Wykonanie; Serca umyć, oczyścić i pokroić na mniejsze kawałki. Mięso obsmażyć na patelni, dodać cebulę i czosnek, chwilę smażyć wszystko razem. Serduszka zalewamy gorącym bulionem i gotujemy przez 30 minut. Po tym czasie dodajemy marchewkę pokrojona w plasterki, doprawiamy pieprzem oraz majerankiem. Dusimy wszystko razem pod przykryciem na małym ogniu do momentu aż serca
magiczna kuchnia KasiOstatnio na blogu trochę zasłodziłam i zasypałam Was słodkimi przepisami. Dziś zaproponuję coś na obiad. Duszona polędwiczka wieprzowa z sosem chrzanowo-żurawinowym to świetny przepis
Ana Mari's worldodstawiamy. Cebulkę kroimy drobno i smażymy na rumiano na oliwie. Dodajemy ugotowaną kaszę ,mięso mielone ,marchewkę , por, jajko i doprawiamy do smaku .Mieszamy do połączenia składników i formujemy małe kuleczki ,które układamy na patelni i obsmażamy je delikatnie z każdej strony. Następnie dodajemy sos pomidorowy i dusimy je kolejne 15 minut. Podajemy z kaszą jaglaną ,sosem z pulpetów i orzechami
Ladylaura.sera mozzarella • sól, pieprz do smaku Wykonanie: • Mięso rozbić, przyprawić solą i pieprzem. • Plastry schabu posmarować pesto i położyć po kawałku sera mozzarella. • Pospinać roladki wykałaczkami i obsmażyć na oleju. • Roladki podlać 3/4 szklanki wody, dodać sos sojowy i przyprawy. • Dusić ok. 20 minut na wolnym ogniu. Powstały sos można zagęścić odrobiną
To co kochamsmażę na rumiano. Międzyczasie robię kaszę kuskus tak jak na opakowaniu. Do mięsa dodaję szpinak, mieszam. Dodaję przyprawy i czosnek. Następnie dodaję kaszę kuskus. Wszystko dokładnie mieszam i nadal smażę ok 2 min co jakiś czas mieszając. Na koniec dodaję przecier pomidorowy, mieszam i znów duszę jeszcze ok 2 min. Wkładam do miseczek i posypuję tartym serem
Gotowanie PatkiKurczaka kroimy w średniej wielkości kostkę. Dokładamy do cebuli. Smażymy do czasu aż mięso przestanie być z wierzchu surowe. Pod koniec smażenia posypujemy delikatnie solą i pieprzem. Por przekrawamy wzdłuż na dwie części. Kroimy w piórka. Wlewamy bulion i śmietanę. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Dusimy pod przykryciem przez ok. 30 minut. smacznego
Swojskie jedzonkominutach polędwiczki zdejmujemy z patelni na talerz. Na patelnię wrzucamy drugą porcję mięsa i postępujemy podobnie. Na patelnię po polędwiczkach dolewamy 2 łyżki oliwy i wrzucamy cebulę. Cebulę solimy do smaku i podsmażamy do zeszklenia. Na zeszkloną cebulę wrzucamy kurki. Całość solimy, pieprzymy, mieszamy i dusimy pod przykryciem 5 minut. Dodajemy natkę i dusimy pod przykryciem 3 minuty
Smak mojego domurozgrzaną patelnię. Doprawiamy solą, pieprzem oraz szczyptą cukru i smażymy, aż do zrumienienia mięsa. W międzyczasie gotujemy makaron w lekko osolonej wodzie. Do podsmażonego kurczaka dodajemy szpinak. Jeśli dodajemy świeży, liście kroimy na mniejsze kawałki. Gdy szpinak lekko osiądzie, na patelnię wlewamy śmietankę, dodajemy czosnek i dusimy, aż śmietanka zacznie gęstnieć. Do gęstniejącej śmietanki dodajemy makaron oraz połowę startego żółtego
Jacob Tastesdużą kostkę kurczaka, wrzuć do na patelnię, posyp kurkumą i podpiecz na złoto. Mięso w środku powinno nadal być surowe. Wlej bulion (lub wodę) i zagotuj. Zmniejsz ogień, a następnie dodaj melasy z granatów, uprażone orzechy, pastę tahini i miód. Przypraw odrobiną gałki muszkatołowej i cynamonu. Duś przez 15-25 minut, aż otrzymasz gęsty sosu. Przypraw solą i pieprzem
Food Squarewykonania: Schab umyłam,osuszyłam. Za pomocą długiego, cienkiego noża wycięłam otwór w środku. Mięso natarłam solą pieprzem i przyprawą. Zostawiłam na 1 dobę w lodówce. Następnego dnia w otwór schabu włożyłam suszone śliwki. Końce zabezpieczyłam wykałaczką. Schab podsmażyłam z każdej strony na rumiano, zalałam wodą i dusiłam przez 45 minut na wolnym ogniu. Nie wyciągałam go z wody zostawiłam
Darcia w kuchnikwaśna śmietana 18% natka pietruszki Przygotować gulasz Karkówkę pokroić w średnią kostkę. Pokrojone mięso krótko obsmażyć aż zmieni kolor. Następnie zalać wodą i zagotować. Obrać cebulę i pokroić w półplastry. Pieczarki pokroić w kostkę. Do karkówki dodać przecier pomidorowy, pokrojoną cebulę i pieczarki oraz przyprawy. Wszystko dusić pod przykryciem na średnim ogniu aż mięsko będzie miękkie, w przypadku karkówki
Monia miesza i gotujezeszklić na odrobinie oleju. Dodać kurczaka, chwilkę podsmażyć (lekko zarumienić) i zalać bulionem. Dusić pod przykryciem około 5-7 minut. Banany pokroić w pół plasterki i z odrobiną wody poddusić na osobnej patelni. Dodać koncentrat, curry, wymieszać i doprawić obiema paprykami. Chwilkę podsmażyć i połączyć z mięsem. Całość poddusić dodatkowo przez 5 minut (bez przykrycia, aby zgęstniało). Podawać z ugotowanym
Di gotujetrawę cytrynową. Mięso namoczyć z każdej strony i pozostawić na dobę w lodówce. Mięso wyjąć z marynaty zwinąć skórką na zewnątrz i spiąć szpileczkami koreczków lub wykałaczkami. Obsmażyć roladki ze wszystkich stron i przełożyć do rondelka podlać winem i resztą marynaty , dodać tarty korzeń imbiru i dusić ok 40-45 min, można dodać odrobinę wody w razie potrzeby. Na koniec
Gotowanie jest łatweumyć i wyluzować , (kości przydadzą się na wywar do zupy) Rozłożyć mięso, nadziać kawałkiem jabłka, papryki, cebuli i ogórka, zwinąć skórką do zewnątrz i spiąć wykałaczkami. W rondelku rozgrzać łyżkę masła przysmażyć roladki i podlać winem, a następnie wodą, dodać posiekaną cebulę i przyprawy. dusić ok 35 min na wolnym ogniu. Roladki podawać z kluskami śląskimi polane sosem
Gotowanie jest łatwegrzybów, smalec, sól, pieprz, miód oraz sok z cytryny, kilka kropel maggi,dusimy do miękkości, do garnka wlewamy śmietanę, doprowadzamy do wrzenia, ziemniaki przeciskamy przez praskę, dodajemy do śmietany z gałką, majerankiem, solą i pieprzem, dokładnie mieszamy, naczynie żaroodporne smarujemy masłem, kładziemy warstwami-kapustę-mięso-puree, pryskamy oliwą, wkładamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika na około
Kuchnia Beaty