mielone - 47549 przepisów (strona:1986/3170)

Krakowskie klopsy w sosie serowym 134

blogu. GRUBY WAŁEK rusza w świat! Gości się i przyjmuje gości, smakuje i próbuje, rozdaje gwiazdki i jest łasy na prezenty. Kto następny? Składniki: klopsiki 1/2 kg chudego mięsa mielonego (np. z indyka) jajko 50 g bułki tartej kumin ziele angielskie suszona kolendra ząbek czosnku pęczek posiekanego koperku oliwa z oliwek szczypta soli sos serowy kubek śmietany 18% (sojowej

GRUBY WAŁEK
Skrzydełka kurczaka z groszkiem 144

skrzydełka są mega pyszne. Górale wiedzą co dobre. Składniki 1 kg skrzydełek z kurczaka 2 cebule 1 łyżka masła 1 łyżka oleju 250 ml mleka 250 g groszku konserwowego mielona słodka papryka gałka muszkatołowa sól, pieprz Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Skrzydełka myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Przyprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką. Cebule kroimy

R'n'G Kitchen
MARCEPANOWA TARTA Z FIGAMI 103

potem to już wyszło jak zawsze. Śniadanie, coś na obiad, kilka rozdziałów książki, surfowanie w sieci...a wieczorową porą SKŁADNIKI: ciasto 150 g mąki pszennej 50 g migdałów (mielonych) 1 jajko szczypta soli 30 g cukru pudru 100 g zimnego masła nadzienie 200 g marcepana 2 jajka 90 g masła 30 g cukru pudru 3-4 krople aromatu migdałowego

Kuchnia w opałach
Smalczyk wiejski z mięsem 141

ogóreczek małosolny. Nie trzeba mi niczego więcej... Składniki: 30 dkg słoniny 60 dkg boczku 40 dkg kiełbasy toruńskiej 1 cebula 2 ząbki czosnku sól, pieprz majeranek Słoninę i boczek mielimy maszynką, wrzucamy na patelnie i wysmażamy, mielimy kiełbasę i dorzucamy na patelnie pod koniec wysmażania. Podsmażamy wszystko razem, następnie dodajemy pokrojoną w kosteczkę cebulę (jeśli chcemy aby smalec dłużej postał

Pelusiowa Kuchnia
Brokułburger - zielony burger z brokułów i rukoli 153

burgerów Potrzebujemy: - 1 brokuł - pół szklanki nieugotowanej kaszy jaglanej - 2 garście rukoli - 3 ząbki czosnku - 2 łyżki posiekanego świeżego koperku - 1 łyżka posiekanej natki pietruszki - 1 łyżka mielonego siemienia lnianego - 3-4 łyżki mąki pszennej - 1 łyżka mąki kukurydzianej - sól, pieprz - pieprz ziołowy - przyprawa do burgera - Amerykański Classic BBQ (Kamis) - olej Przygotowanie: 1. Brokuła myjemy i odcinamy różyczki

Bananowe Pole
Figi, ricotta i migdały 130

Składniki: Figi świeże ricotta płatki migdałów miód pieprz Sposób: Figi umyć, nakroić na krzyż i nacisnąć u podstawy, co pozwoli im się rozwinąć. Posypać odrobiną świeżo mielonego pieprzu. Do środka nałożyć trochę ricotty, posypać płatkami migdałów i polać odrobiną miodu. Podpiec w piekarniku nagrzanym do 160 stopni z termoobiegiem (najlepiej) z około 7 minut. I można pałaszować

Karczma Honorietty
Prosta zapiekanka z ziemniakami 186

Składniki: ok. 1 kg ziemniaków (wszystko zależy od wielkości naczynia w którym będzie zapiekać nasze danie. ok 0,5 kg mięsa z kurczaka, można zastąpić dowolnym innym mięsem, nawet mielonym Mrożona mieszanka warzywna (używamy swojej ulubionej, czym więcej różnych warzyw tym lepiej, oczywiście można dodać świeże warzywa, oraz wszystkie wyżej wspomniane „resztki” z lodówki. 200 g potartego

KasiaiKrzysiu.pl
Mizeria na jogurcie oraz trochę zabawy 160

Blueberry Corner by "jagodzianka" Mizeria to wspaniały dodatek polskiej kuchni. Pasuje do wielu dań. Do kotleta schabowego, mielonego, do klopsików, do żeberek, do pieczonego … Przeczytaj cały artykuł Post Mizeria na jogurcie oraz trochę zabawy pojawił się poraz pierwszy w My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
AROMATYCZNY GULASZ Z DYNI I KURCZAKA 304

jednym naczyniu. Ten gulasz jest po prostu pyszny i rozgrzeje Was w nadchodzące, coraz chłodniejsze dni :)  SKŁADNIKI: 500 g filetów z piersi kurczaka 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 4 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki masła 600 g dyni (tj. około 800 g ze skórką) - polecam małą, czerwono-pomarańczow dynie Hokkaido

Słodko-Słony Świat Ilony
Bułeczki drożdżowe z nadzieniem dyniowo-miodowym. 167

dzielimy na 16 równych części. NADZIENIE: 1 i 1/2 szklanki  puree z dyni 2-3 łyżki miodu 2 łyżki cukru brązowego 1/2 łyżeczki cynamonu 2 duże szczypty mielonego kardamonu      Gdy ciasto rośnie przygotowujemy nadzienie. Mus z dyni przekładamy do garnka i przesmażamy z miodem, cukrem (do smaku), cynamonem i kardamonem. Studzimy

Rozpustne gotowanie
Polędwiczka wieprzowa 145

SKŁADNIKI: 1 polędwiczka wieprzowa sól himalajska mielony pieprz kolorowy 1 ząbek czosnku łyżka suszonego lubczyku 1 łyżka sałatkowego rarytasu ETERNO 1 łyżka masła PRZYGOTOWANIE Polędwiczkę nacieramy solą, pieprzem, czosnkiem, lubczykiem i sałatkowym rarytasem. Zawijamy w folię i odkładamy na noc do lodówki. Następnego dnia na patelni roztapiamy masło i obsmażamy polędwiczkę z każdej strony, Lecz tylko przez chwilę, chodzi

ClauditteMissCooking
Kalafior zapiekany pod beszamelem 143

owsiane można zastąpić zwykłym mlekiem. *po wierzchu można posypać startym żółtym serem. Sos wyszedł nieco gęsty, ale to w niczym nie ujmuje smaku :) Propozycja podania - z ziemniakami i kotletami mielonymi z kaszą jaglaną

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Pizza z żółtymi pomidorkami, bazylią i mozzarellą 162

żółta cebula – pokrojona w drobną kostkę 2 ząbki czosnku – przeciśnięte przez praskę 1 puszka rozdrobnionych pomidorów (400 g) sól himalajska, świeżo zmielony pieprz, 1 łyżeczka cukru, szczypta słodkiej mielonej papryki 2 łyżki oliwy z oliwek Składniki – dodatki: kilka żółtych pomidorków cherry – umytych i przekrojonych na pół garść startej mozzarelli garść liści bazylii Wykonanie: Ciasto: Przygotuj je na około

Moja pasja smaku
Przepyszne gofry pełnoziarniste / Whole-wheat waffles 275

dżemem i owocami, polecam! Scroll down for recipe in English Przepyszne gofry pełnoziarniste (4-5 porcje) Składniki: 2 duże jajka 1 ¾ szklanki mleka ¼ szklanki oleju 1 łyżka miodu ½ łyżeczki mielonego cynamonu ¼ łyżeczki sody oczyszczonej 1 ½ szklanki mąki pełnoziarnistej 2 łyżeczki proszku do pieczenia ⅛ łyżeczki soli dżem i owoce do podania Przygotowanie: Włącz i rozgrzej gofrownicę. W dużej misce wymieszaj

karmelowy
Sałatka grecka (Horiatiki) 208

greckiej fety dobrej jakości 4 łyżki dobrej, greckiej oliwy z oliwek 1 łyżeczka octu winnego (białego) lub soku z cytryny 1 niepełna łyżeczka suszonego oregano sól morska, świeżo mielony pieprz listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Z pomidorów wycinamy szypułki i kroimy w grubą kostkę. Ogórka obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych za pomocą łyżki i kroimy

Poezja smaku

Proponowane wyszukiwania