masa mascarpone - 3549 przepisów (strona:179/237)

Ciasto marchewkowe - najlepsze 138

taki znak rozpoznawalny UK na miarę makaroników w Paryżu. Dzięki marchewce, która mięknie w czasie pieczenia, ciasto marchewkowe skrywa gesty i wilgotny środek. Marchewkowiec zwyczajowo wykańcza się masą serową, a samo ciasto doprawia się mieszanką korzeni. Ciasto przygotowuje się szybko, z podanej ilości produktów wychodzi dość sporej wielkości tort, można również zmniejszyć o połowę ilość podanych składników i upiec ciasto(...)mielonych goździków 1/4 łyżeczki startej gałki muszkatołowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1 łyżeczka soli 100 g orzechów włoskich lub pekan Krem 250 g serka mascarpone o temperaturze pokojowej 250 g serka śmietankowego o temperaturze pokojowej laska wanilii 100 g cukru skórka z 1 cytryny Przygotowanie: 1. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, formę

Słodki Kompromis
Tort Oreo 1195

soli Krem: 250 gram mascarpone 500 ml śmietanki 36% 4 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 250 gram ciastek Oreo Masło miksuję przez chwilę, następnie dodaję cukier i miksuję na puch. Teraz dodaję jajka i nadal miksuję składniki. Kakao, proszek do pieczenia, sodę, sól i mąkę przesiewam do drugiej miski i dodaję połowę suchych składników do masy maślanej, cały czas miksując

Mango Papaja
Tort truskawkowo-migdałowy 148

serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki likieru amaretto Dodatkowo: 500 g truskawek ok. 100 g płatków migdałowych galaretka truskawkowa (rozpuszczona w 150 ml wody) - opcjonalnie Wykonanie: Biszkopt migdałowy: Do miski wbijamy jajka, dolewamy wodę i wsypujemy cukier. Ubijamy mikserem na najwyższych obrotach kilka minut do momentu uzyskania jasnej, puszystej masy. Do masy jajecznej dodajemy przesianą mąkę z proszkiem

MyCookBook.pl
Domowe gofry 168

domowym dżemem, serkiem mascarpone, kremem czekoladowym czy też świeżymi owocami. Przepis pochodzi ze zbiorów mistrza Michaela Roux :) Składniki : 2 jajka podzielone na białka i żółtka 160 g mąki 270 ml mleka 50 g stopionego masła 1 łyżka cukru pudru  Blenderem połączyć mąkę, żółtka, mleko i masło. Białka ubić na sztywno. Wymieszać delikatnie z masą za pomocą łyżki. Rozgrzać gofrownicę

Chocolate Muffin Blog
Tort - piłka nożna 258

cukrem pudrem. Dodać serek mascarpone i ubijać chwilę do połączenia się składników. Dodać posiekaną czekoladę oraz posiekane orzechy, wymieszać. Dżemem posmarować pierwszy blat ciasta, posmarować kremem i przykryć drugim blatem ciasta. Posmarować dżemem i resztą kremu, przykryć ostatnim blatem ciasta. Ciasto posmarować odrobiną kremu maślanego, np. z tego przepisu i pokryć wyciętymi łatami z masy plastycznej

Z miłości do słodkości
Tort z kremem twarożkowym z brzoskwiniami 139

serka mascarpone 5 łyżek cukru pudru Wszystkie składniki przełożyć do wysokiego naczynia. Zmiksować do uzyskani gęstego kremu. Na paterze układamy pierwszy biszkopt, nasączmy połową ponczu, wykładamy całość kremu z brzoskwiniami. Przykrywamy drugim biszkoptem, nasączmy pozostałą częścią ponczu.   Całość tortu, boki i górę, smarujemy mniejszą częścią kremu twarożkowego (bez brzoskwiń). Schłodzić. Gdy masa ładnie zgęstnieje, cały tort smarujemy połową kremu

kulinarnyswiatdomi
Rolada truskawkowa 193

mrożonych 250 g serka mascarpone 5 - 6 łyżeczek żelatyny ok. 1/4 szklanki wrzątku 2 łyżki cukru pudru kilka truskawek pokrojonych w kostkę Sposób wykonania: Białka oddzielić od żółtek, dodać cukier i ubić na sztywną pianę.  Pod koniec ubijania dodać stopniowo po jednym żółtku nie przestając ubijać. Następnie dodać pozostałe składniki i dobrze wymieszać. Gotową masę na biszkopt wylać

Na słodko lub wytrawnie
PIECHOTĄ DO LATA 118

banan 1/2 opakowania serka mascarpone 3-4 łyżki malin ( o tej porze roku mrożonych) 1 łyżeczka cukru pudru 1 dojrzała (miękka) gruszka A jak to zrobić: Galaretkę przygotować według opisu na opakowaniu i odstawić do ostygnięcia. Do lekko tężejącej dodać pokrojonego banana i przelać do pucharków. Serek z cukrem i malinami zmiksować na jednolitą masę i wyłożyć na stężałą galaretkę

Kuchnia w opałach
Tiramisu z truskawkami 191

SKŁADNIKI  (na 4 pucharki)                          1 opakowanie serka mascarpone (250 g)   300 ml śmietany 30% 1 łyżka cukru pudru 2 łyżki kawy rozpuszczalnej 12szt. biszkoptów okrągłych 10 truskawek, listki mięty 3 kostki białej czekolady(...)PRZYGOTOWANIE Biszkopty kruszymy i wrzucamy na dno pucharków. Skrapiamy kawą rozpuszczoną w 4 łyżkach wody.Kremówkę ubijamy z serkiemi cukrem na sztywno. Połowę masy kładziemy do pucharków. Na to część pokrojonych truskawek. Potem drugą warstwę. Dekorujemy pozostałymi truskawkami i listkami mięty. Posypujemy startą białą czekoladą- u mnie z ziarnami kakaowymi.Wstawiamy na kilka godzin do lodówki

Moje Kuchenne Rewelacje
Ciasto śmietanowo-porzeczkowe z bezą 807

szklanki kakao 1 łyżka oleju Spód blaszki o wymiarach 24cmx28 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Jajka ubić z cukrem przez około 8 minut. Mąkę przesiać z kakao. Do masy jajecznej dodać łyżkę oleju oraz mąkę z kakao. Delikatnie wymieszać tylko do połączenia składników. Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 25 minut (do suchego patyczka). Upieczone(...)Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni. Piec 20 minut, zmniejszyć temperaturę do 90 stopni i piec jeszcze 30 minut. Wystudzić. Wyjąć z papierem z blaszki. Krem: 500 g mascarpone 300 ml śmietany 36% 3 łyżki cukru pudru W misce umieścić dobrze słodzoną śmietanę kremówkę, mascarpone i cukier puder. Ubić na najwyższych obrotach miksera do uzyskania gęstego kremu. Dodatkowo: słoiczek

Moja Galeria Smaku
BRZOSKWINIOWIEC NA ZIMNO 156

serka mascarpone  2 brzoskwiniowe galaretki  3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 7 łyżeczek żelatyny cukier puder do smaku Brzoskwinie odsączyć na sicie,mniejszą połowę pokroić w kostkę,pozostałe w plastry.Galaretki przygotować wg przepisu,odstawić do lekkiego stężenia.Kawę rozpuścić w odrobinie gorącej wody,odstawić do wystygnięcia. Serek homogenizowany wymieszać z serkiem mascarpone,posłodzić do smaku cukrem pudrem ( wg uznania). Podzielić(...)które można lekko nasączyć ( nie jest to konieczne). 3 i 1/2 łyżeczki żelatyny rozpuścić w 1/2 szkl gorącej wody (może być trochę mniej) - gdy przestygnie dodać do jednej części masy razem z rozpuszczoną kawą i dokładnie wymieszać.Wylać na biszkopty,dokładnie rozprowadzić.Wsadzić do lodówki. Pozostałą żelatynę tj 3 i 1/2 łyżeczki również rozpuścić w gorącej wodzie,połączyć z drugą

Niespełnione zdolności kulinarne
Tort truskawkowy 250

KREM ŚMIETANKOWY: 250g. serka mascarpone 250 ml. śmietany kremówki 36% (dobrze schłodzonej) pół szklanki cukru pudru Wykonanie Tortu: BISZKOPT : Wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę przesiewamy. Oddzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy z dwiema łyżkami cukru na bardzo gęstą pianę. W oddzielnym naczyniu ubijamy żółtka z pozostałym cukrem, aż do powstania żółtej kremowej konsystencji .Do masy powstałej z ubitych żółtek

Domowe Torty
Trufle kokosowe 186

serka mascarpone ok.100 g wiórków   kokosowych 2 wafelki o smaku kokosowym w białej czekoladzie 1 łyżka cukru pudru ok.2  łyżki likieru kokosowego wiórki kokosowe i kakao do obtoczenia Wykonanie: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, przestudzić. Wafelki rozdrobnić i wymieszać z kokosem. Serek wymieszać cukrem, dodać wafelki z kokosem, schłodzoną czekoladę i likier. Masę dokładnie wymieszać i wstawić

Zakamarki mojej kuchni
Czekoladowy tort z malinami 197

biszkoptskladniki: 500g serka mascarpone 3 jogurty naturalne 200g czekolady gorzkiej (70% kakao) 1 lyzka cukru pudru 50g malin mrozonych lub swiezych 4 lyzki konfitury malinowo-jezynowej wykonanie:Czekolade topimy w kapieli wodnej i zostawiamy do przestygniecia.Mikserem ubijamy serek, jogurt i cukier puder. Jesli ktos woli slodsza mase nalezy dodac wiecej cukru pudu. Do masy wlewamy rozpuszczona czekolade. Mieszamy.Konfiture malinowo-jezynowa

Przysmaki Karolki