mielone z pieczarkami - 2861 przepisów (strona:86/191)

Paprykarz 142

puszka pomidorów (ew. 3-4 szt. pomidorów pokrojonych w kawałki tak, jak przyrządzałam do leczo ) 1 nieduża marchewka 20 dag pieczarek kawałek boczku (naprawdę nieduży, u mnie to była resztka) 2 laski kiełbasy sól pieprz papryka mielona 1 łyżka posiekanej natki pietruszki Zawartość puszki z pomidorami przelewamy do garnka Paprykę myjemy, czyścimy, kroimy na małe kawałki i dorzucamy(...)pomidorów Pieczarki myjemy, czyścimy i kroimy w plasterki - siup do garnka:) Marchewkę obieramy kroimy na małe kawałki - hop do garnka:) Boczek podsmażamy na patelni i przekładamy do garnka. Nie wylewamy tłuszczu z boczku ponieważ będzie nam potrzebny do podsmażenia kiełbasy Kiełbasę kroimy na półplasterki i podsmażamy na tłuszczu z boczku. Całość, wraz z tłuszczem, przekładamy do warzyw Dolewamy

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Pulpeciki cielęce w sosie pieczarkowym 245

świetne danie zarówno dla starszych dzieci (pieczarki mogą być ciężkostrawne dla maluchów), jak i dorosłych. Lubię też w pulpetach w sosie to, że pasuje do nich wszystko – jeśli w domu skończą się ziemniaki, to zawsze makaron czy kasza będą równie dobrym dodatkiem. Pulpeciki cielęce w sosie pieczarkowym: 500 g mielonego mięsa z cielęciny (można też użyć drobiowego(...)łyżka listków świeżego tymianku 1 łyżka posiekanego koperku do pulpecików + 1 łyżka do sosu 500 g pieczarek 1 cebula 250 ml śmietanki kremówki (1 szklanka) 125 ml domowego bulionu (1/2 szklanki) 2 łyżki mąki pszennej 1-2 łyżki masła sól morska, świeżo mielony pieprz listonic_type='fooddrink';listonic_theme='addToShoppingList7';listonic_content=''; document.write(" "); Do cielęcego mięsa mielonego dodajemy

Poezja smaku
na cieście francuskim szybka pizza... 146

Składniki: ciasto francuskie 1 opakowanie/nie mrożone, keczup pikantny - ile potrzeba, oregano 2 łyżki, olej rzepakowy 4 łyżki, pieczarki 8 sztuk, cebula 1 sztuka, szpinak baby 1 opakowanie, kucharek 1 łyżeczka, pieprz czarny mielony 1/2 łyżeczki, papryka czerwona 1 większa, cebula 2 sztuki, cukier 1 łyżeczka, ser kozi 200 gram, ser żółty 15 dag na oleju podsmażyć pokrojone cebule(...)pieczarki, nie solić, wody nie puszczą za dużo wsypać opakowanie szpinaku baby, nie solić, podsmażać wszystko z 3 minuty mieszając, teraz dopiero dodać kucharka i wymieszać ciasto francuskie rozwinąć na paieprze na blaszce z piekarnika, polać keczupem, posypać papryką słodką, oregano rozsmarować pieczarki ze szpinakiem, posypać pokrojoną cebulą posypaną cukrem posypać pokrojoną czerwoną papryką, dodać kawałeczki sera koziego dodać starty

W Mojej Kuchni Lubię
Orientalny burger z grilla 137

burgery z indyka i cukinii – burgery z kotletem jajecznym – w jednym miejscu wszystkie moje najlepsze przepisy na kolację – zapiekanki z pieczarkami Ilość porcji: 3 Przygotowanie: 20 minut Składniki: – 500 g mielonego z wołowiny – 5-6 łyżek pasty mild curry Patak’s – pół cebuli żółtej lub czerwonej – 1 jajko rozmiar

nietylkopasta.pl
Babka mięsno gryczana z sosem serowo pieczarkowym 144

oliwek w plasterkach, 1 łyżeczka suszonego oregano, 1 łyżka suszonego lubczyku, sól do smaku, szczypta cukru, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, szczypta suszonego cząbru, 2 duże jajka, 1 kopiasta łyżeczka musztardy Dijon, sos: 300 g jak najmniejszych pieczarek, 100 - 150 ml bulionu rosołowego, 100 g śmietanki 30%, 50 g startego sera żółtego, 1 łyżka sosu Worcester, sos sojowy(...)smaku, 2 łyżki oleju rzepakowego, ponadto: tłuszcz do wysmarowania formy,   bułka tarta do podsypania formy, świeża zielona pietruszka, pieprz czarny świeżo mielony do smaku. Przygotowanie: Babka: Kurczaka dzielimy na porcję, z piersi i udek ściągamy skórę, mięso myjemy i gotujemy na nim ulubiony rosół. Ugotowanego i ostudzonego kurczaka oddzielamy od kości i skóry, kroimy drobno, będziemy potrzebować

Moniki Smakołyki
#Porady - pomysły na obiad, gdy nie masz ochoty gotować 156

Mam dla Was kolejny wpis z serii porady, który przyda się, gdy nie macie ochoty na tradycyjny obiad, czyli zupę, a na drugie danie ziemniaki, mięso

Cooking Monster
#Porady - pomysły na obiad, gdy nie masz ochoty gotować 272

Mam dla Was kolejny wpis z serii porady, który przyda się, gdy nie macie ochoty na tradycyjny obiad, czyli zupę, a na drugie danie ziemniaki, mięso

Cooking Monster
Zapiekane kuleczki mięsne w sosie cebulowo- borowikowym wg Aleex 152

świetnie smakuje. Nadaje się nie tylko na zwyczajny obiad, doskonale sprawdzi się także w roli głównej na świątecznym stole. Polecam. Składniki: • 50 dag mielonego mięsa wieprzowego od szynki • 50 dag borowików mrożonych lub świeżych (zastąpiłam pieczarkami) • 1 jajko • 2 łyżki bułki tartej • 1 średnia cebula • przyprawy: sól, pieprz, Delikat Knorr’a do mięs • 1 zupa francuska cebulowa Knorr(...)zupa francuska borowikowa Knorr’a • 2 łyżki masła • 1-2 łyżki zimnej wody Sposób przygotowania: 1. Cebulkę drobniutko posiekać w kosteczkę. 2. Do miski włożyć mięso mielone, dodać jajko, bułkę tartą, cebulkę i przyprawy. 3. Wyrobić mięso jak na kotlety, dodając 1 -2 łyżki zimnej wody, mięso będzie delikatniejsze i bardziej pulchne. 4. Z masy mięsnej formować niewielkie

W mojej kuchni
nafaszeruj cukinię. 143

mięsa drobiowego (użyłam filetu z indyka) ~łyżeczka oleju rzepakowego ~3 łyżeczki keczupu ~sól ~pieprz ~miąższ wydrążony ze środka jednej połówki cukinii ~2-3 pieczarki Mięso zmielić (lub, jeśli tak jak ja nie macie maszynki do mielenia mięsa - bardzo drobno je pokroić). Na patelni rozgrzać olej, wrzucić mięso i doprawić do smaku solą i pieprzem, można dodać też inne ulubione przyprawy

chili & sugar
KOTLECIKI Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ Z PIECZARKAMI I PAPRYKĄ 308

przyprawa do gyrosa bułka tarta olej Wykonanie:  Kapustę pekińską kroimy na mniejsze kawałki i mielimy w maszynce do mielenia mięsa. Na rozgrzanym oleju podsmażamy posiekane cebule. Kiedy zmiękną dodajemy pokrojoną drobno czerwoną paprykę i  pokrojone w kostkę pieczarki. Podsmażamy całość chwilę, po czym dodajemy zmieloną (lub drobno pokrojoną) pekinkę. Całość doprawiamy ulubionymi przyprawami: ja dodałam trochę przyprawy

Walijskie Pichcenie
Kieszonki schabowe z pieczarkami, serem i pietruszką 150

Składniki: * Kotlety schabowe grubsze ok. 2 cm. 5 Sztuk * Pieczarki 250 g * ser 150 g * garść natki pietruszki * sól * pieprz * słodka mielona papryka * olej do smażenia * łyżka masła * bułka tarta * jajko Przygotowanie: Kotlety nacinamy nożem do połowy tak aby powstała kieszonka do faszerowania. Nakłuwamy  je widelcem a następnie przyprawiamy solom, pieprzem oraz słodka papryką. Odstawiamy na minimum(...)godziny. Zabieramy się za przygotowanie farszu. W rondelku rozpuszczam łyżkę masła i podsmażam na nim pieczarki pokrojone w kostkę. Smażymy do momentu odparowania wody. Na koniec dodajemy sól i pieprz. Gdy farsz ostygnie dodajemy starty lub drobno pokrojony ser oraz posiekaną pietruszkę. Tak przygotowanymi farszem nadziewamy nasze kieszonki. Każdą zamykam wykałaczką. Obtaczamy w jajku i bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy

Kulinarne przygody
Paszteciki z kapustą i fasolą czyli walentynkowe eksperymenty z firmą Kupiec 161

pszennej 1 szklanka mleka 15 dag drożdży 1 łyżeczka cukru na farsz: 1/2 kg kiszonej kapusty 20 dag fasoli białej drobnej 20 dag pieczarek 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka oleju przyprawy (sól, pieprz, mielona papryka) dodatkowo: 1 jajko ziarna kminku/sezamu Fasolę namoczyć (optymalnie 12 godzin - można krócej, wówczas wydłuży nam się nieco czas gotowania) a następnie gotować(...)miękkości w lekko posolonej wodzie. Kapustę drobno posiekać, ugotować do miękkości. Rozgrzać patelnię dodając 1 łyżkę oleju. Cebulę obrać, posiekać w kostkę wrzucić na rozgrzaną patelnię, zeszklić. Pieczarki obrać, pokroić na kawałki, dodać do cebuli podobnie jak obrany i drobno posiekany czosnek i dusić razem do miękkości. Gotową fasolę, kapustę i pieczarki połączyć razem, dokładnie wymieszać, doprawić przyprawami.  Mleko

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Chłopski garnek z wołowymi pulpecikami 153

czerwona papryka 1 młoda cukinia 7 pieczarek 4 ziemniaki 2 szklanki wody Świeża natka pietruszki Słodka czerwona papryka Liść lubczyku Sól Pieprz Marchewki oraz ziemniaki obieramy. Marchewkę kroimy w plasterki, ziemniaki, paprykę i cukinię w kosteczkę, pieczarki w plastry. Wkładamy wszystkie warzywa do garnka, podlewamy wodą i dusimy na wolnym ogniu. Mięso mielone wyrabiamy z pokrojoną w kosteczkę

VioletoweKucharzenie
Sałatka Król imprezy 217

się na stole to jeszcze jest pyszna Składniki: 300g mięsa mielonego wieprzowego (np z łopatki) 1 duża czerwona cebula  pół łyżeczki czosnku granulowanego 1 czubata łyżeczka oregano 1 czubata łyżeczka bazylii szczypta pieprzu chilli cayenne 3 czubate łyżeczki koncentratu pomidorowego sól i pieprz do smaku 300g pieczarek 5 pomidorów  pół główki sałaty lodowej (lub pół główki małej(...)chipsów tortilla/nachosów (Ja dałam pikantne paprykowe i takie polecam) 1 duży ząbek czosnku olej do smażenia Przygotowanie: Mięso mielone podsmażyć na oleju doprawić oregano,bazylią ,chilli ,czosnkiem granulowanym,solą i pieprzem i przecierem pomidorowym,wystudzić. Pieczarki pokroić w plasterki i również podsmażyć z odrobiną soli,wystudzić. Kukurydzę i fasolę odsączyć z zalewy. Pomidory i sałatę pokroić

Swojskie jedzonko
Ekspresowe krokiety z chleba tostowego z pieczarkami i mozzarellą 1396

prowansalskie 1/4 łyżeczki, sol i pieprz do smaku, dodatkowo: jajko 1 szt, bułka tarta do obtoczenia, papryka słodka mielona pół łyżeczki, olej do smażenia, Sposób przygotowania: Cebule obieramy, siekamy i podsmażamy na oleju. Pieczarki myjemy, (nie obieramy), ścieramy na tarce o grubych oczkach i dodajemy do cebulki. Dodajemy zioła prowansalskie i przyprawiamy

kulinarne odsłony pati