porcji, to jedna będzie miała 368 kcal. Składniki: Na spód: 2 dojrzałe banany 1-2 łyżki miodu 2 szklanki płatków owsianych Na masę serową: 800 ml jogurtu greckiego (light) 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru trzcinowego 4 łyżki nasion chia 3 łyżki żelatyny Dodatkowo 2 galaretki Przygotowanie Banana, płatki owsiane i miód miksujemy ze sobą. Owsianą masę wykładamy(...)natomiast galaretki w pół litra wrzątku. Odkładamy, aż ostygną. Nasiona chia mieszamy z jogurtem i również odstawiamy. Do jogurtu z chia dokładamy serek mascarpone i cukier. Miksujemy dokładnie. Następnie powoli wlewamy ostygłą żelatynę, cały czas miksując. Masę serową wykładamy na bananowy spód i całość odkładamy do lodówki. Kiedy galaretki zaczną tężeć, powoli wylewamy je na sernik i ponownie wkładamy
e-PrzepisyKulinarnebardzo szybki i w sumie dość prosty w przygotowaniu. :) Składniki (spód): 1 szklanka czekoladowych herbatników 60 gramów masła 82% 1 duża łyżka cukru pudru Składniki (na masę serową): 500 gramów serka mascarpone 1/2 litra śmietany kremówki 36% 4 łyżeczki żelatyny 1 szklanka cukru pudru 1/4 szklanki gorącej, przegotowanej wody Składniki (do Tiramisu): 1 opakowanie biszkoptów do Tiramisu 1/3 szklanki(...)wymieszaj mikserem, odstaw do lodówki. W trzeciej misce wymieszaj kawę z alkoholem, przygotuj biszkopty. Wyjmij z lodówki śmietanę oraz mascarpone, połącz razem. Wymieszaj dokładnie całość mikserem na najniższych obrotach, tylko do połączenia się składników. Połowę masy wyłóż na spód z ciasteczek, na niej układaj biszkopty porządnie namoczone w kawie i alkoholu. Posyp następnie całość kakao
Garniec Magaliemasła - 35 g cukru Składniki na galaretkę malinową: - 400 g malin - 3 kopiate łyżeczki cukru pudru - 20 ml wody - 6 g żelatyny Składniki na masę serową: - 125 g śmietanki 30% - 125 g mascarpone - 20 ml wody - 4 g żelatyny - 3 łyżeczki cukru pudru Składniki na żelkę: - 100 ml wrzącej wody - 6 g żelatyny + 15 ml gorącej wody(...)wykładamy je na spód tarty. Wkładamy do lodówki i zostawiamy (ok. godziny) aż galaretka nam stężeje. Masa serowa. Kiedy galaretka stężeje bierzemy się za masę serową. Ubijamy śmietankę na sztywno. Następnie dodajemy cukier i serek mascarpone i jeszcze chwilę miksujemy na małych obrotach aż się wszystko połączy. W międzyczasie w gorącej wodzie rozpuszczamy żelatynę. Po rozpuszczeniu dodajemy ją do masy
Kuchenne Wariacjejagodami Składniki Masa jogurtowa: 120 g zimnej śmietany 36% 400 g jogurtu typu greckiego 80 g cukru pudru 14 g żelatyny 200 g jagód Masa jagodowa: 250 g mascarpone 3 kopiaste łyżki jagód 4 łyżki cukru pudru Wykonanie: Żelatynę zalewamy 1/3 szklanki gorącej wody i dokładnie mieszamy, aż do rozpuszczenia się(...)będzie jeszcze letnia wlewamy ją do jogurtu miksując, aby nie powstały grudki. W naczyniu ubijamy na sztywno kremówkę, dodajemy ją następnie do masy jogurtowej i delikatnie mieszamy. Wkładamy do lodówki, aby się lekko ścięła. Gdy masa zacznie tężeć dodajemy do niej jagody, delikatnie mieszamy i napełniamy nią foremki. Jeśli nie mamy
Kulinarne przygody Gatityczęścią masy jajecznej i ciasto wychodzi bardziej zielone, inni tylko odciskają nadmiar wody. Co do masy istnieje wiele pomysłów ja wypróbowałam dwa - masa z bitej śmietanki i serka mascarpone oraz bita śmietana z czerwonym barwnikiem. Czytałam też o masie z bitej śmietany i galaretki więc następnym razem spróbuję też tej opcji. Składniki
cucinarepszennej 1/2 szklanki cukru łyżeczka proszku do pieczenia 15 dag miodu 150 g masła 2 jajka masa: 200 ml śmietany 30% 250 g serka ricotta lub mascarpone 3 łyżeczki cukru pudru puszka masy karmelowej 200 g orzechów Wykonanie: Mąkę przesiewamy przez sitko i wysypujemy na stolnicę. Dodajemy resztę składników i wszystko zaraz zagniatamy aż powstanie nam jednolita bryła ciasta
ciastkarnia na kruchym spodzieszklanki cukru kryształu 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 szklanki mąki krupczatki 1/4 szklanki oleju 50g wiórek kokosowych Krem: 1 duży kubek śmietany 30% (400g) 1 serek mascarpone (250g) 1/2 szklanki cukru pudru 1 śmietan-fix 1 tabliczka czekolady mlecznej z fistaszkami Goplana 1 duży wafelek o smaku kokosowym Ponadto: 1 słoiczek dżemu ananasowego 1 puszka ananasów(...)nagrzanym do 180st C piekarniku ok 20 min. (do suchego patyczka). Przełożyć na tacki, pozostawić do ostudzenia. 2. Krem: Śmietankę ubijamy wraz ze śmietan-fixem na sztywną masę. Dodajemy cukier puder, mascarpone oraz posiekaną drobno czekoladę z orzechami i kokosowy wafelek. Mieszamy, ewentualnie odstawiamy w chłodne miejsce jeśli nasze blaty są jeszcze zbyt ciepłe, by je przełożyć. 3. Przełożenie: Placek
Kuchnia w czekoladziecukier rozpuści. Studzimy. Konfitura jagodowa lub borówkowa (jak kto woli): 3 szklanki czarnych borówek pół szklanki cukru trzcinowego Lekko przesmażamy do rozpuszczenia cukru. Studzimy. Można cukier pominąć. Masa serowa: dwa opakowania mascarpone szklanka serka na sernik (mielonego) łyżka pasty waniliowej lub ziarenka z dwóch lasek wanilii łyżka miodu trzy łyżki jogurtu naturalnego Wszystko dokładnie łączymy ze sobą. Odstawiamy do lodówki(...)przekrawamy. To, co nam się pokruszy odkładamy na bok, można trochę „wyskubać” ze środka, będzie do dekoracji na górze ciasta. Biszkopt nasączamy syropem, smarujemy konfiturą i na to dajemy masę serową. Konfitura z masą zrobi ładne esy-floresy. Jeśli upiekliście dwa biszkopty, żeby mieć wyższy tort, to czynność powtarzacie przy każdym blacie. Na sam wierzch dajemy cieniutką warstwę masy, sporo
ladykitchenstosujecie. Najlepiej po prostu dodawać odrobinę, miksować i obserwować efekt :-) Piekarnik rozgrzać do temperatury 90 ° C z termoobiegiem. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE Masę bezową nakładać do rękawa cukierniczego zakończonego okrągłą końcówką. Wyciskać serduszka zachowując odstępy (bezy trochę urosną w trakcie pieczenia). Na początku rysujemy kontur, następnie stopniowo wypełniamy wnętrze serduszka. Czynność powtarzamy(...)schłodzonego serka mascarpone 170 g schłodzonej śmietany kremówki 36% 90 g wiórek kokosowych 6 łyżek likieru kokosowego 1 łyżka cukru pudru Śmietanę ubić na sztywno, dodać serek mascarpone. Dalej ubijać, aż masa mocno zgęstnieje. Następnie dodać cukier puder. Stopniowo po łyżce wlewać likier kokosowy, cały czas ubijając, aż powstanie gęsty krem. Wsypać wiórki kokosowe i delikatnie wymieszać masę łyżką. Schłodzić
maniapieczeniarazu się przyznaję bez bicia, że poszłam na łatwiznę. Nie chciało mi się bawić w pieczenie biszkoptów dlatego użyłam gotowych. Składniki na masę tortową: 500 g mascarpone 1 opakowanie kremu do tortów o smaku czekoladowym (chyba z delecty miałam) 1 szklanka mleka 1 banan 1 łyżka cukru waniliowego Przygotowanie: Wszystko razem ze sobą dokładnie miksujemy. Składniki na resztę :) biszkopt - może(...)leniwcami :) 12-14 opakowań batoników KitKat tych na wzór dawnych WW 2 opakowania 170g M&M's żółtych i jedno brązowe 170g 3 banany Wstążka Przygotowanie. Biszkopty smarujemy masą i na niej układamy pokrojone w plasterki banany UWAGA !!! Jeżeli zabraknie Wam masy na wysmarowanie góry i boków to nic się nie martwcie. Ja użyłam Nutelli
ClauditteMissCookinglikier wbijają się w smaki idealnie, polecam biszkopty podłużne nie te okrągłe, i zdradzę Wam mały trik z uniknięciem tłuszczu otóż połowę opakowania daje mascarpone i połowę ricotty, nie zmienia to smaku masa jest nadal puszysta, a kalorii jednak mniej. Resztę opakowania wrzucam do zamrażarki na kolejne desery:) Składniki (na foremkę o wymiarach(...)masy). Śmietankę ubić mikserem. Pod koniec ubijania (jak już będzie sztywna) dodać po łyżce cukier puder. Następnie wymieszać z serkiem mascarpone (również można mikserem) oraz 1 kieliszek ajerkoniaku(nie trzeba koniecznie choć smak jest o niebo lepszy;)). Połowę masy wyłożyć na biszkopty oprószyć kakao, a na niej ułożyć drugą warstwę nasączonych w kawie i likierze biszkoptów. Na górę wyłożyć pozostały
Kubki smakuwanilii lub cukier z wanilią, drobny cukier i wymieszać. Dodać jeszcze ciepły sos czekoladowy, wymieszać rózgą kuchenną. Wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, wymieszać tylko do połączenia składników. Masę czekoladową przelać do prostokątnej formy (20 x 30 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać. Piec 30 minut w temperaturze 180oC (do suchego patyczka). Wyjąć i wystudzić Warstwa malinowa(...)lodówki na czas przygotowania kremów. Krem: 500 g serka mascarpone, schłodzonego 250 g nutelli 100 g mlecznej czekolady, roztopionej w kąpieli wodnej i lekko przestudzonej Serek mascarpone utrzeć na gładką masę. Dodać nutellę i zmiksować do otrzymania gładkiej masy. Dodać czekoladę i jeszcze przez chwilę miksować do uzyskania gładkości Wyłożyć na stężałe galaretki. Schłodzić w lodówce do lekkiego stężenia
Czerwień i błękitzaplanować sobie z wyprzedzeniem, ale naprawdę warto. Jest cudownie kremowy, delikatny i wprost rozpływający się w ustach. Inspiracja z Kwestii Smaku. Pysznie polecam! SKŁADNIKI: MASA SEROWA 2200 g jogurtu greckiego 250 g serka mascarpone 1 budyń waniliowy 1 1/2 szklanki cukru 1 cukier wanilinowy 6 jajek MASA TRUSKAWKOWA 500 g truskawek około 1/4 szklanki cukru 3 łyżki kisielu truskawkowego(...)termoobiegu). Przygotuj tortownicę o średnicy około 30 cm. Do misy miksera włóż przygotowany serek jogurtowy. Dodaj mascarpone, budyń, cukier i cukier wanilinowy. Miksuj bardzo krótko na małych obrotach miksera, a następnie dodawaj kolejno jajko i krótko miksuj – tylko do połączenia składników. Masę wylej na tortownicę i wyrównaj powierzchnię. Na masę serową nakładaj po jednej łyżeczce mus truskawkowy zachowując odstępy
Kuchnia bezglutenowaarbuzowy z biszkoptu, aksamitnego kremu serowego, masy z miąższu i świeżych kulek arbuza. Składniki: Biszkopt • 3 jajka • 1/2 szklanki cukru • 1/2 szklanki mąki pszennej Masa serowa • 250 g serka mascarpone lub innego śmietankowego • 250 ml słodkiej śmietanki 30% • 2 łyżki cukru pudru • 2 łyżki żelatyny Masa arbuzowa • 1,5 kg miąższu arbuza bez pestek • wydrążone kulki
To co kochamszklanka cukru 1.5 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 1 cukier wanilinowy szczypta soli beza: 3 białka 150 g cukru łyżeczka octu winnego białego szczypta soli masa I małe opakowanie serka mascarpone (ok 400 g) 4 łyżki nutelli dowolny alkohol - u mnie amaretto 4 łyżki płatków migdałowych masa II ok 300 g wiśni drylowanych (kupiłam mrożone) szklanka wody pół
sierotka maRysia w kuchni