masa z galaretki - 1018 przepisów (strona:25/68)

Tarta z kremem budyniowym i truskawkami 385

rozrobienia proszku budyniowego. Resztę zagotować. W odlanym mleku za pomocą trzepaczki rozrobić budyń oraz cukier. Wlać do gotującego się mleka i mieszać aż masa zgęstnieje. Ostudzić. Utrzeć z masłem. Dodatkowo: 500-600g truskawek ½ galaretki truskawkowej (rozrobiona w 200 ml gorącej wody) Na ostudzony kruchy spód wyłożyć masę budyniową. Na nią ułożyć umyte, bez szypułek połówki truskawek. Zalać tężejącą galaretką

Fabryka pomysłów
Sernik Malinowy 465

Składniki: 1 kg sera twarogu  500 g malin + ok 100 g do dekoracji 2 galaretki malinowe 40 g cukru pudru 1 cukier wanilinowy 150 g herbatników 75 g masła Przygotowanie: Herbatniki kruszymy bardzo drobno i ucieramy z masłem na jednolitą masę. Wykładamy masą spód tortownicy i wstawiamy do lodówki na ok 30 min. Twarożek ubijamy robotem(...)puszysto, dodajemy cukier. W osobnym naczyniu 2 galaretki rozpuszczamy w szklance gorącej wody i pozostawiamy do ostygnięcia. Maliny blendujemy i mieszamy z ostudzoną galaretką następnie łączymy z serem. Gotową masę twarogową wlewamy do tortownicy, dekorujemy świeżymi malinami i wstawiamy do lodówki na ok 2h. Smacznego

Niezły Młynek
Walentynkowe ciasto 381

zawartością są jak najbardziej wskazane :) Tak więc podążając za tymi wskazówkami, przygotowałam - łatwą w realizacji, ale za to bardzo efektowną roladę z serduszkami z galaretki, umieszczonymi wewnątrz puszystej masy śmietanowej z odrobiną wanilii. Czytaj więcej

Świat Ciasta
LODOWIEC Z TRUSKAWKAMI 19869

odlewamy 1/3 szkl.),dodajemy cukier.W reszcie mleka rozpuszczamy budyń.Wlewamy na wrzące mleko.Studzimy.Ostudzony budyn ucieramy z maragaryną.Na dno dużej tortownicy układamy warstwę biszkoptów maczanych w rozpuszczonej galaretce truskawkowej..Wykładamy połowę masy budyniowej.Wykładamy kolejne biszkopty rzedem blizej brzegu tortownicy,bliżej srodka układamy truskawki.Nastepnie dajemy resztę masy budyniowej.Obkładamy pokrojonymi truskawkami na wierzch.Galaretki rozpuszczamy w 2 szkl.wody,wylewamy na ciasto.Studzimy

Z Majeczką w kuchni
Mini serniczki bez pieczenia 296

lekkiego stężenia . Zimną kremówkę ubić na sztywno , dodać cukier puder i dodając po łyżce twarożku miksować na wolnych obrotach . Po połączeniu składników dodawać porcjami tężejącą galaretkę (z żelatyną) i miksować do uzyskania jednolitej masy . Masę rozlać do silikonowych foremek zostawiając miejsce na galaretkę . Na górę każdego serniczka wylać warstwę zimnej galaretki i odłożyć do stężenia

Ala piecze i gotuje
Sernik na zimno z truskawkami 478

Następnym razem jednak zrobię ten sernik w tortownicy o średnicy 26 cm to będę mogła wykorzystać całą masę (a tak część masy trzeba było zjeść, bo się nie zmieściła…. ) i zostanie jeszcze wystarczająco miejsca na całą galaretkę Zapraszam ciepło na sernik na zimno z truskawkami Sernik na zimno z truskawkamiSkładniki:1 opakowanie biszkoptów600 g truskawek500 g jogurtu greckiego400(...)ubić śmietanę i delikatnie połączyć z masą serowo-jogurtową. Wylać masę na truskawki -uważając, żeby się nie przewróciły. Wstawić na 2-3 godziny do lodówki, żeby masa stężała. Po tym czasie rozrobić galaretkę- jeśli mamy mniejszą tortownicę to z połowy ilości wody a jeśli mamy większą tortownicę to z całości i przestudzoną wylewamy na wierzch ciasta. Możemy dodatkowo udekorować wierzch

UgotujmyTo.pl
Sernik na zimno z truskawkami i galaretką 245

tortownicę o śr. 25 cmKoszt przygotowania: 25,00 złSKŁADNIKI na kruchy spód:200 g herbatników maślanych100 g masła1 kg świeżych truskawekSKŁADNIKI na masę sernikową:1 kg twarogu sernikowego8 łyżek cukru pudru1 łyżeczka aromatu waniliowego2 opakowania galaretki truskawkowej5 łyżeczek żelatyny100 ml mlekaPRZYGOTOWANIE kruchego spodu z truskawkami:Maślane herbatniki miksujemy w blenderze. Przesypujemy do miski i dodajemy rozpuszczone, letnie masło. Mieszamy(...)żelatynę. Letnią żelatynę wlewamy do masy serowej i mieszamy.Masę serową wykładamy na wcześniej przygotowany kruchy spód z truskawkami. Wstawiamy do lodówki i czekamy, aż masa serowa stężeje (ok. 2 h)Galaretki rozpuszczamy w ok. 700 ml gorącej wody. Tężejącą galaretkę wylewamy na sernik. Całość wstawiamy do lodówki i porządnie schładzamy

kulinarnyJa
Szybko! JABŁECZNIK Z GALARETKĄ NA BISZKOPCIE. 1172

wyłożonej papierem do pieczenia lub posmarowanej masłem i posypanej mąką. Piekłam w 160 stopniach na funkcji termoobieg przez około 50-55 minut. masa jabłkowa: słoik jabłek prażonych na szarlotkę 3 galaretki agrestowe Galaretki rozpuszczam w możliwie najmniejszej ilości gorącej wody (dodaję tylko tyle wody, by galaretkę rozpuścić). Zostawiam do wystudzenia. Kiedy zacznie gęstnieć, miksuję z jabłkami. Wykładam na biszkopt. wierzch(...)odrobina wody wiórki/płatki czekoladowe Śmietanę ubiłam na sztywno, pod koniec dodając cukier puder. Żelatynę rozpuściłam w możliwie najmniejszej ilości wody, jak w przypadku galaretek. Chłodną, dolewam do śmietany i miksuję. Wykładam na masę jabłkową, wyrównuję i ozdabiam płatkami czekoladowymi. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Sernik na zimno z jabłkami 169

maślanych 100 g roztopionego masła 2 duże jabłka 2-3 łyżki masła 1 łyżeczka cynamonu Masa: 1 kg sera trzykrotnie mielonego 2/3 szklanki drobnego cukru 1/2 szklanki śmietany kremówki 2 łyżeczki cukru waniliowego 3 łyżki żelatyny 1/3 szklanki gorącej wody do rozpuszczenia żelatyny Galaretka:  500 ml soku jabłkowego (ja miałam jakiś domowy, ale taki dostępny na półce sklepowej też(...)serowej i wszystko szybko zmiksować - można dodawać ciepłą żelatynę, z masą nie stanie się nic. Nie miksować długo - tylko do polączenia się wszystkich składników. Masę wylać na spód i wstawić do lodówki, żeby stężała. Galaretka Sok jabłkowy zagotowujemy - dodajemy do niego żelatynę i mieszamy do całkowitego rozpuszczenia. Studzimy i wylewamy na stężałą masę serową dodając na wierzch jabłka pokrojone

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Desernik 170

tego przepisu MASA SEROWA: 700 g twarogu półtłustego lub tłustego (zmielonego dwukrotnie, ja wrzucam ser do malaksera i miksuję) 1 łyżka soku z cytryny 1/2 szklanki śmietany kremówki 36% albo jogurtu naturalnego (125 ml) - ( z jogurtem jest również pyszne) 200 g drobnego cukru 2 czubate łyżki żelatyny rozpuszczone w 1/3 szkl gorącej wody DODATKOWO: galaretka konfitura truskawkowa lub wiśniowa WYKONANIE(...)końcu zimną żelatynę. Z biszkopta foremkami do ciastek wyciąć gwiazdki i po jednej włożyć na dno kieliszka, na biszkopt położyć łyżeczkę konfitury, następnie szprycą wycisnąć masę serową, na którą wylewamy galaretkę. Na środek można położyć po jednej wisience z konfitury

Blondynka Gotuje
Ciasto Kubuś 336

Składniki : Biszkopt : * 3 jajka * pół szklanki cukru * szklanka mąki pszennej  * łyżeczka proszku do pieczenia Masa budyniowa : * 3 budynie śmietankowe * litr soku przecierowego np. Kubuś Masa z kremówki : * 350 ml śmietany kremówki 30% * galaretka cytrynowa  * 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo : * czekolada gorzka  * opakowanie ciastek typu Delicje Przygotowanie : Jajka ubić z cukrem, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia(...)około 20 minut na złoty kolor. Odstawić biszkopt do całkowitego wystygnięcia. Sok podgrzewać na wolnym ogniu, dodać proszki budyniowe, mieszać aż się zagotuje. Masę budyniową wylać na biszkopt. Ułożyć delicje, odstawić do wystygnięcia. Galaretkę rozpuścić w połowie szklanki wrzątku. Kremówkę lekko ubić z cukrem, dolewając przestudzoną galaretkę, ciągle mieszać. Wylać na ciasto. Odstawić na godzinę

Magiczne Życie Marty
143. Budyniowiec pod galaretką 106

ręką czyli budyni, galaretki, ciastek i owoców. Wymyśliłam go sobie w 3 minuty, a samo wykonanie trwało niewiele więcej (nie licząc czasu na stężenie galaretki). Na małą blachę (ok. 20x20 cm): ciastka pepitki masa budyniowa: 2 budynie śmietankowe 3 szklanki mleka ok. 6 łyżek cukru 2 szklanki zmiksowanych owoców np. truskawki, maliny, poziomki 2 płaski łyżki żelatyny 2 galaretki(...)mieszamy do ponownego zagotowania masy. Następnie garnek zdejmujemy z ognia dodajemy żelatynę i mieszamy przez chwilę w celu jej rozpuszczenia. Masę pozostawiamy do ostudzenia i wylewamy na ciastka. Na to dowolne owoce i tężejące, wcześniej przygotowane galaretki

Jadło i czytadło
Mazurek pomarańczowy 149

postanowiłam upiec mazurka wypełnionego słonecznym nadzieniem :) Składniki: Ciasto: - 4 żółtka - 35 dag mąki - 20 dag cukru - 1 kostka margaryny - 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa: - 1 cytryna - 2 pomarańcze - 1/2 szklanki soku pomarańczowego - 2 galaretki pomarańczowe - garść rodzynek i suszonych moreli Do dekoracji: - 1 szklanka wody - 1/2 szklanki cukru - 1/2 pomarańczy - 2 kostki rozpuszczonej gorzkiej czekolady Przygotowanie: Składniki(...)kroimy w małe kawałeczki. Mieszamy z rodzynkami, morelami i skórką otartą z pomarańczy oraz połowy cytryny. Wlewamy sok pomarańczowy, zagotowujemy, zestawiamy z ognia i wsypujemy galaretki mieszając aż się całkowicie rozpuszczą. Gdy masa zacznie tężeć wykładamy na ciasto. Do dekoracji wykorzystujemy pomarańcze ( połowę pomarańczy kroimy na 1 cm plastry i zagotowujemy 20 minut w mieszance cukru i wody, następnie

Zainspirowana w kuchni
Dietetyczny sernik na zimno z truskawkami i jagodami! NAJLEPSZY NA LATO! 514

serek homogenizowany, połącz z galaretką truskawkową, słodzikiem i żelatyną, wylej na tortownicę, wcześniej wyłożoną folią - do masy włóż truskawki (umyte i wyszypułkowane) - wstaw tortownicę z masą do lodówki na 40 minut - jagody połącz z galaretką Blue - wyłóż na wierzch tortownicy - wstaw na minimum 3 godziny do lodówki Gotowe! KTO MA OCHOTĘ???  Bardzo chciałam uzyskać kolor masy, taki jaki mają

SMYKWKUCHNI
sernik na zimno z musem truskawkowym 384

naturalnego 250 ml śmietany 30% 4 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny mus: 500 g truskawek 2 galaretki truskawkowe Wykonanie: Herbatniki kruszmy na drobne okruchy. Margarynę roztapiamy i wlewamy do pokruszonych herbatników. Mieszamy wszystko i wykładamy je na dno tortownicy. Ugniatamy masę aby stanowiła zwarty spód pod ciasto. Śmietanę ubijamy na sztywno, pod koniec(...)ubijania dodajemy po łyżce cukru pudru oraz jogurtu. Żelatynę rozpuszczamy w niewielkiej ilości wody i dodajemy ją stopniowo do masy. Wszystko dokładnie mieszamy i gdy będzie gotowa masa przelewamy ją do formy. Galaretkę rozpuszczamy zgodnie z instrukcja na opakowaniu. Truskawki myjemy obieramy z szypułek i miksujemy na mus. Gdy galaretka będzie chłodna należy dodać do niej mus i wlać całość

ciastkarnia na kruchym spodzie