mielone - 47549 przepisów (strona:1996/3170)

Faszerowane pieczarki prażonym kuskusem 205

Składniki: 150 g kaszki kuskus Kupiec, 7 jak największych białych pieczarek, 1 duża biała cebula, 2 łyżeczki kapary, 2 łyżki posiekanego szczypiorku, 50 ml oleju rzepakowego, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, sól do smaku, 5 - 10 g sera camembert. Przygotowanie: Kuskus wysypujemy na blachę i prażymy na złoty kolor w piekarniku rozgrzanym do 200°C. Przesypujemy do miski

Moniki Smakołyki
Przepis na… – Salmone al forno, pieczonego łososia 335

pęczek natki i koperku por (tylko biała część) kilka ząbków czosnku 3 łyżki oliwy z oliwek 25 g masła kilka listków mięty cytryna/limonka 60 g parmezanu pieprz kolorowy, grubo mielony sól Ziemniaki gotujemy wraz z porem 10 minut. Rozgrzewamy piekarnik do 220 stopni. Odcedzone warzywa przekładamy do naczynia żaroodpornego, doprawiamy solą i pieprzem i posypujemy częścią ziół. Polewamy oliwą

Bon Ton Italia
Sernik na zimno z borówkami 257

Biszkopt: 3 jajka 3 łyżki cukru 3 łyżki mąki (u mnie orkiszowa, ale może być pszenna, tortowa) szczypta soli Masa serowa: 1 kg sera białego, półtłustego,3-krotnie mielonego 70 g cukru 150 ml mleka 1 laska wanilii 15 g żelatyny Ponadto: 300 g borówek amerykańskich 1 opakowanie galaretki (np. truskawkowej) SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Biszkopt: Oddzielamy białka od żółtek. Białka

W kuchni Katie
Pulpety duszone w młodej kapuście 208

robi! Składniki: 2 cebule 1 średnia główka młodej kapusty 4 nieduże marchewki 3 łyżeczki siekanego koperku 2 liście laurowe 6 kulek ziela angielskiego 10 ziarenek pieprzu  600 g mielonego mięsa - szynka, karkówka lub łopatka 1 sucha kajzerka + woda lub mleko do namoczenia 1 jajko 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka suszonego majeranku bułka tarta lub sucha

Kuchnia domowa Ani
Placek bezowy z migdałami i czerwoną porzeczką 225

Przepis pochodzi z magazynu "Moje Gotowanie". Z przygotowanych składników przygotujemy placek o średnicy 25 cm . Zapraszam do pieczenia! Składniki na spód: 200 g mąki pszennej szczypta soli 50 g mielonych migdałów 100 g cukru trzcinowego 2 żółtka 100 g zimnego masła, pokrojonego w kostkę Składniki na nadzienie: 3 białka 120 g drobnego cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej

My Culinary Art
Pulpeciki z kaszy jaglanej 230

pulpety z kaszą, mięsem i papryką przygotowane na parze. W smaku bardzo ciekawe połączenie. Polecam podawać z sosem.   Pulpety z kaszy jaglanej   Składniki: 500 g mięsa mielonego wieprzowo- wołowego, 200 g kaszy jaglanej, 1/2 papryki zielonej, 1/2 papryki żółtej, łyżeczka natki pietruszki, sól, pieprz, jajko.   Wykonanie: Kaszę jaglaną gotujemy zgodnie z zaleceniami na opakowaniu i studzimy

paapilotkaa
Łopatka duszona w pieczarkach z nutką orientu 190

mnie idealne...uwielbiam kmin rzymski i curry Składniki 4 kotlety z łopatki (po 2 cm) 250 g pieczarek cebula 400 ml bulionu drobiowego liść laurowy mąka kmin rzymski mielony (u mnie łyżeczka) curry do smaku łyżka masła sól ,pieprz natka pietruszki Przygotowanie   Kotlety z łopatki oprószamy solą ,owijamy w folię spożywczą i wstawiamy do lodówki. W tym czasie

R'n'G Kitchen
Patisony faszerowane mięsem i serem kozim 183

Pyszna odmiana patisona z moim ulubionym serem. Składniki 2 patisony 100 g mięsa mielonego (karkówka) czerwona cebula ząbek czosnku papryczka chilli 4 łyżki oliwy z oliwek 100 g sera koziego 300 ml przecieru pomidorowego 4 pomidory (sparzone i obrane ze skórki) 1/2 łyżeczki cukru sól ,pieprz Przygotowanie   Mięso przesmażyłem na 2 łyżkach oliwy , pod koniec posoliłem. Przełożyłem

R'n'G Kitchen
Roladki z jelenia z kapustą i grzybami 162

grzybów 200 g kapusty kiszonej 8 plastrów boczku wędzonego 700 ml bulionu wołowego musztarda sarepska 3 liście laurowe jałowiec 2 szt ziele angielskie (kilka) pieprz czarny ziarnisty (kilka) słodka mielona papryka mąka 200 g śmietany 18% olej do smażenia sól ,pieprz Przygotowanie   Mięso kroimy w plastry 2 cm i cienko rozbijamy. Oprószamy solą ,pieprzem i papryką. Owijamy

R'n'G Kitchen
Makaron tagliatelle z ricottą i suszonymi pomidorami 178

pomidorów 150 g ricotty skórka otarta z 1/4 cytryny 2 łyżki orzeszków piniowych zrumienionych na suchej patelni mały pęczek świeżej bazylii oliwa z oliwek extra vergine , 4 łyżki świeżo mielony czarny pieprz szczypta gałki muszkatołowej 4 łyżki wody z gotującego się makaronu 2 łyżki posiekanego szczypiorku sól , pieprz kolorowy do smaku 100 g gotowanej szynki pokrojonej w paski Przygotowanie

R'n'G Kitchen
Zupa z fasolki szparagowej z kurczakiem 171

fasolki szparagowej filet z kurczaka 2 marchewki pietruszka mały seler biała część pora 4 ziemniaki łyżka masła 1,2 l bulionu warzywnego 3 łyżki gęstej śmietany gałka muszkatołowa kozieradka mielona sól ,pieprz natka pietruszki Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size

R'n'G Kitchen
Zupa krem z kabaczka 174

Składniki 600 g miąższu z kabaczka marchew pietruszka 4 ziemniaki por (biała część) łyżka masła 1,2 l bulionu warzywnego 2 liście laurowe kilka ziaren ziela angielskiego gałka muszkatołowa mielony imbir sól ,pieprz Przygotowanie Kabaczka kroimy w kostkę i razem z pietruszką i marchewką podsmażamy na maśle. Dolewamy bulionu i zagotowujemy razem z liściem laurowym i zielem angielskim. Pietruszkę

R'n'G Kitchen
Galaretka pigwowa z pistacjami 122

pistacji uprażonych i drobno posiekanych 4 torebki herbaty cytrynowej 2 i 1.2 szklanki wrzącej wody 4 duże pigwy ( ok. 1,4 kg) 1/2 szklanki soku z cytryny 1 łyżeczka mielonych goździków 800 g cukru pudru Przygotowanie   Natłuściłem formę do pieczenia o średnicy 23 cm. Na dno wsypałem pistacje. W dużej misce zalałem torebki herbaty cytrynowej wrzącą wodą . Odstawiłem

R'n'G Kitchen
Zupa czosnkowa 129

warzywa i pora pokrojonego w piórka. Gotujemy jeszcze 25 min. W tym czasie posiekaną cebulę ,czosnek i imbir podsmażamy na oliwie ,dodajemy do bulionu. Do smaku doprawiamy solą i mielonym pieprzem

R'n'G Kitchen
Filety z kurczaka zapiekanie z suszonymi pomidorami 169

kurczaka ,praktycznie "sam się robi". Składniki 4 pojedyncze filety z kurczaka słoiczek pomidorów suszonych w zalewie 4 ząbki czosnku łyżka suszonej bazylii płaska łyżeczka soli 1/2 płaskiej łyżeczki świeżo mielonego pieprzu Przygotowanie Filety z kurczaka płuczemy ,osuszamy ręcznikiem papierowym. Przekładamy do rękawa (do pieczenia) razem z pokrojonymi pomidorami ,olejem z pomidorów ,posiekanym czosnkiem , bazylią ,solą i pieprzem. Wszystkie składniki

R'n'G Kitchen