marynaty - 6066 przepisów (strona:179/405)

Wędzony sos sojowy 147

Wędzony sos sojowy jest bardziej intensywny w smaku od standardowej wersji. Sos sojowy może być stosowany w marynatach lub solankach do ryb. Składniki: Sos sojowy Brykiet Bradley Smoker – Wiśnia Przygotowanie: Umieścić sos sojowy w dużym naczyniu żaroodpornym Wędzić przez około 1 godzinę w temperaturze 70-80 0 C. W ty czasie kilkakrotnie mieszając Wyjąc sos z wędzarni i pozostawić

naRuszcie
Pikantny karczek z grilla 240

Kwiecień zaczyna nas rozpieszczać temperaturami, więc pora zacząć sezon grillowy. Zapraszam na karkówkę na ostro z cukinią curry Składniki 1/2 kg karkówki 1/2 cukinii marynata: 1/2 cebuli 4 ząbki czosnku … Czytaj dalej Pikantny karczek z grilla

czarrna od kuchni
Pierś z kaczki z batatami 171

Mięso z kaczki jest delikatne i soczyste :) Składniki 2 piersi z kaczki   marynata: sok z 1 pomarańczy 1 łyżka miodu 1/2 łyżeczki chili sól, pieprz 2 średnie bataty … Czytaj dalej Pierś z kaczki z batatami

czarrna od kuchni
Domowa chińszczyzna 332

Aromatyczne danie kuchni orientalnej :) Składniki 1 filet z kurczaka 1 marchewka po kawałku pora, selera, cukinii 1/2 cykorii garść kiełków fasoli mung z zalewy garść grzybów mun marynata: 3 … Czytaj dalej Domowa chińszczyzna

czarrna od kuchni
Udka/podudzia w marynacie musztardowej-curry 210

Ostatnio zakochałam si ę w przyprawie curry. Dodaje ją dosłownie prawie do każdego dania (no może jeszcze nie dawałam jej do deserów :) Udka w marynacie musztardowej-curry to zawsze strzał w dziesiątkę. Polecam przepis :) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Udka/podudzia w marynacie musztardowej-curry 210

Ostatnio zakochałam si ę w przyprawie curry. Dodaje ją dosłownie prawie do każdego dania (no może jeszcze nie dawałam jej do deserów :) Udka w marynacie musztardowej-curry to zawsze strzał w dziesiątkę. Polecam przepis :) Czytaj więcej

Ana Mari's world
Filet miodowy 211

Szybki i smaczny :) Składniki 1 filet z kurczaka marynata: 2 łyżeczki miodu płynnego 1 łyżeczka sosu piri-piri 1 łyżeczka pasty paprykowej łagodniej 1 łyżeczka ketchupu 1/2 łyżeczki soli Sposób … Czytaj dalej Filet miodowy

czarrna od kuchni
Szynka w sosie curry 213

Aromatyczne danie :) Składniki 4 plastry szynki wieprzowej 1/2 cukinii 1 papryka 1 cebula 1 jogurt naturalny 1 łyżeczka soli marynata do mięsa: 4 łyżki oleju 1 łyżka octu ryżowego … Czytaj dalej Szynka w sosie curry

czarrna od kuchni
Polędwica miodowo-cytrynowa 151

razem z piekarnika Składniki 1 polędwica wieprzowa   marynata: 1 łyżka masła 3 ząbki czosnku skórka z 1/2 cytryny sok z 1/2 cytryny 3-4 łyżki oliwy pieprz młotkowany z … Czytaj dalej Polędwica miodowo-cytrynowa

czarrna od kuchni
Pałki na chińską nutę 200

Pałki na chińską nutę Delikatne i aromatyczne :) Składniki ok 1 kg pałek z kurczaka 20 dkg pieczarek   marynata: 4 łyżki jogurtu naturalnego 3 łyżki sosu teryiaki 1 łyżka … Czytaj dalej Pałki na chińską nutę

czarrna od kuchni
Karkówka czosnkowo-szczypiorowa 227

Karkówka czosnkowo-szczypiorowa Pyszna z grilla Składniki 1 kg karkówki marynata: 1/2 główki czosnku pęk szczypioru po pół łyżeczki oregano i bazylii sól, pieprz przyprawa do grilla (opcjonalnie) sok z 1/2 … Czytaj dalej Karkówka czosnkowo-szczypiorowa

czarrna od kuchni
Marynanta do kurczaka z powidłami śliwkowymi 165

wkładamy do lodówki na 2 godziny. Przekładamy mięso do woreczka do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180st przez około godzinę. Na 15 minut przed końcem rozrywamy woreczek i rumienimy skórkę. Marynata wystarcza na całego kurczaka lub 4-5 udek

Gotowanie moimi oczami
Marynata do drobiu 130

kurczaka, 2-4 szt olej rzepakowy, 100ml cynamon, 1 łyżeczka papryka słodka, 1 łyżeczka sól, 1/2 łyżeczki pieprz, 1/2 łyżeczki coca-cola, 100ml Przygotowanie W misce mieszamy wszystkie składniki marynaty. Mięso myjemy, osuszamy i kroimy na mniejsze kawałki, całość mieszamy z zalewą i odstawiamy na 2 godziny do lodówki. Smażymy bez tłuszczu na teflonowej lub grillowej patelni po 5 minut

Gotowanie moimi oczami
Sosy barbecue z Jack Daniels 134

Uwielbiamy grillowanie z Jack Daniels. Sosy i marynaty z tym składnikiem pozwalają na uzyskanie fantastycznego smaku. Dziś zapraszamy do przygotowania dwóch fantastycznych sosów do dań z grilla w których wyczuwalny jest słodki dymny smak. Wypróbujcie oba i wybierzcie sos dla siebie. Sos barbecue z Jack Daniels #1 Składniki: ¼ szklanki cukru pudru 1 ½ łyżeczki melasy ½ szklanki Whiskey Jack Daniels 1 łyżka

naRuszcie

Proponowane wyszukiwania