krążki ( 2 grubsze i dwa cieńsze ) Krem: - 250 gr serka mascarpone - 2 tabliczki mlecznej czekolady - 200 ml śmietanki kremówki Czekoladę rozpuścić, wystudzić. Śmietankę ubić. Letnią czekoladą rozprowadzić serek, Następnie całość delikatnie wymieszać z ubitą śmietanką. Czekoladowy karmel - 1 tabliczka czekolady gorzkiej ( min. 60 % kakao ) - 0,5 puszki masy kajmakowej ( u mnie 1/2 z 430 gr ) Czekoladę rozpuścić, ciepłą wymieszać
kawawszklanceoddzielamy od żółtek. W dużej misce miksujemy ze sobą żółtka z mascarpone, proszkiem do pieczenia i proszkiem budyniowym. Stopniowo dodajemy jogurty. Mieszamy. W drugiej misce białka ubijamy, a gdy będą białe dodajemy stopniowo cukier puder. Miksujemy 2-3 minuty (muszą być bardzo sztywne). Dodajemy po trochu białek do masy jogurtowej i delikatnie mieszemy szpatułką. Gdy wmieszamy całe białka, przekładamy masę
Poezja smakuilości wody i ostudzić - gdy stygną często mieszać je. Ser mascarpone zmiksować na najwyższych obrotach z dwoma czubatymi łyżkami cukru pudru. Następnie dodawać serki homogenizowane, nadal miksując. Na koniec wlewać powoli rozpuszczone galaretki i dokładnie zmiksować. Biszkopty wyłożyć na tortownicę ( o średnicy 26cm), a na nie wylać masę z serków. Włożyć do lodówki do całkowitego stężenia. Dwie galaretki rozpuścić
W kuchni u Monikikubka oleju rzepakowego 4 średniej wielkości marchewki krem 1 op serka mascarpone sok z 1 cytryny skórka z 1 cytryny Polewa: 2 kubki soku marchewkowego 1 budyń śmietankowy 1 galaretka brzoskwiniowa lub cytrynowa Przygotowanie: Mąkę przesiewamy, dosypujemy proszek i cynamon Jajka ubijamy z białym cukrem na puszystą, kremową masę stopniowo dolewamy olej, po łyżce dodajemy mąkę mieszamy na gładką
Luźna Kuchniamomentu, gdy czekolada przestanie być gorąca, jednak nadal pozostanie płynna. Twaróg, mascarpone, cukier, cukier waniliowy, kakao i mąki miksujemy ze sobą. Następnie dodajemy jajka, po czym ciągle mieszając powoli wlewamy czekoladę. Wszystko łączymy ze śmietanką. Dno tortownicy (ok. 20 cm średnicy) wykładamy pergaminem, boki smarujemy masłem i wylewamy masę serową. Ciasto umieszczamy w piekarniku nagrzanym do temp. 150 stopni
Słodka Stronamisce ubijamy śmietanę na sztywno. Następnie w drugim naczyniu , mieszamy serek mascarpone z cukrem pudrem . Ubitą śmietanę dodajemy do serka i mieszamy. Odstawiamy w chłodne miejsce.Foremkę wykładamy folią aluminiową. Do chłodnej kawy dodajemy likier , w którym moczymy biszkopty i wykładamy na dno foremki. Na biszkopty , wykładamy pół masy serowo-śmietanowej , ładnie równamy i kładziemy nastepną warstwę namoczonych biszkoptów
Słodkości i nie tylkojeśli zadbamy nie tylko o jego wygląd, ale i smak. Wśród tortów komunijnych największą popularnością cieszą się torty w kształcie otwartej księgi i o taki się pokusiłam. Tort wykończyłam masą cukrową, pod którą kryje się delikatny biszkopt, przełożony puszystym kremem waniliowym. Dodatkowo gęsta, owocowa frużelina truskawkowa, która świetnie komponuje się z waniliowym kremem. Drukuj Czas przygotowania 5 hr Czas gotowania(...)Czas przygotowania 5 hr 40 min Biszkopt 10 jajek 320 g cukru 200 g mąki tortowej 97 g mąki ziemniaczanej szczypta soli Krem waniliowy 800 ml śmietany kremówki 800 g mascarpone 220 g cukru pudru 2 łyżki ekstraktu z wanilii Frużelina truskawkowa 600 g truskawek * 160 g cukru 3,5 łyżeczki żelatyny 2 łyżki soku z cytryny 2,5 łyżeczki mąki
Wędrówki po kuchnimasła w temperaturze pokojowej, 400 g migdałów, 400 g cukru, 8 jajek, krem: 3 żółtka (jajka przed rozbiciem sparzyć), 3 pełne łyżki cukru pudru, 500 g serka mascarpone, 200 g czekolady deserowej, maliny Migdały wysypać na blachę i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na 12-15 minut. Migdały mają się lekko „przypalić” - powinny przybrać niezbyt ciemny brązowy kolor(...)pianę. Dodawać po jednym żółtku i po trochę cukru. Nie robimy tego na wyścigi, dajmy spokojnie ubić się masłu z żółtkami i cukrem. Białka ubić na sztywna pianę. Masę maślano-żółtkową wymieszać z migdałami, a następnie delikatnie wymieszać z pianą z białek. Przelać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia lub wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Wstawić do piekarnika nagrzanego
królestwo garówmasy jajecznej wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem i delikatnie, za pomocą trzepaczki lub łyżki, łączymy składniki. biszkopt przelewamy do foremki i pieczemy go w 150-160*C przez 25 minut. Po upieczeniu biszkopt pozostawiamy w piekarniku by ostygł. w międzyczasie przygotowujemy nadzienie- 2 galaretki przygotowujemy w połow ie ilości wody, studzimy i mieszamy z serk iem mascarpone truska
Luźna Kuchniacukru 100 g serka mascarpone dodatkowo: 2 kostki smalcu cukier puder Podgrzewamy mleko, wlewamy do kubka, dodajemy pokruszone drożdże, 1 łyżkę mąki i 1 łyżkę cukru. Mieszamy i odstawiamy na około 15 minut. W międzyczasie przesiewamy mąkę do dużej miski, dodajemy sól. Jajko i żółtka ucieramy z pozostałą łyżką cukru na białą i puszystą masę jak na kogel mogel(...)wanilią i razem zagotowujemy. Wlewamy rozpuszczony budyń, dokładnie mieszamy i zagotowujemy mieszając. Wykładamy do miseczki, przykrywamy folią spożywczą i studzimy.. Wyjmujemy laskę wanilii, a krem miksujemy z mascarpone. Przekładamy do rękawa cukierniczego zaopatrzonego w ostrą i długą końcówkę. Stolnicę lub blat kuchenny lekko podsypujemy mąką, wykładamy ciasto i wygniatamy pozbywając się pęcherzy powietrza. Ciasto rozpłaszczamy na niezbyt duży placek
KuchcikoweLoveŻelatynę zalać 5 łyżkami wody, odstawić do napęcznienia. 4. Mascarpone zmiksować z cukrem pudrem, dodać jogurt grecki i mleko kokosowe, zmiksować (jak najkrócej, tylko do połączenia składników), następnie cienkim strumieniem wlać likier kokosowy. 5. Żelatynę podgrzać, mieszając aż dokładnie się rozpuści, dodać do niej 2-3 łyżki masy i wymieszać, a następnie całość wlać do miski (najlepiej przez sitko
Kto ugości moich gości?następnie już całą porcję szpinaku dodajemy do pozostałej masy jajecznej. Na koniec dodajemy olej, mąkę i proszek do pieczenia. Pieczemy w kwadratowej blaszce w temperaturze 180 stopni ok. 60 minut. Po wystudzeniu obcinamy wierzch ciasta i kruszymy na talerzyku. Krem: 400 ml śmietany 200 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 2 śmietan
Pyszności SłodkościKruche na orkiszowej mące ciasto...mega czekoladowa masa z kremowym serkiem, smaku dopełniają figi i winogrona, hawajska sól zielona to kropka nad 'i " w tym deserze. Słodkość która zachwyci każdego łasucha! Może i dla niektórych wyda się prosta, ale o to chodzi, czasem te proste bywają......najlepsze. Warto spróbować. Składniki: Ciasto na formę(...)mąki orkiszowej typ 650 15 dag masła 60 g cukru brązowego trzcinowego 1 jajko szczypta soli Nadzienie: 330 ml śmietanki 30% 30 dag serka philadelphia ewentualnie mascarpone lub ricotty 30 dag gorzkiej czekolady 60% zawartości kakao 1/2 szklanki cukru pudru 4-5 figi garść ciemnego winogrona sól hawajska-zielona do posypania Sposób wykonania: Ciasto: Wszystkie składniki ciasta zagniatamy razem
Wanilia i Kardamonponownie wymieszać. W tym momencie można dodać opcjonalne składniki. Gotową masę przelać do słoiczka i piec do suchego patyczka około 35 do 40 minut. Gotowego murzynka w słoiku podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie było to ubite mleczko kokosowe, ale również świetnie spisze się jogurt grecki czy ubite mascarpone, smacznego
tost z dżememtrzeba sobie rozłożyć w czasie… Składniki: 500 g serka mascarpone 1 szklanka śmietanki 36% 200 g chałwy (najlepiej na wagę, ale może być też w batonikach) 4 łyżki pasty sezamowej (tahiny) 1 łyżka sezamu 1 łyżka siemienia lanianego truskawki Wykonanie Serek i śmietanę miksujecie na jednolitą puszystą masę. Chałwę siekacie nożem na małe kawałeczki i dodajecie do masy wraz
GRUBY WAŁEK