mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:787/1172)

Roladki z udek kurczaka 317

Odciskamy namoczone bułki, wbijamy do nich jajka, dodajemy delikat do mięs do smaku, dokładamy mięso mielone i wyrabiamy na jednolitą masę. Na każdy płat udka nakładamy mielone mięso do 2/3 długości płata, kładziemy pasek surowej marchewki i zwijamy roladkę. Spinamy wykałaczką i odkładamy na półmisek z olejem i przyprawami.    Cebulę i marchewką kroimy w plasterki.    Smażenie(...)naczyniu, przykrywamy i wstawiamy do piekarnika na 45 minut w temperaturze 180 st. C. Na 15 minut przed zakończeniem pieczenia zdejmujemy pokrywę, aby roladki ładnie się zapiekły. Gotowe.    Smakują rewelacyjnie i nie przypominają w smaku zwykłych pieczonych udek z kurczaka. Warto się trochę nagimnastykować dla tych doznań smakowych. Można podawać np. z frytkami i zestawem

Maminek kulinarny
Jarski pasztet 229

Pełen warzyw pasztet jarski na talerzu tworzy bardzo kolorową kompozycję.Łatwy i pyszny przepis...imponujący wynik. Jednym słowem, udowadniam dzisiaj, że warzywa mogą być równie satysfakcjonujące jak mięso. Składniki; 50 dkg marchewki, 50 dkg selera, 50 dkg zielonego groszku, 4 jajka, 2 białka, 6 łyżek śmietany 18 %, gałka muszkatołowa, sól, pieprz czarny, pieprz biały, ostra papryka, sezam, Wykonanie; Gotujemy osobno(...)muszkatołową. Groszek miksujemy z 2 jajkami, śmietaną, doprawiamy pieprzem białym, solą i gałką muszkatołową. Foremkę smarujemy masłem i obsypujemy sezamem. Wykładamy do foremki masy wg. kolejności; marchwiowa, selerowa, groszkowa. Pieczemy w kąpieli wodnej ok.70 minut w temperaturze 180 stopni. Pasztet ostudź i włóż na kilka godzin do lodówki.      Źródło "Wielkanoc przy rodzinnym stole

Anioły w kuchni
Chrupiące nugettsy z piersi kurczaka w kukurydzianej panierce z bawarską nutą 437

zawiera substancji zagęszczających. Ma kremową konsystencję. Dodatkowym atutem jest fakt, że w ketchupie Premium Classic cukier biały został zamieniony na nierafinowany cukier z trzciny cukrowej. Ketchup idealnie smakuje z mięsem, frytkami, w sałatkach czy na kanapce.   Składniki: 3 piersi z kurczaka Na gęstą panierkę: 3 czubate łyżki mąki kukurydzianej 3 czubate łyżki mąki pszennej 9 łyżek mleka (u mnie(...)ulubionymi dodatkami. Jeśli skorzystacie z mojego przepisu będzie mi miło jak prześlecie zdjęcie na mój mail: matleen@gazeta.pl lub za pośrednictwem Facebook . Zdjęcia umieszczę w specjalnej galerii na blogu „Czytelnicy pieką/gotują” (z podpisem). Smacznego Zapisz

Słodkie okruszki
Ziołowa karkówka z grilla 130

Ziołowa karkówka z grilla to jedna z propozycji na mięsne danie grillowe. Odpowiednio przyprawione mięso to podstawa każdego grilla, to w przyprawach i długim marynowaniu mięsa

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Pasztet z królika 197

Święta Wielkanocne nie może zabraknąć oczywiście domowego pasztety. Naszym faworytem jest oczywiście ten z królika. Jest przepyszny! A na Waszych stołach zagości świeżo pieczony domowych pasztet z królika? Czas wykonania: 1 h 30 min – 2 h   Ilość porcji: 2 foremki (około 20 kawałków) Składniki(...)dużego garnka, dodać pokrojone warzywa oraz ziele angielskie i liść laurowy. Całość zalać wodą i gotować pod przykryciem na małym ogniu do momentu, aż mięso będzie miękkie. Pod koniec gotowania dodać oczyszczoną wątróbkę, doprawić solą i pieprzem i gotować jeszcze 10 minut. Mięso i warzywa odcedzić (nie wylewać wywaru z rosołu

KuchniaWeDwoje.pl
Obiad na niedzielę: Diavola, diabelnie dobra pizza 242

kiedy mamy przepis na idealną pizzę, robimy ją w ilościach hurtowych. W zamrażalniku zawsze w rezerwie są ze dwie kule ciasta, gotowe do wyciągnięcia, żeby robić pizzę z resztkami mięsa, albo calzone. Tym razem zrobiliśmy pizzę diavola, czyli wersję pikantną z chorizo i pieczarkami. Na wierzch, po upieczeniu położyliśmy sporo zieleniny, żeby było nie tylko smacznie, ale i zdrowo :-). Zobacz(...)łyżek sosu pomidorowego ( przepis znajdziecie tutaj ) Suszone oregano Rukola, roszponka, lub inna miękka sałata albo szpinak Przygotowanie: Krok 1 Ustaw maksymalną temperaturę piekarnika, wstaw blaszkę (kamień lub formę) do pieczenia na środkową półkę i nagrzewaj przez godzinę. Krok 2 Ciasto chwilę zagniataj, następnie uformuj z niego spód do pizzy. Posmaruj 2-3 łyżkami sosu pomidorowego i wyłóż na nim pokrojone

Niedzielny kucharz
Viet Street Food - prawdziwy Wietnam w Warszawie 264

krótka, no i bardzo fajnie! Dzięki kelnerowi panu Maćkowi, który służył nam radą odnośnie wyboru dań, na nasz stół trafiają po kolei: Vằn thắn (18zł)  - pierożki wonton, delikatne mięso wieprzowe zawinięte w miękkie ciasto, podane w bardzo esencjonalnym ciemnym wywarze. Pierożki rozpływają się w ustach, a ciemny rosół jest obłędnie smaczny Bún bò Nam Bộ (30zł) -  cienki makaron(...)wieprzowiny i indyczej wątróbki to Podany w chrupiącej bułce z pysznym sosem, piklami z marchewki i świeżą kolendrą, to był prawdziwy hit! Con Gà Nướng (23zł) -  chrupiący pieczony kurczak z kleistym ryżem i sosem szefa Tapioka z sosem mango - deserowy klasyk, który nigdy nie zawodzi Xôi xoài - kleisty ryż z sosem kokosowym i świeżym mango był rewelacyjny Cafe

Kulinarne przygody Gatity
kotleciki z quinoa i cukinii 254

masz ochoty na mięso albo cierpisz na notoryczny brak czasu na jutrzejszy obiad zrób kotleciki z komosy ryżowej z dodatkiem cukinii, są bardzo zdrowe i są świetną alternatywą dla mięsa. Połączenie komosy z cukinią (na którą właśnie trwa sezon) daję zdrowego niskokalorycznego i nie suchego kotleta :) PS. W przepisie podałam mąkę pszenną, możesz użyć zamiennie  kukurydzianej lub mąki(...)cukinia -  100 g mąka pszenna -  3/4 łyżki  cebula - 1 mała czosnek - 2 ząbki sól, pieprz, czerwona papryka - wg uznania natka pietruszki - wg uznania oliwa/olej do pieczenia Etap I - Komosa Ugotuj komosę w osolonej wodzie. Pozostaw do ostygnięcia. Etap II - Siekamy Cebulę pokrój w drobną kostkę podsmaż na złoto, czosnek przeciśnij przez praskę, cukinie zetrzyj na małych oczkach

Wylizany Rondel
zapiekanka ziemniaczana 173

Składniki: (dla 4 osób) 4-5 ziemniaków (450-500g) 5 plastry boczku ,lub szynki ,lub mięso z rosołu 5 jaj 300 ml mleka 3 łyżki mąki 150-200g sera żółtego sól i pieprz do smaku olej awokado pokrojone w kostkę i do tego sos śmietana z czosnkiem . Wykonanie Umyte ziemniaki w łupinach ugotować w osolonej wodzie około(...)pieprzem. Naczynie żaroodporne wysmarować olejem .W naczyniu układać talarki ziemniaków,na to położyć pokrojoną wędlinę .Całość przykryć przygotowanym sosem z jajek i mleka. Na wierzchu ułożyć kawałki sera żółtego. Piec 25 do 30 minut, w nagrzanym piekarniku 200 ° C Podawać z kawałkami mango i dowolnym sosem ,lub keczupem

w mojej kuchni
Jesienny makaron w kremowym sosie z pieczonej dyni 273

Makaron jest super. Super uniwersalny, w super różnych wydaniach pod względem zbóż, z których się go robi i można go podać w super wielu odsłonach. Do

Kuchnia w Słońcu Skąpana
kotleciki z quinoa i cukinii 231

masz ochoty na mięso albo cierpisz na notoryczny brak czasu na jutrzejszy obiad zrób kotleciki z komosy ryżowej z dodatkiem cukinii, są bardzo zdrowe i są świetną alternatywą dla mięsa. Połączenie komosy z cukinią (na którą właśnie trwa sezon) daję zdrowego niskokalorycznego i nie suchego kotleta :) PS. W przepisie podałam mąkę pszenną, możesz użyć zamiennie  kukurydzianej lub mąki(...)cukinia -  100 g mąka pszenna -  3/4 łyżki  cebula - 1 mała czosnek - 2 ząbki sól, pieprz, czerwona papryka - wg uznania natka pietruszki - wg uznania oliwa/olej do pieczenia Etap I - Komosa Ugotuj komosę w osolonej wodzie. Pozostaw do ostygnięcia. Etap II - Siekamy Cebulę pokrój w drobną kostkę podsmaż na złoto, czosnek przeciśnij przez praskę, cukinie zetrzyj na małych oczkach

Wylizany Rondel
Zapiekanka „Hobbita” 569

słodkiej śmietanki 2 łyżeczki tymianku 1 łyżeczka cząbru 1 łyżeczka majeranku 1/2 łyżeczki mielonej gałki muszkatołowej 1 łyżeczka pieprzu 2 łyżeczki granulowanego czosnku sól , pieprz do smaku Mięso mielone , podsmażamy na odrobinie oleju , doprawiając 1 łyżeczką czosnku , 1 łyżeczką tymianku , solą i pieprzem do smaku . Pieczarki szatkujemy i także podsmażamy na odrobinie oleju . Surowe ziemniaki ,obieramy i szatkujemy cieniutko(...)brzegach , zalewamy śmietanką . Na ziemniakach układamy pieczarki , następnie podsmażone mielone, cukinię , cebulę ponownie solimy i pieprzymy . Na koniec pomidory z puszki , całość przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy do piekarnika . Pieczemy w temperaturze 160 C przez 2 godziny . Następnie zdejmujemy folię i smarujemy wierzch jogurtem greckim , wymieszanym z tartym serem . Ponownie zapiekamy ( bez przykrycia ) , do momentu aż wierzch zapiekanki ładnie się

Ogrodnik w podróży
PIECZONY KURCZAK W MARYNACIE STAROPOLSKIEJ 174

Kurczak natarty marynatą staropolską a potem upieczony w całości w piekarniku smakuje doskonale. Mięso jest odpowiednio przyprawione, soczyste z chrupiącą dobrze dopieczoną skórką, a taką właśnie lubię najbardziej ;) Do kurczaka wykorzystałam  marynatę staropolską  od  Skworcu . Jest to mieszanka przypraw i ziół takich jak: majeranek, tymianek, sól, czerwona słodka papryka, papryczki chili, bazylia, oregano i inne.  Kurczak(...)kurczak * 20-25 gram marynaty staropolskiej * 7*8 łyżek oleju Wykonanie: Marynatę staropolską wymieszać z olejem. Natrzeć tym całego kurczaka. Wstawić do lodówki, najlepiej na całą noc. Następnie kurczaka piec około 1,5-2 godziny w 160'C. W między czasie kurczaka obracać na drugą stronę i co jakiś czas polewać na go wytworzonym podczas pieczenia tłuszczem

Zrób to smacznie
Chrupiące krakersy i pasta z gotowanych buraczków. 222

Chrupiące krakersy i pasta z gotowanych buraczków. Przepyszne, chrupiące krakersy na deszczowe popołudnia, kiedy snujemy się z kąta w kąt, zjadłoby się coś smacznego, ale nie

dolcevitainmykitchen
Bajgle z mielonym i kukurydzą 241

dzisiaj takie szybkie coś. Polecam jak nie ma się dużo czasu, ale jest ochota na coś ciepłego. Bajgle z mielonym i kukurydzą    Składniki (4 sztuki): 250g mięsa mielonego 250ml pasty pomidorowej 4 bajgle mała puszeczka kukurydzy tarty ser (takie porządne trzy garście) serek kanapkowy do posmarowania bułeczek przyprawiamy wedle uznania u mnie to była: słodka papryka, curry, pieprz(...)zgęstnieje. Bajgle kroimy przekrawamy jak kajzerki i górna oraz dolną stronę smarujemy serkiem kanapkowym. Na dolną część układamy nasze mięsko, posypujemy serkiem tartym i nakrywamy górną częścią bułki. Pieczemy 25 min w 200 stopniach. Smacznego

Moje pyszne gotowanie

Proponowane wyszukiwania