marynaty - 6066 przepisów (strona:104/405)

OGNISTE SKRZYDEŁKA 61

wolicie mniej pikantnie ) sól,pieprz  Skrzydełka umyć, osuszyć.  Keczup wymieszać z musztardą i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Wlać sos sojowy. Dodać odrobinę soli,pieprzu oraz chilli - składniki marynaty wymieszać .  Marynatą zalać skrzydełka , dokładnie wymieszać by mięso się dokładnie pokryło. Odstawić na parę godzin do lodówki, najlepiej na noc.  Mięso przełożyć do naczynia ,w którym będziemy piec

Niespełnione zdolności kulinarne
Szaszłyki z piekarnika z kurczakiem i boczkiem 172

gronie znajmomych.  Polecam Wam pyszne szaszłyki na wypasie... z filetem z kurczaka, wędzonym boczkiem, serem halloumi, papryką, cebulą i świeżym ananasem. Kurczaka przyprawiłam na ostro, dodając do marynaty sporą ilość mielonej papryki chili.  Szaszłyki wyszły kolorowe oraz aromatyczne, z kruchym, soczystym i pikantnym mięsem z kurczaka, które świetnie komponuje się ze słodkim ananasem, słonym boczkiem wędzonym oraz słodko(...)przyprawą do kurczaka, papryką chili, czosnkiem niedźwiedzim oraz pieprzem i solą. Filety z kurczaka myjemy, osuszamy, oczyszczamy z niepotrzebnych części i kroimy w grubą kostkę. Wrzucamy do miski z marynatą i dokładnie obtaczamy mięso w przyprawach. Miskę szczelnie zakrywamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc (jeśli nie mamy tyle czasu to minimum na 2 godz.). Patyczki

Kuchnia MagdaLeny
Kurczak po Koreańsku czyli Kkanpunggi Faceta w Kuchni 83

miodu ✅ 2 łyżki wina sherry ✅ 2 łyżki oleju sezamowego ✅ 2 łyżki mielonego czosnku ✅ 2 łyżki mielonego imbiru ✅ Sok z cytryny 🛠️ Przygotowanie Zacznij od kurczaka 🛠️ Wymieszaj ze sobą składniki na marynatę, czyli ocet ryżowy, sos sojowy, curry, mąkę, jajko, sól i pieprz. 🛠️ Teraz kawałki kurczaka dobrze obtocz w marynacie. 🛠️ Rozgrzej wysoki rondel z olejem do głębokiego smażenia. 🛠️ Smaż kurczaka na złoty

RafalCook
Jajka sojowe 80

Jajka sojowe , jajka w marynacie sojowej, lekko słonawe o ciekawym delikatnym smaku i pięknym kolorze. 4 jajka ugotowane na twardo, 100 ml sosu sojowego, 400 ml wody, 1 łyżka przyprawy pięć smaków, 1 łyżka cukru 2 łyżki octu winnego, Zagotować sos sojowy z wodą i przyprawą. Wlać ocet winny i doprawić do smaku cukrem. Odstawić do ostygnięcia. Jajka obrać(...)skorupek. Jajka włożyć do naczynia, zalać je marynatą. Odstawić w chłodne miejsce na 3 -4 dni, codziennie mieszając

królestwo garów
Najlepszy pasztet z dzika 117

koniecznie jaki pasztet z dzika przygotowałam na Wielkanoc. Mięso na pasztet z dzika zamarynowałam wcześniej przed gotowaniem, marynowałam mięso na pasztet wraz z udźcem na pieczeń z dzika. A marynata do mięsa była przygotowana z oleju, musztardy, sosu sojowego, syropu klonowego i octu balsamicznego (wszystkiego po 2 łyżki), do tego kilka ziaren jałowca, 3 pokruszone liście laurowe, kilka ziaren ziela(...)Tłuszcz i bułka tarta do obsypania formy. Jak zrobić najlepszy pasztet z dzika? Do szerokiego garnka wkładamy pokrojone w kostkę wcześniej zamarynowane mięso wraz z przyprawami, które pozostały z marynaty, zalewamy ok. 1 litrem wody, dodajemy 1 łyżeczkę soli, gotujemy 30 minut. Po tym czasie dodajemy wszystkie warzywa, gotujemy kolejne pół godziny. Mięso powinno być miękkie. Na ostatnie 15 minut

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
DOMOWY BEZGLUTENOWY KEBAB Z PIEKARNIKA Z PESTO #zostańwdomu 97

ciepło. Są również produktem wegańskim! Koniecznie sprawdźcie! SKŁADNIKI: ( 3 szt ) * BIO Panini Classic Schär – 1 op / 3 szt * filet z piersi kurczaka – 1 pierś / ok. 300 g MARYNATA DO MIĘSA: * sos sojowy ciemny – 3 łyżki * świeży czosnek – 2 ząbki * słodka i ostra papryka – po 1 łyżeczce * czarny pieprz – 0,5 łyżeczki * koncentrat pomidorowy(...)Pecorino – 80 g * czosnek – 3 ząbki * orzechy włoskie – 80 g * oliwa z oliwek – ok. 125 ml * sól, gałka muszkatołowa, pieprz SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: MIĘSO: Wszystkie składniki na marynatę mieszamy, marynujemy mięso. Po zamarynowaniu układamy w naczyniu żaroodpornym i pod przykryciem pieczemy w temp. 170C, do miękkości – czas pieczenia zależy od grubości naszej piersi. Po upieczeniu „szarpiemy”. SZPINAKOWE PESTO

Ostra na Słodko
paprykowe udka kurczaka z piekarnika... 114

łyżka, przyprawa w płynie 2 łyżki, ząbki czosnku 8 sztuk Udka kurczaka opłukać, wytrzeć ręcznikiem papierowym, do miski wsypać papryki, wlać olej, sok z cytryny, przyprawę w płynie. Do marynaty włożyć udka, dobrze natrzeć i schować na kilka godzin do lodówki. Udka z marynatą przełożyć do brytfanny, wsypać obrane ząbki czosnku, nakryć pokrywą, wstawić do piekarnika nagrzanego na 220C, grzanie

W Mojej Kuchni Lubię
Menu na tydzień: Niedzielny obiad i 5 lanczy na cały tydzień 86

Hawajski, kultowy przepis na grillowanego kurczaka. Tzn, oryginalny przepis chroniony jest tajemnicą, jak zawartość Archiwum X, ale w sieci można znaleźć przepisy na nim wzorowane. Kluczowa jest kwestia składu marynaty do kurczaka, na którą składa się sos sojowy, cukier, keczup. Razem tworzą absolutnie wyjątkową mieszankę. Zobacz przepis Środa: Wieprzowina na ostro po chińsku Super szybkie danie z mielonej wieprzowiny(...)pyszna. Jak gotowaliśmy na cały tydzień Teraz kilka słów o tym jak gotowaliśmy. Generalnie przygotowanie pięciu obiadów zajęło nam półtorej godziny, a plan działań wygląda tak: Dzień wcześniej przygotowaliśmy marynatę do kurczaka huli huli, który zamarynowany trafił do lodówki W niedzielę po południu zaczęliśmy od przygotowania zapiekanki: trzeba ugotować kalafiora z warzywami i sos. Wszystko można zrobić w czasie

Niedzielny kucharz
Kaczka w czosnkowej marynacie 121

orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Mięso oczyszczamy, nakłuwamy, przekładamy do miski. Przygotowujemy marynatę. Czosnek siekamy, mieszamy ze śmietaną, majonezem, paprykami, solą i pieprzem do smaku. Mięso obtaczamy w marynacie, pozostawiamy na noc w chłodnym miejscu. Przekładamy do naczynia żaroodporngo (skórą do góry), pieczemy

R'n'G Kitchen
Marynata do karkówki na grilla 152

push({}); Przygotowanie: Do garnka wlewamy 1 i 1/2 szklanki piwa, następnie dodajemy 2 łyżki miodu i 2 łyżki musztardy oraz sypiemy przyprawę do grilla. Całość dokładnie mieszamy. Do naszej marynaty wkładamy plastry najlepiej cienko pokrojonej karkówki. Karkówkę pozostawiamy najlepiej na kilka godzin aby mięso przegryzło się z marynatą. Tak zamarynowaną karkówkę pieczemy na grillu. Można piec zarówno na tacce aluminiowej

Blog kulinarny S9.PL
Łosoś pieczony z paprykami 100

rzepakowego). Doprawić do smaku solą i pieprzem. Sos sojowy wymieszać z jedną łyżką oliwy lub oleju rzepakowego. Łososia podzielić na 4 filety i zamoczyć go (skórą do góry) w marynacie z sosu sojowego i oliwy. Odstawić na 10-15 minut. Następnie dużą blachę do pieczenia (najlepiej taką płaską dołączoną do piekarnika, wyłożyć papierem do pieczenia. Wysypać zamarynowane papryki i ułożyć(...)nich filety z łososia (skórą do dołu). Polać łososia resztą marynaty i skropić całość sokiem z limonki. Wstawić blachę z łososiem i paprykami do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. C (góra- dół) i piec całość przez ok. 18-20 minut w zależności od grubości filetów (do czasu aż mięso ryby będzie w środku upieczone). Po tym czasie przełożyć upieczonego

Kulinarne Przeboje
Pieczone bataty z mozzarellą 165

Składniki: 5 średnich batatów 150 g sera mozzarella Marynata: 1 łyżka słodkiej papryki 1 łyżka suszonego tymianku 1/2 łyżeczki chilli 3 ząbki czosnku  3 łyżki oleju sól Sposób wykonania: Bataty obieramy i kroimy na półcentymetrowej grubości plastry. Wrzucamy do miski i nacieramy ze wszystkimi składnikami marynaty. Plastry układamy na wyłożonej papierem do pieczenia dużej blasze. Pieczemy przez 20 minut

Qchnia po prostu
Tofu z sosem pomidorowym i makaronem razowym 176

wody - ok 1/3 szklanki. Gotujemy całość przez około 10 minut, a następnie miksujemy blenderem. Tofu pokruszyć w dłoniach na małe kawałki - jak mielone mięso. W miseczce wymieszać wszystkie składniki marynaty , a następnie wylać wszystko na tofu i dokładnie wymieszać. Całe tofu pokrywamy marynatą.  Tofu możemy podpiec w piekarniku w 190 minutach przez około 20 minut, co jakiś czas mieszając

Plate of Joy
Kotlety w panierce z jogurtu greckiego 136

Filet z kurczaka kroimy w plastry i rozbijamy je na kotlety *** *** Do miski przekładamy jogurt, wbijamy jajko, dodajemy mąkę oraz przyprawy i wszystko razem dokładnie mieszamy *** *** Do tak przygotowanej marynaty wkładamy rozbite kotlety i mieszamy, tak aby całe mięso pokryło się marynatą. Całość zakrywamy folią i wkładamy do lodówki na minimum 1 godzinę *** *** Mięso wyjmujemy z lodówki na około

Blog z Apetytem