mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:609/1172)

Domowe Burgery Wołowe 173

posolić i popieprzyć. Cebulę pokroić w drobną kostkę i dodać do mięsa. „Zagnieść” jak ciasto, a następnie uformować 4 burgery (należy pamiętać, że podczas pieczenia/smażenia kotlety się zmniejszą swoją szerokość, a zwiększą grubość dlatego należy uformować duże i cienkie burgery) Burgery smażyć na patelni grillowej lub piec na grillu po mniej więcej 5 minut z każdej strony (w zależności

Wypieki i Rumieńce
PASZTET Z KURCZAKA Z GRZYBAMI 189

jarzynę, grzyby, wątróbkę, namoczone bułki i czosnek mielimy w maszynce do mięsa. Do masy dodajemy majeranek, magi do smaku, sól, paprykę słodką i pieprz w proszku, mieszamy ( w międzyczasie masę próbujemy żeby uzyskać odpowiedni smak ). Keksówkę o wymiarach 30/12 wykładamy folią aluminiową, wykładamy pasztet i wyrównujemy ją. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180 % C, przez około 45 minut.  Pasztet

Kulinarne Fantazje Marioli
Roladki ze schabu z mozzarellą i pomidorami. 224

dość dużo na każdym płacie mięsa. Roladki zwijamy jak krokiety, jeśli mięso jest dobrze rozbite nie potrzeba do zawijania żadnych nici czy wykałaczek. Na patelni rozpuszczamy masło, obsmażamy z obydwu stron roladki. Następnie przekładamy do wysmarowanego masłem naczynia żaroodpornego, posypujemy czosnkiem i czerwoną papryką,  zalewamy bulionem. Roladki pieczemy w temperaturze 180 stopni aż będą miękkie tak około 60 minut.Naczynie

Sama słodycz i szczypta chili
Żółwie z mielonego mięsa babci Basi 291

Hochland na gorąco, pieprz w ziarenkach, sałata do dekoracji, Przygotowanie : Mięso mielone doprawiamy ( patrz przepis na „Kotlety mielone babci Basi ” i formujemy 3 kulki. Parówki przecinamy wzdłuż na pół , i dzielimy na kawałki taką ilość , aby starczyła na nóżki i główki. Przygotowujemy blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Formujemy żółwie, główki nacinamy w miejscu oka i wkładamy ziarenka pieprzu

Pysznosci Babci Basi
Zapiekanka z pieczoną kaczką 206

Dzisiaj zapiekanka, czyli to co tygryski lubią najbardziej. Szybko i smacznie. Do zapiekanki wykorzystałam wcześniej upieczoną kaczkę, ale również możecie zrobić z pieczonym kurczakiem. Inne

O kuchni z uczuciem
KOTLETY MIELONE Z BURACZKAMI 138

jajko, buraczka z cebulą, przeciśnięty czosnek, bułkę i pokruszony ser feta. Mięso dokładnie mieszamy i doprawiamy do smaku. Z tak przygotowanej masy formujemy małe kotleciki, które obtaczamy w sezamie.  Na patelni rozgrzewamy 5-6 łyżek oleju, obsmażamy kotlety ze wszystkich stron i przekładamy do naczynia do zapiekania. Pieczemy 20 minut w nagrzanym piekarniku do 190 *C.  Kotlety podajemy

Kulinarne Fantazje Marioli
ZAPIEKANKA MIĘSNA Z KALAFIOREM ROMANESKO 167

Cebulę i czosnek drobno kroimy, podpiekamy na oleju, następnie dodajemy mięso, pomidory,  przecier, groszek, marchew, kostkę rosołową i dusimy często mieszając.  Sos doprawiamy do smaku, kiedy zgęstnieje, wylewamy na dno foremki do zapiekania, na sos układamy kalafior ( możemy go pokroić na kawałki ) i posypujemy serem. Zapiekankę pieczemy w piekarniku, nagrzanym do 180 *C, około 20 minut.  Podajemy

Kulinarne Fantazje Marioli
Smarowidło pasztetowe do słoików 180

Domowy pasztet to jeden z moich ulubionych rarytasów, który kojarzy mi się z dzieciństwem :) Tak tak .. uwielbiam wszelakie pasztety włącznie z tymi pieczonymi. Dziś jednak

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Żeberka w glazurze wg Aleex 200

pokroić w piórka lub w kosteczkę. 4. Na pozostałym po smażeniu mięsa oleju zeszklić lekko cebulę. 5. W miseczce miód wymieszać z ketchupem. Proszę nie zmieniać firmy ketchupu. To ważne! 6. Żeberka wyłożyć do naczynia żaroodpornego, na nie położyć cebulę i całość zalać ketchupem z miodem. 7. Piec pod przykryciem ok. 1,5 godz. w temperaturze 190 stopni

W mojej kuchni
Szaszłyki z kurczaka w sosie miodowo-sojowym 269

chili PRZYGOTOWANIE W misce mieszamy sos sojowy, miód, sezam i chili. Mięso z udek kroimy w paski i macerujemy w sosie przez pół godziny w lodówce. Nabijamy na 8 namoczonych wcześniej w wodzie patyczków. Grillujemy w piekarniku lub na grillu przez około 12 minut (przekręcając w połowie pieczenia). Podajemy z ulubionymi dodatkami na ciepło lub na zimno. Doskonałe do obgryzania

Moje Kuchenne Rewelacje
Kotlety mielone o smaku pizzy 202

przeciskamy przez praskę, ser ścieramy na tarce. 2. W misce mieszamy mięso mielone, bułkę tartą, jajko, koncentrat, zioła prowansalskie, oregano, czosnek, cebulę, 1/2 przygotowanego sera. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 3. Z przygotowanej mięsnej masy formujemy kulki, które spłaszczamy. Układamy je na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posypujemy pozostałym żółtym serem. 4. Kotlety pieczemy w temperaturze 180 stopni przez

Szefowa kuchni
Polędwiczka wieprzowa miodowa 143

łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka czosnku granulowanego sól, pieprz świeżo zmielony Mięso umyć, osuszyć i usunąć błonki. Oprószyć solą i pieprzem. Wszystkie składniki marynaty wymieszać w miseczce i natrzeć polędwicę. Odstawić w chłodne miejsce na kilka godzin. Polędwiczkę ułożyć w blaszce wyłożonej folią aluminiową, polać całą marynatą. Piec 10 minut w 200 stopniach, następnie zmniejszyć temperaturę do 180st. i piec

Smakołyki Asi
Warkocz z kurczakiem i warzywami 193

blacie (papier zostawiamy). Na środku rozkładamy nadzienie. Najpierw wykładamy marchewkę, później mięso, na to wykładamy różyczki brokuła. Całość przykrywamy plastrami sera. Nacinamy ciasto i zawijamy w warkocz (patrz zdjęcie). Ciasto francuskie powinno być prostokątne, moje było okrągłe i też nieźle wyszło. Warkocz smarujemy jajkiem i obsypujemy ziołami. Pieczemy przez około 45 minut w temperaturze 180st

Gotowanie moimi oczami
PASZTET WIEPRZOWY 145

minut, dodać wątróbki i ugotowaną wieprzowinę podlać szklanką wywaru ( z gotowania mięsa ), gotować przez 5 minut. Schłodzić, zmielić - 3 razy. doprawić do smaku, wbić jajka i dokładnie wymieszać. Formę do pasztetu posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Wyłożyć cienkie plastry pozostałej słoniny na dno formy, napełnić masą. Piec w temperaturze 180 stopni przez 50 minut, przykryte folią

Darcia w kuchni
Włoski smak warzyw z kurczakiem, makaronem i chipsami z jarmużu 178

delikatnie mieszamy. Jarmuż przekładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 6 -8 min w rozgrzanym piekarniku do 150°C. Jarmuż ma być chrupiący. Filet z kurczak myjemy i kroimy na średniej wielkości kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy na niej warzywa włoskie jednocześnie z mięsem. W tym samym czasie makaron gotujemy na al dente w lekko osolonej

Moniki Smakołyki