Piersi z kurczaka zapiekane z młodą kapustą 329papryką. Na kapustę wyłożyć podsmażoną cebulę, następnie połowę boczku, przyprawione mięso z kurczaka. Piersi posmarować majonezem. Na sam koniec całość zalać ketczupem i śmietaną (najlepiej te 2 składniki połączyć w miseczce). Wierzch zapiekanki posypać żółtym serem i resztą boczku. Zapiekać około 1 godziny w 180ºC. Jeżeli podczas pieczenia zauważycie, że wierzch zapiekanki już się zarumienił - to naczynie żaroodporne
Ugotować
Muffiny z Czarnymi Porzeczkami 217praktycznie z wszystkimi owocami, lub na słono czy ostro np. z mięsem . Tym razem przygotowałam muffiny z czarną porzeczką. Słodycz ciasta rewelacyjnie przełamują kwaśne porzeczki. muffiny te najlepiej smakują gdy całkowicie ostygną. Składniki: 300 g mąki 80 g cukru 1 płaska łyżeczka sody 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 jajko 250 ml maślanki 130 ml oleju 300 g czarnej
Mama Gotuje
Pasztet domowy po ... saudyjsku 245wyjąć z wywaru i wystudzić, a w powstałym sosie namoczyć bułki. Mięso, warzywa, wątróbkę i bułki zmielić trzykrotnie. Do otrzymanej masy dodać jajka, gałkę muszkatołową, ewentualnie doprawić i bardzo dokładnie wymieszać. Masa powinna być gładka i lśniąca Pasztet przełożyć do małych słoiczków i pasteryzować około 30 minut lub piec w piekarniku 90 minut w temperaturze 160 C. Do pieczenia najlepiej
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Szaszłyki z kurczaka marynowanego w trawie cytrynowej 240pieprz. Wymieszać. Pierś z kurczaka pokroić w cienkie paski. Lekko posolić. Mięso dodać do marynaty i wymieszać aby każdy kawałek był pokryty marynatą. Odstawić do lodówki na około 4 godziny. Każdy pasek piersi z kurczaka nadziewać na patyk do szaszłyka tworząc harmonijkę. Szaszłyki ułożyć na folii aluminiowej i piec około 25min w 180C (po 15min szaszłyki odwrócić na drugą stronę
Amatorka kuchenna
W święta wszystko gada ludzkim głosem, nawet pasztet bez mięsa. Pasztet z soczewicy. 202kadzidełkami. Nawet nie wiecie, na jakie cuda wpadają ludzie bez mięsa : ) Znaczy, żebyśmy się dobrze zrozumieli – ja uważam, że każdy ma prawo do swojej diety, ale nie dorabiajmy filozofii do ziarenek soczewicy. Takżętego … Ale wróćmy do pasztetu. Zrobiłam po swojemu. Wyszedł smaczny, aromatyczny i zdecydowanie będę powtarzać pieczenie. Więc jeśli ktoś z Was chce spróbować czegoś innego niż
ladykitchen
Kotleciki z wołowiny z pieczarką, chili i bazylią :) 207mnie gryczane) - sól, pieprz Chili i bazylię należy drobno pokroić. Mięso wymieszać z jajkiem, 1 łyżeczką otrąb, chili, bazylią i przyprawami, aż będzie tworzyć jednolitą masę. Formować małe kulki i do każdej włożyć po 1 pieczarce. Obtoczyć w pozostałej ilości otrąb. Ułożyć na blaszce, wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego na 180*C piekarnika i piec 15-20 minut
Zdrowie na języku :P
Soczysta plecionka z polędwiczki 253wieprzową, aby zadowolić jej smakoszy, ale i… nie tylko? Aby mięso było idealne w smaku, soczyste, mięciutkie i kruche? Najprościej… zrobić soczystą plecionkę z polędwiczki. Składniki: - 1 polędwiczka wieprzowa o wadze ok. 800g- sól- świeżo mielony pieprz- wędzona papryka- 100g suszonej wędzonej szynki w plastrach- worek do pieczenia Umytą i osuszoną polędwiczkę rozcinamy wzdłuż
mojewypiekiinietylko
NADZIEWANE ROLADKI Z KURCZAKA W SOSIE ŚMIETANOWO-KOPERKOWYM 360Delikatne, soczyste mięso z piersi kurczaka obficie nadziane serowo-cebulowym farszem.Cieknie ślinka, prawda?Wszystko to oblane pysznym sosem śmietanowo-koperkowym.Danie łatwe, szybkie i niesamowicie smaczne.Wspaniały pomysł na niedzielny obiad dla całej rodziny.Do tego pieczone ziemniaczki i ulubiona surówka i możemy rozpocząć biesiadowanie.Polecam!SKŁADNIKI:( 2 porcje )* pierś z kurczaka – 1 szt ( ok.300 g )* ser żółty
Ostra na Słodko
W święta wszystko gada ludzkim głosem, nawet pasztet bez mięsa. Pasztet z soczewicy. 276kadzidełkami. Nawet nie wiecie, na jakie cuda wpadają ludzie bez mięsa :) Znaczy, żebyśmy się dobrze zrozumieli – ja uważam, że każdy ma prawo do swojej diety, ale nie dorabiajmy filozofii do ziarenek soczewicy. Takżętego… Ale wróćmy do pasztetu. Zrobiłam po swojemu. Wyszedł smaczny, aromatyczny i zdecydowanie będę powtarzać pieczenie. Więc jeśli ktoś z Was chce spróbować czegoś innego niż
ladykitchen
Szaszłyki z piersi kurczaka 214papryki czerwonej i przyprawy do kurczaka, a następnie nakłuwamy mięso na długą wykałaczkę do szaszłyków. Teraz przygotowujemy sos. Mąkę i przyprawę tzatziki dodajemy do kefiru i dokładnie mieszamy. Szaszłyki układamy w żaroodpornym naczyniu (ja wyłożyłam blachę folią aluminiową i na to kładłam) i polewamy powstałym sosem. Pieczemy jakieś 30 min w 160-180 st. C. Oczywiście
charlotte gotuje
"Savarinki" z kurczaka z sosem tamaryndowym. 363pokrojony por i smażyć jeszcze około 2 minuty. Pozostawić do ostygnięcia. Mięso i przesmażone pieczarki z porem zmielić maszynką. Do otrzymanej pulpy, dodać śmietanę ,jajka, majonez i przyprawy. Foremki przesmarować lekko oliwą i posypać bułką tartą. Całość dobrze wyrobić ręką i napełnić foremki w których będziemy nasze "Savarinki" piekli w piekarniku. Piekarnik nagrzać do 180 - 190 oC i do gorącego
Kulinarny karnet Christophera
Rolada wieprzowa z ricottą. 216pokrojony w wielki płat. Po tym schab dokładnie bijemy tłuczkiem do mięsa na jedno centymetrową grubość. Z jednej strony oprószamy przyprawami i dociskamy je nożem. Na jeden bok płatu z schabu wykładamy ricottę i zawijamy. Przekrawamy na dwie równe części. Zakręcamy w folię spożywczą lub obwiązujemy sznurkiem wędlinarskim. Pieczemy w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 35-40 minut
Kuchnia Łukasza
Frykadelki z Kukurydzą i Fetą 209oliwek czarnych Przyprawa do mięsa mielonego Knorr Fetę kruszymy, dodajemy kukurydze, mięso mielone i przyprawy...mieszamy a następnie formujemy kulki...Podsmażamy z każdej strony...Układamy nasze kulki w naczyniu żaroodpornym... Cukinie i por kroimy bardzo cienko, i podsmażamy aż do miękkości...i dodajemy do frykadelek... I polewamy sosem... Pieczemy 20 min. w tem. 200st var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount
NaKońcuJęzyka