papryka 2 pory sałatkowe szklanka marchewek typu baby szczypiorek oliwa aromatyzowana czosnkiem i papryką chili 6 łyżek sosu rybnego 2 łyżki sosu sojowego po płaskiej łyżeczce pieprzu cytrynowego, kurkumy, mielonego imbiru, granulowanego czosnku, czerwonej słodkiej papryki szczypta pieprzu cayennne 2 łyżki soku z cytryny 400 ml mleczka kokosowego makaron sojowy Przygotowanie: Krewetki zalewamy wodą i gotujemy. Gdy pojawią się
Taste TherapySkładniki: jogurt gęsty 170 ml, woda zimna 200 ml, sól morska 3/4 łyżeczki, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, pomidory 4 większe, ogórek zielony 2 średnie, liście selera 2 łodygi, natka pietruszki 2 łodygi, ząbki czosnku 2 sztuki używam mikser z Doradcy Smaku jako zdobyta nagroda za aktywność na portalu: mikser ma nóż do kruszenia lodu,dzbanek 2 litrowy, szybko
W Mojej Kuchni LubięSuper dodatek do sałat ... normalnie czaderski !! Na dwie duże kopy sałat i warzyw: - 2-3 ząbki czosnku - pół łyżeczki soli - szczypta pieprzu mielonego - sok z jednej średniej soczystej cytryny - 1/4 szklanki oliwy z oliwek lub oleju rzepakowego - pół pęczka koperku Czosnek zetrzyj do słoika, dodaj sól i pieprz oraz sok z cytryny.Zamknij słoik i porządnie wstrząśnij. Dodaj oliwę
Pasje JolkiJajka gotujemy na twardo, studzimy i kroimy w łódeczki. W miseczkach układamy listki szpinaku, bób i jajka. W osobnej misce mieszamy jogurt, majonez i doprawiamy solą, pieprzem świeżo mielonym i czosnkiem granulowanym. Ułożone składniki polewamy sosem i posypujemy słonecznikiem i posiekanym drobno koperkiem. Schładzamy całość w lodówce. Na zimno jest dużo smaczniejsza;) Pycha
Lawendowe Nieboduży albo dwa mniejsze pory 2 średniej wielkości marchewki 1 duże jabłko 1 łyżeczka cukru szczypta soli ¼ łyżeczki świeżo mielonego pieprzu ½ łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego Jakiś czas temu pomyślałam sobie, że temat surówek to jakaś forma zamknietej księgi i niewiele w niej się może zmieniać. Mizeria, surówka z pomidorów, z kapusty - i tyle
Świat Domowej Kuchniciemną czekoladą (przepis) . Składniki: 200 g ciasteczek owsianych 50 g masła 200 g śmietany 30% 200 g białej czekolady 100 g cukru 2 jajka 500 g mielonego twarogu 1 torebka budyniu waniliowego 12 papilotek ze sztywnego papieru Przygotowanie: W rondelku roztapiamy masło. Ciasteczka owsiane kruszymy w malakserze lub wkładamy je do foliowej torebki i wałkujemy. Okruszki mieszamy
Smakowity Blog KulinarnySzybko, prosto i smacznie.. kapusta pekińska pomidor sól czosnkowa pieprz czarny mielony majonez jogurt naturalny Kapustę pokroić, pomidora także.Posypać solą i pieprzem.Dodać majonez wymieszany z jogurtem i razem wszystko wymieszać
Moje domowe kucharzeniepuszka tuńczyka w zalewie 1 puszka kukurydzy 1 puszka fasoli czerwonej 1 papryka czerwona 1 cebula czerwona 1 pęczek natki pietruszki 3 łyżki majonezu sól i pieprz świeżo mielony Wykonanie: Kaszę gotujemy na sypko studzimy. Kukurydzę z fasolą odcedzamy z zalewy przepłukujemy zimną wodą pozostawiając na sitku do odsączania z nadmiaru wody . Paprykę myjemy, oczyszczamy z nasion, cebulę obieramy
kgwjanczewopomysłem nie tylko na upalny dzień, a po sezonie śmiało można je przygotować także z mrożonymi owocami! Ps. robi się je błyskawicznie! SKŁADNIKI: ( tortownica 20 cm ) * ser biały 3x mielony ( może być z wiaderka ) – 500 g * galaretka jagodowa – 2 op * cukier puder – 3-4 łyżki * borówki – ok. 250 g * porzeczki – 100 g * okrągłe biszkopty
Ostra na SłodkoSkładniki: woda 3 litry, kostka rosołowa 2 sztuki, włoszczyzna 1 pęczek, fasolka szparagowa 30 dag, kalafior 1 sztuka średnia, brokuły 1 główka, kucharek 2 łyżeczki, pieprz czarny mielony 1 łyżeczka, koperek 1 pęczek, makaron kokardki 2 szklanki suchego włoszczyznę obrać i pokroić na kostkę, wsypac do garnka z wodą wsypać pokrojoną żółtą fasolkę, rozdrobniony kalafior, brokół, gotowac
W Mojej Kuchni Lubięłyżek soli morskiej - 8 ząbków czosnku wędzonego - kawałek korzenia chrzanu - liść chrzanu - 2 gałązki kopru z nasionami Dodatkowo: - oliwa czosnkowa (1 łyżka) - suszony majeranek otarty - szałwia suszona - świeżo mielony pieprz czarny Kaczkę dokładnie oczyszczamy, płuczemy i osuszamy ręcznikiem kuchennym. Wodę zagotowujemy, dodajemy sól – mieszamy do rozpuszczenia. Odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Kaczkę wkładamy do garnka do pieczenia (gęsiarki), dodajemy
mojewypiekiinietylkodobrze doprawiony twarożek to śniadanie idealne! Składniki : * 250g twarogu półtłustego * 100g jogurtu greckiego * pół czerwonej papryki * mała cebula dymka * spora garść świeżej bazylii * sól, pieprz świeżo mielony Przygotowanie : Cebulę drobno posiekać, przyprawić. Rozetrzeć twaróg z jogurtem, dodać cebulę oraz pokrojoną paprykę i posiekaną bazylię. Całość utrzeć, można wszystko wrzucić do blendera, wtedy otrzymamy idealnie gładką pastę
Magiczne Życie MartySkładniki: 1 szklanka ryżu puszka tuńczyka 1 jajko 1 cebula 1/2 łyżeczki mielonego imbiru 2 ząbki czosnku olej do smażenia bułka tarta sól, biały pieprz Wykonanie: Ryż ugotować w osolonej wodzie. Tuńczyk osaczyć z zalewy. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć pod koniec dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, chwilę smażyć. Wszystkie składniki wrzucić do miski,dodać jajko, doprawić
magiczna kuchnia Kasikostki margaryny - 5 łyżek cukru - 5 łyżek kakao słodkie np (nesquik ) - 2 łyżki kakao zwykłe - 3 łyżki jogurtu greckiego - 2 łyżki wody - 1 łyżka żelatyny - 5 łyżek orzechów laskowych mielonych Sposób przygotowania 1. - W garnku rozpuścić margarynę dodać cukier oba kakao jogurt i wodę - Gotować wszystko na wolnym ogniu cały czas mieszać Jak się zacznie gotować odłączyć ogień
W królestwie smaków Beatymlecznej czekolady startej na grubej tarce polewa - 1/4 kostki margaryny - 5 łyżek cukru - 5 łyżek kakao słodkiego np nesquik - 2 łyżki zwykłe kakao - 4 łyżki wody - 5 łyżek orzechów mielonych laskowych - pół paczki ryżu preparowanego Sposób przygotowania 1. - Wszystkie składniki ciasta razem w misce zgnieść i wyrobić ciasto zawinąć w folię włożyć na godzinę do lodówki
W królestwie smaków Beaty