościdobrze wyrobiło i nie kleiło się. Wykonanie farszu : Mięso pokroić w kostkę, przełożyć na patelnię i podlać odrobiną wody. Dodać sól, pieprz i ziele angielski i dusić do miękkości. Następnie mięso przekręcić przez maszynkę do mielenia mięsa. Przełożyć do miski. Cebulkę pokroić w kostkę i zrumienić na złoty kolor. Dodać do mięsa. Następnie dodać pieprz, sól i jajko i wszystko
Olga Piecze i Gotujepodsmażamy, dodajemy obraną i pokrojoną w plasterki marchewkę zalewamy połową bulionu i sosem słodko - kwaśnym, dusimy pod przykryciem około 30 minut, pod koniec dolewamy resztę bulionu i dusimy tak długo aż mięso będzie miękkie ale nie może się rozpadać.Na samym końcu dodajemy pokrojoną w paseczki paprykę konserwową i przyprawiamy ewentualnie do smaku, gulasz możecie zagęścić jeśli chcecie, na szklankę
Sama słodycz i szczypta chilipokrojoną w piórka cebulę z czosnkiem i jeszcze chwilę smażymy. Teraz dodajemy startą na grubych oczkach marchew, dolewamy wino, wlewamy 100 ml wody, przykrywamy i dusimy do miękkości 2,5 godziny. Mięso wyjmujemy z garnka i odstawiamy na talerz, wrzucamy pokrojone w ćwiartki pieczarki i dusimy kilka minut. Sos zagęszczamy mąką rozmieszaną w zimnej wodzie. Całość przyprawiamy
KuchcikoweLoveprzyrządzili żeberka w domu gdzie jadłam je i ja. Są pyszne, rozpływają się w ustach a do tego proste do wykonania. Mój mąż średnio lubi mięso, ale żeberka… te uwielbia Przy ich duszeniu unosi się bardzo przyjemny aromat. Jeśli lubicie mięso, chcecie odkrywać nowe smaki, to z pewnością się nie zawiedziecie. Słodko-pikantny sos, którego każdy chce dolewać(...)smaki) 1 duża cebula 6 łyżek miodu 6 łyżek sosu sojowego 6 łyżek keczupu Wykonanie Mięso myjemy dzielimy na części. Nacieramy ostrą papryką i smażymy na złoty kolor. W tym czasie w garnku rozpuszczamy sos sojowy, miód i keczup. Dodajmy mięsko, przykrywamy i dusimy ok 1h. Po tym czasie dodajemy posiekaną cebulkę i paprykę/i. Dusimy do miękkości Dodatkowe informacje
Mieszam w GarnkuWspaniałe, soczyste mięsko w towarzystwie duszonych warzyw: papryki, pieczarek, pomidorów, cebuli i... ogórków kiszonych :) Całość jest na prawdę pyszna i warta wypróbowania! Do tego jest bardzo uniwersalnym daniem - można go podawać z kaszą, ryżem, makaronem, kluseczkami, ziemniakami, a nawet ze zwykłym pieczywem. SKŁADNIKI: 60-70 dag schabu 2 czerwone papryki 250 g pieczarek 3 pomidory pokrojone w kostkę(...)ogórki w kosteczkę. 3. Na patelni rozpuścić masło, podsmażyć cebulkę, dodać paprykę i pieczarki, oprószyć solą i smażyć razem jeszcze ok 5 minut, po czym dodać mięso , pomidory, przecier i bulion i dusić następne 10 minut. Po tym czasie dodać ogórka i przeciśnięty przez praskę czosnek, dusić jeszcze ok 10-15 minut do miękkości mięsa. Doprawić do smaku. Uwaga: gdyby
Kto ugości moich gości?wrzucamy listek, ziele, pieprz i kminek. Zalewamy gorącą wodą i dusimy pod przykryciem na niewielkim ogniu, co jakiś czas mieszając. Jeśli jest taka potrzeba podlewamy gorącą wodą. Dusimy do momentu, aż mięso będzie miękkie. Na końcu przyprawiamy wg uznania i zagęszczamy śmietaną z odrobiną mąki oraz dodajemy marchewkę z groszkiem bez zalewy. Podajemy z ziemniakami, ryżem, plackami ziemniaczanymi
Pani na deserpół godziny. W rondlu rozpuszczamy masło przekładamy mięso, dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i pokrojoną w grube plasterki marchwkę.Podsmażamy na rumiano, dolewamy połowę bulion i dusimy pod przykryciem aż mięso zmięknie. Jeśli wywar Wam za szybko odparuje dolejcie więcej wody.Pod koniec gdy mięso zmięknie w 1/2 szklanki wody rozrabiamy 1, 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej dolewamy do mięsa
Sama słodycz i szczypta chiligrubsze plastry, lekko rozbić. Masło rozpuścić, obsmażyć mięso po 2 minuty z każdej strony, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić solą i pieprzem. Całość zalać śmietaną, dusić parę minut, aż mięso będzie miękkie, a sos zgęstnieje. Gotowe, smacznego
magiczna kuchnia Kasiduże ilości minerałów Rozgrzewamy oliwę na patelni, mięso kroimy w cienkie paseczki, solimy i dokładnie obsmażamy. Następnie podlewamy woda, dodajemy 2 łyżeczki pasty tajskiej Tom Ka, dusimy do czasu, aż mięso będzie miękkie. Brokuł rozdrabniamy na różyczki, gotujemy w lekko osolonej wodzie przez 4-5 minut, (ma być lekko twardy), wyciągamy łyżką cedzakową na talerz. Czosnek, por i cebulę
Apetyczna babeczkapatelni na oleju zeszklić cebulę,, dodać mięso i smażyć przez kilka minut. Dodać pokrojone morele i około szklanki wody, zagotować i wlać śmietankę. Wymieszać i dusić pod przykryciem ,aż mięso będzie miękkie. W razie potrzeby dolać wodę, doprawić.Na koniec dodać koperek. Na zdjęciu są dwa rodzaje suszonej moreli..i jak widać jest różnica.. Suszone morele HELIO
Moje domowe kucharzenie