mielone z pieczarkami - 2861 przepisów (strona:101/191)

Bezglutenowa pizza na spodzie z kalafiora z warzywami, mozzarellą i dojrzewającą szynką / KONKURS!!!! 170

mielonych migdałów, 50 g parmezanu, 30 g cheddaru, 5 sztuk jajek, rozmiar M, 2 ząbki czosnku, oregano, sól, pieprz dodatkowo: rukola, dojrzewająca szynka, mozzarella, pomidorki koktajlowe, pieczarki, cukinia, sos pomidorowy/passata/ ketchup Kalafiora podzielić na małe różyczki, umyć i osuszyć! Tak przygotowanego kalafiora zetrzeć na tarce na małych oczkach, a następnie dodać starte sery, mielone migdały, przyprawy oraz

Plate of Joy
Cukinia faszerowana mięsem mielonym 202

jako farsz możemy wykorzystać co nam wpadnie do głowy. Każdy może znaleźć wśród takich pomysłów coś dla siebie: Papryka faszerowana, pieczarki faszerowane, pomidory faszerowane, ogórki faszerowane. Do faszerowania cukinii polecam wszelakie mięsa, może to być wieprzowina, wołowina, mielone mięso z indyka, cielęcina, czy jagnięcina, bo mięso mielone z cukinią świetnie się komponuje. Ja wykorzystałam mięso mielone

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zupa z fasolki szparagowej "Opera" 105

wywar warzywny 1,5 L · fasolka szparagowa 40 dag · pomidory 2 szt · pieczarki 6-8 szt · tłuszcz · mąka pszenna 1-2 szt · koncentrat pomidorowy 2-3 łyżki · śmietana 18 proc 2/3 szkl · sól · czarny pieprz mielony · cukier · przyprawa do zup  Fasolkę oczyścić, opłukać, odciąć końce, pokrajać na kawałki dłg 2-3 cm, zalać wywarem, ugotować. Pomidory umyć, sparzyć(...)obrać ze skórki, pokroić w cząstki. Pieczarki oczyścić, opłukać, pokrajać w paseczki, usmażyć, dodać mąkę, lekko zrumienić, połączyć z fasolką, pomidorami, groszkiem i śmietaną, chwile pogotować, doprawić do smaku

Camilla w kuchni
Pizza domowa na puszystym spodzie. 166

czasie ciasto rozwałkowujemy na posypanej mąką stolnicy na grubość około 1 cm.  Składniki na farsz: 250 g pieczarek 200 ml koncentratu pomidorowego starty ser kilka plastrów polędwicy sopockiej  kilka plastrów salami oregano, bazylia, czosnek granulowany, sól, papryka ostra mielona Koncentrat pomidorowy przekładamy do miseczki i sypiemy do niego obficie wszystkie przyprawy (uważać żeby nie przesolić, uważać(...)papryką jeśli nie lubimy ostrego). Wszystko dokładnie mieszamy. Polędwicę i salami kroimy w paski, pieczarki myjemy - kroimy w talarki.  Na przygotowane i przełożone na blachę ciasto rozsmarowujemy sos pomidorowy i kładziemy pieczarki, polędwicę, salami i sypiemy ser (można dodać inne składniki które akurat lubimy). Pizzę zapiekamy w nagrzanym do 180 stopni z termoobiegiem przez 15-20 minut

Moje-pitraszenie
Piersi z kurczaka w sosie grzybowym ze śmietanką i porami 304

Zdejmujemy z patelni, przykrywamy żeby za szybko nie stygły. W rondlu rozgrzewamy masło z pozostałym olejem i na sporym ogniu smażymy pieczarki, do zrumienienia. Dodajemy do nich czosnek, ½ kostki grzybowej (polecam Wam borowikowe z Knorra) lub mielone grzyby. Całość dokładnie mieszamy, dodajemy pokrojone pory i wlewamy śmietankę. Solimy i pieprzymy do smaku, wkładamy piersi z kurczaka usmażone wcześniej(...)ryż będzie równie smaczna – też świetnie wchłonie ten pyszny, kremowy i aromatyczny sos. SKŁADNIKI 500g piersi z kurczaka, bez ‘polędwiczek’ 2 pory – tylko biała i jasnozielona część 300g pieczarek 50ml białego wina lub cydru 250ml śmietany 30% tłuszczu 1 duży ząbek czosnku 4 łyżki oleju 2 łyżki masła ½ kostki bulionowej – grzybowej albo 7g zmielonych na pył suszonych podgrzybków 3 łyżki

Karo in the Kitchen
Makaron z pieczarkami i boczkiem w sosie serowo-ziołowym 157

masło do smażenia 40 g startego twardego sera podpuszczkowego 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól czarny pieprz świeżo mielony W trakcie przygotowywania sosu ugotować makaron al dente. Odcedzić, zachowując ok. pół szklanki wody z gotowania makaronu. Boczek pokroić w kostkę. Pieczarki opłukać, obrać, pokroić w plasterki. Czosnek obrać, posiekać. Serek dokładnie rozmieszać z mlekiem,odstawić na bok. Na patelni

Pełny talerz
Faszerowane pieczarki prażonym kuskusem 189

wypełniłam do piekarnika włożyłam. Poczekałam i pyszną przystawkę uzyskałam. Składniki: 150 g kaszki kuskus Kupiec, 7 jak największych białych pieczarek, 1 duża biała cebula, 2 łyżeczki kapary, 2 łyżki posiekanego szczypiorku, 50 ml oleju rzepakowego, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, sól do smaku, 5 - 10 g sera camembert. Przygotowanie: Kuskus wysypujemy na blachę i prażymy na złoty kolor(...)piekarniku rozgrzanym do 200°C. Przesypujemy do miski i zalewamy gorącą wodą 2 mm powyżej powierzchni kaszki, odstawiamy. Pieczarki oczyszczamy ze skórki, odcinamy nóżki i wydrążamy kapelusze za pomocą łyżeczki do arbuza (kapelusze odkładamy). Nóżki i wydrążoną część pieczarek kroimy w drobne kawałeczki. Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju, dodajemy pokrojone pieczarki i całość smażymy. Dodajemy

Moniki Smakołyki
Kokardkowa zapiekanka makaronowa 495

Zapiekanki makaronowe to dania, które są niezwykle proste i szybkie w przygotowaniu. Z całą pewnością danie to możecie przygotować kiedy nie macie zbyt wiele czasu i

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
SCHAB PO BAKOŃSKU 174

ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 16 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 2-4 Składniki: 4 plastry schabu, średnia cebula, 20 dag pieczarek, nieduża papryka czerwona, 1/2 opakowania pomidorów krojonych, 100 g boczku wędzonego, 150 ml śmietany, łyżeczka słodkiej papryki, łyżeczka mąki ziemniaczanej, sól, pieprz świeżo mielony, łyżka oleju. Przygotowanie: Plastry schabu rozpłaszczam ręką, każdy przekrawam na pół. Oprószam solą i świeżo mielonym pieprzem z obu stron, dobrze wcieram w mięso. Mięso podsmażam na oleju do momentu zarumienienia, osączam z tłuszczu na ręczniku papierowym. Cebulę i boczek kroję w kostkę, pieczarki w plasterki. Paprykę dzielę na cząstki, następnie kroję w paski. Podsmażam boczek i cebulę (jeśli boczek jest bardzo chudy, dodaję odrobinę oleju) - boczek ma się zarumienić, a cebula zeszklić. Do warzyw

JejKuchnia
Wegański bigos lub kapusta z grzybami inaczej. 158

danie? Nie? Dziękuję! ;) Składniki: 1 duża kapusta pekińska 1 średnia cukinia 2 cebule 3 jabłka 3 duże pieczarki portobello 1 garść suszonych żurawin 1 garść suszonych prawdziwków 2 bulionetki do duszenia warzyw 3 ziarenka ziela angielskiego 4 ziarenka pieprzu sól i mielony pieprz 2 łyżki octu cydrowego lub jabłkowego olej Wykonanie: Kapustę przekroić wzdłuż na pół i posiekać drobno(...)Prawdziwki zalać szklanką gorącej wody i odstawić na 1 godzinę. Pieczarki pokroić w plasterki a cebule w ćwierćplasterki. Jabłka pokroić na ćwiartki i odzrzucić gniazda nasienne, a następnie w plasterki. Cukinię obrać i pokroić w około 5 cm słupki. Umieścić kapustę w wolnowarze na pozycji low lub w dużym garnku na bardzo małym ogniu. Dodać bulionetki, żurawinę, cukinię, suszone grzyby

zadanie-gotowanie
muffinki pieczarkowe z fetą na ostro... 218

oleju z porem niedużym pokrojonym drobno, do smaku dodać na koniec smażenia maggi, 1 łyżeczka papryka ostra mielona, wszystko chwilę podsmażać na większym ogniu i ostudzićjajka, mleko, olej, cukier, vegetę dobrze roztrzepać rózgą wsypać przesianą mąkę z proszkiem i sodą, dodać pieczarki i ser feta pokrojony w kosteczkęteraz wszystko "byle jak" wymieszać na gęste ciastonakładać prawie do pełna

W Mojej Kuchni Lubię
Leniwa Frittata 158

mało. Składniki: jaja kurze 5 sztuk kiełbasa ok. 40g mleko ryżowe 50g mąka gryczana 5g cebula 1 duża sztuka pieczarki ok 120g pomidor 200g czosnek 1-2 ząbki rukola pełna garść ok 50g przyprawy:" pieprz świeżo mielony, sól himalajska, bazylia świeża   Jaja wbijam do mieseczki, dodaję mleko,mąkę i przyprawy.  Dokładnie wszystko mieszam. Na patelnię (taką, która(...)pokrojoną kiełbaskę (może być zamiast tego np. olej kokosowy lub rzepakowy) i chwilkę podsmażamy.  Wrzucamy pokrojoną w pióra cebulkę, czekamy aż się delikatnie zeszkli.  Wtedy dodajemy pokrojone pieczarki i pomidora z bazylią, dusimy pod przykryciem 5 minut.  Wlewamy wcześniej wymieszaną masę na patelnię (nie mieszamy) i posypujemy rozdrobnioną rukolą. Razem z patelnią wkładamy do nagrzanego (ok 200st.C

IzaGotuje
„Frutakosy” 136

Średnie Przystępne Autorski przepis na przepyszne takosy z ciasta naleśnikowego, z piersią kurczaka, pieczarkami i serem. Składniki 1 podwójna pierś z kurczaka 0,5 kg pieczarek 1 mała cebulka kostka ulubionego, żółtego sera 1,5 szklanki mleka 1,5 szklanki wody 1 jajko 2 szklanki mąki 2 łyżeczki oliwy sól, pieprz, przyprawy do mięsa Sposób przyrządzenia 1 Przygotowanie ciasta naleśnikowego(...)kurczaka dokładnie umyć i oczyścić. Pokroić w drobną kostkę i przełożyć do miseczki. Przyprawić ulubionymi przyprawami (u mnie: bazylia, oregano, papryka mielona słodka, sól, pieprz, czosnek granulowany), dodać odrobinę oliwy i dokładnie wymieszać. Usmażyć. 3 Przygotowanie pieczarek: Pieczarki umyć i pokroić. Na patelni roztopić trochę masła, wrzucić pieczarki i smażyć do odparowania wody, która udzieliła się z grzybów

PysiaGotuje.pl
Risotto z pieczarkami 198

arborio. Składniki: 1 szklanka ryżu Arborio 3 oleju lub oliwy ok. 3 szklanki bulionu warzywnego 1/2 szklanki białego wytrawnego wina 400 g pieczarek 1 średnia cebula 2-3 ząbki czosnku rozmaryn, tymianek sól i świeżo mielony pieprz do smaku posiekana natka pietruszki (przynajmniej pół pęczka) W garnku z grubym lub najlepiej teflonowym dnem rozgrzać masło lub oliwę, dodać

Czerwień i błękit
Pulpety w sosie pieczarkowym 157

Pulpety: 500 g mięsa mielonego wieprzowego 1 mała cebula 3-4 łyżki suchej kaszy manny  1 jajko przyprawa do mięsa mielonego  mąka do obtoczenia pulpetów Sos: ok. 1 litra wody ok. 250 g pieczarek liść laurowy ziele angielskie 200 ml śmietany 18% sól, pieprz, pieprz ziołowy natka pietruszki    Mięso włożyć do miski, dodać posiekaną

Simply Food

Proponowane wyszukiwania