masa mascarpone - 3549 przepisów (strona:168/237)

Cytrynowe Tiramisu. 118

miodu np. akacjowego kakao lub gorzka czekolada do posypania mocna czarna kawa WYKONANIE: mascarpone, miód, limoncello, sok z cytryny, opcjonalnie otartą skórkę z cytryny dokładnie mieszamy (likieru, miodu i soku z cytrynu dajemy do smaku), biszkopty moczymy w mocnej kawie i układamy w naczyniu, przekładając masą, na wierzchu posypujemy gorzką czekoladą startą na małych oczkach tarki lub używamy kakao

Kuchnia Beaty
Tiramisu z malinami 496

łyżeczki kawy rozpuszczalnej, 1 łyżka kakao, 4 łyżki amaretto (30ml), 500g serka mascarpone, 250ml śmietanki 30%, 50g cukru pudru, 150g podłużnych biszkoptów. Przygotowanie: Kawę rozpuszczalną zaparzyć w szklance wody ( szklanka 250ml) i odstawić do ostygnięcia. Po ostygnięciu wymieszać z amaretto. Śmietankę ubić na sztywną masę. Pod koniec ubijania dodawać powoli cukier puder. Zmniejszyć obroty na najniższe gdy śmietanka jest już

W kuchni u Moniki
Tort bezowy z powidłami i nutką cynamonu 117

możliwości pieczenia wszystkich 3 blaszek razem, należy upiec osobno 3 bezy, masę bezową przygotowując bezpośrednio przed pieczeniem; 1 blat bezowy to 2 białka + 100 g cukru + 1 łyżeczka cynamonu). Ponadto: 2/3 szklanki powideł śliwkowych 500 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej 250 g. serka mascarpone 1 łyżeczka cukru pudru 3 łyżeczki cynamonu ja dałam płaskie W misie miksera umieścić śmietanę kremówkę

Kubki smaku
Domowe lody bazyliowe bez jajek 103

wkładamy je do blendera, dodajemy cukier i blendujemy. Do miski wkładamy jogurt i mascarpone i ubijamy przez 3-4 minuty, następnie dodajemy bazyliowy cukier i wszystko dokładnie mieszamy. Z zamrażarki wyjmujemy mrożącą się tam od 24 godzin misę do lodów, uruchamiamy ją i powoli wlewamy masę. Lody kręcimy przez 30 minut. Po tym czasie przekładamy je do plastikowego pojemnika, wkładamy

Kulinarne przygody Gatity
Sernik kawowy - bez pieczenia 404

łyżeczki żelatyny w niewielkiej ilości wody. Kawę zalewamy odrobiną wrzątku i studzimy. Serek mascarpone mieszamy dokładnie z połową homogenizowanego, cukrem pudrem, ostudzoną kawą i żelatyną. Wykładamy na herbatniki, wyrównujemy. Rozpuszczamy pozostałą żelatynę. Śmietanę ubijamy i dodajemy do niej resztę serka homogenizowanego i żelatynę. Starannie mieszamy. Masę dzielimy na połowę. Do jednej części dodajemy rozpuszczoną czekoladę i wykładamy na warstwę kawową

Cynamonowe szczęście
Pavlova z czereśniami, wodą różaną i pistacjami! 157

próbując nie wyjeść większości czereśni ;) Ubijamy śmietanę kremówkę z cukrem pudrem na sztywną masę. Wyłuskane pistacje siekamy nożem. Na wierzch bezy wykładamy bitą śmietanę, układamy czereśnie i posypujemy całość siekanymi pistacjami. *aromat różny jest delikatnie wyczuwalny, taka przysłowiowa kropka nad i :) ** do kremówki możemy dodać mascarpone, wtedy krem będzie sztywniejszy, śmietana z taką ilością cukru nie jest bardzo słodka Smacznego

Plate of Joy
Tiramisu 146

sztywno ze szczyptą soli. Żółtka utrzeć do białości z cukrem. Dodać serek mascarpone i delikatnie wymieszać. Połączyć z białkami. Na dno pucharków ułożyć jedną warstwę biszkoptów i polać mocną kawą rozpuszczalną wymieszaną z amaretto, tak aby biszkopty były delikatnie nawilżone kawą. Ułożyć 2 łyżki masy jajeczno-serowej, posypać przesianym kakao. Na masę ułożyć znowu biszkopciki, polać kawą

CookYourself
Babeczki migdałowo pomarańczowe 144

Babeczki migdałowo pomarańczoweDzisiejsze babeczki to idealne połączenie orzeźwiającego smaku pomarańczy i chrupiących migdałów. Z dodatkiem kremu z serka mascarpone będą szybką i elegancką przekąską na przyjęcie, bez kremu z powodzeniem można zabrać je ze sobą na drogę na drugie śniadanie.Składniki na babeczki:100 g migdałów1 szklanka mąki0,5 szklanki cukru2 łyżeczki proszku do pieczenia100 g masła (lub margaryny(...)mascarponeMasło roztapiamy i odstawiamy do przestudzenia. Migdały siekamy drobno lub wkładamy na moment do blendera i miksujemy.Wyciskamy sok pomarańczy, dodajemy do przestudzonego masła. Dodajemy jajka, cukier i dokładnie mieszamy.Do masy dodajemy mąkę, proszek do pieczenia, posiekane migdały i dokładnie mieszamy.Masę przekładamy do formy wyłożonej papilotkami lub wysmarowanej masłem i wysypanej bułką tartą. Pieczemy około 30 min w 180 stopniach.Czas

Ciastkozercy
Ciasteczka Whoopie Pies - czarne księżyce 215

temp. 170st.  Ostudzić. Nadzienie dyniowe:   150g serka mascarpone,  150g puree z dyni ,  80g masła, 80 g cukru pudru,  szczypta cynamonu,  szczypta gałki muszkatołowej,  szczypta kardamonu. Masło utrzeć z serkiem i musem z dyni. Dodać cukier puder. Dodać przyprawy, utrzeć.  Masą przekładać po dwa ciasteczka

Z miłości do słodkości
Tort Bezowy 388

Składniki: 2 lub 3 spody bezowe 400g serka mascarpone 200ml śmietany kremówki 400g świeżych malin cukier puder Przygotowanie: Serek maskarpone mieszamy z ubitą na sztywno śmietaną. Dodajemy 4 łyżki cukru pudru (można dodać więcej według uznania). Gotowe spody smarujemy przygotowaną masą i przekładamy świeżymi malinami (można użyć też innych owoców leśnych). Smacznego

cookpl
Ciasto leśny mech z galaretką i grzybkami 749

szkl mąki pszennej typ 500 0,5 szkl mąki krupczatki 0,5 szkl oleju 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia Bita śmietana: 250 ml zimnej śmietanki 30% 125 g mascarpone Mlekoma 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 1 galaretka agrestowa 400 ml wody owoc granatu ciasteczka grzybki(można pominąć) Przygotowanie: Szpinak rozmrozić na sitku. Ja robię to wieczorem i zostawiam(...)mąki. Gdy masa będzie jednolita wylać do tortownicy o średnicy 24 cm wyłożonej na dnie papierem do pieczenia. Włożyć do nagrzanego piekarnika na 180 stopni góra-dół i piec około 50 minut do suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto ostudzić. Ściąć około 1,5 cm ciasta z wierzchu i odłożyć do pokruszenia. Zimną śmietankę razem z mascarpone ubić na sztywno

Ala piecze i gotuje
kokosowiec 2234

śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru łyżka żelatyny dodatkowo: 1/3 szklanki wódki Biszkopt upiec najlepiej dzień przed przekładaniem ciasta, wtedy ładnie się przekroi i nie będzie się strzępił. Białka ubić na sztywno z cukrem a następnie z żółtkami. Mąkę wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia, przesiać do masy jajecznej. Delikatnie wymieszać i przełożyć do foremki wyścielonej(...)resztę zalać mlekiem i powoli gotować przez kilka minut aż kokos wciągnie mleko. Na końcu dodać cukier. Wystudzić. Żelatynę rozpuścić w odrobinie wrzątku. Kremówkę ubić na sztywno, zmiksować z mascarpone i zimnym kokosem. Dodać wystudzoną żelatynę i dokładnie ale powoli wymieszać.  Biszkopt przekroić na dwa blaty. Dolny nasączyć wódką. Z kremu odłożyć dwie łyżki a resztę podzielić na połowę

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Leśny mech - tureckie ciasto ze szpinakiem 167

połącz z proszkiem do pieczenia. Dodawaj powoli do zielonej masy, cały czas mieszając (ręcznie).  Ciasto wlej do tortownicy (22-25 cm), przykrytej uprzednio papierem do pieczenia i piecz w 180 ºC przez 40 minut do suchego patyczka. Wyjmij i ostudź. Śmietankowy krem: 300 ml kremówki 36% 150 g mascarpone 2 płaskie łyżki cukru pudru Wszystkie składniki umieść w misie

Food Square
Nawiedzone ciasto 156

cukru 1 łyżka ekstraktu z wanilii 2 duże jajka 250 ml maślanki 125 ml wystudzonej, mocnej kawy (2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej) Krem pomarańczowy z mascarpone: 500 g serka mascarpone (schłodzonego) skórka otarta z 2 pomarańczy 1 szklanka cukru pudru barwnik pomarańczowy Polewa kakaowa: 100 g masła lub margaryny 100 g cukru pudru 2 łyżki ciemnego kakao 2 łyżki wody Bezowe(...)kropli wody (do lukru) Wykonanie: Bezowe duszki: Białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie cały czas miksując (na wolnych obrotach) dodajemy łyżka po łyżce cukier. Powinna powstać biała, lśniąca, gęsta masa. Białka przekładamy do rękawa cukierniczego i wyciskamy masę formując ją na kształt duszków. Można także wyciskać zwykłe stożki. Duszki bezowe pieczemy w temperaturze 150 stopni przez ok. 20 minut

MyCookBook.pl
Torcik czekoladowy bez mąki z wiśniami ala czarny las 292

łyżka mąki ziemniaczanej ·          150 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej ·          150 g serka mascarpone ·          2 łyżeczki cukru pudru Przygotowanie: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, lekko studzimy. W misie miksera(...)puszystego kremu. Nie przestając ubijać wlewamy powoli czekoladę, miksujemy na małych obrotach do połączenia się składników. W osobnym naczyniu ubijamy na sztywno białka. Dodajemy 3 łyżki ubitych białek do masy czekoladowej i delikatnie, ale dokładnie mieszamy, do rozluźnienia masy czekoladowej. Następnie dodajemy resztę białek, na zmianę z migdałami, delikatnie mieszamy wszystko łyżką. Formy o średnicy około 20 cm wykładamy papierem

Mania Gotowania

Proponowane wyszukiwania