mięso duszone - 8529 przepisów (strona:88/569)

Bitki wołowe z grzybami-beef with mushrooms 189

talarki dwie garści suszonych grzybów ok 500 ml bulionu wołowego olej, przyprawy Wykonanie: Mięso smażymy na oleju w garnku- do zarumienienia. W międzyczasie obgotowujemy grzyby.  Do mięsa dodajemy grzyby I bullion. Dusimy na wolnym ogniu ok 15 min. Dodajemy cebule, sól, pieprz. Potrawę dusimy pod przykryciem do miękkości. Czas jest uzależniony od mięsa.Dzisiejszy obiad podałam z kasza

Smaki Edyty
Kokardki na obiad 141

kroje na kawałki , podsmażam na drugiej patelni ok 5 minut (Mięso można podsmażyć pierwsze i przełożyć na talerz i na tym samym tłuszczu smażyć warzywa). Wkładam kawałki mięsa do warzyw dodaje jogurt , duszę ok 5 minut . Odcedzony makaron przekładam do rondla razem z warzywami i mięsem , wymieszam i podawać

Eli Gotowanie
Pikantny gulasz wieprzowy 213

czasu do czasu mieszamy. Gdy woda z pieczarek odparuje dodajemy posiekane szalotki i smażymy do zeszklenia się cebuli. Następnie dodajemy papryki i pomidora, chwilę razem dusimy. Na końcu dodajemy obsmażone wcześniej mięso, rosół i koncentrat pomidorowy. Doprawiamy ziołami, mieszamy i dusimy pod przykryciem na małym ogniu przez około 40 minut. Podajemy z kaszami. Pikantny gulasz wieprzowy SMACZNEGO

peggiwkuchni
Zapiekanka ziemniaczana z wołowiną 195

łyżeczki keczup do polania Farsz: Wołowinę zmielić w maszynce, razem z cebulą. Następnie na tłuszczu usmażyć mięso, do mięsa dodać wodę i przyprawę kebab- gyros, dusić na wolnym ogniu do miękkości mięsa. Purée ziemniaczane: Obrane ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, gorące przecisnąć przez praskę. Mleko podgrzać, gorące dodać do ziemniaków, razem z masłem, energicznie miksować na wysokich obrotach, dodać

Kuchnia Danusi
gulasz z groszkiem i marchewką 120

ścinek :)  Mięso kroimy w kostkę i smażymy bez przypraw na patelni... Do garnka wrzucamy zamrożoną marchewkę z groszkiem...dodajemy 2 kostki bulionu, ziele... Po obsmażeniu mięsa dodajemy cebulę, zmniejszamy ogień i dusimy... Gdy mrożonka się zagotuje, to przyprawiamy mięso solą, pieprzem... i dodajemy do garnka...  Jak się przegotuje... dodajemy paprykę... śmietanę i już :) ...nakładamy gorący, smaczny gulasz

chleba naszego
Paszteciki drożdżowe z mięsem i grzybami. 215

grzyby odcedzamy  i studzimy. Bułkę moczymy w wodzie. Umyte mięso kroimy w mniejsze kawałki. Posiekaną cebulę szklimy na oleju, dodajemy mięso i smażymy, aż się mięso zarumieni, a następnie dolewamy bulion i dusimy do miękkości. Studzimy.      Ostudzone grzyby, mięso, cebulę, oraz namoczoną, odciśniętą bułkę mielimy w maszynce do mielenia mięsa na grubych oczkach, doprawiamy solą, pieprzem

Rozpustne gotowanie
Krokiety z mięsem 153

smażymy na teflonowej patelni na małym ogniu  bez dodatku tłuszczu ( który jest już w cieście naleśnikowym). Na patelni rozgrzewamy olej i dodajemy posiekaną cebulę oraz mięso mielone, doprawiamy solą i pieprzem dusimy .  Na każdy naleśnik nakładamy farsz z mięsa mielonego i cebuli, zawijamy  brzegi do środka i całość zwijamy w rulonik. Tak przygotowane krokiety obtaczamy w roztrzepanych

Smakowite Dania
Ragout – gulasz kuchni francuskiej 112

kiedy się rozgrzeje podsmaż na niej mięso. Następnie dodaj cebulę i chwilę przesmaż całość. Zalewę, w której marynowało się mięso wlej do rondla, dodaj boczek i duś wszystko razem do czasu, aż mięso będzie miękkie. Przed podaniem przypraw do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Smacznego function load(url, callback) { var xhr; if(typeof XMLHttpRequest !== 'undefined') xhr = new XMLHttpRequest(); else

dom-agi.pl
Kurczak po Blondyńsku! :D 275

patelni Wykonanie: W woku rozgrzewamy masło, wrzucamy pokrojoną w średnią kostkę pierś z kurczaka. Obsmażamy z każdej strony. Posypujemy sola prowansalską, ognistą mieszanką i pieprzem i dusimy klika minut. Po tym na mięso wkładamy mieszankę mrożonych warzyw, przykrywamy i dusimy do momentu, aż warzywa będą kruche. W tej mieszance najwięcej czasu potrzebują pędy bambusa, więc ja jak czuję, że bambus

Blondynka Gotuje
Spätzle z pulpecikami w sosie 188

smaczne danie. Składniki 250 g spätzli lub klusek lanych 2 cebule 1 ząbek czosnku 500 ml bulionu wołowego 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka masła 1 por 250 ml mięsa mielonego z łopatki wieprzowej 1 jajko 4 łyżki posiekanego koperku szczypiorek sól, pieprz Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Spätzle gotujemy w osolonym wrzątku, przelewamy zimną wodą(...)rozgrzanym maśle ( większym rondelku). Zalewamy gorącym bulionem i zagotowujemy. Następnie zestawiamy z ognia, miksujemy na gładko i dodajemy posiekanego pora, wstawiamy z powrotem na palnik i dusimy na wolnym ogniu. Mięso mielone mieszamy z jajkiem, posiekanym koperkiem, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Z przygotowanej masy lepimy malutkie pulpeciki i wrzucamy do sosu. Dusimy do momentu, kiedy pulpeciki ugotują się

R'n'G Kitchen
Gulasz mocno paprykowy 170

części, a następnie w pióra.   Olej rozgrzać na patelni i zeszklić na nim cebulę, dodając pod koniec obrany i pokrojony czosnek. Wszystko wlać do garnka z mięsem, wymieszać i nadal dusić na wolnym ogniu. Po cebuli dodać pozostałe przyprawy i po 10 minutach pokrojoną drobno paprykę, gdy mięso jest miękkie doprawić solą do smaku. Czas gotowania zależy od rodzaju

Kuchcik gotuje
Rolady szwajcarskie z knedlami i kiszoną kapustą 134

lekko obtoczyć w mące, nadmiar strzepnąć. W głębokiej patelni lub garnku, rozgrzać tłuszcz, obsmażyć rolady ze wszystkich stron. Cebulę obrać, posiekać. Zeszklić na drugiej patelni, przełożyć do mięsa. Dolać wino, zagotować. Dusić na małym ogniu przez ok. 1,5 godziny, uzupełniając co jakiś czas ilość płynu wodą. Gdy mięso jest już miękkie dodać czekoladę, rozpuścić i dokładnie wymieszać. Zrazy wyjąć

Pełny talerz
Tagliatelle z fasolką szparagową 172

mąka pszenna. Przygotowanie Makaron ugotować al dente w osolonej wodzie. Osączyć. Mięso umyć, osuszyć i pokroić w kostkę. Oprószyć solą, pieprzem i odrobiną mąki. Podsmażyć na oleju na brązowo. Dodać posiekaną cebulę i czosnek, smażyć 3 min na małym ogniu. Zalać 2 szklankami wody i dusić pod przykryciem ok. 45 min na małym(...)ogniu, czasem mieszając. Dodać oczyszczoną i pokrojoną na kawałki fasolkę szparagową. Doprawić sporą szczyptą soli. Pomidory sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki. Pokroić w kosteczkę, dodać do mięsa wraz z makaronem. Dusić razem 5 min. Doprawić pieprzem i solą do smaku, posypać posiekaną bazylią

Z miłości do słodkości
Roladki schabowe z kaszą gryczaną i białym serem 165

osuszyć i pokroić na plastry. Każdy kawałek mięsa cienko rozbić i oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Grzyby namaczać w wodzie przez około 2 godziny. Kaszę gryczaną ugotować w osolonej wodzie, gotować około 15 minut. Odcedzić. Cebulę obrać i pokroić w kostkę, zeszklić na odrobinie oleju. Dodać grzyby oraz kaszę gryczaną, dusić około 15 minut na małym ogniu. Następnie(...)tymiankiem i oregano. Nakładać po łyżce farszu na rozbite płaty mięsa. Zrolować tworząc roladkę i spiąć wykałaczką. Obsmażyć na odrobinie oleju, następnie zalać wodą tak, by całe mięso było zakryte i dusić około 40 minut, do miękkości. W razie potrzeby wodę uzupełnić. Jeśli pozostało nam trochę farszu to dodać go do wytworzonego sosu. Mąkę rozpuścić w odrobinie wody, dodać

Z miłości do słodkości
Pierogi z mięsnym farszem 145

dobrze wyrobiło i nie kleiło się. Wykonanie farszu : Mięso pokroić w kostkę, przełożyć na patelnię i podlać odrobiną wody. Dodać sól, pieprz i ziele angielski i dusić do miękkości. Następnie mięso przekręcić przez maszynkę do mielenia mięsa. Przełożyć do miski. Cebulkę pokroić w kostkę i zrumienić na złoty kolor. Dodać do mięsa. Następnie dodać pieprz, sól i jajko i wszystko

Olga Piecze i Gotuje