mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:795/1172)

Szynka drobiowa z szynkowaru 208

Szynka drobiowa z szynkowaru 2016-06-09 17:05:32 Domowe wyroby w postaci pasztetów, pieczonych mięs i wędlin robiłam zawsze tradycyjną metodą w piekarniku. Sceptycznie podchodziłam do zakupu szynkowaru, traktując go jako kolejny, zagracający kuchnię sprzęt. Jednakże nie byłabym sobą, gdybym nie podjęła się kolejnego wyzwania. Już po pierwszym użyciu zmieniłam opinię na temat tego gadżetu. Wyroby(...)całkowity 1 hr 50 min Czas przygotowania 20 min Czas gotowania 1 hr 30 min Czas całkowity 1 hr 50 min Składniki 800 g filetów z kurczaka 300 g mięsa indyczego mielonego 2 ząbki czosnku 100 ml wody 1 łyżeczka słodkiej papryki 1/3 łyżeczki pieprzu cayenne 2 łyżeczki soli peklowej 1,5 łyżeczki żelatyny spożywczej 1/3 łyżeczki białego pieprzu

Wędrówki po kuchni
Zapiekanka wiejska - cottage pie. 198

oliwy i wrzucić na nią pokrojone warzywa. Dusić do miękkości około 20 minut. Dodać posiekany drobno czosnek, mąkę i przecier. Mocno zamieszać i zwiększyć ogień na 2 minuty. Wrzucić mięso z powrotem na patelnię. Wlać wino a po jego lekkim zdredukowaniu dodać bulion, sos Worcestershire i zioła. Gotować na małym ogniu około 30 - 45 minut bez przykrycia. Całość musi się(...)obie masy ostygną (inaczej mogą się wymieszać!). Na spodzie naczynia do zapiekania ułożyć masę mięsną, a na niej puree dokładnie przykrywając wołowinę. Wygładzić masę ziemniaczaną i posypać pozostałym cheddarem. Piec w piekarniku  bez przykrycia do delikatnego zbrązowienia. Około 20 - 30 minut, 200 stopni z termoobiegiem

zadanie-gotowanie
Empanadas z kukurydzą i cebulą 136

Argentyński przysmak, spróbujcie. Niebawem zapodamy wersję z mięsem na słodko. Składniki Ciasto : 250 g mąki pszennej 120 g masła 1 łyżeczka soli woda Farsz : 1 puszka kukurydzy 300 g cebuli sól pieprz masło do smażenia   Przygotowanie   Ciasto: połączyłem mąkę , masło, sól, dodałem wodę. Zagniotłem ciasto z podanych składników, dodając tyle zimnej wody, aby miało odpowiednią konsystencję. Rozwałkowałem(...)zalewy. Wymieszałem cebulę z kukurydzą, posoliłem i doprawiłem pieprzem. Nadzienie ułożyłem na krążkach ciasta. Złożyłem na pół i skleiłem jak pierogi. Gotowe empanadas ułożyłem na blasze wyłożonej pergaminem, piekłem w temperaturze 200 stopni do zrumienienia

R'n'G Kitchen
Pieczony olbrzym - Łosoś z piekarnika 172

patelni wówczas pozbędziemy się goryczy ze skórki i uzyskamy bardzo fajny aromat z cytryny i ten zabieg sprawdził się jak najbardziej. Cytrynę chwilę studzimy żeby po włożeniu w nacięcia mięso ryby nam się nie ścięło. W nacięcia wkładamy na zmianę połówki cytryny, suszone pomidory na wierzch kładziemy kilka gałązek rozmarynu. Całe krążki cytryny wkładamy do środka (możemy dodać parę suszonych(...)odłożyłam na całą noc i mimo obaw iż ryba za bardzo przejdzie ziołami okazało się że wyszła idealnie. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Do nagrzanego piekarnika wkładamy łososia i pieczemy 25 min. Po tym czasie włączamy termoobieg i pieczemy kolejne 10 min. Podajemy z sałatką z grillowanymi warzywami z dodatkiem granata polaną olejem balsamicznym z frytkami z batatów. Obiecuję

Piekielna Kuchnia Pati
Warsztaty z Drosed i kukurydzianym kurczakiem 213

Chef. Kukurydziany pochodzi z mazowieckiej wsi, jest karmiony wyłącznie paszą na bazie kukurydzy. Ma dostęp do naturalnego światła i może swobodnie poruszać się po kurniku. Jego mięso ma delikatny złoty odcień i lekko słodkawy smak. Zanim ruszyliśmy z warsztatami przedstawicielka Grupy Drosed opowiedziała nam o historii firmy, o głównych obszarach jej działalności, oraz(...)czasie warsztatów przygotowaliśmy dwa dania:  - pierś kurczaka kukurydzianego gotowaną metodą sous-vide, podaną z pęczakiem  z lubczykiem, smażonym karmelizowanym pasternakiem i sosem śmietanowo-kasztanowym z kardamonem. - pieczone dramstiki drobiowe polane pikantnym sosem barbecue podane  z sałatką coleslaw z  domowym majonezem Po przygotowaniu każdego z dań, jak to już jest tradycją, wszyscy wspólnie siadamy

Kulinarne przygody Gatity
Gulasz pod ziemniaczaną kołderką 193

Przygotowanie Przygotowujemy gulasz: schab kroimy w kostkę, obsmażamy na oliwie lub oleju. Dodajemy pokrojoną w piórka cebulę i kiełbasę pokrojoną w kostkę. Papryki kroimy w paski i dodajemy do mięsa, kiedy cebula stanie się miękka. Dodajemy również pomidory. Po około pięciu minutach wlewamy bulion, dodajemy przyprawy i dusimy wszystko około 30 godziny na małym ogniu. W tym czasie obieramy(...)dodajemy do gulaszu. Ewentualnie jeszcze przyprawiamy do smaku. Gotujemy jeszcze przez chwilę. Gulasz nakładamy do kokilek, albo jednego dużego naczynia żaroodpornego, na wierzch układamy puree i posypujemy serem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 C przez około 25 minut

e-PrzepisyKulinarne
Kotlety mielone w salsie pomidorowo-paprykowej 434

poczekać aż zmięknie. Cebulę drobno posiekać. Do bułki namoczonej w mleku dodać mięso mielone, jedną posiekaną cebulkę i surowe jajko. Doprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Utworzyć z mięsa małe klopsiki (mi wyszło ok. 15 sztuk). Każdy klopsik obtoczyć w mące. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć klopsiki z obu stron. Zdjąć z patelni i odstawić pod przykryciem(...)dodać bulion i ketchup, doprawić solą, pieprzem i 1 łyżeczką cukru. Smażyć do czasu aż sos odpowiednio zgęstnieje. Klopsiki wyłożyć na talerz, polać paprykowo-pomidorową salsą. Podawać np. z pieczonymi ziemniaczkami. Smacznego! The post Kotlety mielone w salsie pomidorowo-paprykowej appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Duszone żeberka 156

wiem jak Wy ,ale ja żeberka uwielbiam . Najlepsze są te które mają szeroką kostkę . Wprost rozpływają się w ustach . Do tego pieczony ziemniaczek lub duszony . I jak to mawiała babcia - Niebo w gębie i nic więcej do szczęścia nie potrzeba - . Z tym ostatnim to tak całkiem się nie zgadzam bo zawsze coś do szczęścia będzie brakować(...)każdy kawałek na brązowy kolor. Przełożyć do rondla. 2 . Umyte i osuszone pieczarki i cebule pokroić w paski . Podsmażyć na tym samym tłuszczu co żeberka . Przełożyć do rondla z mięsem. Podlać 1/2 szklanki wody i dusić , od czasu do czasu obracać mięso . 3 . Obrać ziemniaki i przekroić je na 4 jeśli są duże . Przy mniejszych można na 2 części

Eli Gotowanie
Kurczak z czosnkiem, chili i limonką i obłędnie chrupiącą skórką 288

druga stronę, podsmażyć jeszcze 3 minuty, przełożyć na talerz. Najlepiej mięso obsmażyć w dwóch turach, inaczej zamiast smażenia może się ugotować i skórka nie będzie chrupiąca. Podczas smażenia mięsa przygotować pozostałe składniki. Cebulę i czosnek obrać, posiekać. Z chili usunąć pestki, posiekać. Jeżeli z kurczaka wytopiło się dużo tłuszczu, odlać część, aby na patelni pozostało ponownie ok. 2 łyżek(...)trzeba zeskrobać z dna patelni wszystko co do niej przywarło podczas smażenia. Dodać bulion, sok i skórkę z limonki, miód. Dobrze wymieszać. Do sosu włożyć udka skórą do góry. Piec na środkowej półce bez przykrycia przez ok. 35 minut. Przed podaniem posypać zieleniną i obłożyć plasterkami /cząstkami limonki. Podawać z ryżem lub kaszą, chociaż i tak na koniec przyda

Pełny talerz
Schabowe plastry na kapuście kiszonej 135

kapusty kiszonej 1 duża marchewka 3 łyżki oliwy z oliwek kilka liści laurowych kilka ziarenek ziela angieskiego do smaku: przyprawa uniwersalna gałka muszkatołowa sól pieprz papryka słodka Sposób przygotowania: Mięso dokładnie myjemy, osuszamy, kroimy na plastry (jak na schabowe) i oprószamy z obu stron solą, pieprzem, gałką muszkatołową i szczyptą słodkiej papryki. Odstawiamy. W tym czasie przygotowujemy kapustę kiszoną - płuczemy(...)laurowe i ziele angielskie. Na wierzch układamy plastry schabu. Naczynie przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 1 godzinę. Na 5 minut przed końcem pieczenia zdejmujemy folię

Kolorowy Przepisownik
Pasta do chleba z watróbki i jajek 265

zeszklić na złoty kolor.  Jajka ugotować na twardo, przestudzić i obrać. Wątróbkę pokroić na mniejsze kawałki i razem z jajkami i cebulą przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa. Doprawić, majonezem, olejem lnianym, pieprzem, gałką i przecisniętym przez praskę czosnkiem, dodać pokrojone drobniutko oliwki, papryczkę i posiekaną natke pietruszki. Wymieszać, spróbować i doprawic solą. Ilośc soli jest umowna i zależy(...)pieczywa: Pasta z kurczaka, sera i jajek Pasta z awokado i sera feta Pasta z wędzonego kurczaka, jajek i zieleniny Pasta z kurczaka i jajek Pasta z tuńczyka, pieczonej papryki i awokado Pasta z jajek i awokado z dodatkiem goi Domowy pasztet

Gosia gotuje
Papryki faszerowane ryżem i jagnięciną 226

oliwek przygotowanie Papryki umyć,  ściąć górną część z ogonkiem, usunąć pestki. Odcięte "kapelusiki" odłożyć.  Na patelni rozgrzać oliwę, dodać cebulę, zeszklić na małym ogniu. Dodać mielone mięso, smażyć, rozdrabniając. Dodać czosnek, chwilę smażyć a następnie dodać ryż - smażyć, mieszając, 2 - 3 minuty aż ryż stanie się lekko przezroczysty. Dodać puszkę pomidorów, posolić popieprzyć i gotować mieszając(...)wody, przykryć odciętą czapeczką.. Przygotować sos. Pomidory wymieszać z bulionem, dodać łyżkę oliwy, sól, pieprz  i płatki chili. Tak przygotowany sos wylać do naczynia w którym będziemy piec. Na sosie ułożyć papryki.  Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st C i piec ok 1,5 h. Smacznego! Uwagi: Ilość farszu może się

Stare Gary
Zupa krem z pieczonej dyni, brokuła i pora 127

Tradycyjne zupy, to potrawy, do których podchodzę z pewną rezerwą. Obiadu z  dwóch dań nie zjadam, fizycznie nie daję rady i wybieram z reguły mięso albo rybę plus dodatki. Są  jedna zupy jak  ta, do których  nic  już  nie jest mi potrzebne do szczęścia. Kremowa, aromatyczna, niezwykle esencjonalna i bogatą w smaku, po prostu(...)morska 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 8 kromek bułki wrocławskiej 1 łyżka masła Przygotowanie: Dynię przekroić na pół, oczyścić z pestek i pokroić w plastr y. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i ułożyć na nim  pokrojoną dynię, skropić  oliwą,  posypać solą i tymiankiem.  Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C z  termoobiegiem na około

Gosia gotuje
Urlop z dzieckiem....czyli co zjeść i gdzie. Miejsca przyjazne dzieciom. 201

wody. Obracam się i widzę stoi jakaś knajpka. Ludzie jacyś są. Idziemy !!! Rzeczy zostają w końcu to tylko 100 metrów. Lokalizacja? hmmm jakoś między Perłą Bałtyku a Verano. Mięso dobre, frytki już nie za bardzo, ale za to surówki przepyszne bez octu :) Dziecko najedzone a matka szczęśliwa.   Namaste Kołobrzeg!!! Namaste znalazło się w pierwszej 10 najbardziej stylowych lokali polecanych(...)syna wybrałam zupę krem z soczewicy ja zaś zjadłam słynną sałatkę Magdy Gessler "sałatka Bombay". POLECAM!!!! Tawerna Wikingów... Czyli najlepsza pizza, zupa pomidorowa, flaczki z kalmara i ryby z pieca. Nie ma co więcej pisać. Tam po prostu trzeba koniecznie pójść i coś zjeść a wrócicie tam za każdym razem. Coś na ząb Jeżeli masz ochotę bardzo szybko zjeść

ClauditteMissCooking
No i… Klops 197

Suszone pomidory kroimy w kostkę – dodajemy na patelnię. Kolejno dodajemy chilli w płatkach, oregano, pieprz i sól. Mieszamy i smażymy do chwili, aż się uwolnią aromaty. Odstawiamy do przestygnięcia. Mięso wieprzowe i wołowe wyrabiamy, dodajemy całe jajka, żółtka, sos sojowy, płatki migdałowe, kaszę mannę, świeżo startą gałkę muszkatołową. Dokładnie wyrabiamy masę mięsną, dodając 4 łyżki zimnej wody. Gdy masa jest(...)lekko polewamy olejem z pestek winogron. Foremki stawiamy na płaskiej blaszce i przykrywamy folią aluminiową (oczywiście błyszczącą stroną do wewnątrz). Piekarnik nagrzewamy do 180° C, wkładamy wypełnione foremki i pieczemy ok. 45 minut. Po tym czasie zdejmujemy folię, podwyższamy temperaturę do 200° C i dopiekamy klopsy przez 15-20 minut (aż będą rumiane). Wyjmujemy i odstawiamy na 10 minut

mojewypiekiinietylko