mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:608/1172)

Rolada z indyka z brokułem i fetą 292

przeciśnięty przez praskę oraz pieprz. Mieszamy. --> Z brzegu wzdłuż dłuższego boku mięsa układamy farsz na całej jego długości. Roladę zwijamy ściśle, układając łączeniem na dole. Następnie owijamy ją w plasterki szynki (tak aby złączenia filetu nie kończył się razem z złączeniem szynki). --> Roladę układamy na blaszce do pieczenia, wierzch polewamy olejem. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 200 stopni i pieczemy

Marta Gotuje
Pikantny kurczak w cieście kokosowym. 175

łyżeczka słodkiej papryki 1/3 łyżeczki czarnego pieprzu płaska łyżeczka proszku do pieczenia szklanka wiórków kokosowych Oraz: łyżeczka granulowanego czosnku 1/2 łyżeczki ostrej papryki 2 piersi z kurczaka ręczniki papierowe olej do smażenia Ze składników robimy ciasto, bez dodawania kokosu. Odstawiamy na 10 - 15 min aby sobie odpoczęło. Mięso kroimy na paski, lekko rozbijamy. To bardzo istotne, raz ciasto się lepiej

Dieta moja pasja
Kotleciki ryżowe z mięsem 142

tłuszczu do wysmarowania formy+woda Przygotowanie: 1. Ryż gotujemy. 2. Do mięsa dodajemy ryż, ser, przyprawy i mieszamy wszystko, najlepiej ręcznie, aby się połączyło. Formujemy kotleciki i wsadzamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego tłuszczem. Dolać wody przegotowanej tak, aby tylko zakryła dno (dzięki temu kotleciki nie będą suche). Pieczemy 30 min 180 stopni. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wartości odżywcze 2 porcji

Zdrowie i pysznie na talerzu
Delikatny łosoś pieczony z warzywami… 226

świątecznych ekscesach kulinarnych nie mogę na razie patrzeć na pierogi, mięsa i serniki. Poza tym już nawet moja ulubiona piżamka w renifery jakoś podejrzanie mnie uwiera, więc na wszelki wypadek omijam wagę łazienkową ;) A zanim zabiorę się za karnawałowe słodkości, robię sobie… Czytaj dalej Delikatny łosoś pieczony z warzywami

brunetkawkuchni
Menu sylwestrowe czyli jedzenie na Sylwestra 629

bazie ciecierzycy. Jarskie dipy, grillowane warzywne to świetna odskocznia od mięsa zwłaszcza po świętach. Dlatego cukiniowe roladki faszerowane twarożkiem zawsze cieszą się dużą popularnością wśród gości. Na Sylwestra nie może zabraknąć deseru, na który może zabraknąć czasami czasu. Najlepszym wyjściem i super smacznym deserem jest Pavlova . Piekę bezę niemalże co roku. Jest to elegancki deser sylwestrowy, który wszyscy lubią. Bezę

codojedzenia
Kotleciki wieprzowe z płatkami owsianymi w sosie pomidorowym 158

smaku i gotujemy jeszcze chwilę. Ser ścieramy na tarce.  Z mięsa formujemy małe kotleciki, nieco większe od orzecha włoskiego. Obtaczamy w mące i smażymy chwile z każdej strony na oleju. Przekładamy do naczynia żaroodpornego, zalewamy sosem pomidorowym i wkładamy do piekarnika na około 25- 30 min. Pieczemy w temp, 180C. Kilka minut przed końcem posypujemy startym serem.  Smacznego

Radość kipiąca uśmiechem.
Pieczona perliczka w pomarańczach i glazurze miodowej / Honey glazed roasted guinea fowl with orange 278

może. I miałam rację, nie myliła się, perliczka wyszła świetna! Soczyste mięso, chrupiąca skórka z aromatem miodu i pomarańczy bardzo przypadła mi do gustu! Na pewno zastosuję tą kombinacją nawet ze zwykłym kurczakiem, bo to danie wyszło przepyszne! Jeśli lubisz tego typu dania, polecam także moje kaczuszki: pieczoną w glazurze pomarańczowo-miodowej , pieczoną z jabłkami i pomarańczami

karmelowy
Pasztet drobiowy z grzybami 187

oraz wątróbkę z cebulą i ugotowanego ziemniaka zmielić (trzykrotnie) maszynką do mięsa. Następnie do masy wbić jajka, dodać śmietanę oraz przyprawę. Wszystko razem dokładnie wymieszać i doprawić solą do smaku. Formy wysmarować olejem (oprócz aluminiowych) i napełnić farszem - do 2/3 ich wysokości. Wierzch pasztetów przykryć folią aluminiową.  Piec w rozgrzanym piekarniku przez około 1,5 godziny w 180 stopniach

Di gotuje
Śniadaniowe serniczki z musem truskawkowym 174

jako piątkowy obiad dla osób, który w tym dniu nie jedzą mięsa :). Tak więc nie przedłużam wstępu i zapraszam po przepis! Składniki: (przepis na 17 serniczków) SERNICZKI: 200 g twarogu półtłustego 2 jajka 4 łyżki mleka 1 łyżka cukru 4-5 łyżek mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia *1/3 łyżeczki esencji waniliowej (nie koniecznie) szczypta soli MUS TRUSKAWKOWY

Gotuj z Mąką
Mięso pieczone w soli na kanapki 1560

Niezwykle mięciutkie i pyszne mięsko na kanapki,zazwyczaj robię po kawałku boczku i karczku,żeby nie było monotonnie.Dobrze jest używać do tej metody pieczenia lekko tłuste

Swojskie jedzonko
Pierogi 171

Pierogi :) znany temat, który można powtarzać bez końca, bo wszyscy lubią :) Tym razem pierogi paprykowe, z mieloną kiełbasą, drożdżowe, pieczone i gotowane :)  Mąkę

chleba naszego
Hamburger wołowy. 193

kroimy w dużą kostkę. Mielimy w maszynce do mielenia mięsa. Dodajemy przyprawy, jajko i dokładnie mieszamy. Formujemy kotlety wielkości bułki o grubości ok. 1,5 cm. Smażymy na patelni do grillowania 3 minuty z każdej strony lub w grillu elektrycznym. Ja użyłam  Grilla Tefal.  Boczek pieczemy w piekarniku. Na blaszce rozkładamy folie aluminiową i układamy plastry boczku. Pieczemy

Magia jedzenia.
Soljanka - pyszna, rozgrzewająca zupa rosyjska. 177

się raczej ze słoną zawiesiną z białek i soli, w której piekę ryby na Wigilię, by były smaczniejsze ;-). Ale nie o tym dzisiaj.  Dzisiaj pozostawiam w Waszych dłoniach dopracowany przepis na gęstą, aromatyczną rozgrzewającą Soljankę w wersji mięsnej (spotkać można także rybną lub grzybową). Zupa na bazie mięsa jest zawsze wykonywana z dodatkiem kwaszonych ogórków, co sprawia, że jest

Poezja Smaków - blog kulinarny
Pyszna zapiekanka makaronowa z mięsem mielonym 765

zapiekania. Wysmarować je masłem a następnie układać warstwami: ugotowany makaron,  mięso mielone z cebulą, pieczarki, paprykę. Przygotować sos. Śmietankę wymieszać z majonezem, dodać wyciśnięte ząbki czosnku, przyprawić solą i pieprzem, dodać zioła prowansalskie - wymieszać. Zalać sosem zapiekankę, posypać startym żółtym serem i posypać delikatnie ziołami prowansalskimi. Piec około 15 - 20 min. w 180°C. Źródło z niewielkimi zmianami: mojekuchennesmaki

Świat Domowej Kuchni
Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym i sosem beszamel 189

przyprawić solą oraz pieprzem (dosyć mocno) i smażyć tak długo, aż mięso zmieni kolor. Na sam koniec dodać pokrojone pomidory i jeszcze chwilę smażyć. Na dno naczynia żaroodpornego przełożyć 1/3 ziemniaków, następnie połowę farszu, ponownie 1/3 część ziemniaków, farsz i pozostałe ziemniaki. Wierzch zapiekanki przykryć sosem beszamel*. Piec około 40-45 minut w 180ºC, aż do zarumienienia wierzchu zapiekanki

Ugotować