angielskim i liściem laurowym. Dodać mięso i czosnek. Podsmażyć do ścięcia się mięsa. Pokroić paprykę w paski i później połówki. Marchewkę pokroić w plasterki. Po kilku minutach wrzucić na patelnię paprykę i marchewkę. Smażyć kolejne 5 minut. Dodać przecier, pomidory, wlać bulion warzywny i wino. Przyprawić. Dusić pod przykryciem około 30 minut. Dodać odsączoną fasolę i dusić kolejne
Karola gotujekukurydza z puszki 2 puszki sosu pomidorowego chilli szczypior Przygotowanie Mięso podsmażyć na łyżce oleju kokosowego, dodać przyprawy, drobno pokrojoną cebulę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Podlać winem i trzymać na ogniu ok 5 min niech alkohol odparuje. Wlać dwie puszki sosu pomidorowego i dusić ok 15 - 20 min. Na końcu dodać fasolę i kukurydzę (według własnych smaków). Podawać
Gaździnka warzyWierzchnią część piersi przecinamy w kilku miejscach żeby przyprawy weszły w głąb mięsa. Na patelni rozgrzewamy olej podsmażamy pierś najpierw stroną wierzchnią do zrumienienia. Następnie wyciągamy piersi posypujemy trochę przypraw na patelnie i kładziemy piersi stroną odwrotną. Posypujemy piersi po wierzchu ziołami i przykrywamy patelnie pokrywką. Dusimy 20 do30 min. Pod koniec duszenia lekko solimy i pieprzymy. Podajemy
Kulinarne przemysleniaczosnek, smażyć do zezłocenia. Do podsmażonych warzyw dodać ciecierzycę, wlać pomidory i dusić na małym ogniu kilka minut. Następnie doprawić solą, pieprzem, papryką, pastą curry, dokładnie zamieszać i gotować jeszcze chwilkę, żeby przyprawy miały okazję się otworzyć. Do gotowego curry można dodać posiekanego kurczaka lub inne mięso czy tofu. Ja podałam je z gotowaną na parze piersią z kurczaka
Cakes By Kejtmasła Warzywa myjemy, cebulę obieramy, papryki pozbawiamy gniazd nasiennych - kroimy w kostkę. Mięso myjemy i kroimy na nieduże kawałki (kostka ok 1,5 x 1,5 cm), podsmażamy w rondlu na rozpuszczonym maśle. Dodajemy warzywa, mieszamy i podsmażamy razem około 3 minuty. Następnie zalewamy rosołem i dusimy pod przykryciem na średnim ogniu około 30 minut. Zwiększamy ogień, dodajemy przecier pomidorowy
peggiwkuchniżeberka duszone Pora roku jest odpowiednia, by na obiad zaserwować solidny mięsny kawałek. A jeżeli delikatne cielęce żeberka, podamy w aromatycznym warzywnym sosie, to zwykły posiłek zmieni się w prawdziwą ucztę. składniki dla czterech osób mięso i marynata 4 ładnie spore kawałki żeberek cielących każdy o wadze około 300 g sól, pieprz 2 łyżki octu jabłkowego
Miód i pieprzminutę. Stopniowo dodawać zmielone mięso, mieszając zrumieniać z każdej strony. Gdy całe mięso będzie już wysmażone doprawić je sosem sojowym i cukrem. Następnie dodać pomidory z zalewą i dokładnie wymieszać (większe kawałki pomidorów rozdrobnić drewnianą łopatką). Doprawić pieprzem oraz w razie potrzeby szczyptą soli. Przykryć i dusić przez około 20 min. na umiarkowanym ogniu, co jakiś czas zamieszać. Dodać paprykę
Kubki smakurozgrzać olej. Usmażyć kurczaka. Cebulę i czosnek posiekać, dodać do smażącego się mięsa, smażyć ok 5-10 minut. Kurki oczyścić, opłukać, większe grzyby pokroić. Dodać do rondla i smażyć ok 15 minut. Gulasz podlać ok 0,75l rosołu/ew. wody, dodać ziele ang. i liście laurowe. Dusić pod przykryciem ok 20 minut. Mąkę wymieszać w 1/3 szkl zimnej wody, zagęścić
Smakołyki Asiwody Na oliwie podsmażyć cebulkę pokrojoną w kostkę, dodać posiekany czosnek. Dodać mięso mielone, przyprawić do smaku i usmażyć. Dodać pokrojoną w kostkę cukinię, wymieszać z koncentratem pomidorowym. Na koniec podlać bulionem (1 lub 2 szkl, w zależności od tego jaki gęsty chcemy otrzymać sos) i dusić ok 15 minut. Makaron ugotować aldente wg przepisu na opakowaniu. Podawać z sosem
Smakołyki Asipatelni z niewielką ilością oleju, uważając żeby się nie przypaliła, pod koniec duszenia wrzucamy czosnek, dajemy mu kilka minut i całość dodajemy do fasolki. Mieszamy wszystko razem. Ja dodatkowo wyjmuję z garnka kości na których gotowała się fasola i dokładnie ogałacam je z pysznego, mocno uwędzonego mięsa. Ono oczywiście również ląduje w naszym głównym garnku. Próbujemy sosu- fasoli przed
Karo in the KitchenPrzełożyć do garnka.Na tym samym tłuszczu podsmażyć cebulę i czosnek, przełożyć do mięsa. Patelnię zalać 1/4 szklanki wody i pogotować chwilę, żeby zebrać z patelni wszystkie smaki. Przelać do garnka. Następnie włożyć do niego namoczone grzyby wraz z wodą, w której się moczyły. Dodać zioła, śliwki. Dusić na wolnym ogniu przez 75 minut. Ewentualnie doprawić. Bitki podałam z pieczoną marchewką
Moja Galeria Smakuczosnkiem. Odstawić do lodówki na co najmniej 1h. Na rozłożonym płacie mięsa ułożyć wzdłuż białe kiełbasy (jedna za drugą). Zwinąć tworząc roladę, związać nicią kuchenną. Na głębokiej patelni lub w brytfannie rozgrzać olej, obsmażyć roladę ze wszystkich stron, dorzucić cebulę, po czym podlać bulionem i dusić ok 1,2h. Po wystudzeniu zdjąć nić, podawać na zimno do kanapek
Walijskie Pichceniejedną łyżką otrąb i wymieszać z mięsem. Dobrze połączone składniki formować w kulki (u mnie wyszło 5 kuleczek). Każdą obtoczyć w pozostałej 1 łyżce otrąb. Na patelni rozgrzać olej i rozprowadzić za pomocą pędzelka. Obsmażyć pulpeciki z dwóch stron, następnie dusić pod przykryciem ok. 15 - 20 minut. Ja podałam z kaszą i duszonymi warzywami :) Pulpeciki są bardzo smaczne
Zdrowie na języku :Postrą oraz przyprawą do mięs i podsmażyć na odrobinie tłuszczu. Gdy mięso będzie gotowe, przełożyć do jakiegoś naczynia (miseczka lub jakiś pojemniczek) zostawiając na patelni tłuszcz ze smażenia. Następnie na tą samą patelnię wrzucić pokrojone warzywa, smażyć około 5 min, następnie zalać odrobiną bulionu i dusić 10 min, żeby zmiękły. Ja lubię jak warzywa zachowują lekką chrupkość więc czas duszenia
Zgrabne Gotowanie