masa mascarpone - 3549 przepisów (strona:171/237)

pyszny sernik na zimno z czekoladą gorzką i jagodami z galaretką... 174

okrągłe 15 dag, jagody 1 szklanka/mrożone, galaretka wiśniowa 1 opakowanie serek mascarpone, serek śmietankowy, puder cukier zmiksować mikserem dokładnie gorzką czekoladę 70 % w rozdrabniaczu zmielić dokładnie, wsypać do serków i zmiksować do połączenia składników żelatynę romieszać w pół szklanki gorącej wody i wystudzić, wlać do masy serkowej i mikserem wymieszać, keksówka26 cm wyłożona folią spożywczą, na dnie ułożyć biszkopty

W Mojej Kuchni Lubię
PLACUSZKI OWSIANO - BANANOWE 106

SKŁADNIKI: 6 łyżek płatków owsianych 1 duży dojrzały banan 2 łyżki serka mascarpone 1 łyżka płynnego miodu 1 łyżka płatków migdałowych 1 jajko szczypta sody oczyszczonej olej do smażenia A jak to zrobić: Płatki owsiane zmielić na mąkę. Dodać wszystkie pozostałe składniki i wymieszać na gładka masę. Jeśli masa będzie zbyt gęsta, można dodać odrobinę mleka. Niewielką ilość ciasta nakładać

Kuchnia w opałach
Tarta z gruszką i cukinią! 194

średnia cukinia - chili zielone świeże - 1 szalotka lub dymka - czosnek - 1/2 serka mascarpone - 2 duże jajka - sól, pieprz - 2 łyżki jogurtu greckiego Serek, jaja, jogurt i przyprawy, dobrze roztrzep trzepaczką. Cukinię i gruszkę pokrój w cienkie plastry, ułóż na cieście, posyp posiekanym czosnkiem i szalotką. Zalej masą z serkiem. Wstaw do gorącego pieca, pieczemy 35- 40 minut w temp

SMYKWKUCHNI
Domowe lody ananasowe bez jajek 138

kostkę wkładamy do blendera i blendujemy. Do miski wkładamy jogurt i mascarpone, dodajemy cukier i ubijamy przez 3-4 minuty, następnie dodajemy zmiksowanego ananasa i wszystko dokładnie mieszamy. Z zamrażarki wyjmujemy mrożącą się tam od 24 godzin misę do lodów, uruchamiamy ją i powoli wlewamy masę. Lody kręcimy przez 30-40  minut. Po tym czasie przekładamy je do plastikowego

Kulinarne przygody Gatity
bułeczki drożdżowe z twarogiem i serkiem mascarpone 228

podwojenia objętości). Nadzienie Do miski przełożyć twaróg, serek mascarpone, cukier i miód. Wbić jajko i wymieszać widelcem. Blat posypać mąką. Ciasto rozwałkować na prostokąt o wymiarach ok. 40 x 30 cm, jego grubość ma mieć ok. 3-5 mm. Na ciasto wyłożyć masę serową, a następnie zawinąć jak roladę. Ciasto przekroić na 12 części. Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia

zabawa smakiem
Tort marchewkowo - piernikowy z kremem 228

łyżeczki   kandyzowanej skórki pomarańczowej 3 łyżki rodzynek Krem 400 g serka mascarpone w temperaturze pokojowej 4 łyżki masła  w temperaturze pokojowej 1/2 szklanki cukru pudru 1 łyżeczka cukru z prawdziwą wanilią Do dekoracji kandyzowane plasterki pomarańczy czekoladowa posypka Wykonanie: Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy do niej pozostałe składniki ciasta delikatnie mieszając. Piekarnik nagrzewamy

Kulinarne przygody Gatity
Podsumowanie akcji "Krówkowe Wariacje" 214

blog: Kulinarne Wyskoki Mazurek kajmakowy najprostszy autorka: eula | blog: eulawkuchni.blog.pl Muffiny z masą krówkową autorka: Gospodyni Miejska | blog: Gospodyni Miejska 144. Jabłko się schowało! autorka: Atqa Breakfast | blog: Atqa Breakfast 164. Kolorowe śniadanie. Cannelloni na słodko! autorka: Atqa Breakfast | blog: Atqa Breakfast Tarta z brzoskwiniami i mascarpone autorka: Magda Mirabelles | blog: les mirabelles Kostka alpejska autorka: pinkyyy | blog: Kucharka

Mania Gotowania
W oczekiwaniu na snieg 172

jajka 35g kakao 50g maki 75g rodzynek Krem z mascarpone: 350g serka mascarpone 1 czubata lyzka cukru pudru 50ml Amaretto wykonanie:Rodzynki zalewamy 2 lyzkami Amaretto i pozostawiamy na godzine.W kapieli wodnej rozpuszczamy czekolade, maslo, cukier i kawe. Pozostawiamy chwile do przestygniecia po czym dodajemy do masy przesiana make i kakao. Dokladnie mieszamy. Dodajemy zoltka, a na koncu rodzynki

Przysmaki Karolki
Lemmy 190

cukier waniliowy 50 ml whisky 150 g mąki tortowej łyżka soli 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1l i napoju typu "kola" ok 250 ml śmietany kremówki 250 g sera mascarpone 20 ml whiskey/whisky ok200 g czekolady mlecznej   np maliny Wykonanie: Napój typu "kola" wlewamy do garnka i na dużym ogniu, gotujemy redukując całość do momentu, aż uzyskamy(...)całość zalewamy gorącą wodą. Dokładnie mieszamy, kiedy wystygnie dodajemy jajka i żółtka, cukier z cukrem waniliowym. Miksujemy dokładnie całość na niskich obrotach. Następnie dolewamy whisky i stopniowo olej. Kiedy masa jednolita i błyszcząca wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy do momentu połączenia się składników. Wylewamy do kwadratowej blaszki o boku ok 24 cm wyłożonej papierem do pieczenia

Malinowe Pocałunki
Gniazda bezowe z cytrynowym kremem i bananami 174

około 12 sztuk 6 białek 30 dag cukru Szczypta soli 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżka soku z cytryny Opcjonalnie czerwony barwnik Krem: ½ litra śmietany kremówki 25 dag sera mascarpone 3 łyżki  domowego budyniu cytrynowego Lemon curd 2-3  łyżki cukru pudru 3 banany Jak wykonać ?  Bezy: Piekarnik nagrzewamy do 180*c. Białka jaj o temperaturze pokojowej(...)się rozpuścić  wlewamy sok z cytryny, dodajemy mąkę ziemniaczaną miksujemy jeszcze chwilę, dodajemy parę kropli czerwonego barwnika, mieszamy tylko rózgą miksera aby barwa była niejednolita. Gęstą sztywną masę  przekładamy do rękawa cukierniczego z tylką w kształcie gwiazdy i na blasze wyłożonej papierem pergaminowym, wyciskamy okrągłe  bezowe gniazda.  Wkładamy do nagrzanego piekarnika pieczemy 5 minut

Wanilia i Kardamon
Ciasto czekoladowe z kremem i jagodami 162

cukru (szklanka) 2 łyżki rozpuszczalnej kawy 1/4 szklanka mleka 200 g mąki  2,5 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 500 ml śmietanki kremówki (30-36%) 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru 150 g jagód  Poncz: 250 ml napoju kakao Dekoracja: 200 g jagód Świeże listki mięty Jak zrobić ciasto czekoladowe z kremem i jagodami? Piekarnik rozgrzewamy(...)mieszamy. Do powstałej masy w 3 podejścia bardzo łagodnie mieszając szpatułką/łyżką dodajemy ubitą piane z białek. Mieszamy tylko do połączenia składników, nie robimy tego zbyt długo, także nie używamy miksera! Ciasto przelewamy do tortownicy i pieczemy w rozgrzanym piekarniku przez ok. 55-60 min do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu ciasto studzimy. Robimy krem. Mascarpone ubijamy mikserem przez minutę

Kuchnia Łukasza
Pavlova z granatem 196

sympatyczną bezę znalazłem tutaj . Składniki: Beza: - 4 białka (ok. 120 g) - 250g cukru - 1 łyżka kakao - 1 łyżka cukru waniliowego Dodatki: - 200 ml schłodzonej śmietanki 30% - 130g serka mascarpone - 3 łyżeczki cukru pudru - nasiona z 1/2 średniej wielkości granatu Zaczynamy od bezy. Najpierw nagrzewamy piekarnik do 220 stopni. Następnie na papierze odrysowujemy koło o średnicy ok. 24 cm, na którym(...)której dodajemy po łyżce cukru (cukier wymieszany z cukrem waniliowym). Kiedy piana zrobi się sztywna i lśniąca dodajemy kakao, które delikatnie mieszamy z białkami i cukrem. Tak przygotowaną masę przekładamy na papier i wstawiamy do piekarnika na środkową półkę. Jednocześnie zmniejszamy temperaturę do 120 stopni i pieczemy przez 90 minut . Gdy minie czas wyłączamy piekarnik i zostawiamy w nim nasza

Kuchenne Wariacje
Sernik z jeżynami i czerwoną porzeczką 150

Pyszny sernik na lato z sezonowymi owocami jagodowymi, jeżyną i czerwoną porzeczką. Dodatek owoców możesz dowolnie modyfikować. Masa serowa jest idealna, owoce nie opadają na dno

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
48. Cytrynowy twarogowiec z kremem kokosowo-cytrynowo-miętowym 140

pieczemy 1,5h. Taki sposób pieczenia zapobiega rośnięciu masy i sprawia, że twarogowiec jest puszysty i równy. Dodatkowo możemy przyszykować krem na wierzch, aczkolwiek i bez niego ciasto będzie pyszne. Składniki na krem: - 3 łyżki kremu kokosowego (stała część mleczka kokosowego - najlepiej dzień wcześniej wstawić je do lodówki) - 1 łyżka mascarpone - 3 łyżki soku z cytryny - 10 listków mięty

Be Fit Be Strong
Zielony tort - czekoladowo - miętowy. 167

szkl. śmietany 18%;1 łyżeczka proszku do pieczenia;3/4 łyżeczki sody oczyszczonej;kilka kropli aromatu waniliowego. Krem miętowy:300 ml schłodzonej śmietany kremówki 30%; 400 g schłodzonego serka mascarpone; 3 łyżki cukru pudru; 2 łyżeczki kropli miętowych (takich kupionych w aptece :) ); zielony barwnik (użyłam barwników w żelu Dr Oetkera i mimo zużycia całego kolor był pastelowy...). Do nasączenia: 1/2 szkl(...)ściągnięciu z palnika dodajemy posiekaną czekoladę i zostawiamy na 2 minuty. Po tym czasie mieszamy. Do czekolady przesiewamy kakao i mieszamy. Studzimy. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy ekstrakt/aromat waniliowy. Miksujemy. Dodajemy masę czekoladową i dokładnie miksujemy. W osobnym naczyniu przesiewamy mąkę z sodą i proszkiem. Następnie do masy jajeczno-czekoladowej dodajemy naprzemiennie śmietanę i mąkę - mieszamy szpatułką

Miksturownik

Proponowane wyszukiwania