masa mascarpone - 3549 przepisów (strona:183/237)

RÓŻOWY TORT WANILIOWO-MALINOWY. 228

napowietrzyć masę. Masę wylewam do wysmarowanej i wysypanej bułką tortownicy.Piekę około pół godziny w temperaturze 180 stopni. Wystudzony biszkopt podzieliłam na cztery cienkie i równe krążki.Krem:Miksuję mocno schłodzoną kremówkę do czasu, aż będzie sztywna (ok. 8-10 minut).Dodaję śmietan-fix, cukier puder, ekstrakt i barwnik. Miksując cały czas, dodajęporcjami po jednej łyżce serek mascarpone. Miksuję

W kuchni Karmel-itki
Muffinki czekoladowe z kremem malinowym 284

szklanka mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 szklanki kakao CZEKOLADOWY GANACHE: 100 g czekolady gorzkiej 1/3 szklanki śmietanki 30% KREM MALINOWY: 250 g malin 250 g serka mascarpone 1/3 szklanki cukru 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 łyżka żelatyny 3 łyżki zimnej wody Śmietankę kremówkę podgrzewać na palniku do momentu, aż prawie zacznie wrzeć(...)wielkości nieco mniejszej niż orzech włoski. Muffinki: Masło rozpuścić i odstawić do wystudzenia. Mąkę przesiać razem z proszkiem do pieczenia i kakao. Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę i ubijając wlać cienkim strumyczkiem rozpuszczone masło. Wsypać suche składniki i zmiksować. Na końcu dodać jogurt naturalny. Wszystkie składniki na ciasto powinny być w temperaturze pokojowej. Ciasto wylewać do formy

https:KKuchniaMniam
Sernik przekładany krówkowym kremem, na migdałowo-kakaowym biszkopcie 718

serka mascarpone 250g serka ricotta 4 łyżki śmietany 18% 1/2 szkl. cukru drobnego do wypieków 1 jajko Krem: Smak krówka od Delecty około 300ml zimnego mleka Dekoracja: posypki z linii Decorada od Delecty Sposób przygotowania: Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy na sztywną pianę, pod koniec dodajemy stopniowo cukier i cukier migdałowy, po czym nadal ubijamy aż masa będzie

Kolorowy Przepisownik
Deser rabarbarowy a la tiramisu 183

Dzisiaj coś dla łasuchów… czyli pyszny deser rabarbarowy a la tiramisu w letniej wersji. Cudownie sprawdzi się schłodzony w letnie dni ale też wspaniale smakuje

UgotujmyTo.pl
Rolada z nutellą 198

serka mascarpone 5 łyżek nutelli Składniki na polowę: 100g gorzkiej lub mlecznej czekolady 30 g masła My posypałyśmy z wierzchu jeszcze wiórkami kokosowymi. Na początku oddzielamy białka od żółtek. Białka ubijamy na sztywną pianę, następnie partiami dosypujemy cukier (my rozkładamy dodawanie na 3 porcje) i nadal ubijamy. Do tego dokładamy żółtka, nie przestając ubijać. Na koniec, do powstałej masy, dodajemy

Kolizje Smaków
Tort Urodzinowy Mój :) 224

Masę wykładamy do przygotowanej tortownicy, wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez max. 40 minut. Po tym  czasie ciasto wyciągamy z piekarnika, studzimy i dopiero zimne kroimy na 3 równe blaty. Nasączenie: 1/2 szklanki wiśniówki domowej 1/2 szklanki wody przegotowanej Dekoracja: kilka truskawek kilka listków mięty KREM WANILIOWY: 500 ml śmietanki kremowej 36 %, schłodzonej 250 g serka mascarpone

Blondynka Gotuje
Tort z owocami. 401

temp. pokojowej 5 jajek, 3/4 szklanki drobnego cukru do wypieków - ja użyłam normalny cukier, 3/4 szklanki mąki pszennej tortowej, 1/4 mąki ziemniaczanej. Krem: 2x500ml śmietanki 30%, schłodzonej, 2x250g mascarpone, schłodzonego, nasionka z jednej laski wanilii, 1 opakowanie śmietan fix, 6 łyżek cukru pudru (u mnie były to większe łyżki - można dodawać według własnego smaku), Ponadto: kompot z wiśni razem(...)powoli dodawać cukier i na koniec pojedynczo żółtka - cały czas miksować. Gdy masa jest już gotowa, stopniowo dodawać mąki i delikatnie połączyć łyżką - nie używać do tego miksera. Ciasto jest gotowe, gdy nie ma w nim grudek.  Spód tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia i wylać gotową masę. Boków tortownicy niczym nie smarować, ani nie obsypywać. Rozgrzać piekarnik

W kuchni u Moniki
Ciasto kukułka 11659

czekolady o zawartości kakao 60% 100g mlecznej czekolady 2/3 szklanki wódki Krem: 600g śmietanki kremówki 30% lub 36% (kupuję śmietankę w kartonikach, na których są podane gramy) 500g serka mascarpone 5 łyżeczek żelatyny (15-16g żelatyny) 1/2 szklanki zimnej wody 5-6 łyżek cukru pudru (proszę dosłodzić do smaku) 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią lub cukier wanilinowy(...)pieczenia. 2. Piekarnik nastawić na 160oC na funkcji termoobieg (na funkcji góra-dół 180oC). 3. Białka ubić na sztywną pianę. Ciągle ucierając mikserem, dodawać stopniowo cukier i mieszać, aż masa stanie się gęsta i lśniąca. Następnie dodać żółtka i dalej mieszać mikserem na jasną, kremową masę. 4. Na wierzch jajecznej masy przesiać mąkę z kakao i delikatnie wymieszać łyżką

Mała Cukierenka
Zapiekany ryż z truskawkami i borówkami 134

mascarpone - borówki - truskawki - cukier puder Przygotowanie: Wiórki kokosowe zalewamy 400 ml wrzącej wody. Zostawiamy do wystudzenia, najlepiej na noc. Ryż gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu lub 2:1. Ugotowany ryż studzimy, zalewamy wodą i miksujemy. Wiórki kokosowe również miksujemy z powstałym mlekiem. Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Formę do tarty smarujemy tłuszczem i posypujemy bułką tartą. Wykładamy masę ryżową

Życie zaczyna się w kuchni
DESER W STYLU TIRAMISU Z WIŚNIAMI 162

mascarpone. Tortownicę o wymiarach 18,5 x 28 cm  wykładamy folią aluminiową (spód i boki). Biszkopty zanurzyć pojedynczo na bardzo krótko w zimnej kawie z obu stron i układamy jeden obok drugiego w tortownicy. Na biszkopty wykładamy połowę kremu waniliowego. Wyrównać. Na krem wyłożyć wiśnie. Następnie na wiśniach układamy kolejną warstwę biszkoptów namoczonych w kawie i przykryć resztą masy

Ciastka - domowe słodkości
Lekki sernik owocowo czekoladowy 184

mascarpone (250 g.) mały jogurt grecki (200 g) 2 łyżeczki żelatyny 3 łyżki mleka opcjonalnie cukier puder do posłodzenia (ja nie słodziłam) Żelatynę zalewamy mlekiem, odstawiamy do napęcznienia, a następnie rozpuszczamy. Miksujmy jogurt z serkiem, a następnie dodajemy do nich żelatynę i jeśli ktoś ma taką potrzebę to dosładzamy. By żelatyna ładnie się połączyła lepiej dodać po łyżce masy

Cynamonowe szczęście
Babeczki z kremem malinowym 204

okazji, że coraz łatwiej dostać je w sklepach, postanowiłam upiec babeczki z malinami. Czekoladowe muffinki z kostką gorzkiej czekolady w środku świetnie komponują się z delikatnym kremem z serka mascarpone i malin - w dodatku są dziecinnie proste do zrobienia.Składniki na babeczki czekoladoweSkładniki na krem malinowy:500 g serka mascarpone0,5 szklanki malin2 łyżki cukru pudru1 łyżeczka cukru waniliowego3 łyżki(...)około 25 min w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni. Czas kiedy babeczki są w piecu możemy wykorzystać na przygotowanie kremu. W dużej misce miksujemy wszystkie składniki do uzyskania jednolitej masy. Jeśli chcemy, żeby krem był nieco mniej "sztywny" możemy dodać trochę więcej śmietany kremówki.Babeczki wyciągamy z pieca i odstawiamy do przestudzenia.Krem przekładamy do szprycy lub worka cukierniczego i dekorujemy

Ciastkozercy
Zakochana tarta 160

mascarpone  truskawki do dekoracji CIASTO: Do wody dodajemy barwnik, mieszamy i odstawiamy na bok.Na stolnicę lub blat przesiewamy mąkę i formujemy kopczyk. Masło kroimy na mniejsze kosteczki i wrzucamy wraz z resztą składników (bez wody z barwnikiem), do wcześniej zrobionego wgłębienia. Szybko zarabiamy ciasto, powinno wyglądać trochę jak kruszonka. Dopiero wówczas dolewamy wody i bardzo szybko wyrabiamy na jednolitą masę

Kuchnia od dwojga
Serniczki czekoladowe. 241

mascarpone 200 g sera kremowego typu Philadelphia 200 g gorzkiej czekolady ,rozpuścić ,ostudzić 2 jajka ,oddzielić żółtka od białek 0,5 szklanki cukru łyżka gorzkiego kakao Sery mieszamy z cukrem i żółtkami .Dodajemy rozpuszczoną czekoladę ,kakao i mieszamy lub ubijamy krótko mikserem,tylko do połączenia się składników.Białka ubijamy oddzielnie ze szczyptą soli na sztywną pianę i dodajemy do masy

Ladylaura.