mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:841/1172)

Prosty gulasz z piersi kurczaka 214

Dziś mam dla Was prosty, ale pyszny przepis na gulasz z piersi kurczaka. Idealny na obiad do ziemniaczków i zestawu surówek – polecam Wam np. surówkę

Słodkie okruszki
Naleśniki ze szpinakiem zapiekane pod serowym beszamelem 171

polać oliwą, przyprawić solą i pieprzem, włączyć palniki i smażyć na średnim ogniu mieszając od czasu do czasu. Paprykę umyć, wyciąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Do usmażonego mięsa wlać śmietanę, dodać paprykę, szpinak, obrane i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, po czym nadal smażyć do momentu, aż śmietana zgęstnieje. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Beszamel: Ser zetrzeć(...)odrobinę mozzarelli, zawinąć i ułożyć w naczyniach jeden obok drugiego. Naleśniki polać beszamelem, posypać odrobiną oregano, nałożyć pokrywę naczynia i włożyć do piekarnika. Zapiekać około 30 minut. Pod koniec pieczenia można zdjąć pokrywę

Passions hobbies life
Skrzydełka smażone 149

Bardzo smaczne i łatwe do zrobienia. Podawać można z ryżem, ziemniakami, kaszą lub jako samodzielna przekąska. Na blogu w zakładce MIĘSA znajdziecie mnóstwo przepisów na różne dania z mięsem w roli głównej. Polecam również przepis na skrzydełka w sosie barbecue Składniki 12 skrzydełek z kurczaka 1 szklanka mąki pszennej 3 płaskie łyżeczki soli 1 łyżeczka tymianku 1 łyżeczka oregano(...)głębokim tłuszczu. Kiedy będą już rumiane wyjąć na papierowy ręcznik, aby odsączyć tłuszcz. skrzydełka smażone Polecam również skrzydełka z kurczaka w chrupiącej panierce udka drobiowe z prodiża udka pieczone w pomidorach pierś z kurczaka pod pierzynką

O kuchni z uczuciem
Buraki po burgundzku 301

Obiad bez mięsa wydaje się niemożliwy? Musisz koniecznie spróbować tych wspaniałych buraków, które nauczyła mnie przygotowywać Dominika Wójciak! 6 buraków Oliwa 1 cebula 4 ząbki czosnku Świeży tymianek 2 listki laurowe 250ml. czerwonego wina 250g. małych pieczarek 150g. szalotek 150ml. passaty pomidorowej 4 łodygi selera naciowego Natka pietruszki Sól Pieprz Obrane buraki kroimy w plastry. W garnku, na rozgrzanej oliwie(...)przykryciem gotujemy buraki do miękkości (30-40 minut). W tym czasie na blaszkę układamy przepołowione pieczarki i pokrojone na ćwiartki szalotki. Skrapiamy oliwą, przyprawiamy solą i pieprzem i pieczemy 30 minut w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni. Gdy buraki się podgotują, dodajemy passatę, pokrojony seler i upieczone pieczarki z szalotkami. Gotujemy jeszcze 10 minut. Przyprawiamy do smaku i podajemy

MarcinChef
Świąteczny pasztet 194

mielenia mięsa razem ze słoniną, jedną marchewką, wątróbką z cebulką i odsączoną bułką. Powstałą masę zmielić ponownie. (Tak jak domowy mak mielimy dwa razy). Miska, do której mielimy mięso powinna być obszerna, żeby później łatwo było mieszać. Do masy dodać jajka, pieprz i sól. Pieprz i sól dodajemy wg uznania. Trzeba tylko pamiętać o tym, aby przy próbowaniu masa wydawała(...)słoniny używając połowę ich ilości (druga połowa paseczków pójdzie na górę pasztetu). Masę mięsną podzielić między dwie keksówki, ułożyć paseczki słoniny i włożyć do piekarnika nagrzanego do 180°C . Piec przez 50-60 min. Pasztet będzie zarumieniony i miękki. Po wystudzeniu stężeje. Wystudzić w foremkach. Włożyć do lodówki. Kroić najlepiej na drugi dzień

Posadzone i zjedzone
Pizza na razowym spodzie z kurczakiem, szpinakiem i oliwkami 152

talerza lub miski. Następnie polać oliwą i przyprawić solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi, wymieszać. Rozgrzać patelnię, przełożyć na nią mięso i smażyć do momentu, aż nie będzie surowe. Gotowe mięso przełożyć na sitko, żeby okapało z nadmiaru tłuszczu. Na patelni rozpuścić masło, dodać szpinak, przeciśnięty przez praskę czosnek, doprawić solą i pieprzem. Szpinak mieszać na średnim ogniu do momentu(...)gotowy placek pizzy. Każdy placek posmarować koncentratem pomidorowym, po czym posypać ziołami prowansalskimi, bazylią i oregano. Na pizzach wyłożyć równomiernie szpinak, następnie kurczaka i oliwki. Włożyć do piekarnika i piec 25 minut (ja piekłam każdą pizzę osobno). Po tym czasie pizzę wyciągnąć, posypać serem i ponownie włożyć do piekarnika na około 4 minuty, aż ser się ładnie rozpuści. Jeżeli zrobiliście

Passions hobbies life
Piersi z kurczaka faszerowane gorgonzolą i suszonymi pomidorami w szynce schwarzwaldzkiej 161

Wiele przepisów już widziałam z mięsem zapiekanym w szynce parmeńskiej lub schwardzwaldzkiej więc postanowiłam sama wypróbować jak to połączenie wyjdzie. Jednak nie odpuściłam ostatnio mojej ukochanej gorgonzoli i suszonym pomidorom wiec je wcisnęłam do środka :) Wszystko wyszło rewelacja. A już w połączeniu z zapiekanymi brokułami z tego przepisu po prostu pyszny lekki obiad. Składniki 2 pojedyncze piersi z kurczaka(...)kostkę gorgonzolę i suszone pomidory pokrojone w kostkę. Gotowe piersi obkładamy dokładnie szynką szchwardzwaldzką i układamy w naczyniu żaroodpornym. Naczynie przykrywamy folią aluminiową ( błyszczącą stroną od spodu) i pieczemy 20-30 min w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Po 15-20 min zdejmujemy folię włączamy termoobieg i pieczemy aż szynka będzie lekko chrupka ok. 5 min. Całość prezentuje się

Piekielna Kuchnia Pati
Pasztet z fasoli i gruszki. 128

tych co nie jadają mięsa mam świetną propozycję :) Składniki : 300 g suchej białej fasoli ( przed gotowaniem) 1 duża gruszka 1 cebula 100 g orzechów włoskich, podprażonych na suchej patelni  czubata łyżka mielonego siemienia lnianego 2 listki laurowe, czarny pieprz, sól, maggi, rozmaryn olej do smażenia Przygotowanie : Fasolę namoczyć na noc, ugotować Pokrojoną cebulę podsmażyć z kilkoma łyżkami oleju, liściem(...)dosypać zmielone siemię lniane- zmiksować Całość doprawić świeżym czarnym pieprzem, solą, maggi, ostrą papryką, dodałam 2 jajka i ponownie wymieszałam Przełożyć do foremki o wymiarach 30 x 12 cm, piekłam w 180 C* przez około 80 min.            Jak dla mnie pasztet miał zbyt słodki smak, ale ogólnie bardzo mi smakował

Proste Potrawy
Kotleciki wołowe. 175

pszennych 1 łyżka oleju kokosowego PRZYGOTOWANIE: Mięso wymieszać z wyżej wymienionymi składnikami. Na patelni roztopić olej kokosowy. Z mięsa uformować kulki i lekko spłaszczyć. Smażyć, aż do zarumieniania się mięsa.  DODATEK: sałata masłowa pomidory oliwa z octem jabłkowym seler naciowy Cud oleju kokosowego polega na tym, że jest: Nietoksyczny dla ludzi i zwierząt,  Nie ma żadnych szkodliwych skutków(...)przepisie Stosowany jako zamiennik masła, oleju Na jego bazie można przygotować wegański "smalec" Zamiennik oleju słonecznikowego do przygotowania majonezu Nadaje się do gotowania, pieczenia, smażenia, duszenia i grillowania nawet tradycyjnych potraw 1-2 łyżeczki tłuszczu przed posiłkiem zmniejszą apetyt Kokos, olej kokosowy są naturalnymi afrodyzjakami Oleju kokosowego można użyć jako naturalnego lubrykantu Przed porodem warto smarować olejem krocze: skóra będzie

ClauditteMissCooking
pomidory faszerowane mięsem 258

Składniki (4 osoby): 4 duże, twarde pomidory 400g mielonej wołowiny 2 duże cebule 3 ząbki czosnku sól pieprz białe wino oliwa z oliwek oregano tymianek sos

stajnia gołębie od kuchni
Ziemniaki boulangère (pieczone w bulionie) 676

Chrupiące i złociste na wierzchu jak pasta filo, delikatne,aromatyczne i rozpływające się w ustach pod spodem. Tak przygotowane ziemniaki są bardzo  popularne we Francji

Z Kuchni Do Kuchni
Pesto z pieczonej papryki (Pesto di peperoni) 153

SKŁADNIKI 500 g czerwonej papryki 50 g orzeszków piniowych 50 g startego parmezanu 1 ząbek czosnku 10 listków bazylii 50-70 ml oliwy

La grande e la piccola cuoca
Kurczak pieczony w sosie rabarbarowo-wiśniowym / Roasted chicken with rhubarb and cherry sauce 199

Mamy lato, wszędzie jest mnóstwo pięknych owoców i warzyw, warto więc wykorzystywać je w kuchni jak najczęściej. Dlatego dziś proponuję Wam pyszne udka z kurczaka, zapieczone

karmelowy
Pulled Pork Burger 195

Przepis na pulled pork znajdziesz na moim blogu http://www.kochamczekolade.pl/2016/05/28/pulled-pork-ciagnieta-wieprzowina/ Wczoraj podałam propozycję na podanie pulled pork na obiad z młodymi ziemniaczkami http://www.kochamczekolade.pl/2016/05/28/mlode-ziemniaczki-z-pulled-pork-i-wiosenna-salatka/

Kocham Czekoladę
Leczo z kiełbasą i warzywami 117

warzywami to fenomenalna potrawa! Możemy do niej wrzucić co tylko chcemy lub co tylko znajdziemy w lodówce Ważne, żeby znalazły się w nim warzywa, pomidory lub passata i jakieś mięso. Dodatkowo, podobnie jak w przypadku fasolki po bretońsku śmiało możemy go zapasteryzować i zostawić na czarną godzinę, kiedy potrzeby nam będzie szybki obiad. Do lecza pasuje praktycznie wszytko! Możemy(...)słodkiej papryki 2 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka wędzonej papryki (u mnie ostrej) łyżka oleju pieprz sól Z papryk usuwamy gniazda nasienne, dzielimy na połówki, układamy na blasze do pieczenia skórką do góry i pieczemy w maksymalnej temperaturze piekarnika, aż skórka sczernieje. Gotową przekładamy do miski i przykrywamy folią spożywczą. Pozostawiamy ją do lekkiego wystudzenia. Następnie ściągamy z niej skórkę

PatiGotuje
Tarta z łososiem i szpinakiem 145

idzie, zagospodarowania resztek zalegających w lodówce. Kruche ciasto można przygotować w większej ilości i zamrozić. Do nadzienia można wykorzystać prawie wszystkie warzywa, a poza tym mięso, ryby, wędliny, sery i zioła. To doskonała przekąska na przyjęcie czy spotkanie, do kieliszka schłodzonego białego wina i miłego towarzystwa :) Można zaserwować ją na ciepło lub przygotować wcześniej i podać jako zimną przekąskę. Składniki(...)jednolite, zawijamy je w folię spożywczą i chłodzimy przez około godzinę w lodówce. Schłodzone ciasto wałkujemy i wkładamy do formy na tartę. Spód nakłuwamy widelcem. Tartę przykrywamy papierem do pieczenia i obciążamy fasolą albo grochem. Pieczemy 15 minut w temperaturze 180 stopni, po czym zdejmujemy papier z obciążeniem i pieczemy jeszcze 5-10 minut. Na patelni rozgrzewamy oliwę i smażymy

Smakowity Blog Kulinarny
Bazyliowe wrapy z kurczakiem w marynacie satay i chrupiącą szynką serrano. 146

cebulę, czosnek, chili, sos sojowy, sos rybny, ocet ryżowy, brązowy cukier, syrop klonowy i skrobię kukurydzianą. Energicznie mieszamy rózgą do połączenia składników. Do gotowej marynaty wrzucamy przygotowane wcześniej mięso. Miskę zakrywamy i wkładamy do lodówki na 6-12 godzin.  Mąkę z solą przesiewamy, dodajemy bazylię i zalewamy gorącą wodą.   Dodajemy oliwę. Ciasto wyrabiamy w robocie kuchennym(...)złotobrązowych plamek. Od razu po upieczeniu każdy placek szczelnie przykrywamy folią. Dzięki tej czynności będą one miękkie i elastyczne. Szynkę serrano kroimy w paski i rozkładamy na macie silikonowej. Pieczemy   10 minut w 180 ° C. Odsączamy na ręczniku papierowym. Kawałki kurczaka wraz z marynatą przekładamy do brytfanki i przykrywamy folią. Pieczemy ok. 20 minut w 180 ° C. Sałatę

DominikaDolci
Imprezowe Hity!!! 30 pomysłów na przekąski, dania, sałatki i przystawki na przyjęcie :)) 8761

jest aby nasz poczęstunek zachwycał zarówno pięknym wyglądem jak i wspaniałym smakiem. Oto kilka moich propozycji: *** Jajeczka faszerowane (przepis: TUTAJ ) ,lub jajka z sosem tatarskim (przepis: TUTAJ ) *** Paszteciki z mięsem (przepis: TUTAJ ) lub z kapustą i grzybami (przepis: TUTAJ ) *** Mini burgery (przepis: TUTAJ ) *** Muffinki-pizzerinki (przepis: TUTAJ )   *** Pijane galaretki w pomarańczach. Na galaretki z alkoholem jeszcze nie spisałam przepisu(...)większym przyjęciu nie powinno zabraknąć ciepłych dań głównych. Zazwyczaj bawimy się przez kilka godzin, umilając sobie czas procentowymi płynami, warto więc na podkładkę zaserwować jakiś gorący poczęstunek. *** Żeberka pieczone w kapuście ( Przepis TUTAJ ) *** *** Golonka po bawarsku ( Przepis TUTAJ ) *** *** Burrito ( Przepis TUTAJ ) *** *** Kurczak zapiekany z ryżem i warzywami ( Przepis TUTAJ ) *** *** Kurczak pieczony z warzywami ( Przepis TUTAJ ) *** *** Makaronowe gniazdka

Blog z Apetytem
Kotleciki z serem i sosem majonezowym 220

ząbki czosnku sól,pieprz,przyprawy 1 jajko 5 łyżek mąki pszennej olej do smażenia Na sos: 2 łyżki majonezu 2 łyżki śmietany 1 łyżka ketchupu  sól,pieprz Przygotowanie: Mięso mielone mieszamy z wyciśniętym przez praskę czosnkiem,,doprawiamy solą i pieprzem,oraz ulubionymi przyprawami(u mnie papryka słodka,maggi,oregano).Ser kroimy w słupki. Bierzemy odrobinę mięska na rękę(...)będziemy je zapiekać). Jak kotleciki wystygną,bierzemy ciasto francuskie i kroimy na cienkie paski którymi obwijamy nasze kotleciki,smarujemy roztrzepanym jajkiem i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy w 200 stopniach ok 10-15 min  W tym czasie mieszamy wszystkie składniki sosu . podajemy razem z sosem na talerzu-bo rewelacyjnie smakują maczane w sosie

Swojskie jedzonko
Kotleciki ziemniaczane z kurkumą i natką pietruszki 315

ziemniaczane to zamiennik zwykłych ziemniaków, takie urozmaicenie trochę. Ja zrobiłam tym razem wersję z kurkumą i natką pietruszki, oprócz tego cebula, sól, pieprz. Kotleciki bardzo smaczne, zjedliśmy je z pieczonymi warzywami. Miłego poniedziałku Wam życzę :-) Składniki: około 500 g ziemniaków 1 czerwona cebula 1 łyżka masła natka pietruszki sól pieprz 2 - 3 łyżki bułki tartej  + bułka do obtoczenia(...)jeszcze mąki.  3. Nabieramy porcje masy, formujemy kotleciki i obtaczamy je w bułce tartej. Smażymy z obu stron. Kotleciki powinny się nam ładnie zarumienić. Podajemy jako dodatek do mięsa, warzyw, lub jemy same z sosem np. czosnkowym lub innym. Smacznego

kruche babeczki
Cannelloni z sosem bolońskim 245

kostkę. Do garnka, w którym będzie sos wlewamy passatę (przecier) pomidorową, dodajemy pokrojone i obrane ze skórki pomidory i doprowadzamy do wrzenia. Kiedy sos zacznie się gotować dodajemy usmażone mięso i gotujemy około 15 minut na wolnym ogniu co jakiś czas mieszając. Na koniec próbujemy i doprawiamy do smaku tymiankiem oregano,  bazylią, solą i pieprzem.  SOS BESZAMELOWY(...)będzie postawić makaron w pionie, a po napełnieniu przewracać na bok. Tak faszerujemy wszystkie rurki. Polewamy całość sosem beszamelowym. Posypujemy resztą sera żółtego oraz układamy pokrojoną w plastry mozzarellą. Pieczemy w nagrzanym piekarniku do 180 stopni przez. około 25-30 minut. I gotowe

Gotuj z Mąką
Szczepanówka zaprasza na śniadanie w jabłkowym sadzie 161

wyboru różnych smaków soków i przetworów – dobry i nietypowy asortyment musi trochę kosztować”. Gospodarze zaskoczyli nas swoją gościnnością i otwartością. Nie obyło się bez uczty, podczas której podano kaszankę pieczoną w jabłku, zupę cebulową na cydrze, schab w rozmarynie z jabłkami, puchate racuchy z jabłkami oraz deser truskawkowy. Na stole kusiły apetyczne tartaletki z pastą jajeczno serową i orzechową(...)warzyw, lekkich dań z ryb czy drobiu, sałatek oraz deski serów, jak również potraw z grilla. Odnajdzie się również w towarzystwie deserów i owoców. Cydru można używać do duszenia mięs, jako dodatek do zup (również kremowych), a także przygotowania ciast i galaretek. Warto odkryć dla siebie ten smak i znaleźć najlepsze połączenie. Szczepanówka http://soki.lublin.pl/ http://szczepanowka.pl/ Gospodarstwo Ogrodnicze Kolonia

Obiad gotowy
Gołąbki z pęczakiem i grzybami 195

Gołąbki z pęczakiem i grzybami Gołąbki zawsze są dobre , ba może nawet najlepsze " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Tradycyjne z mięsem i ryżem w sosie pomidorowym to pychota , ale te, są nie mniejszą ucztą . Dzisiaj , zrobiłam je po raz pierwszy , ale na pewno nie po raz ostatni . Ostrożne zaserwowałam dzieciom , myśląc ,że będą się krzywić(...)czosnku granulowanego 2 kostki rosołowe grzybowe 1 płaska łyżeczka, mielonej gałki muszkatołowej 2 łyżeczki pieprzu mielonego sól do smaku 2 łyżki oleju do podsmażenia cebulki sos : Zlany wywar z pieczenia gołąbków woda pozostała po gotowaniu grzybów 1 cebula posiekana i podsmażona na złoty kolor garść grzybków suszonych – ugotowanych 2 kostki , rosołowe grzybowe 1 łyżeczka maggi w płynie sól , pieprz

Ogrodnik w podróży
Paszteciki drożdżowe z mięsem 147

łyżki oliwy Sól i pieprz do smaku 1 łyżeczka majeranku Jak wykonać ? Farsz: Cebulę i czosnek obieram, siekam drobniutko, duszę na małej patelni na oliwie, aż się zeszkli. Gotowane mięso mielę przez maszynkę, mieszam z ciepłym wywarem z rosołu, dodaję podduszoną cebulę z czosnkiem, doprawiam do smaku solą pieprzem oraz majerankiem, mieszam dokładnie. Przygotowuję ciasto: Mąkę pszenną mieszam z suchymi(...)bawełnianą, zostawiam na 15 minut aby podrosło, po czym kroję nożem na kawałki, układam na blasze wyłożonej pergaminem, smaruję rozkłóconym jajkiem z łyżką mleka, posypuję suchym makiem lub sezamem, piekę 25 minut w temp 175*c. Podaję z czerwonym barszczem. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Domowa biała kiełbasa 157

Wielkanocą i słusznie, ale przecież nie jemy jej tylko raz w roku. W okresie letnim często ląduje na grillu przy boku innych grillowanych smakowitości. Z kolei zimą często jemy pieczoną białą kiełbasę z cebulą i innymi dodatkami, wtedy sprawdza się świetnie jako rozgrzewający, ale i sycący obiad. Dlaczego porwałam się na zrobienie domowej kiełbasy? Głównie z ciekawości(...)małego parówko-jada Zachęcam Was do zrobienia swojej kiełbasy w domowych warunkach, bo na prawdę nie trzeba do tego ani umiejętności, ani super sprzętów. Wystarczy zwykła maszynka do mielenia mięsa z końcówkami do kiełbas ( dostaniecie ją już od 40zł ) i ochota Składniki na białe kiełbasy: 1kg karkówki 1kg szynki 1kg boczku 300g słoniny główka czosnku opakowanie majeranku 4 łyżki papryki

NiePieprz.pl
pyszny tatar wołowy z olejem rzepakowym... 210

olej rzepakowy do 1/2 szklanki, - do smaku przyprawa w płynie, pieprz czarny świeżo mielony 3/4 łyżeczki, mix sałat do ozdoby wołowinę umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, zmielić w maszynce do mięsa na sitku z drobnymi oczkami cebulę, kiszony ogórek, pieczarki marynowane drobniutko pokroić, każde osobno wołowinę zmieloną wymieszać dokładnie do kleistej masy z olejem rzepakowym , odłożyć porcję do obręczy do potraw(...)wersji jak i w innych smakowo dodatkach z ciemnym pieczywem, świeżym masłem...........SMACZNEGO!!! „Olej rzepakowy jest naturalnym źródłem kwasów omega – 3 i dlatego używam do wszystkich potraw gotowanych, smażonych, pieczenia ciast, mięs, ryb, zapiekanek....również używam olej rzepakowy do kąpieli, gdyż znakomicie łagodzi objawy mojej suchej skóry

W Mojej Kuchni Lubię
Rosół z kaczki z pierożkami na azjatycką nutę 165

zbierać szumy. Ps. Ugotowany bulion najlepiej odstawić na noc w chłodne miejsce, a rano ściągnąć z wierzchu nadmiar tłuszczu. Mięso oddzielić od kości i podzielić na mniejsze kawałki. Następnie mięso umieścić partiami w pojemniku blendera**, dodając papryczkę chili, czosnek, szczypiorek, kolendrę oraz odrobinę bulionu. Zmiksowany farsz przełożyć do miski i doprawić do smaku sosem sojowym oraz hoisin. Mąkę przesiać razem(...)ciasto pokroić w kwadraty, na środek każdego wykładać farsz, zwilżyć brzegi i złożyć w trójkąt, a następnie dwa rogi trójkąta połączyć ze sobą. Tackę parowaru**** wyłożyć kawałkiem papieru do pieczenia, w którym należy zrobić kilka otworów (coś na kształt wycinanki z papieru). Na tak przygotowany papier wykładamy pierożki i gotujemy na parze przez 7 minut. Podgrzewamy bulion, a kiedy zacznie

Plate of Joy

Proponowane wyszukiwania