mięsa pieczone - 17572 przepisów (strona:610/1172)

Muffiny z serem feta i salami 225

Składniki: 1,5 szklanki mąki 1 jajko 0,5 szklanki mleka 0,5 szklanki oleju (lub rozpuszczonego masła) 1 łyżeczka proszku do pieczenia Sól i pieprz

The Sweet Damsel
Udka z rodzynkami po turecku 242

owoce goji i łyżeczkę cynamonu. Wlałem tyle gorącej wody, aby zakryła mięso , przykryłem i dusiłem 30 minut. Ryż ugotowałem na półtwardo , odcedziłem. Naczynie do zapiekanek wysmarowałem masłem , ułożyłem w nim warstwę ryżu. Na nim ułożyłem udka razem z sosem. Przed włożeniem do piekarnika przykryłem formę folią aluminiową. Piekłem ok. 30 minut w temperaturze 150 stopni

R'n'G Kitchen
Roladki schabowe z warzywami gotowane w folii 281

jedzą bowiem żadnego drobiu, grzybów, tłustych mięs oraz smażonych i pieczonych potraw. Dlatego przygotowałam dla nich roladki ze schabu środkowego, wypełnione warzywami i ugotowane w folii spożywczej, które podałam z  mixem sałat z pomidorkami, kiełkami i ziołowym winegretem . Składniki: 8 kotletów ze schabu środkowego sól zmiękczająca mięso pieprz przyprawa pomidory suszone z czosnkiem i bazylią 1/2 młodej cukinii

Kuchenne zapiski Edyty
"Czułe" mięsne ciastko jałowcowe 196

dość grubym plastrem żółtego sera, na co wkładamy odpowiednią ilość mięsa. W środek mięsnej kuli wkładamy kurze serduszko. Zamykamy ciastko pozostawioną masą, którą wykrawamy w koło za pomocą odpowiedniej wielkości naczynia. Dokładnie sklejone ciastka smarujemy białkiem i wstawiamy na przedostatni poziom nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Pieczemy około 40 minut i podajemy ciepłe, posypane szczypiorkiem, najlepiej z sosem cygańskim

Kuchenna Kontrrewolucya
Karkówka kebabowa 302

sól i sos chilli wymieszać ze sobą. Do pojemnika włożyć porcję mięsa, następnie nałożyć część sosu i posypać częścią cebuli. W takiej kolejności układać warstwami aż do wyczerpania składników. Pojemnik przykryć i wstawić do lodówki na całą noc. Następnego dnia zawartość pojemnika przełożyć do naczynia żaroodpornego i piec w temperaturze 180 stopni przez około 40 minut aż całość mocno się

My simple kitchen
Bułki do hamburgerów z sezamem 210

formujemy na kształt bułek. Układamy je na blasze z papierem do pieczenia, przykrywamy ścierką i zostawiamy na 30 minut. Rozgrzewamy piekarnik funkcja góra - dół do temperatury 200 stopni. Jajko roztrzepujemy, smarujemy dokładnie bułki i posypujemy solidnie sezamem. Wkładamy do piekarnika na 15 minut. Studzimy i działamy z mięsem na hamburgery

BaRepas
Papryka faszerowana mięsem mielonym i ryżem 179

cebulę kroimy w kostkę, przysmażamy na oleju. Do miski wrzucamy mięso mielone, ugotowany i przestudzony ryż, usmażoną cebulę. Przyprawiamy wedle uznania.  Papryki myjemy, odcinamy górną "pokrywkę", usuwamy gniazda nasienne, napełniamy farszem.  Nadziane papryki przykrywamy górną, odciętą częścią, układamy w naczyniu żaroodpornym, do którego wlewamy szklankę wody. Pieczemy około godziny w temperaturze 180°C,  5 minut przed końcem

Kuchenne aromaty
Rolady wieprzowe nadziane mięsem mielonym 331

dodajemy zupę pieczarkową. Podsmażamy aż zmiękną. W misce łączymy ze sobą mięso mielone, jajko, bułkę tartą, cebulę z zupą pieczarkową. Doprawiamy solą i pieprzem. Farsz układamy na rozbitym płacie schabu, zwijamy na kształt roladki. Układamy w naczyniu żaroodpornym. Wierzch obsypujemy majerankiem. Rolady obkładamy wędzonym boczkiem, skrapiamy olejem. Pieczemy pod przykryciem przez 1,5 godziny w 180*C. Pod koniec możemy

VioletoweKucharzenie
Kalafior faszerowany 223

nogami wyciąć delikatnie głąb, tak żeby było miejsce na farsz zmielone mięso doprawić, wymieszać z cebulą pokrojoną w kostkę, bułką, czosnkiem i włożyć między różyczki kalafiora przełożyć do naczynia żaroodpornego, wlać 1/3 szkl. wody 2 łyżki masła położyć na wierzch włożyć do nagrzanego do 220 stopni piekarnika, piec około 30 min. można polać sosem holenderskim ( przepis podam w osobnym poście

Kuchnia Beaty
Kalafior w mięsie mielonym 250

słodką papryką. Następnie dodajemy jajko i bułkę tartą, dokładnie mieszamy. Przygotowanym mięsem dokładnie oblepiamy całego kalafiora. Z wierzchu oblepiamy go plastrami szynki. Przekładamy go do naczynia żaroodpornego a po jego bokach układamy obrane i przyprawione w całości ziemniaczki. Całość wkładamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy przez około 50 minut. Na około 10 minut przed końcem posypujemy całe

Krakowskie smaki Ani
Bakłażan czerwienią faszerowany 186

patelni rozgrzewamy olej, dodajemy pokrojoną cebulę i czosnek. Następnie smażymy mięso. Gdy jest podsmażone zalewamy winem. Dusimy. Następnie wlewamy pastę pomidorową. Wrzucamy pomidory suszone pokrojone w paseczki i doprawiamy. Bakłażan: Warzywo dokładnie myjemy, suszymy i kroimy na pół. Za pomocą łyżki wycinamy środek. Żeby bakłażan podczas pieczenia stał się odpowiedni miękki ja zawsze wycinam dużą ilość ze środka bakłażana

Mój Smak na Życie
Kotlety drobiowe z pieczarkami i serem 522

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Kotlety drobiowe zapiekane z pieczarkami, cebulą i żółtym serem. To pyszna odmiana zwykłych kotletów schabowych. Podałam je z 

Marta Gotuje
Domowy Tender jak z KFC 917

kolejne 30 minut. Następnie bułeczki smarujemy mlekiem.  Pieczemy w temperaturze ok. 200 stopni przez ok. 10 minut. Stripsy: Piersi z kurczaka kroimy na długie paski o grubości ok. 2 - 3 cm. Następnie dodajemy wszystkie przyprawy i dokładnie mieszamy, tak aby pokryły każdy kawałek mięsa. Odkładamy do lodówki (można je pozostawić

Słodka Strona
Zapiekanka ziemnaczana z mięsem mielonym 283

żaroodporną smarujemy masłem, układamy na zakładkę warstwę ziemniaków, na to mięso i znów ziemniaki. 5. Śmietanę mieszamy z startym żółtym serem, szczyptą gałki muszkatołowej i kminku, doprawiamy solą i pieprzem, dokładnie mieszamy i zalewamy zapiekankę. 6. Całość wstawiamy do nagrzanego do ok.180 st. C piekarnika i pieczemy przez 30-40 minut, do zrumienienia się zapiekanki.7. Podajemy na ciepło

Kuchnia domowa Ani
Pierś z kurczaka, z pieczarkami w cieście francuskim 26532

Danie wypróbowałam i jest doskonałe. Można podać na święta lub inne okazje. Polecam.SKŁADNIKIpierś z kurczaka podwójna40 dag pieczarek 20 dag. sera żółtego - dowolny1 cebulaprzyprawa

W kuchennym oknie Ewy