masa mascarpone - 3549 przepisów (strona:57/237)

torcik malinowy "wiosenny ogródek" 160

szklanka mąki pszennej 1/3 szklanka mąki ziemniaczanej 2 łyżki zimnej wody szklanka cukru łyżeczka proszku do pieczenia zielony barwnik spożywczy na krem: 330 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 300 g konfitury malinowej 2 łyżki cukru pudru dodatkowo: 150 g czekolady deserowej kwiatki z opłatka 1/2 szklanki wystudzonej herbaty Robienie tortu najlepiej zacząć od przygotowania płotka z czekolady. Czekoladę(...)kruszyć). Upieczony biszkopt wystudzić i przekroić na trzy blaty. Nasączyć je herbatą. Zielony biszkopt pokruszyć drobno.  Kremówkę ubić z cukrem pudrem na sztywno, następnie dodać mascarpone i ubijać aż masa z powrotem zgęstnieje. Dodać 3 łyżki konfitury z malin.  Na paterze ułożyć dolny biszkopt i zapiąć wokół niego obręcz. Posmarować połową pozostałej konfitury i wyłożyć 1/3 kremu. Przykryć

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Kopiec kreta z frużeliną malinową i kremem waniliowym 188

śmietany kremówki 200 g mascarpone 50 g raspberry flavoured fudge ** 4 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka pasty waniliowej Ciasto Mąkę mieszamy z kakao, proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną. Przesiewamy przez sito i odstawiamy na bok. Do miski wbijamy jajka, dodajemy cukier i ubijamy tak długo, aż cukier się rozpuści aż masa będzie puszysta. Na przemian dodajemy mleko, olej(...)frużelinę wykładamy na wydrążony spód ciasta i wstawiamy do lodówki do całkowitego zastygnięcia frużeliny. Krem waniliowy Do śmietany dodajemy pastę waniliową, cukier i ubijamy na sztywną, puszystą masę. Śmietanę łączymy z mascarpone i dodajemy groszki malinowe. Tak przygotowany krem wykładamy na frużelinę, tworząc kopiec. Wierzch posypujemy pokruszonym ciastem, lekko dociskając. Ciasto chłodzimy w lodówce. * użyłam mrożonych malin ** są to miękkie

Wędrówki po kuchni
Sernik na zimno z musem rabarbarowym. 156

Matki.    SERNIK NA ZIMNO Z MUSEM RABARBAROWYM.           Składniki: Spód: 250 g ciastek zbożowych z płatkami owsianymi 80 g roztopionego masła Masa serowa: 500 g serka mascarpone 200 ml śmietany kremówki 30% 530 g zagęszczonego słodzonego mleka (cała puszka) 2 paczki galaretki malinowej lub cytrynowej 300 ml wody Mus rabarbarowy: 400 g rabarbaru(...)czasie potraktować blenderem i dodać zimną, ale płynną galaretkę. Do wysokiej miski wlać śmietanę kremówkę i dodać serek mascarpone, ubijać razem, aż wszystko się połączy. Na końcu dodać mleko zagęszczone słodzone i zimne lekko tężejące galaretki. Na podpieczony spód wylać masę serową. Wstawić do lodówki, aż lekko zastygnie. Wyciągnąć sernik z lodówki i wylać mus rabarbarowy. Ciasto najlepiej schłodzić przez

Zakątek rozkoszy kulinarnych
Sernik na zimno z frużeliną brzoskwiniową 200

waniliowy ( bez cukru ), 100g cukru, szczypta soli, 85g mąki pszennej, 1/2 łyżeczki octu, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 4 łyżki oleju.  Masa serowa: 250ml mleka,  20g żelatyny, 500g twarogu tłustego, 500g sera mascarpone, 5-6 łyżek cukru pudru. Frużelina brzoskwiniowa: puszka brzoskwiń w syropie ( 411g z syropem ), 2 łyżki cukru pudru, 1 i 1/2 łyżeczki żelatyny, 1 łyżeczka(...)ostygnięcia. Masa serowa: Mleko zagotować i po zdjęciu z ognia rozpuścić w nim żelatynę. Dokładnie wymieszać i odstawić do ostygnięcia. Jeżeli chcesz mieć bardziej gładką masę twaróg zmiel dwukrotnie maszynką. Twaróg wymieszać z mascarpone i z cukrem pudrem ( ilość cukru pudru można samemu dodawać - w zależności jakie kto słodkie lubi ). Gdy mleko wystygnie wlać do masy serowej i zmiksować. Gotową

W kuchni u Moniki
Torcik czekoladowy bez pieczenia 1150

DomoweTorty.com Delikatny torcik czekoladowy, który zrobicie dość łatwo i szybko nie używając nawet piekarnika. Skruszone, owsiane ciasteczka, tworzą oryginalną, smaczną podstawę, na której znajduje się pyszna czekoladowa masa (zrobioną na bazie serka mascarpone, śmietany i czekolady),a w elemencie ozdoby czekolada i jeszcze raz czekolada! To wszystko składa się na pyszny efekt końcowy, który przypadnie do gustu większym i mniejszym(...)chwilę do przestygnięcia. Żelatynę rozpuszczamy w minimalnej ilości wody Śmietanę ubijamy. W dużej misce mieszamy mikserem serek mascarpone z cukrem pudrem. W trakcie miksowania dodajemy rozpuszczona czekoladę oraz żelatynę. Kontynuujemy miksowanie, aż do momentu dokładnego połączenia się wszystkich składników. Do uzyskanej masy dodajemy bita śmietanę (nie miksujemy!). Po dodaniu bitej śmietany-całość mieszamy ręcznie- aż uzyskamy jednolitą,czekoladową masę. Naszą

Domowe Torty
PROJEKT ŚNIADANIE: Śniadaniowe 3M - maliny, mascarpone, masło orzechowe 219

naturalnego 1 łyżka cukru pudru Do tego: cukier puder do posypania Sposób przyrządzenia: 1. Składniki na ciasto naleśnikowe wymieszaj wszystkie ( oprócz oleju! ) na jednolitą, aksamitną masę. 2. Odstaw ciasto na 5- 10min. 3. Mascarpone ubij z jogurtem i cukrem. 4. Do serowej masy dodaj maliny i wymieszaj energicznie lub zmiksuj. 5. Naleśniki smaż na oleju na złoto i podawaj

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Serniczki fiołkowe z mascarpone 125

ciekawych nowych smaków Składniki na spód: 100g herbatników 55g masła Składniki na masę fiołkową: 20g fiołków (miseczka) 40g cukru 2 łyżki soku z cytryny Składniki na masę serową:  500g sera mascarpone 2 jajka 140g cukru pudru 120g śmietany 18% 1,5 łyżeczki skórki z cytryny 40ml soku z cytryny Dekoracja: kilka sztuk świeżych fiołków (mogą być też fiołki karmelizowane

Mania Wypiekania
Tiramisu z malinami 156

szklanki wody. Teraz zabieramy się za masę. Białka ubijamy z odrobiną soli na sztywną pianę i wkładamy do lodówki. Żółtka ucieramy z cukrem pudrem na jednolitą masę i dodajemy do tego serek mascarpone i mieszamy. Pianę z białek wyjmujemy z lodówki i dodajemy stopniowo do masy cały czas mieszając do uzyskania jednolitej, pulchnej masy. Pucharki wykładamy biszkoptami i delikatnie polewamy

Kuchenne Wariacje
Tort bezowy z truskawkami. Beza z truskawkami. 192

jest takie skomplikowane jak się wydaje. Składniki: 6 białek 200 g cukru  szczypta soli 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżka mąki ziemniaczanej 2 małe opakowania serka mascarpone 1 mała śmietanka 30% 1 opakowanie cukru  migdałowego 2 łyżeczki cukru otarta skórka z cytryny 1/2 kg świeżych truskawek 6 cl likieru karmelowego lub innego ulubionego Białka wbić do suchej(...)usunąć szypułki.Pokroić na połówki i plasterki. Śmietanę kremówkę ubić na sztywno z cukrem migdałowym, skórką z cytryny i cukrem. Część odłożyć do dekoracji. Mascarpone połączyć z likierem i połową ubitej śmietany.  Całą masę włożyć do lodówki na ok godzinę. NA ostygniętą bezę nałożyć mascarpone. Następnie owoce,znów, mascarpone i znów truskawki. Ostatnią warstwą powinno być mascarpone. Na wierzchu

Jemy Pijemy
Mazurek z kremem czekoladowym i bakaliami 139

mascarpone dwie łyżki masła   Do ozdoby: suszone daktyle suszone figi migdały: w całości lub płatki suszone morele, śliwki, żurawina słodkie kuleczki ozdobne i inne dostępne w sklepach ozdoby Ciasto kruche: Ważne! Żółtko, śmietana i masło muszą być schłodzone wcześniej w lodówce. Wszystkie składniki mieszamy ze sobą nożem, następnie zagniatamy dłonią, krótko lecz intensywnie aż wszystkie składniki się połączą. Masa(...)posiekaną czekoladę i dokładnie mieszamy aż powstanie jednolita masa. Następnie schładzamy do temperatury pokojowej i wstawiamy do lodówki, najlepiej na całą noc lub dobę. Kolejnego dnia miksujemy mascarpone i dodajemy po łyżce masy czekoladowej. Całość miksujemy krótko. Krem nadaje się do wyłożenia na mazurka. Ostatni szlif... Mazurka wypełniamy kremem, ozdabiamy wedle uznania. Możemy przechowywać w lodówce nawet

Mango Papaja
Tort czekoladowy z owocami 162

warto!!! SKŁADNIKI: Biszkopt: 3 jajka, 2/3 szklanki cukru, 3/4 szklanki mąki, 4 łyżki oleju, 2 łyżki kakao, 1/2 łyżki proszku do pieczenia, 1/2 łyżki octu, Masa czekoladowa: 350 ml śmietany 30%, 200g serka mascarpone, 1 tabliczka czekolady Klasycznej Gorzkiej Goplana, 2 łyżki cukru pudru, Dodatkowo: 50 ml wódki, truskawki i kiwi do dekoracji. PRZYGOTOWANIE: 1. Biszkopt : Białka ubijam na sztywną(...)blaty. 2. Masa czekoladowa : Czekoladę łamię na kostki i rozpuszczam nad kąpielą wodną. Chwilę studzę. Jeszcze płynną czekoladę łączę z serkiem mascarpone. Schłodzoną śmietanę ubijam na sztywno z cukrem pudrem. Delikatnie łączę śmietanę z masą czekoladową.  3. Biszkopty nasączam wódką. Na jeden z biszkoptów wykładam połowę masy czekoladowej. Przykrywam drugim blatem biszkoptu. Pozostałą masą smaruję brzegi, wierzch tortu oraz

Tradycyjna kuchnia Kasi
Rewelacyjny Czekoladowy Sernik ze spodem Brownies 231

Brownies: 50 g masła 50 g czekolady mlecznej 50 czekolady gorzkiej 1 jajko 1/3 szklanki cukru cukier waniliowy 1/4 szklanki mąki pszennej szczypta soli  Masa serowa: 350 g zmielonego dwukrotnie twarogu 250 g mascarpone 1/2 szklanki brązowego cukru łyżeczka mąki pszennej łyżeczka mąki ziemniaczanej 2 jajka 1/3 szklanki śmietanki kremówki 30% (ok. 100 ml) 50 g czekolady mlecznej(...)wylewamy na nią ciasto. Dokładnie rozprowadzamy po dnie. Podpiekamy w temperaturze 170 stopni ok. 10 minut (aż utworzy się "skorupka" na powierzchni i ciasta). Masa Serowa: Czekolady rozpuszczamy w kąpieli wodnej - studzimy. Twaróg, mascarpone, cukier, cukier waniliowy, kakao i mąki miksujemy ze sobą. Następnie dodajemy jajka, po czym ciągle mieszając powoli wlewamy czekoladę. Wszystko łączymy ze śmietanką. Podpieczone brownies wyciągamy

Słodka Strona
Kremowy sernik z jabłkami 353

szarlotkowy niż ten, który prezentuję poniżej. Sernik został upieczony w tortownicy o średnicy 21cm. Kremowy sernik z jabłkami Składniki: spód 75g okrągłych biszkoptów 50g masła masa serowa 250g gęstego twarogu z wiaderka 250g mascarpone 100g śmietanki 30% 4 jajka 3 średniej wielkości jabłka (około 550g) 120g cukru 2 i 1/2 płaskiej łyżki  (25g) mąki ziemniaczanej 1 i 1/2 płaskiej(...)mocno na sitku (u mnie po odciśnięciu pozostało około 250g jabłek) - odciśnięte jabłka wymieszać z mąką ziemniaczaną - do miski przełożyć twaróg, serek mascarpone, cukier, przesianą mąkę pszenną oraz ekstrakt z wanilii, składniki krótko utrzeć/zmiksować - do masy serowej dodawać pojedynczo jajka, po każdym krótko ucierać (miksować) masę, na koniec dodać śmietankę oraz jabłka, krótko wymieszać, masa będzie dość rzadka

Smakołyki Bereniki
Deser Tiramisu 195

śmietany (nie jest konieczna); Wykonanie: Żółtka utrzeć z cukrem na parze, dodać alkohol i cappucino. Ubijać tak długo, aż powstanie gładka masa. Żelatynę rozpuścić w odrobinie gorącej wody i dodać do masy jajecznej. Ostudzić. Następnie dodać serek mascarpone i ubitą śmietanę, delikatnie wymieszać. Białka ubić na sztywno i połączyć z masą serową. Podłużne biszkopty ułożyć w pucharkach. Pucharki wypełnić kremem

In my kitchen
Lekki sernik z chia na bananowym spodzie 182

porcji, to jedna będzie miała 368 kcal. Składniki: Na spód: 2 dojrzałe banany 1-2 łyżki miodu 2 szklanki płatków owsianych Na masę serową: 800 ml jogurtu greckiego (light) 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru trzcinowego 4 łyżki nasion chia 3 łyżki żelatyny Dodatkowo 2 galaretki Przygotowanie Banana, płatki owsiane i miód miksujemy ze sobą. Owsianą masę wykładamy(...)natomiast galaretki w pół litra wrzątku. Odkładamy, aż ostygną. Nasiona chia mieszamy z jogurtem i również odstawiamy. Do jogurtu z chia dokładamy serek mascarpone i cukier. Miksujemy dokładnie. Następnie powoli wlewamy ostygłą żelatynę, cały czas miksując. Masę serową wykładamy na bananowy spód i całość odkładamy do lodówki. Kiedy galaretki zaczną tężeć, powoli wylewamy je na sernik i ponownie wkładamy

e-PrzepisyKulinarne

Proponowane wyszukiwania