mielone z pieczarkami - 2861 przepisów (strona:93/191)

GOŁĄBKI bez ZAWIJANIA 171

dwóch zdań przypadły do gustu mojej rodzinie.  W pysznym pomidorowym sosie smakują obłędnie :)  Składniki:  NA FARSZ 500 g mięsa mielonego drobiowego ( lub innego ) 500 g białej kapusty  1 cebula 3 pieczarki 2 jajka 1/2 szklanki surowego ryżu 2 czubate łyżki posiekanej natki pietruszki sól, świeżo zmielony czarny pieprz olej do smażenia NA SOS POMIDOROWY

Fiołkowe Talerze
Fit burrito 144

Dziś w lodówce u mnie pustki, i tak składając wszystko co miałam w kuchni powstał caaaaaałkiem zacny obiad! SKŁADNIKI : 0,5 kg mięsa mielonego z indyka 2x cebula (pokrojona w piórka) 0,5 kg pieczarek (pokrojone w plasterki) 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy Garść suszonych pomidorów 4 pomidory świeże (zblendowane) Czosnek granulowany, papryka słodka, oregano, szczypta cukru

Mamuśka wraca do formy
20 przepisów na Wielkanoc 688

Biała kiełbasa zapiekana z cebulką i papryką w piwnej zalewie 9.        Pieczeń rzymska z jajkiem – mięso mielone w innej odsłonie 10. Piersi kurczaka w cieście francuskim nadziane pieczarkami i cebulką SŁODKOŚCI   11. Domowa pasc h a   – przygotowana z zsiadłego mleka z dużą ilością bakalii 12. Babka makowa   – czyli pomysł

Ugotować
Orientalne tofu z warzywami 184

smażymy do zarumienienia a następnie dodajemy pieczarki i zielony groszek i dalej przesmażamy aż zmiękną. Dolewamy mleczko kokosowe i zmniejszamy ogień. Gdy pieczarki zmiękną a sos stężeje doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Serwujemy z dodatkiem makaronu ryżowego

Pyry na Gaz
Orientalne pieczarki z mleczkiem kokosowym 236

posiekaną w półplasterki cebulę i smażymy do zeszklenia a następnie dodajemy pieczarki. Po około 3 minutach dodajemy mleczko kokosowe i zmniejszamy ogień. Gdy pieczarki zmiękną a sos stężeje doprawiamy do smaku solą i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Posypujemy obficie posiekaną natka pietruszki. Serwujemy z dodatkiem ryżu lub makaronu ryżowego lub jako dodatek do potraw kuchni chińskiej np. sajgonek

Pyry na Gaz
Szybkie uszka z grzybami 126

pozostawić na kilka godzin pod przykryciem.Gotować do miękkości.Pieczarki pokroić na mniejsze kawałki,cebulę pokroić w pióra i usmażyć razem z pieczarkami na oleju.Gdy ostygną razem z grzybami zmielić w maszynce do mielenia mięsa na największym sitku.Dodać bułkę tartą i doprawić do smaku solą i pieprzem.   Z podanych składników zagnieść ciasto,podzielić na mniejsze części.Rozwałkować cienko

Bajeczna Kuchnia
makaron z klopsikami, cukinią i sosem serowym 160

śmietanowy, który fajnie smakował w połączeniu z młodą cukinią. Klopsiki można pominąć i wtedy mamy danie na piątek.  Składniki: 200 g mięsa mielonego  1 jajko 2 łyżki kaszy manny mała cukinia 150 g pieczarek cebula 100 g serka topionego 150 ml śmietanki 12% z kartonika sól pieprz łyżka masła łyżka oleju makaron skręcone rurki szczypiorek Mięso wymieszać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Zapiekanka mięsna 127

Propozycja na połączenie mięsa z warzywami. Składniki 500 g mięsa mielonego (wołowo-wieprzowego) 1 cebula 300 g porów 250 g pieczarek 50 g masła 7 łyżek oleju 1 łyżka sosu worcester 1/8 l bulionu mięsnego , może być z kostki 175 g mąki pszennej 3 łyżki mleka 1 żółtko sól , świeżo zmielony pieprz Przygotowanie   Cebulę obrałem , drobno posiekałem. Pora

R'n'G Kitchen
Faszerowane pieczarki 368

mięsa mielonego3 plasterki sera żółtegojajkopietruszka suszona lub świeżaprzyprawa kebab sólpieprzolej z pestek winogron  domowy sos czosnkowyPrzygotowanie:Namówić męża do obrania pieczarek, oddzielenia kapeluszy od nóżek i posiekania drobno pieczarkowych nóżek. Mięso mielone wymieszać z przyprawą kebab-gyros i dorzucić do niego pokrojone drobno grzyby - wszystko razem podsmażyć. W tym samym czasie na drugiej patelni

Lawendowe Niebo
Pasztet wegetariański z pieczarek (ok. 135 kcal / 100g) 205

miękkości w osolonej wodzie z liśćmi laurowymi i zielem angielskim. 2. Na oleju smażymy pokrojoną w pióra cebulę, posiekany czosnek i startą marchewkę.3. Pieczarki odsączamy z wody, dodajemy usmażone warzywa, sól, pieprz wszystko razem mielimy przy pomocy blendera.4. Do masy dodajemy żółtka, przyprawy, 50 g bułki tartej, mieszamy5. Białka ubijamy, mieszamy z masą, ew. w razie potrzeby dodajemy jeszcze

Malowane smakiem
Klopsiki w sosie pieczarkowym. 19665

średnia cebula - posiekana 2 łyżki posiekanego koperku 1 jajko 2 łyżki bułki tartej 1 łyżka maślanki (lub kefiru) 1 łyżeczka mielonej papryki  sól i pieprz olej do smażenia Sos: 150 g małych pieczarek pokrojonych w plasterki 2 łyżki masła 2 płaskie łyżki mąki 50 ml białego wina 70 ml śmietany kremówki 120 ml bulionu 1 łyżka łagodnej

zadanie-gotowanie
PASZTECIKI DROŻDŻOWE Z KAPUSTĄ 189

ŚMIETANY 18% KOSTKA MARGARYNY 2 ŁYŻKI SMALCU 1/2 ŁYŻECZKI SOLI NA FARSZ KAPUŚCIANY: 1/2 KG PIECZAREK,LUB 25 DAG SUSZONYCH GRZYBÓW 3 CEBULE 1/2 KG KAPUSTY KISZONEJ NA FARSZ MIĘSNY: JAJKO 1/2 MIĘSA WIEPRZOWEGO NP.ŁOPATKI PRZYPRAWA DO MIELONEGO MIĘSA OPRÓCZ TEGO PRZYPRAWY,BIAŁKO,OLEJ,KMINEK DO POSYPANIA PRZYGOTOWANIE: DROŻDŻE MIESZAMY Z CUKREM I ŚMIETANĄ.MARGARYNĘ SIEKAMY Z MĄKĄ(...)KAPUSTĘ KROIMY I GOTUJEMY DO MIĘKKOŚCI,PIECZARKI ŚCIERAMY NA TARCE O GRUBYCH OCZKACH,PODSMAŻAMY,(JAK UŻYWAMY SUSZONYCH GRZYBÓW TO NAMACZAMY JE I GOTUJEMY RAZEM Z KAPUSTĄ),CEBULĘ KROIMY W KOSTKĘ I PODSMAŻAMY,MIESZAMY WSZYSTKIE SKŁADNIKI FARSZU I DOPRAWIAMY DO SMAKU. NA FARSZ MIĘSNY: MIĘSO PODSMAŻAMY W RONDLU,PRZYPRAWIAMY I DUSIMY DO MIĘKKOŚCI,MIELIMY,DODAJEMY JAJKO.MIESZAMY CIASTO ROZWAŁKOWUJEMY

Swojskie jedzonko
Terrina drobiowa 166

Szklimy drobno pokrojoną cebulę na łyżeczce oleju. 2. Do cebuli dodajemy starte na tarce pieczarki i dusimy kilka minut (aż woda całkowicie odparuje). 3. Kroimy w drobną kosteczkę paprykę i podsmażamy na łyżeczce oleju. 4. Mięso z piersi kurczaka mielimy dwukrotnie. 5. Mielone mięso łączymy ze śmietanką, jajem, solą i pieprzem. 6. Przygotowane mięso dzielimy na 3 części(...)jedną część łączymy z pieczarkami, drugą część z podsmażoną papryką i papryką słodką, trzecią część z przeciśniętym przez praskę czosnkiem i kurkumą. 7. W foremce keksowej układamy warstwowo trzy części mięsa z dodatkami. 8. Terrinę pieczemy w kąpieli wodnej w 180 stopniach C ok. 1 h 15 min. Terrina drobiowa jest bogata w: - pełnowartościowe białko (pochodzące z piersi kurczaka), które

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Wołowina słodko-ostra z warzywami i świeżą bazylią 231

Warzywa:  - 1 świeża, duża marchewka - 1 średniej wielkości cukinia - 1 duża cebula - 4 pieczarki  - 1 zielona papryka jalapeno z zalewy  - 1 żółta papryka  Mięso: - 400g antrykotu wołowego bez kości  Marynata: - 100ml czerwonego wina półwytrawnego - 2 listki laurowe - świeżo mielony pieprz - 2 ziarenka ziela angielskiego  - łyżeczka sosu sojowego  - świeży rozmaryn gałązka(...)paprykę - kroimy w słupki. Pieczarki i cebulkę - w piórka. Papryczkę w drobną kostkę. Na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy smażymy paprykę, po czym dorzucamy cukinię, paprykę, cebulkę i pieczarki. Dodajemy jalapeno. Smażymy tak długo, aż warzywa będą "na ząb". Podlewamy lekko tłuszczykiem, który wytopił się ze smażonego mięsa, dorzucamy biały sezam, oprawiamy pieprzem świeżo mielonym i sosem sojowym

Sajkofanka smaku