mielone z piekarnika - 6000 przepisów (strona:131/400)

Papryka nadziewana serowym kuskusem 177

sól morska * świeżo mielony czarny pieprz * listki świeżego oregano * 3 łyżki soku z cytryny Przygotowanie : Kuskus zalewamy wrzątkiem, tak by przykrył kaszę, odstawiamy na 5 minut. Do ciepłej kaszy dodajemy Arla Apetina serek kremowy o smaku pesto i rukola. Mieszamy. Papryki przekroić na połowy, wydrążyć gniazda nasienne. Wrzucić na 10-15 minut do rozgrzanego piekarnika bądź zrumienić

Magiczne Życie Marty
Mini serniczki na zimno z galaretką, malinami i borówkami 258

się stać przy piekarniku, garnkach i patelniach. Idealnym pomysłem na deser w takie dni jest... sernik na zimno! A jeszcze lepiej - mini serniczki, idealne na jeden raz! :) Jeśli nie macie foremek, w których można by zrobić małe serniki - można z podanych poniżej proporcji po prostu zrobić pełnowymiarowy sernik :)   Składniki: 250 g sera sernikowego, potrójnie mielonego 250 g serka

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Udka faszerowane 253

Odcinamy mięso od kości, mielimy je w maszynce o grubych oczkach lub miksujemy w blenderze. Dodajemy żółty ser, pietruszkę, sól, pieprz i trochę słodkiej papryki. Dokładnie wyrabiamy masę. Udka napełniamy farszem, zawijając skórę do środka. Z wierzchu posypujemy solą, pieprzem i słodką papryką. Do naczynia żaroodpornego wlewamy olej. Wkładamy udka zawinięciem do dołu. Pieczemy w piekarniku nagrzanym

mojewypiekiinietylko
Szybkie i zdrowe babeczki na prezent 260

może za tym życzeniem iść drobny upominek. Ot co skromne babeczki... nie dość że pyszne to bardzo odżywcze. Przejdźmy do konkretów: mąka jaglana, mąka kokosowa, mąka żytnia 2000, mąka wiesiołkowa, mielone migdały, otręby orkiszowe, olej z orzecha włoskiego, jajko EKO i orzech macadamia - oto nasze babeczki. Kwasy omega 6, błonnik, witamina E czy wartościowe białko to tylko niektóre cechy(...)łyżeczki cukru trzcinowego bądź ksylitoluPrzygotowanie:1/ Do miski wbijamy jajko, dodajemy resztę składników prócz orzeszków macadamia i dokładnie mieszamy na w miarę trwałą konsystencję którą nabierzemy łyżeczką2/ Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni, nakładamy łyżeczką ciasto do jednorazowych foremek na muffinki i wbijamy orzecha w środek. Układamy babeczki najlepiej w blaszcze po keksówce by się nie przypaliły. Pieczemy ok 10 minut3

Kuchnia PROzdrowotna
Paszteciki z grzybami 174

następnie odciskamy.Cebulę podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Zdejmujemy ją z patelni,pozostawiając olej.   Odsączamy grzyby gotowane i mamy już wszystkie składniki do mielenia.   Mielimy przez maszynkę.   Farsz przyprawiamy warzywkiem i pieprzem do uzyskania wyrazistego smaku,przekładamy na patelnię z olejem i podsmażamy na niewielkim ogniu do zrumienienia.   Ciasto wyjmujemy z lodówki(...)Wycinamy prostokąty.   Nakładamy farsz  i zwijamy paszteciki.Przekładamy na blaszkę z papierem do pieczenia.   Smarujemy roztrzepanym białkiem jajka.   Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 170 st. C.Pieczemy do zrumienienia ok. 15 minut.   Smakują wybornie z czerwonym barszczem.Smacznego

Maminek kulinarny
Pasztet z zielonej soczewicy 150

składniki nam przestygną, mielimy je w maszynce do mięsa. Do zmielonej masy dodajemy jajka, bułkę tartą i doprawiamy dobrze do smaku (pasztet ma być pikantny, muszę powiedzieć że dość sporo trzeba tych przypraw wsypać). Dokładnie wszystko razem łączymy, a następnie przykładamy do aluminiowej foremki lub do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 180st

charlotte gotuje
zapiekane cukinie mielonym kotletem nadziane... 151

pestkami zostały kotlety mielone smażone z obiadu - rozgnieść je widelcem razem z dwoma zmiksowanymi pomidorami ze skórką i natką pietruszki i nałożyć do cukinii posypać tartą bułką, dać plastry pozostałych pomidorów, plasterki sera morskiego i cukinie włożyć do naczynia z wodą zrobiłam w mikrofali: zapiekać w mikrofalówce na opcji combi - 400Wat - 15 minut / w piekarniku z 30 minut

W Mojej Kuchni Lubię
Jego Wysokość Kabaczek. 204

jest wspaniałe. Gotowe mielone to nieporozumienie. Dlaczego tak piszę-mam kolegę który przy tym pracuje. Chyba że zmielą mięso przy nas w sklepie. Przełożyć mięso do miski, dodać przesmażoną cebulę, wyciśniętą bułkę ,jajko, śmietanę, przyprawy. Wyrabiać w misce, najlepiej ręką. Wyrobioną masą napełnić kabaczka. Całość zawinąć w rękaw do pieczenia i piec w piekarniku 50 minut temp. 190oC

Kulinarny karnet Christophera
Panforte - włoski piernik 582

moździerzu 1 łyżeczka mielonego cynamonu 1/4 łyżeczki białego pieprzu sporo świeżo startej gałki muszkatołowej 1 łyżka kakao w proszku 50 g mąki 150 g cukru 150 g miodu 30 g masła cukier puder do posypania okrągła blacha do pieczenia o średnicy 20 cm, lub kwadratowa o boku 20 cm, ja użyłam silikonowej Przygotowanie: Nagrzej piekarnik do 170 stopni. Wyłóż

Chilli Czosnek i Oliwa
Baba ghanoush 173

wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec około 40 minut kilka razy obracając, aż skórka się pomarszczy i ściemnieje, a miąższ zmięknie.Wystudzić, przeciąć na pół i wydrążyć miąższ. Przełożyć go do blendera, dodać pastę tahini, czosnek, oliwę, sok z cytryny i szczyptę soli. Zmiksować na gładką pastę i ewentualnie doprawić. Pastę podawać posypaną pietruszką i mieloną papryką

wyzwania kuchenne
Zapiekanka z makaronem 337

cebuli dodajemy mięso mielone i smażymy przez ok. 15 minut ciągle mieszając. Następnie dodajemy pomidory i przyprawy. Całość dusimy pod przykryciem przez 5 minut. W tym czasie smarujemy naczynie żaroodporne olejem i przesypujemy do niego makaron, a następnie sos. Wszystko ze sobą mieszamy, a wierzch posypujemy startym żółtym serem. Naczynie zakrywamy i umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 150C

Emcia Pichci
Cannelloni z mięsem mielonym i groszkiem 323

patelni smażymy mięso mielone z dodatkiem czosnku, soli i pieprzu.2. Sos bolognese przyrządzamy zgodnie z przepisem na opakowaniu i jego połową zalewamy mięso. Dodajemy zielony groszek.3. Nie ugotowany makaron cannelloni napełniamy przestudzonym farszem i układamy w wysmarowanym odrobiną śmietany naczyniu żaroodpornym.4. Całość polewamy pozostałością sosu i posypujemy tartym żółtym serem.5. Danie zapiekamy w piekarniku przez około

Pasja Smaku
Strucla z Makiem 233

stopni piekarnika i piekłam ok.30 - 40 minut. Pieczemy na złoto- brązowy kolor. Po upieczeniu rozcięłam papier i odstawiłam do przestudzenia. Ja polukrowałam swoje strucle, na koniec posypałam je makiem, tak żeby ładne były :D Ps. Strucle można mrozić, ale bez lukru!!! Masa makowa: 1 puszka gotowej masy makowej Bakalland 1 szklanka maku mielonego 2 białka Wykonanie: Tu się

Blondynka Gotuje
Pasztet pieczony z kruszonką. 311

redukujemy płyn co najmniej dwukrotnie, do pozostałego wywaru dodajemy pokruszoną kajzerkę. Mięso, warzywa,  namoczoną kajzerkę wraz z pozostałym wywarem, wątróbkę wraz z cebulą trzykrotnie mielimy w maszynce do mielenia mięsa na średnich oczkach. Do masy dodajemy koniak, 2 jajka, doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i gałką muszkatołową. Dokładnie mieszamy, odkładamy 2 łyżki pasztetu, a pozostałą gładka masę wkładamy do wyłożonej folią(...)aluminiową formy. Pozostawiony pasztet mieszamy z 2 łyżkami bułki tartej, rozdrabniamy w palcach aż powstanie kruszonka (ewentualnie dodajemy jeszcze trochę bułki tartej), posypujemy nią wierzch pasztetu.      Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C. Do dużej, głębokiej blaszki (u mnie ta z piekarnika) wkładamy formę z pasztetem, umieszczamy w piekarniku. Do głębokiej blachy wlewamy wodę do 1/4-1/3 wysokości formy

Rozpustne gotowanie
Mini tarty francuskie z cukinią i bakłażanem 192

Kruche ciasto, warzywa na nim poukładane i w piekarniku wypiekane. To taki odpowiednik ciasta kruchego, babcinego, w piecu kaflowym wypiekanego. Cukinie zawsze babcia w ogródku miała i do ciasta dodawała. Stół przed domem, pięknie kwiatami ozdabiała i przy nim cała rodzina zasiadała. To była chwila wspólnego biesiadowania, najwspanialszych posiłków zjadania. Atmosfera niesamowita, a uczta wyśmienita. Proste dania jak podane zostaną(...)ostrego, 1 duża biała cebula, 150 g bakłażana, 100 g cukinii, 2 łyżki kapary, 50 g startego sera żółtego np. bursztyn, parmezan, pęczek szczypiorku, szczypta cukru, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, przyprawa do grillowanych warzyw, sól do smaku, olej rzepakowy Rapso. Przygotowanie: Pomidory krojone mieszamy z ajvarem, doprawimy, solą, cukrem i pieprzem do smaku.   Cebulę i cukinię

Moniki Smakołyki