mielone z piekarnika - 6000 przepisów (strona:134/400)

40.Słona, chrupiąca czterdziestka: czyli drożdżowo - maślane paluchy z dipem serowym! 237

mielona grubo zmielony czarny pieprz   Przygotowanie:  Do plastikowej miski wlewamy ciepłe mleko, wrzucamy rozkruszone drożdże, dodajemy szczyptę soli i cukru oraz 2 łyżki mąki - wszystko bardzo delikatnie mieszamy drewnianą łyżką do rozpuszczenia składników ( grudki mąki mogą być widoczne). Miskę przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce na ok.15 minut (aby drożdże zaczęły 'działać')  Piekarnik

Symfonia Smaków
Akademia CookUp - Wieprzowina 256

sobą do domu - suszona wędlina ze schabu! Zabieramy się do pracy - topinambur trafia do garnka i gotuje się na puree. Przygotowujemy przyprawy do natarcia szynki i gotową wstawiamy do piekarnika - i nawet tu Łukasz pyta czy wolimy przygotować jedną dużą pieczeń czy mniejsze kawałki! Decydujemy się na jedną dużą. Łukasz opowiada nam jak ważne jest dobre zawinięcie mięsa w odpowiedni(...)żeberek BBQ - były główne wytyczne, ale generalnie każdy mógł iść na końcu w swoim kierunku - i to było widać na blaszce, bo żeberka znacznie się od siebie różniły - jedni mieli ostrzejsze, inni łagodniejsze marynaty, jedni przykrywali całe żeberka marynatą inni piekli już bez niej! Co kto woli. W przypadku stir-fry jak zawsze więcej przygotowania niż gotowania - lubimy robić stir

Plate of Joy
Tarta Wielkanocna a la Pascha 180

desce podsypanej mąką, na grubość 7-8 mm. Foremki wykładamy ciastem (musi przylegać do ścianek). Foremki z ciastem wkładamy do lodówki na 10-15 minut. Następnie umieszczamy je w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C (z termoobiegiem) lub 190 stopni C (bez termoobiegu) i pieczemy przez 12-15 minut (jeśli zamiast kilku małych tartaletek pieczemy jedną tartę, czas pieczenia wydłuży(...)suszonych moreli, pokrojonych w drobną kostkę (odrobinę pozostawiamy w całości do dekoracji)  50 g pistacji, obranych i posiekanych  25 ml rumu  Przygotowanie: Twaróg mielimy (jeżeli twaróg będzie bardzo suchy, dodajemy do niego kilka łyżek kwaśnej śmietany). Lub używamy twarogu sernikowego Ugotowane na twardo żółtka miksujemy z masłem (możemy też przetrzeć żółtka przez sitko), cukrem pudrem i nasionkami

Malinowo w kuchni
Pieczone ziemniaki z suszonymi pomidorami 218

Składniki : 8-9 średnich ziemniaków olej do pieczenia przyprawy : 1 łyżka-solidna,kopiasta, mielonych suszonych pomidorów ( puder -można zmielić w młynku do kawy ) 1 płaska łyżka ostrej papryki mielonej 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka , rozkruszonego suszonego tymianku 1/2 łyżeczki curry 1 płaska łyżeczka cukru Ziemniaki obieramy i obgotowujemy w całości , do momentu ,aż zaczną się robić miękkie(...)miseczce mieszamy przyprawy i posypujemy nimi ziemniaki , mieszając je , tak aby całkowicie się nimi pokryły . Najlepiej zrobić to rękami . Odstawiamy na około 20-30 minut . Ponownie mieszamy . Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do około 180 C z termoobiegiem i pieczemy do momentu uzyskania pięknego , złocisto -czerwonego , koloru . Gotowe Smacznego ! Post Pieczone ziemniaki z suszonymi pomidorami pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik

Ogrodnik w podróży
Sernik izaura z galaretką 118

kostki (nie mieliłam go bo był dość gładki i miałki, nie taki suchy jak tradycyjny twaróg). Białka ubiłam ze szczyptą soli na sztywną pianę i drewnianą łyżką wmieszałam ją do masy serowej. Masę serową wyłożyłam na ciasto czekoladowe. Na wierzch łyżką wyłożyłam pozostałe ciasto. Sernik piekłam godzinę w temp. 175 stopni bez termoobiegu i bez nagrzewania piekarnika. Po upieczeniu sernik

Waniliowe Improwizacje
Sernik imbirowo-piernikowy 245

żółtka ½ kostki masła 50 g cukru pudru 1 łyżka  przyprawy korzennej Dr.Oetker ½ łyżeczki  proszku do pieczenia Dr.Oetker 1 łyżeczka śmietany 18% Masa serowa: 1 kg twarogu mielonego 1 szklanka cukru 2 łyżki miękkiego masła 1 łyżka startego świeżego imbiru 3 białka- z ciasta kruchego 4 jajka 1  budyń śmietankowy Dr.Oetker 100 ml śmietany 18% 2 łyżki(...)mielimy  umieszczamy w dużej głębokiej misce, dodajemy cukry, białka oraz całe jajka, wlewamy śmietanę,  wsypujemy  mleko w proszku  oraz budyń, dodajemy miękkie masło, całość miksujemy  krótko tylko do uzyskania aksamitnej gładkiej masy bez grudek. Na sam koniec dodajemy starty na tarce imbir, mieszamy. Masę serową wylewamy na kruchy spód, wygładzamy łyżką, wstawiamy do nagrzanego piekarnika

Wanilia i Kardamon
Ciasto Prince Polo 160

mielonych orzechów włoskich 3 łyżki kremu czekoladowego do nasączenia biszkoptu 150 ml mocnej kawy 50 ml rumu  polewa 100 g czekolady mlecznej 2 łyżki masła Wykonanie: Białka ubijamy na sztywną piane dodając cukier i żółtka. Mąkę mieszamy z kakaem, łączymy z ubitą masą. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy ciasto. Biszkopt pieczemy w nagrzanym piekarniku 190°C około

kgwjanczewo
Tartaletki migdałowe z jabłkiem 128

kostkę i zasypać cukrem, następnie przesmażyć ale tak, aby się nie rozpadły. Wymieszać z cynamonem. • Jajka zmiksować z cukrem na puszystą masę, dodać mielone migdały. • Schłodzonym ciastem wyłożyć metalowe foremki na minitarty odrywając po kawałku bez wałkowania – spód i boki, natępnie nakłuć widelcem. • Nałożyć na ciasto przesmażone jabłka. • Jabłka(...)kruchego wyciąć ozdoby (u mnie gwiazdki) i położyć na tartach lub zatrzeć ciasto na tarce i posypać po wierzchu. • Piec w nagrzanym piekarniku do temperatury 180 st.C przez 15-20 minut. • Można posypać cynamonem. Ja pędzelkiem naniosłam cynamon na gwiazdki

To co kocham
Batony energetyczne 222

łyżki mielonego siemienia lnianego szczypta soli 1 łyżka soku z cytryny 75 g syropu z Agawy lub miodu lub innego syropu słodzącego u mnie melasa z buraka cukrowego plus odrobina na posmarowanie 75 ml/g płynnego oleju kokosowego lub rzepakowego lub masła klarowanego lub oliwy 150 ml letniej wody Formę do pieczenie wyłożyć papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać

moj przepis na
pyszne pieczone ziemniaki spiralki w piekarniku... 209

papryka ostra mielona 1/2 łyżeczki, czosnek granulowany 1 łyżeczka ziemniaki średniej wielkości dobrze wyszorować szczoteczką pod zimną wodą, wytrzeć do sucha w każdy wkłuć po środku wzdłuż grubszy patyk do szaszłyka, ostrym nożem zacząć nacinanie ziemniaka obracając go w paseczki dość cienkie, rozsunąć spiralkę ułożyć na blaszce, posmarować olejem olejem wymieszanym z przyprawami wstawić do zimnego piekarnika elektrycznego, nastawić

W Mojej Kuchni Lubię
SERNIK KOKOSOWO-JAGODOWY 139

Spód: ciastka mielimy blenderem, dodajemy rozpuszczoną margarynę, mieszamy, wykładamy spód brytfanki i wkładamy do lodówki. Masa serowa: jajka ubijamy z cukrem, dodajemy twaróg, olej, mleko i budyń, miksujemy na jednolitą masę. Połowę masy wylewamy na spód z ciastek, układamy jagody, wylewamy resztę masy serowej. Z podanych składników zagniatamy kruszonkę. Układamy na masie serowej. Całość wstawiamy do piekarnika nagrzanego

słodki bratek
pasztet drobiowo-wieprzowy z orzechami... 214

żółtka, pieprz mielony, paprykę słodką, utarty w moździerzu czosnek z kolendrą, wszystko dokładnie ręką wyrobić na kleistą masę dodać ubitą na sztywno pianę z białek, wsypać zmielone orzechy włoskie i delikatnie ręką wszystko połączyć forma 25x23 cm, wysm,arowana tłuszczem i posypana tartą bułką - do blaszki włożyć mięso, dłonią przyklepać do dna aby nie było powietrza, piekarnik nagrzany

W Mojej Kuchni Lubię
Crumble z truskawkami i rabarbarem 135

mieszamy z mielonymi orzechami włoskimi, d odajemy wiórka pokrojonego zimnego masła i rozcieramy w palcach aż się składniki połaczą-ale nie zagniatamy ciasta! Łodygi rabarbaru myjemy kroimy w plasterki, truskawki na mniejsze kawałki, mieszamy z cukrem oraz płatkami migdałowymi. Wykładamy do natłuszczonej masłem formy ceramicznej. Posypujemy grubo kruszonką owoce.  Zapiekamy w nagrzanym do 180*c piekarniku przez

Wanilia i Kardamon
Chleb chrupki (fitness) 269

mnie mielone) 50 g ziaren słonecznika 1 łyżeczka miodu (rozpuścić w odrobinie wody) 1 łyżeczka soli 500 - 600 ml ciepłej wody Przygotowanie: Do suchych składników dodać najpierw 500 ml wody, wymieszać. Ma powstać gęsta zwarta masa, dająca się z trudem mieszać łyżką, do zbyt gęstej dodać więcej wody. Odstawić na około 15 minut. Formę z piekarnika wyłożyć papierem

Kuchcik gotuje
Pieczeń z indyka 224

Mięso mielone i pokrojoną pierś z kurczaka przełożyć do dużej miski. Dodać kaszę mannę, natkę pietruszki i słodką paprykę, sól ziołową i przyprawę do kurczaka wedle smaku. Masę dokładnie wyrobić aż będzie kleista. Foremkę o wymiarach 13x24 natłuścić masłem i posypać tarta bułką. Do przygotowanej foremki przełożyć mięsną masę. Wierzch ładnie wyrównać. Foremkę wstawić do piekarnika nagrzanego

Monia miesza i gotuje

Proponowane wyszukiwania